Saveti..upisati medicinu-da ili ne?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm

Re: Saveti..upisati medicinu-da ili ne?

Post od jelenaa1985 »

hhmmm...a kada sam ja upisivala medicinski fakultet pre 5 god vazilo je pravilo da taj fakultet mogu upisati samo ucenici gimnazije, srednje medicinske i poljoprivredne(neki smerovi tipa veterinarski tehnicar)....naravno vazi za srednje skole...
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Post od Ivanna Kraljica »

pa to su i meni rekli jelena...samo iz gimnazije,medicinske i veterine,pa se zato aj raspitujem,al mi je razredna rekla da moze i posle turisticke....
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član

Post od jelenaa1985 »

najbolje pozovi medicinski fakultet koji zelis da upises i pitaj ih za tu informaciju
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ma moze iz svake cetvorododisnje s tim sto se iz gimnazija i srednjih medicinskih i veterinarskih upisuje direktno, a ostale skole zahtevaju polaganje nekih diferencijalnih ispita...
mbojovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 01, 2010 7:20 pm

Post od mbojovic »

Ja završavam 1. godinu ekonomske škole ove godine i zanima me da li mogu da upišem medicinu...ekonomija je toliko dosadna,a medicinu obožavam! ekonomsku sam upisao zbog društva...imao sam 98.5 poena na prijemnom i mogao sam da upišem šta želim...mislio sam da će mi se svideti bankarstvo,računovodstvo ali očigledno nije :roll: :( od kada sam počeo da gledam uvod u anatomiju video sam da je to moj posao iz snova! i moram da upišem medicinski fakultet pa da idem na specijalizaciju i da postanem hirurg! a sada mi kažite da li je ovo što sam napisao moguće????????????????
mbojovic
Novi član
Novi član

Post od mbojovic »

ove godine završavam 1. godinu ekonomske škole i baš sam se pokajao što sam je upisao! imao sam 98.5 poena! ali mislio sam da ću voleti računovodstvo,bankarstvo,poslovanje itd. ali očigledno nisam zavoleo...od kada sam počeo da gledam uvod u anatomiju znao sam da je biti hirurg moj posao iz snova! da li mogu posle srednje ekonomske da upišem medicinu??? ne znam uopšte koga da pitam za to...možda se polažu neki ispiti...stvarno ne znam...može li???? :( :( :( :(
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

prebaci se lepo ti u gimnaziju ili medicinsku jer nije kasno,polozi neku razliku ispita i cepaj...sad te bas ne razumem,rekao si da ove godine zavrsavas prvu godine ekonomske,to znaci da si prva godina(sada je prvi novembar,ako si u septembru upisao?)?
mbojovic
Novi član
Novi član

Post od mbojovic »

mislio sam ove školske godine...sledeće godine završavam...gimnazija mi se baš i ne sviđa a medicinska mi se sviđa...ali kako je ekonomska dosadna! danas sam na času hteo da zaspim! kako je dosadno i sve se napamet uči...ne volim ovo što sam upisao...razmisliću dobro...možda ću da se prebacim a možda ću da završim ekonomsku sad pa onda da idem na medicinski fakultet...razmisliću,ali mnogo će mi biti teško da odem iz ovog odeljenja,svi su baš super i baš sam se super uklopio! :(
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Pazi, u ekonomskoj ti fali mnogo predmeta u odnosu na gimnaziju. Hemija, biologija, verovatno i latinski ce morati diferencijalno da se odrade...
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član

Post od jelenaa1985 »

kakvi malo fali...pa cela 3. i 4. god u medicinskoj nemaju veze sa predmetima iz ekonomske...priznace ti srpski, matematiku i strani jezik (engleski na primer), muzicko i likovno koji imaju u 1.god medicinske...i to je to....
ako vec planiras medicinu bolje se na vreme prebacuj dok jos ima vremena :lol:
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Pa dobro, ne mora da polaze medicinske predmete, dovoljno je da se izjednaci sa gimnazijom, znaci hemija, biologija... :)
Al stoji da je bolje da se sto pre prebaci.
Miljana-love-
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 30, 2010 3:33 pm

Post od Miljana-love- »

Ijao.....I meni treba pomoc.... :P

Upisala sam turisticku :roll: [srednju] mada mi se bas i ne svidja... :roll: A ZELELA BIH NA MEDICINSKI FALKUTET obozavam medicinu :lol: :lol:

E sad pitanje...JEL SE MOGU UPISATI NA MEDICINSKI FALKUTET?

P.S. Sreca moja pa imam u turisticku BIOLOGIJU I HEMIJU :lol: :lol: :lol: NEKA MI ODG NEKO AKO JE MOGUCE... :-?
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

mozes upisati medicinski ako imas zavrsenu cetvorogodisnju srednju skolu i ako polozis prijemni(biologija i hemija)...tako da,ako dovoljno dobro spremis prijemni sve je moguce...kakav ti je zeludac za medicinu?
Miljana-love-
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 30, 2010 3:33 pm

Post od Miljana-love- »

mozes upisati medicinski ako imas zavrsenu cetvorogodisnju srednju skolu i ako polozis prijemni(biologija i hemija)...tako da,ako dovoljno dobro spremis prijemni sve je moguce...kakav ti je zeludac za medicinu?
ZELUDAC ZA MEDICINU? ? ? :o :o :o :oops:
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Ako si gadljiva batali, to je hteo da kaze.
A ne moze posle bilo koje skole... Ne moze posle svake cetvrodogodisnje na svaki fakultet. Treba se konkretno raspitati, izlaze informatori pa treba pogledati...
Odgovori