Roaccutane
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Roaccutane
Znam da ima mnogo tema o ovom leku, izvinjavam se sto otvaram novu, ali ne znam koga vise da slusam, neki kazu da je extra lek a neki pricaju sasvim suprotno. Ja sam Milan imam 23 godine, imam probleme sa kozom, bubuljice izlaze na vratu ispod obraza, tu su i neke potkozne gute, koje na dodir strasno bole, ne znam sta da radim, moj dermatolog mi je preporucio roaccutane, ali mi je rekao da se prvo malo informisem o njemu, o nezeljenim dejstvima, takodje mi je dao uput za laboratoriju da dajem rezultate da nisam slucajno bolovao od nekih bolesti, ne znam sta je na onom papiru stvarno, trenutno koristim Acne Intensive Formulu vec 2 meseca, poboljsanja su bila vrlo mala skoro nikakva. Pa sam resio da pokusam sa Roaccutanom, vise ne znam sta da radim, poludecu
. Ako moze neko ko je koristio ovaj lek da napise nesto o terapiji i nezeljenim dejstvima bio bih mu zahvalan. Jos jednom se izvinjavam sto sam otvorio novu temu.

Re: Roaccutane
Не могу ништа да ти кажем о леку, али могу да те посаветујем да провериш где грешиш по питању своје исхране. Неке особе могу да жваћу жваке по цео и дан и да им наизглед ништа не фали. Други добију бубуљице од истих жвака. И тако даље.
Генерално, треба да избациш газирано, слаткише, сокове, жваке, којекакве прерађевине, цигаре итд. Треба да пијеш довољно воде, квалитетног витамина Ц, да смршаш ако си буцко и тако даље.

Генерално, треба да избациш газирано, слаткише, сокове, жваке, којекакве прерађевине, цигаре итд. Треба да пијеш довољно воде, квалитетног витамина Ц, да смршаш ако си буцко и тако даље.

Hvala na savetima, pa onako jesam bucko, ne mnogo ali mogu da kazem da sam buckoaa_aca napisao:Не могу ништа да ти кажем о леку, али могу да те посаветујем да провериш где грешиш по питању своје исхране. Неке особе могу да жваћу жваке по цео и дан и да им наизглед ништа не фали. Други добију бубуљице од истих жвака. И тако даље.

А остало? Сокићи, грицкалице...?
Сало лучи којекакве токсине који могу да се манифестују и на кожи. Ја повремено на кожи лица и врата имам неке чудне бубуљице и нико није успео да открије о чему се ради. Нисам нашао ни једну крему која има озбиљно дејство на њих. Још ми једино остаје салце. Када га скинем за неку годину
јавићу.

Сало лучи којекакве токсине који могу да се манифестују и на кожи. Ја повремено на кожи лица и врата имам неке чудне бубуљице и нико није успео да открије о чему се ради. Нисам нашао ни једну крему која има озбиљно дејство на њих. Још ми једино остаје салце. Када га скинем за неку годину

Hehe, pa kako kad, u poslednje vreme konzumiram i toaa_aca napisao:А остало? Сокићи, грицкалице...?![]()
Сало лучи којекакве токсине који могу да се манифестују и на кожи. Ја повремено на кожи лица и врата имам неке чудне бубуљице и нико није успео да открије о чему се ради. Нисам нашао ни једну крему која има озбиљно дејство на њих. Још ми једино остаје салце. Када га скинем за неку годинујавићу.

Чуо сам за то и експериментисао сам. Код мене никакве везе нема са млеком.
Прилично сам убеђен да само млеко нема никакве везе. Проблем је смеће које се додаје у млеко. Проблем је што се неке краве кљукају хормонима, цитостатицима и антибиотицима и онда њихово млеко продаје као и оно од здравих крава. А тек када додају разне витамине у млеко - просто их обожавам.
После им крив афла токсин. Којешта! То је само капљица у мору. Не причају колико се афла токсина унесе кроз "здраву" храну типа буђкастих семенки, житарица, хлеба итд.
Тренутно пијем два литра домаћег кефира и још око литар млека дневно. Оде ми цела плата за млеко.
Ево ти још један пример из мога живота. Много проблема сам имао после јела. Те горушица, те надимање, те слабо варење. Једва сам успео да пронађем узрок - хлеб. Међутим, када је моје женче почело да прави домаћи хлеб од белога брашна, квасца, соли и воде, сви проблеми су нестали. Значи није проблем хлеб ни бело брашно него опет неко смеће које нам стављају у храну.
Прилично сам убеђен да само млеко нема никакве везе. Проблем је смеће које се додаје у млеко. Проблем је што се неке краве кљукају хормонима, цитостатицима и антибиотицима и онда њихово млеко продаје као и оно од здравих крава. А тек када додају разне витамине у млеко - просто их обожавам.

После им крив афла токсин. Којешта! То је само капљица у мору. Не причају колико се афла токсина унесе кроз "здраву" храну типа буђкастих семенки, житарица, хлеба итд.
Тренутно пијем два литра домаћег кефира и још око литар млека дневно. Оде ми цела плата за млеко.

Ево ти још један пример из мога живота. Много проблема сам имао после јела. Те горушица, те надимање, те слабо варење. Једва сам успео да пронађем узрок - хлеб. Међутим, када је моје женче почело да прави домаћи хлеб од белога брашна, квасца, соли и воде, сви проблеми су нестали. Значи није проблем хлеб ни бело брашно него опет неко смеће које нам стављају у храну.
Hvala na odgovoru, ja sam primetio sad ne znam dali je do toga, kada uzmem malo cokolade ili primer palacinka sa kremom, odma sutra dan izadju nove bubuljice, sad dal je to do toga ili ne ko ce znati. Izbacam slatkise, hleb, gazirano, pa ce da vidimoaa_aca napisao:Чуо сам за то и експериментисао сам. Код мене никакве везе нема са млеком.
Прилично сам убеђен да само млеко нема никакве везе. Проблем је смеће које се додаје у млеко. Проблем је што се неке краве кљукају хормонима, цитостатицима и антибиотицима и онда њихово млеко продаје као и оно од здравих крава. А тек када додају разне витамине у млеко - просто их обожавам.![]()
Тренутно пијем два литра домаћег кефира и још око литар млека дневно. Оде ми цела плата за млеко.![]()

Ти кремови су се убили од квалитета.
Пробај са црном чоколадом, квалитетнијом - Пионир, Бамби.
Хемикалије последње треба да користиш. Обично се организам преко коже чисти од нечистоћа и токсина па се добијају акне. Ако га спречиш да то избацује напоље, биће белаја. Исто као код антиперспирант дезодоранс спрејева који спречавају знојење испод пазуха. Токсини се накупљају испод коже и онда изазивају туморе дојки.
Хемикалије последње треба да користиш. Обично се организам преко коже чисти од нечистоћа и токсина па се добијају акне. Ако га спречиш да то избацује напоље, биће белаја. Исто као код антиперспирант дезодоранс спрејева који спречавају знојење испод пазуха. Токсини се накупљају испод коже и онда изазивају туморе дојки.
Ma batalicu sve, jedem samo salate od sad, i piletinuaa_aca napisao:Ти кремови су се убили од квалитета.

Е па не можеш ни то.
Салате превише прскају пестицидима а пилиће кљукају хормонима и антибиотицима да би брже порасли. 

Sta da jedemaa_aca napisao:Е па не можеш ни то.Салате превише прскају пестицидима а пилиће кљукају хормонима и антибиотицима да би брже порасли.

Сад ће да нам уведу ГМО, па ћемо да певамо од среће (читај: лудила).
Још ће да испадне да је здравије да једемо хемију него "природне" производе. Као оно "истраживање" о Кока-коли.
Још ће да испадне да је здравије да једемо хемију него "природне" производе. Као оно "истраживање" о Кока-коли.

aa_aca napisao:Сад ће да нам уведу ГМО, па ћемо да певамо од среће (читај: лудила).
Hehe, ono kad pogledas ni vazduh koji disemo nije zdrav... A za klopu ce da se snadjemo vec nekako

Како неће? Пре пар година сам прочитао једно, наравно америчко, истраживање. У њему су закључили да је Кока-кола здравија од млека, али нису написали зашто. Смејао сам се, а доста касније закључио да су у праву.
У млеку има, а у Кока-коли нема следећих састојака:
- цитостатика
- антибиотика
- хормона
- приона
- афла токсина
- тешких метала
Па сад ти реци.
У млеку има, а у Кока-коли нема следећих састојака:
- цитостатика
- антибиотика
- хормона
- приона
- афла токсина
- тешких метала
Па сад ти реци.

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 1:20 am
Pijem Roaccutane tačno 56 dana, pri čemu sam nekih 35, 36 dana pio 40mg dnevno, od tada pijem 80mg dnevno. Imam 71, 72 kg, i 21 godinu, i sličan problem kao tvoj, imao sam uvek problem sa aknama, tj. akne konglobata (ovo je veoma bitno, jer Roakutan najefikasnije sredstvo protiv istih, i za njih se koristi, koje su veoma osetljive, i lako se upale - što znači da se ne smeju nikako ni pipnuti, a kamoli cediti). Uvek imao po licu, vratu, i to je variralo vremenom.MilanT1 napisao:Znam da ima mnogo tema o ovom leku, izvinjavam se sto otvaram novu, ali ne znam koga vise da slusam, neki kazu da je extra lek a neki pricaju sasvim suprotno. Ja sam Milan imam 23 godine, imam probleme sa kozom, bubuljice izlaze na vratu ispod obraza, tu su i neke potkozne gute, koje na dodir strasno bole, ne znam sta da radim, moj dermatolog mi je preporucio roaccutane, ali mi je rekao da se prvo malo informisem o njemu, o nezeljenim dejstvima, takodje mi je dao uput za laboratoriju da dajem rezultate da nisam slucajno bolovao od nekih bolesti, ne znam sta je na onom papiru stvarno, trenutno koristim Acne Intensive Formulu vec 2 meseca, poboljsanja su bila vrlo mala skoro nikakva. Pa sam resio da pokusam sa Roaccutanom, vise ne znam sta da radim, poludecu. Ako moze neko ko je koristio ovaj lek da napise nesto o terapiji i nezeljenim dejstvima bio bih mu zahvalan. Jos jednom se izvinjavam sto sam otvorio novu temu.
Mislim da je veoma bitno kod svakoga ko planira da koristi Roaccutane, da ne čita previše o njemu na Internetu (a svako će pročitati

Npr. neko jede veoma "jaku" hranu, i organizam mu savršeno funkcioniše, neko ne može da se pomeri sa kreveta posle jakog ručka itd.
Ja se ceo život bavim nekom fizičkom aktivnošću (i trenirao sam, i šetam često, i igram sve sportove itd.), od pre godinu i po dana jedem zdravije, tj. vodim računa šta jedem (na zdrav način pripremljena hrana, jedem i meso (piletinu najčešće), gazirano pijem ponekad (tipa 0.25 Koka Kole uz kafu) ,slatkiše jedem može se reći često, ali u malim količinama (tipa po jedan red čokolade), od grickalica kokice često, ostalo veoma retko). Slabo i pijem, podnosim lekove odlično...
E sada, koristio sam Acne Intensive formulu duže nego ti, i ona mi je pomogla, ali daleko od toga da mi je lice bilo čisto. Mene su uvek nervirale te potkožne akne, koje ti stvaraju neravnine, razlike na licu itd. Posle 56 dana, lice mi je gore, ali sve je to zato što sve to što je ispod izlazi napolje. Od neželjenih dejstava leka, najčešće je to što su mi stalno suve usne (koristim balzam), lice mi se više suši nego na početku terapije (koristim kremu), dva puta mi je potekla krv iz nosa (a to je zato što sam ja to dirao, jer sam osetio da imam krasticu u nosu) ali je to veoma bezazleno bilo, ponekad me i zabole leđa (opet ništa preterano strašno, ne mora da znači da je uopšte i od leka), na početku terapije mi je par dana lice bilo, oko nosa, upaljeno... U suštini, od onoga što piše na Internetu u negativnom smislu... nema razloga za brigu, makar je to moj slučaj.
Na početku terapije sam vadio krv, i dao urin na analizu (rezultati su odlični bili), a nakon mesec dana sam ponovo vadio krv (opet odlični), čak mi je i dermatolog rekao da neću ni morati nakon mesec dana da ih ponovo vadim, jer su mi je nivo triglicerida u krvi nizak (ispod referentne vrednosti). Doduše, nikada nisam ni imao problema sa njima.
Nadam se da sam bar malo pomogao.

https://www.medify.com/articles/search? ... otretinoin Ovde se može pročitati o istaživanjima sa Isotretinoinima (Roaccutane je isotretinoin, derivat vitamina A)...