Suicid i nasleđe

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

E......bilo bi sve dobro da nas je vise takvih na forumu koji veruju u dragog Gospoda Boga i koji citaju Sveto Pismo.
Jer ostali su losi? :roll:
Slobodno pisi jer mogu da upijam svaku tvoju rec i hranim se mudroscu pametnih ljudi.
Pobogu :o Neko veruje u Boga i odmah je pametan i mudar? :o I jos mu se daje odobrenje da pise :lol:
Meni Gospod nije dao da umrem od 20 godina,spasio me i posle sam shvatila da je heroj ko opstane i zivi,bori se ne predajuci se,a ne kao ja kukavica koja je resila da vise ne zivi
Nisam bas razumela ovaj deo da ti nije dao da umres OD 20 godina al nema veze. Ti si ovde napisala sustinu a to je da covek treba da se bori. Sto s Bogom nema veze. Covek se valjda bori zbog sebe a ne zbog Boga :roll: A sto mislis da je Bog bas tebe spasao? Bila si mu nekako posebno simpaticna, bas te zavoleo jel... Daj mani me te price. Svako ce umreti kad tad-to je zivot a ne Bozija odluka.
Neka mi niko ne prica bajke i razna nagadanja jer ja znam zasto i kako i zbog cega.........
Ti si ta koja prica bajke :lol:
Kajati se i onda kada mislimo da smo idealni jer nema coveka bez greha!
A kako ces da se kajes ako mislis da si idealna? "Boze, kajem se sto sam idealna"? Ili "Boze kajem se jer znam da tako treba, onda ces me sigurno voleti vise od onih koji se ne kaju? A sta cu ja imati od toga sto me ti volis vise? Hmmm, pa... U principu nista, paticu u zivotu, radovacu se, ziveti kao svi drugi.... Al eto, ja se ipak kajem, za svaki slucaj" :roll: :roll: :roll:
Ja nikada nisam mrzela i uvek sam volela,a tu sam vrlinu nasledila od predivnih roditelja.
Sto god me vise kamenovali ja sve vise postizem u zivotu snagu sa verom
u Boga nadajuci se Spasenju.
Ma super si... A nego jel ne kaze Bog da treba biti skroman i ne "promovisati" svoju dobrotu na sva vrata? Znas kao-ostaviti drugima da to procene... Ili je to mozda rekao neko drugi...Nema veze. Pokaj se! :D

Moje misljenje je da su oni koji biraju da misle da je sve sto se desi zasluga Boga, da ih je on kaznio zbog toga i toga, spasao itd-slabi ljudi, ljudi koji ne mogu da nadju snagu i motivaciju u necemu sto ih okruzuje, i onda se okrenu necemu sto nikad nisu videli ni culi, osetili. Onda to nesto zavole vise nego sebe jer im je lakse da ubede sebe da "tamo nesto" kontrolise njih i njihov zivot i onda oni sta mogu- bolje da vole to nesto nego da mu se zamere. I onda tu negde nadju snagu da "budu dobri", srecni, da sve ljude vole itd. I onda kazu bog mi je dao decu pa kroz njih snago... Hm, ne, decu ste napravili ti i muz i DECA su tvoja snaga, a ne Bog! Ti onim hoces da kazes da volis Boga vise od dece? Bas me zanima odgovor na ovo pitanje. Mada pretpostavljam da ga necu dobiti :lol:

I za kraj jedna od najpametnijih stvari koje sam procitala o Bogu:"A sto se tice istinske dobrote, ona ne postoji, ni na zemlji kukavickih ljudi, ni na nebesima Svemoguceg Boga, koji seje patnju nemilice, samo zato da bismo ga citavog zivota molili da nas izbavi od Zla".

Toliko od mene

Pozz svima :wink:
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Ja ne bih rekla da je samoubistvo nasledno.
Ali, ako se neko blizak ubije, prosto se menja odnos prema tome cinu, sagledas suicid iz neke druge vizure - u tome je poenta.
poz
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

cao

Post od ontario »

Danka pozdrav i tebi!
Slazem se!
Girl.........citaj izmedu redova,pa ce ti biti jasno!
Da ti prevedem:da Bog mi je dao predivno decu i razlog da imam zbog koga da zivim i kome da se radujem!
Drugo.......tvoj citat je takav da ne zelim ulazit u rasparavu jer je bespotrebno posto imas svoje stavove i ne bih da te uvredim.
Ja tebi obrazlozenje necu dati jer necu da me vredaju i dalje.Ako ti nesto nije jasno pitaj me u p.p. pa ces shvatiti o cemu pricam.
Da nas vise ima takvih....TACNO......jer tada niko nikada nebi drugoga uvredio nego bi mu pomogao ili precutao,a ne vredao.Ljubav bi vladala svetom,a ne mrznja!
Ne znam zaista gde pronalazis takve citate?
Pozdrav
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

I za kraj jedna od najpametnijih stvari koje sam procitala o Bogu:"A sto se tice istinske dobrote, ona ne postoji, ni na zemlji kukavickih ljudi, ni na nebesima Svemoguceg Boga, koji seje patnju nemilice, samo zato da bismo ga citavog zivota molili da nas izbavi od Zla".

Ne bih zelela da se upustam u daljnju diskusiju sa tobom zato sto nije vredno moga vremena i truda posto me neces razumeti i posto nismo znas kako kazu"na istoj talasnoj duzini"!
Sretno!
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Heh, kao sto sam i mislila :roll:
Ne bih zelela da se upustam u daljnju diskusiju sa tobom zato sto nije vredno moga vremena i truda posto me neces razumeti i posto nismo znas kako kazu"na istoj talasnoj duzini"!
To obicno kazu ljudi koji nemaju argumente za svoje tvrdnje.

No dobro, meni nije cilj da se raspravljam, ionako smo otisli u offtopic. Al ne mogu da precutim kad vidim ovakve fanatike.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

A sa kime si ti na istoj talasnoj duzini? Vidim da nisi ni sa kim, mozda sa samoubicama. Puna su ti usta Boga, kako si se to tako naglo prosvetlila nakon sto si pokusala da se ubijes? Ti da si neki vernik ti to nikada ne bi ni ucinila. Iz tvojih usta izlazi sve sama demagogija. Ja ne osudjujem tvoj postupak, bas me briga za to, ali ne mogu da podnesem da ovoliko filozofiras o Bogu jer se pitam na osnovu cega si stekla kredibilitet da tupis toliko o tome? Iskreno, zao mi je i tvog muza i tvoje dece jer ocigledno niko nista ne cini da tebi bude bolje, a da ti je dobro - nije!!! Mogla bi malo da se posvetis toj deci ako ih toliko volis a ne da po citav dan siris demagogiju po forumu!

Reci mi samo da li si bila u nekoj instituciji nakon toga i gde se to desilo, tj. u kojoj drzavi?

P.S. Nemam nista licno protiv tebe. Ni jedan moj post na ovom forumu nije uperen direktno ni protiv koga vec samo protiv onoga sto pojedinci izgovaraju.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Slusaj Kai.........nemas ti sta da zalis moju porodicu nego da mi od srca cestitas 18 godisnjicu braka koja mi je danas!
To sto imam razne fobije nema veze sa porodicnim zivotom........ne znas moj zivot i prema tome nemoj suditi.Kao drugo........ja zaista ne znam zasto ti ovo i pisem jer ti si me izvredao,ne jednom nego vise puta ali nema veze........oprastam ti!
Ja nisam zlopamtilo! :wink:
OK..........ja nemam nikoga u ovom gradu sem moje porodice,a u nasoj zemlji imam samo majku,jer sam oca izgubila prije 2 godine.
Smatram da pored moje porodice JEDINO vi ste na forumu moji prijatelji!
Kada sam odselila 2000km od mesta u kome sam imala PRAVE prijatelje postala sam depresivna i bila sretna zbog ovog foruma jer sam bar sa vama mogla pricati.Nisam se nadala da cu od pojedinaca dozivljavati uvrede.Nikada te nisam uvredila i nastojala sam NIKOGA da ne vredam i ako nisam mogla pomoci,dati lepu rec nisam ni vredala.
To sto ti smeta moje prisustvo na forumu je tvoja stvar ali ja sam stekla prijatelje pa prema tome necu zbog tebe otici odavde.
Kai.......da sam verovala ko sto verujem sada ne bih ucinila to sto sam ucinila nego bih na drugi nacin resila probleme.
Ako ti se ne svidaju moji postovi ne moras me vredati jer sa tim nista neces postici veruj mi!
Mozes da izneses svoje misljenje pa da se slozimo ili ne nije bitno jer nismo svi isti to je nemoguce.Imas pet prstiju na jednoj ruci i ni jedan nije isti.To je normalno!
Jako mi je zao sto mesto prijateljskog razgovora dozivljavam od tebe teske kritike i vredanja ali ja to ne mogu promeniti.
Da se licno znamo druga bi to prica bila onda ti nikada na pamet ne bih palo da me uvredis posto bih video i cuo mnogo toga.
Ja ti od srca zelim svako dobro u zivotu,nisam zlopamtilo,ne mrzim nikoga i zaista se nadam da ces i ti poceti da volis ljude sa manama,bez mana itd...
Sretno
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Aman zeno, pa ja tebe ne mrzim i ne teram te sa foruma, sta je tebi! :) Iskreno da ti kazem, ova tvoja poruka, posebo u prvom delu me je bas onako pogodila. Osetio sam tugu, najiskrenije. Ali zaista imas fobije, evo sada imas fobiju od toga da te ja mrzim, vredjam itd. Znam ja da ja cesto tako zvucim ali sta da radim. Mene samo izludi to sto neko govori i onda reagujem kako reagujem. Zao mi je sto nemas prijatelja i sto ti je ovaj forum pola zivota. To nikako nije dobro. Ali uopste!!! Zar ne mislis tako? Ti zivis u ovom virtuelnom zivotu i nije ni cudo sto imas razne fobije, napade panike i sta ti ja znam sta jos... to bi trebalo da podhitno promenis, verujem da si sposobna da imas prijatelje uzivo... cini mi se da nista ne radis da poboljsas stanje u kome se nalazis nego samo produbljujes to stanje. I nemoj STALNO da imas gard prema ljudima da te svi vredjaju, pljuju, da ti niko nije prijatelj... evo Girl je iznela svoje misljenje i ti si odmah u fazonu da ti je ona neprijatelj, taj fazon...

P.S. SRECNA OSAMNAESTOGODISNJICA BRAKA !!! :lol: Dabogda ih imala jos mnogo, mnogo, mnogo! :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Hvala Ka1 na pismu! :P
Vidis prihvatam kritike ali lepim govorom i objasnjenjem! :wink:
Hvala ti na cestitkama! :P
:wink:
Da Ka1 nije dobro sto mi je onaj forum prijatelj ali veruj mi ovde gde sam ja nema puno nasih i ne mozemo se sresti znam samo jednu zenicu koja je sada trenutno kod nas u poseti.Drugog nikoga ne znam!
Da nemam te glupe fobije mogla bih sesti u auto i otici u susedni grad gde ima puno nasih,druziti se na raznim zabavama,steci nove prijatelje itd.-ali ne mogu!U tome i je problem!
E pa onda ti ja Ka1-prijatelju pronalazim drustvo na forumu,trazim utehu,savet nadajuci se da ce moje stanje proci.I naravno u tome se prevarim jer to moje stanje moze samo doktor izleciti naravno uz pomoc lekova.Ja ti moju agoniju vec godinu dana produzujem sama.......odbijajuci pomoc jer se u sustini puno bolje osacam kada imam sa kim da pricam.
Tezak je ovaj zivot i kada bih mogla da vratim proslos izmenila bih mnogo toga,ali dobro to ne mogu ali je problem NE MOGU ni sebe promeniti.Jako sam osetljiva i sve primam srcu i znam da to nije dobro ali takve sam prirode.Uh..ja ode sa pricom ali dobro bar cemo se upoznati makar i na ovaj nacin!
Ja ti isprica neke detalje o meni,pa se nadam da ces ubuduce biti moj prijatelj!
Eto toliko za sada od mene odoh da pravim kolace!
:wink: :wink: :wink: Cao
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Boki »

ontario: Imas nas, tu smo, prijatelji smo, malo kritike nije nista strasno, podrzavamo te, nek ti je svako dobro
CESTITAM I JA !!!! :D BOG TE BLAGOSLOVIO I SVE OSTALE :P
Boki
Aktivan član
Aktivan član

Post od Boki »

Mnogi ljudi i u monastvu provedu ceo zivot pitajuci se gde je Bog i ko je Bog. Ali Bog je tu u ljudima, u ljudskim srcima onih koji ga neguju i koji svedoce njegove dobre vrline, blagost, smirenost, trpljenje, prastnje, bratoljublje, milosrdje, i najvise od svega ljubav u svojim delima. Ne trebamo se bojati Boga jer je Bog najbezazlenije sto posoji na svetu a Isus Hrist je najblagiji covek koji je ikada hodao zemljom. Bog nikada ne kazenjava i ne seje patnju u svetu. Mi ljudi se trebamo pobrinuti da se u svetu ne stvaraju neprilike. Zauzvrat covek dobija obilje Bozije blagodati sto ljudi koji kad ucine nesto lepo i dobro mogu osetiti u srcu. Bog je tu jako blizu nama, radost je osetiti ga, radost radost! I snaga je nad snagama, sve dobro sto cini nas zivot i sve ono sto je u nama nadahnuto zivotom, i sama krv koja tece, sveza i topla i telo koje je zivo u kojem se odvijaju cudesni procesi odraz su Boga. I kad se zapitamo kakav je Bog, dovoljno je da osetimo svoje bice koje je zivo, svoje celije, dusu, i srce koje kuca, shvaticemo kakav je Bog. Jer sve sto je dobro u nama i nasem svetu to je Bog. Bog se moze zamisliti kao licnost, ili kao nevidljivi duh ili povetarac koji lebdi svemirom. On je tako predstavljen u pravoslavlju. Otac, Sin i Sveti duh kao Sveto trojstvo, jedna osoba u tri osobe ili jedna ista osoba. To je pravi nacin da se Bog razume. I onaj ko primi takvog Boga moci ce daleko daleko da uzrasta jer Bog otkriva sva znanja i mudrosti i snaga je nad snagama. A njegovo carstvo je najveca divota koja postoji. U sve to sam se uverio. Ali daleko je to jos uvek, budimo sto kaze Patrijah Pavle, budimo ljudi jedni prema drugima, za pocetak, primajmo Boga malo po malo.

Veliki pozdrav!
Boki
Aktivan član
Aktivan član

Post od Boki »

"Ako me i ne volis, nije vazno, ja ionako mogu voljeti za dvoje"

Bas lepo :wink:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Ontario, ja zaista ne razumem neke stvari kada si ti u pitanju.

Kao prvo, ti nisi otisla na mars, otisla si u Kanadu, zemlju koja je raj na zemlji u odnosu na Srbiju. Dakle, tamo ne zive marsovci nego ljudi, isto kao i ovde. Kapiram da te niko nije tukao da ides tamo. Ili jeste? To znaci da si ti odlucila da se preselis tamo. I ne mozes da ocekujes puno nasih u okruzenju jer to nije nasa zemlja. Ali ne vidim razloga zbog cega se ne bi druzila sa ljudima drugih vera i nacija koje zive pored tebe? Molim te da mi objasnis ovo.

Drugo, ti opet govoris kako si nesrecna tu gde se nalazis. Zasto se onda ne vratis u Srbiju? Zasto po cenu da ti bude sve gore i gore cutis i trpis? Ne razumem. Sticem utisak kao da si u nekakvom zatvoru. Tvoja da kazem bolest zahteva nesto, neku promenu, terapiju, sta ti ja znam sta, ali mi se cini da ni ti niti bilo ko drugi ne cini nista po tom pitanju... Stvarno ne mogu to da shvatim.

@Boki Idi leci se covece!!! Ti si bre bolesnik... je l' ti slusas sebe? Ti si fanatik, sta? Da si musliman ubijao bi ili bi se sa 5kg eksploziva oko sebe zaleteo u neko obdaniste... Znao sam da si freak ali brate ti ga pretera... nevidjeno, ovo je NEVIDJENA ekipa ljudi ovde... cudo jedno... da nisam ovde toliko dugo ne bih ni znao sa kakvim ljudima sve zivim...

a inace Patrijarh Pavle ne kaze to, on kaze: "budimo ljudi iako smo Srbi" Kakav je kralj taj Paja! :lol:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Boki Bog i tebe blagoslovio!
Hvala ti i zaista mi je drago od srca da delimo isto misljenje!
I vas ostale Bog blagoslovio!
Ka1,nema potrebe da se preterujemo i idemo u nedogled jer si nevernik i ja tu zaista ne mogu pomoci mada bih volela.To isto vredi i za Girl!
Sa vama se preterivati u vezi vere i Bozije reci je uzaludno!
Drugo...........ovde nije kao kod nas da komsija,komsiju pozdravlja.........nego svako zivi svoj zivot.Ja nekada ispadnem smesna kada kazem dobar dan,a ta osoba cuti ali ja radim po nasem!
U mojoj zgradi nema niko iz nase zemlje,a zgrada je sa 17 spratova!
Trece...........ne razumes ti nista u vezi mene pa je apsurdno da ti objasnjavam.........jer ne da neces nego ne mozes shvatiti.
Ja ti zelim sve najbolje u zivotu!
Sve vas puno pozdravljam!
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Vazi, kako ti kazes... samo i na NBGD-u imas zgrade od po 20 spratova, i zamisli, nema nijednog Kanadjanina! :o

I odakle ti ideja da sam nevernik? :o Ne moram da budem ludak i fanatik da bih bio vernik! Girl je sve u pravu sto je napisala na tu temu. Milion posto je u pravu. Vidi samo ovog Bokija sta prica... to su takve nebuloze da je to bre bolesno, ej... keve mi moje, ja ne pamtim da sam nesto bolesnije cuo u skorije vreme... sektas sto posto...

Ti u svakom slucaju znas sta ces sa sobom, imas dovoljno godina da mozes sama da odlucujes. Prema tome, ja onda pretpostavljam da je tebi tamo sve super, sjajno i bajno. Jer da nije, ti bi promenila nesto. Ljudi u inostranstvo uglavnom odlaze za boljim zivotom, ima i onih koji su otisli jer su bili primorani ali je i njima ili barem njihovoj deci kasnije bilo bolje nego da su ostali u Srbiji... barem ce tvojoj deci biti super, nadam se...
Odgovori