Rezonovanje dovodi do 2 medjusubno iskljuciva zakljucka!!!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Rezonovanje dovodi do 2 medjusubno iskljuciva zakljucka!!!
Ako sagledamo stvari iz logicke perspektive, znamo da je svaki problem resiv na naucnoj osnovi. Ako nije u ovom momentu onda u nekom buducem trenutku. Zasto samo u medicini ne vazi ovakvo pravilo ako je smatraju naukom i ako tvrde da se njome bave ljudi od nauke. Sve vise lekova a sve vise bolesti, sve napredniju tehnologiju dobijaju na koriscenje a sve manje sposobni da zalece a kamo li da izlece. Nedvosmilseno se mogu izvesti jedina 2 racionalna i potpuno legitimna stava ili zakljucka:
Ili su toliko nemoralni, koristoljubivi i kriminalno pokvareni da kriju lekove i metode izlecenja za mnoge teske bolesti (tumori, autoimunosti...) ili su debilno i nepopravljivo glupi (ispodprosecno intelignetni) i nekvalitetno edukovani pa ne mogu da rese ni jedan prokleti problem koji im se predoci.
Mislim generalno i na lekare i na farmaceute.
Ako su drugi slepi ja nisam, ubedjen sam da svi oni sa sivim celijma mogu povuci analogiju/paralelu sa ovim konzistentnim razmisljanjem. Ili ili, nema trece solucije ma koliko se oni vadili na slozenost organizma i nemogucnost predvidjanja toka dogadjaja sve je to konacan skup interakcija atomskih elemenata...posto je problem konacan a ne beskonacan to implicira da je i resiv u realnom vremenu! A oni svaki problem "kolju tupim nozem" godinama, decenijama, vekovima...SRAMOTA u oba slucaja koji god da je (zavera ili nekompetentnost)
Ili su toliko nemoralni, koristoljubivi i kriminalno pokvareni da kriju lekove i metode izlecenja za mnoge teske bolesti (tumori, autoimunosti...) ili su debilno i nepopravljivo glupi (ispodprosecno intelignetni) i nekvalitetno edukovani pa ne mogu da rese ni jedan prokleti problem koji im se predoci.
Mislim generalno i na lekare i na farmaceute.
Ako su drugi slepi ja nisam, ubedjen sam da svi oni sa sivim celijma mogu povuci analogiju/paralelu sa ovim konzistentnim razmisljanjem. Ili ili, nema trece solucije ma koliko se oni vadili na slozenost organizma i nemogucnost predvidjanja toka dogadjaja sve je to konacan skup interakcija atomskih elemenata...posto je problem konacan a ne beskonacan to implicira da je i resiv u realnom vremenu! A oni svaki problem "kolju tupim nozem" godinama, decenijama, vekovima...SRAMOTA u oba slucaja koji god da je (zavera ili nekompetentnost)
Ja ne znam, MACHINE, kako je svet do sad funkcionisao, bez ovih vasih velikih istina i otkrica. Ja se , evo, dobrovoljno javljam, da potpisem peticiju da dobijete Nobelovu nagradu, ali pod hitno!!
Svet vise ne sme da traci ni jedan dan vremena, a da Vam ne oda zasluzeno priznanje, o Veliki...
p.s. Zaista mislim da Vama moze da se pomogne, ali ne casite casa, odmah otidjite u najblizu psihijatrijsku ustanovu... i samo im sve ovo ispricajte.
Svet vise ne sme da traci ni jedan dan vremena, a da Vam ne oda zasluzeno priznanje, o Veliki...

p.s. Zaista mislim da Vama moze da se pomogne, ali ne casite casa, odmah otidjite u najblizu psihijatrijsku ustanovu... i samo im sve ovo ispricajte.
- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Totalno pogresno razmisljanje. Medicina se bavi covekom i tu u startu postoji jos 1000000 nepoznatih (za razliku od zice, zupcanika...). Ti kad napravis masinu, mozes odmah da je pustis u rad i vidis da li je sve u redu (ili u Solidu i Catia-i simuliras njen rad)... Ako nije, imas samo materijalnu stetu i samim tim odgovornost za gresku je daleko manja.. Sa druge strane, kada proizvedes lek potrebno je najmanje 10 godina dodatnih proucavanja kako bi se doslo do nekakvog zakljucka. Daj ga coveku, nesto podje naopako, covek umre, i steta je zivot. Buduci da covek nije zica i da je jako tesko u jednacinu ubaciti sve nepoznate koje svako ljudsko bice daje pojedinacno, ostaje empirijsko testiranje bez ugrozavanja jedinke kao jedina alternativa... I zbog toga je danasnja medicina daleko ispred odredjenih grana nauke... Pored svih etickih, moralnih, materijalnih, ljudskih, poteskoca koje su stavljene pred nju, ona je ipak dostigla zavidno visok nivo.
Cogito ergo doleo....
- peniko
- Aktivan član
Da mozda ti, MACHINE, nisi ispodprosecno inteligentan kada tvrdis ovako nesto... Ljudsko (i svako zivo) bice ima nesto sto tvoj um ocigledno nema kapacitet da sagleda - ZIVOT. Hemijski sastav zive i nezive celije je identican, ali je jedna ziva, a druga neziva... Misli (ako si u stanju) malo o tome.sve je to konacan skup interakcija atomskih elemenata...
Cogito ergo doleo....
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
isidora za predsednikaisidora napisao:Ja ne znam, MACHINE, kako je svet do sad funkcionisao, bez ovih vasih velikih istina i otkrica. Ja se , evo, dobrovoljno javljam, da potpisem peticiju da dobijete Nobelovu nagradu, ali pod hitno!!
Svet vise ne sme da traci ni jedan dan vremena, a da Vam ne oda zasluzeno priznanje, o Veliki...![]()

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- cikatoma
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:04 am
I zasto onda tzv. savremena medicina pokusava da ljudski organizam (ziva materija) leci lekovima (neziva, vestacka, sinteticka materija)?peniko napisao: Ljudsko (i svako zivo) bice ima nesto sto tvoj um ocigledno nema kapacitet da sagleda - ZIVOT. Hemijski sastav zive i nezive celije je identican, ali je jedna ziva, a druga neziva... Misli (ako si u stanju) malo o tome.
I onda se cudimo kako se ne mozemo izleciti, nema leka za mnoge bolesti (rak, dijabetis, hepatitis ...). Nema vestackog leka, niti ce ga ikad biti. Ali to nije ni vazno. vazno je da se ogromne kolicine novca slivaju u farmaceutske dzepove, kao i da postoje mnoga udruzenja za borbu protiv svih ovih bolesti, pa razne manifestacije, dobrovoljni prilozi itd.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Sto rece jedna doktorka poreklom iz zapadne Srbije, predavac na fakultetu na specijalistickoj nastavi, zena pametna i dovoljno hrabra da bude i britka na jeziku (u privatnom razgovoru): "Lako je tudjim k***** po koprivama mlatiti!".
Ajde vi, gospodo kriticari, genijalci i slobodni mislioci, izvolte zavrsiti medicinu, moze i farmaciju, zatim magistrirajte doktorirajte, zasednite na mesto naucnih timova i vrhunskih institucija, pa nam onda lepo resite to sto nas 3 miliona lekara u svetu nismo uspeli (da, toliko nas ima, na to dodajte jos jedno milion-dva farmaceuta, jos oko milion ostalih koji su u medicinskoj nauci - molekularnih biologa, mikrobiologa i ostalih - 7 ili 8 miliona ljudi sa diplomama, titulama i znanjem - a svi glupi, pokvareni, zli, udruzni u nameri da uporpopaste "obicnog coveka", svi u zaveri hiper-ultra-mega razmera!...)
Ajde vi, gospodo kriticari, genijalci i slobodni mislioci, izvolte zavrsiti medicinu, moze i farmaciju, zatim magistrirajte doktorirajte, zasednite na mesto naucnih timova i vrhunskih institucija, pa nam onda lepo resite to sto nas 3 miliona lekara u svetu nismo uspeli (da, toliko nas ima, na to dodajte jos jedno milion-dva farmaceuta, jos oko milion ostalih koji su u medicinskoj nauci - molekularnih biologa, mikrobiologa i ostalih - 7 ili 8 miliona ljudi sa diplomama, titulama i znanjem - a svi glupi, pokvareni, zli, udruzni u nameri da uporpopaste "obicnog coveka", svi u zaveri hiper-ultra-mega razmera!...)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Peniko ti nemas pojma sta pricas. Ako ne vidis nikakav problem u "materiji" koja svakoga glozi onda si ili slep ili blesav. Pominjes neke programe a ne znas koji cemu sluzi, obzirom da si politikolog koji se "razume" i u medicinu, pa si umislio da vladas i matematikom. Ali nije tako, jer da znas i delic matematike ne bi pravio ovako glupa poredjenja sa celijom. Ziva celija je nista vise nego obicna mrtva celija, iste strukture, samo sa ubrizganom energijom u vidu elektricnih impulsa. Momak je dao odlican primer. I ko god je iole samokritican u ovome ce naci poentu, smisao da radi na sebi i da unapredjuje svoj lekarski poziv a ne da bruka novim glupostima. Bolje je bilo da cutis a ne da pricas kojesta. Mislim da se doktori isuvise smatraju nedodoirljivim a i ja imam licne ceste kontakte i u prste znam sve propuste koje cine. Prosto mi je najcesce muka sta sve cujem i dodje mi da se rasplacem kako "rade" skolovani ljudi, kao da nisu ni videli fakultet a kamo li zavrsili
toliko prostakluka, nekulture i neznanja mozes videti jos jedino u javnim komunalnim preduzecima. Ovo mislim najozbiljnije!!!!!

peniko napisao:Totalno pogresno razmisljanje. Medicina se bavi covekom i tu u startu postoji jos 1000000 nepoznatih (za razliku od zice, zupcanika...). Ti kad napravis masinu, mozes odmah da je pustis u rad i vidis da li je sve u redu (ili u Solidu i Catia-i simuliras njen rad)... Ako nije, imas samo materijalnu stetu i samim tim odgovornost za gresku je daleko manja.. Sa druge strane, kada proizvedes lek potrebno je najmanje 10 godina dodatnih proucavanja kako bi se doslo do nekakvog zakljucka. Daj ga coveku, nesto podje naopako, covek umre, i steta je zivot. Buduci da covek nije zica i da je jako tesko u jednacinu ubaciti sve nepoznate koje svako ljudsko bice daje pojedinacno, ostaje empirijsko testiranje bez ugrozavanja jedinke kao jedina alternativa... I zbog toga je danasnja medicina daleko ispred odredjenih grana nauke... Pored svih etickih, moralnih, materijalnih, ljudskih, poteskoca koje su stavljene pred nju, ona je ipak dostigla zavidno visok nivo.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Pobogu!Ziva celija je nista vise nego obicna mrtva celija, iste strukture, samo sa ubrizganom energijom u vidu elektricnih impulsa.

Ja sam u zivotu cuo gomilu gluposti, i one male i neke bas velike, e, ovo je jedna od vecih!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
- peniko
- Aktivan član
Otkud ti to da sam politikolog???

Nadji mrtvu celiju, "ubrizgaj"
joj energiju u vidu elektricnih impulsa pa vidi dal' ce da ozivi
. Mnogo si gledao Frankenstajna
...
Ja vidim problem, ali samo bolesnik i paranoik moze da kaze da ni jedan medicinski radnik ne radi dobro samo na osnovu izolovanih slucajeva koji se dese.
... Vrati se malo u realan svet pa onda diskutuj...
Jos jedan kandidat za NobelaZiva celija je nista vise nego obicna mrtva celija, iste strukture, samo sa ubrizganom energijom u vidu elektricnih impulsa.

Nadji mrtvu celiju, "ubrizgaj"

Ja vidim problem, ali samo bolesnik i paranoik moze da kaze da ni jedan medicinski radnik ne radi dobro samo na osnovu izolovanih slucajeva koji se dese.
Ovi su mi najjaci sto su u fazonu "nemas ti pojma", kum najbolje drugarice sestre moje devojke, e pa njegov ortak sa fudbala je lekar i tako ja sve to znam:lol:a i ja imam licne ceste kontakte i u prste znam sve propuste koje cine.

Cogito ergo doleo....