Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
peniko napisao:MACHINE je govorio o medicini uopste, a ne o medicini u Srbiji. Smatra da medicina ne napreduje i da su za to krivi lekari... Procitaj malo bolje post, pa ces videti... Nisam dobio odgovor; odakle to da sam politikolog??
ako se od beograda zaputite, recimo u tivat, svakako cete stici tamo. e, sada - to moze biti privatnim avionom, jat-ovom ekonomskom klasom, lastinim autobusom, polovnim kolima, biciklom, itd... e, u medicini je najvaznije na koji nacin stizete! ako vas neko fiksira za prednji deo aviona, vi cete stici prvi - pre pilota, ali necete vise biti zivi. tako je i sa nalazenjem lekova. ako se zna cesto citiran podatak da u nervnom sistemu coveka ima nervnih spojnica (sinapsi) prema aproksimaciji kao i zvezda u vasioni, zacudno je da jedan matematicar moze da postavi ovako banalan teoretski model!sve je to konacan skup interakcija atomskih elemenata
hemijski sastav mrtve celije se menja vec u 1. minutu nakon smrti, prvo do cega dolazi je degradacija visokosofisticiranih proteina. itd...Hemijski sastav zive i nezive celije je identican, ali je jedna ziva, a druga neziva...
oralni antidijabetici su supstance koje ne postoje u prirodi u tom obliku, dakle "vestacke" su i uz higijensko-dijeteski rezim ishrane znacajno produzavaju zivot pacijenata sa secernom bolescu.nema leka za mnoge bolesti (rak, dijabetis, hepatitis ...)
matematickim recnikom receno - uzorak vam nije reprezentativan - "obicni doktori" ne pronalaze lekove, nego naucnici. reallnost srbije je da pravih naucnika u oblasti medicine prakticno da nema, postoji veoma mali broj onih koji uspevaju da prate nauku, sto je veliki uspeh s obzirom na to da su prepusteni sami sebi, da je politika ministarstva zdravlja pogubna, itd..Mislim da se doktori isuvise smatraju nedodoirljivim a i ja imam licne ceste kontakte i u prste znam sve propuste koje cine.
Mislio sam u bukvalno prvoj milisekundi od momenta odumiranja (mogao bih da kazem u nemerljivo maloj, granicnoj jedinici vremena). Hemijski sastav jedne celije milijarditi deo sekunde pre njenog odumiranja i milijarditi deo sekunde posle njenog odumiranja je isti, ali je u prvom slucaju ziva, a u drugom neziva; pa se ne moze postojanje zivota pripisati pravoj kombinaciji hemikalija (to je potreban, ali ne i dovoljan uslov), vec postoji jos nesto... Ili gresim?!?hemijski sastav mrtve celije se menja vec u 1. minutu nakon smrti, prvo do cega dolazi je degradacija visokosofisticiranih proteina. itd...Citat:
Hemijski sastav zive i nezive celije je identican, ali je jedna ziva, a druga neziva...
Ako pogledam na stvari iz logicke perspektive, rekla bih da je malo problema resivo na naucnoj osnovi i da buduca vremena sve dodatno komplikuju, jer je vec kvantna fizika uzdrmala temelje nauka. Medicina tu nije izuzetak. Sve vise lekova i sve vise tehnologije, to da, ali sve vise i neprirodnog zivota coveka, sve vise otrova, autodestrukcije, depresije...MACHINE napisao:Ako sagledamo stvari iz logicke perspektive, znamo da je svaki problem resiv na naucnoj osnovi. Ako nije u ovom momentu onda u nekom buducem trenutku. Zasto samo u medicini ne vazi ovakvo pravilo ako je smatraju naukom i ako tvrde da se njome bave ljudi od nauke. Sve vise lekova a sve vise bolesti, sve napredniju tehnologiju dobijaju na koriscenje a sve manje sposobni da zalece a kamo li da izlece. Nedvosmilseno se mogu izvesti jedina 2 racionalna i potpuno legitimna stava ili zakljucka: