Rezonovanje dovodi do 2 medjusubno iskljuciva zakljucka!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od luka_0407 »

"Lako je tudjim k***** po koprivama mlatiti!"

:lol: :lol: :lol: Ovo ce ubuduce biti moj moto No 1!Hvala Vam sto ste podelili sa nama ovu veeeliku mudrost!
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
peratoma
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 12:34 pm

Post od peratoma »

Naravno da nisu svi isti. Recimo dr. Ivica je vrlo korektan i vanredno ljubazan i slicno. Kao i ostali na forumu. Momak je govorio generalno. Ako svaki drugi ne valja i pokvaren je ili ne zna nista i ne mesa se u svoj posao, a verujem da vecina ljudi uvek moze nabrojati tkave primere, to je onda veliki balast. O tome se ovde diskutuje a ne o manjem broju pozitivnih primera, njima svaka cast ali nas to nikuda ne vodi. Vi ne vidite sumu od jednog stabla o tome je rec.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

MACHINE je govorio o medicini uopste, a ne o medicini u Srbiji. Smatra da medicina ne napreduje i da su za to krivi lekari... Procitaj malo bolje post, pa ces videti... Nisam dobio odgovor; odakle to da sam politikolog??
Cogito ergo doleo....
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

Bozeee,ne mogu da verujem da se ova tema toliko prosirila(cak na dve strane :o :lol: )!
A mislila sam ,kad je postavljena,da je ovo scenarijo za neki film zanra tipa horor/naucno -fantasticni/drama !pa da se sad ocekuju ocene kriticara!

Machine,svaka cast!Greota je covece takav potencijal trositi uzalud po forumima!Idi bre covece,filmska industrija nam je i onako u krizi!

:lol: :lol: :lol:
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
peratoma
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 12:34 pm

Post od peratoma »

Student, interesi politika, simpatizer LDP-A...treba li jos sta??? Sijo mi ga Djuro

peniko napisao:MACHINE je govorio o medicini uopste, a ne o medicini u Srbiji. Smatra da medicina ne napreduje i da su za to krivi lekari... Procitaj malo bolje post, pa ces videti... Nisam dobio odgovor; odakle to da sam politikolog??
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Ma sve nobelovac do nobelovca i reziser do rezisera :lol: :lol: :lol: :lol:
Poslednja izmena od peniko u Pon Apr 27, 2009 10:42 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Apsolvent masinstva, smer motori SUS, od skora trainee angazovan na razvoju softwarea u firmi Dassault Systemes (koja je proizvela Catia-u)... I relativno dobro znam matematiku obzirom da mi je prosecna ocena iz mate 1,2 i 3 solidnih 9,67. Interes mi je politika... Otkud sad da sam simpatizer LDP??

MACHINE je optuzio medicinu kao nauku da ne napreduje dovoljno u odnosu na druge nauke, ne shvatajuci posledice primene takvog rezona na ljudsko bice. Medicina sve mora empirijski da dokaze i tu je tacka; tj. svaka greska u projektovanju dovodi do promene projekta uz materijalne gubitke i to je to. Sa druge strane, svaka greska i nepromisljenost u medicini placa se zivotima i zdravljem ljudi. I to je prepreka koja se nalazi pred medicinom i ni jednom drugom naukom.
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Elektroinzenjer, RTI smer, elektro-tehnicki fakultet Beograd...i vise nego dovoljno...
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

ja bih ipak ovo predlozila za scenario za neki dobar s/f-horor film! :lol:
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

MACHINE,

vasa dihotomna konceptualizacija "ima leka/nema leka", ni u kom slucaju ne moze predstavljati zrelo, metodoloski ispravno i prema tome na matematici zasnovano misljenje!

medicinski kvantiteti ne podlezu principima normalne raspodele, i veliki problem u planiranju jednog istrazivanja je prisutan vec u prvoj fazi, kada je potrebno izracunati "normalnost granice" neke pojave i definisati tip raspodele. zargonski receno - "spustanjem" na molekularni nivo nastupa veliko usloznjavanje problema, jer za svaku novootkrivenu supstancu to treba odrediti, a finansijski okvir istrazivanja to ne dozvoljava, gotovo ni u jednoj zemlji osim sad i na severu evrope. cak i kada postoje finansijska sredstva - matematicari jos uvek nemaju konsenzus oko principa definisanja modela raspodele mnogih medicinskih pojava.
kada se i napravi matematicki model istrazivanja, sledece "usko grlo" je izvor finansiranja - ovu stavku mislim da ne treba komentarisati.
sve je to konacan skup interakcija atomskih elemenata
ako se od beograda zaputite, recimo u tivat, svakako cete stici tamo. e, sada - to moze biti privatnim avionom, jat-ovom ekonomskom klasom, lastinim autobusom, polovnim kolima, biciklom, itd... e, u medicini je najvaznije na koji nacin stizete! ako vas neko fiksira za prednji deo aviona, vi cete stici prvi - pre pilota, ali necete vise biti zivi. tako je i sa nalazenjem lekova. ako se zna cesto citiran podatak da u nervnom sistemu coveka ima nervnih spojnica (sinapsi) prema aproksimaciji kao i zvezda u vasioni, zacudno je da jedan matematicar moze da postavi ovako banalan teoretski model!
Hemijski sastav zive i nezive celije je identican, ali je jedna ziva, a druga neziva...
hemijski sastav mrtve celije se menja vec u 1. minutu nakon smrti, prvo do cega dolazi je degradacija visokosofisticiranih proteina. itd...
nema leka za mnoge bolesti (rak, dijabetis, hepatitis ...)
oralni antidijabetici su supstance koje ne postoje u prirodi u tom obliku, dakle "vestacke" su i uz higijensko-dijeteski rezim ishrane znacajno produzavaju zivot pacijenata sa secernom bolescu.
Mislim da se doktori isuvise smatraju nedodoirljivim a i ja imam licne ceste kontakte i u prste znam sve propuste koje cine.
matematickim recnikom receno - uzorak vam nije reprezentativan - "obicni doktori" ne pronalaze lekove, nego naucnici. reallnost srbije je da pravih naucnika u oblasti medicine prakticno da nema, postoji veoma mali broj onih koji uspevaju da prate nauku, sto je veliki uspeh s obzirom na to da su prepusteni sami sebi, da je politika ministarstva zdravlja pogubna, itd..
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Citat:
Hemijski sastav zive i nezive celije je identican, ali je jedna ziva, a druga neziva...
hemijski sastav mrtve celije se menja vec u 1. minutu nakon smrti, prvo do cega dolazi je degradacija visokosofisticiranih proteina. itd...
Mislio sam u bukvalno prvoj milisekundi od momenta odumiranja (mogao bih da kazem u nemerljivo maloj, granicnoj jedinici vremena). Hemijski sastav jedne celije milijarditi deo sekunde pre njenog odumiranja i milijarditi deo sekunde posle njenog odumiranja je isti, ali je u prvom slucaju ziva, a u drugom neziva; pa se ne moze postojanje zivota pripisati pravoj kombinaciji hemikalija (to je potreban, ali ne i dovoljan uslov), vec postoji jos nesto... Ili gresim?!?
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

gresite!
upravo je hemikalija ta koja da "dopust" da se prenese energija! to su proteini. isti ti proteini "donose odluku" da je kraj zivota jedne celije. smrt nastupa onoga trenutka, onog delica sekunde kada se aktiviraju smrtonosni kodoni u genomu, a to je (bio)hemija. prestanak elektricne aktivnosti je samo posledica
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Tj. hemijska promena je uzrok odumiranja a ne posledica.. Kapiram

Ali, opet, da li je moguce postojanje zivota pripisati samo pravoj kombinaciji hemikalija, tj. da li je prava mesavina pravih proteina dovoljna za postojanje zivota??
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

tajna nastanka zivota nije naucno objasnjena!
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Re: Rezonovanje dovodi do 2 medjusubno iskljuciva zakljucka!

Post od Mrs_Parker »

MACHINE napisao:Ako sagledamo stvari iz logicke perspektive, znamo da je svaki problem resiv na naucnoj osnovi. Ako nije u ovom momentu onda u nekom buducem trenutku. Zasto samo u medicini ne vazi ovakvo pravilo ako je smatraju naukom i ako tvrde da se njome bave ljudi od nauke. Sve vise lekova a sve vise bolesti, sve napredniju tehnologiju dobijaju na koriscenje a sve manje sposobni da zalece a kamo li da izlece. Nedvosmilseno se mogu izvesti jedina 2 racionalna i potpuno legitimna stava ili zakljucka:
Ako pogledam na stvari iz logicke perspektive, rekla bih da je malo problema resivo na naucnoj osnovi i da buduca vremena sve dodatno komplikuju, jer je vec kvantna fizika uzdrmala temelje nauka. Medicina tu nije izuzetak. Sve vise lekova i sve vise tehnologije, to da, ali sve vise i neprirodnog zivota coveka, sve vise otrova, autodestrukcije, depresije...
Nedvosmisleno se mogu izvuci dva racionalna i legitimna zakljucka:
1. Mnoge nauke su u zastoju cekajuci napredak drugih kao sto je fizika, npr.
2. Covekov organizam trpi sve vece udare i samim tim i posledice, kao rezultat danasnjeg nacina zivota i zatrovanosti svega na planeti, tako da ono sto je medicina lako resavala juce, menja se sa 10 novih neresivih stvari, i stvarno mislim da gubi korak, ali ne zbog zavera i nerada no zbog sve vece kompleksnosti oboljenja sa kojima se srece.
Odgovori