Rezonovanje dovodi do 2 medjusubno iskljuciva zakljucka!!!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
MACHINE, da li ti govoris o zdravstvu u Srbiji, o zdravstvu uopste, o zdravstvenim radnicima u Srbiji ili o zdravstvenim radnicima uopste???
Medicina je puno uradila i dosla do stadijuma da je ogroman broj bolesti koje su odnosile zivote postao izleciv ili kontrolisan. Niko ne moze da kaze da lekovi kojima se kontrolise dijabetes, hemoterapija, antibiotici, hirurgija na ovom nivou nisu uspeh medicine i farmakologije... Nazalost, postoje bolesti nna koje medicina jos uvek nije dala konacan odgovor, na zalost, medju njima se nalazi i bolest koja tebi zadaje muke (sto opet opravdava ogorcenost), ali kao i Fermaova teorema, mozda je i Kron neresiv... I medicina bi se mogla kriviti za to samo ako ne bi ni pokusala..
Medicina je puno uradila i dosla do stadijuma da je ogroman broj bolesti koje su odnosile zivote postao izleciv ili kontrolisan. Niko ne moze da kaze da lekovi kojima se kontrolise dijabetes, hemoterapija, antibiotici, hirurgija na ovom nivou nisu uspeh medicine i farmakologije... Nazalost, postoje bolesti nna koje medicina jos uvek nije dala konacan odgovor, na zalost, medju njima se nalazi i bolest koja tebi zadaje muke (sto opet opravdava ogorcenost), ali kao i Fermaova teorema, mozda je i Kron neresiv... I medicina bi se mogla kriviti za to samo ako ne bi ni pokusala..
Cogito ergo doleo....
Smatram nemoralno to sto nesto skupo naplate a to nema dejstva. Ja ne bih mogla tako. Treba da ih pitas koliko kosta da se izleci ovo i ono. Pa je moralnije i da ti kaze 1000E za problem nego da ti stalno uzima po 50E a ne uradi nista. Znam da nisu svi takvi ali veliki broj jeste. Nije ni cudo sto je ovo njasramnija profesija kod nas i u svetu sa vise korupcije i kriminala nego u sudstvu i policiji. Ali za to moras biti takva osoba, losa
Tu nema ni H od Hipokratove zakletve, nazalost.

Poslednja izmena od klarica u Pet Maj 01, 2009 1:33 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
SRAM VAS DA BUDE OVAKVE TVRDNJE !!!!Nije ni cudo sto je ovo njasramnija profesija kod nas i u svetu
sta ste konkretno URADILI protiv zdravstvenih radnika za koje znate da su korumpirani???
nista? vi ste saucesnik u korupciji, i na vas se odnosi sve sto ste rekli za druge.
ili pak nemate proverene i dokazane informacije? onda se okanite traceva, i nadjite drugu zabavu...
Vi se ponasate kao Alisa u zemlji cuda! Sa povezom na ocima. Pa da bi se predocile konkretne cinjenice organima treba izgubiti malu vecnost. A da isti napipa resekt ejos toliko. Navedite mi samo par primera onih koji su zavrsili u zatvoru osim Eugena Slavika koji je snimljen a uprkos tome sramno lagao na sudu a uz to je i redovni profesor. O cemu vi pricate? To vam nije dovoljan primer ogavnosti? Meni jeste. Broj takvog sljama koji bude zakonski kaznjen je smesno mali u odnosu na to koliko ljudi sahrane, upropaste ili pokradu. Gde vam je kodeks casti, gde vam je komora koja ce goniti ovakve neljude? Da je tako, u zatvorima bi bilo isto onoliko lekara koliko i ubica, dilera droge i drugih. Nema tu neke vece razlike, sljam je sljam 

ja vam zaista moram reci da ste, poredeci generalno lekare sa dilerima droge pokazali da ste vi sljam!
"alisa u zemlji cuda" ste vi - zato sto dozvoljavate da vam paznja bude pomerena sa sustine problema na coveka koji je zapravo mnogo manje kriv od, recimo ministra zdravlja iako vam to tako na prvi pogled mozda ne izlgeda!
"alisa u zemlji cuda" ste vi - zato sto dozvoljavate da vam paznja bude pomerena sa sustine problema na coveka koji je zapravo mnogo manje kriv od, recimo ministra zdravlja iako vam to tako na prvi pogled mozda ne izlgeda!
Nema sumnje da je ministar najgori u svemu tome. Tu se slazem ali i veliki broj lekara, ne svi ali mnogo njih. Ovde bi se moralo sve tresti i posmenjivati i fakultet i bolnice i ministar. Sve bi se moralo natraske na postavu obrnuti pa sve dobro proveriti i promeniti. Svaki od ta tri stuba zdravstva-fakultet, bolnicki centri i ministarstvo zajedno udruzeni cine organizovani zlocinacki klan ili sektu. 

- peniko
- Aktivan član
Nema sumnje da je ministar najgori u svemu tome. Tu se slazem ali i veliki broj lekara, ne svi ali mnogo njih.
Ja vidim razliku izmedju ove dve tvrdnje...Da je tako, u zatvorima bi bilo isto onoliko lekara koliko i ubica, dilera droge i drugih. Nema tu neke vece razlike, sljam je sljam
Cogito ergo doleo....
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Kad vec govorite o broju,zasto nigde ne pominjete broj onih koji su izleceni,kojima je spasen zivot.klarica napisao: Broj takvog sljama koji bude zakonski kaznjen je smesno mali u odnosu na to koliko ljudi sahrane, upropaste ili pokradu.
U zdravstvu kao i u svim drugim profesijama,i u zivotu uopste,ima "ovakvih" i "onakvih",i veoma je bezobrazno nalepiti ljudima koji se bore za necije zivote etiketu sljama.Mislim,kakav vam je to uopste izraz.
Ne daj boze da vam lekar zatreba,itekako biste promenili nacin govora.
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
Daleko bilo da mi zatreba lekar. Nekada su nasi stari govorili da ko zavrsi u bolnici (na primer ratnoj) da je bacio kasiku. Dodje mi isto da li otisla u bolnicu ili umrla kod kuce. Pola mog naselja su vec sahranili raznorazni lekari na svakojake nacine. Pa ne zovu ih bez razloga grobari sa diplomom:(
- cikatoma
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:04 am
kad me opet vucete za jezik....
Doktori su samo glorifikovani dileri droge, rade za racun farmaceutske industrije. Oni to, naravno poricu, ali i slepac vidi. Na fakultetima ih samo i uce da koriste farmaceutske lekove (vestacke otrove), i to se proteze kroz ceo radni vek. A ti lekovi ne lece, nego samo tretiraju simptome, pacijent se stalno vraca i tako u nedogled.
Danasnja savremena medicina je korisna jedino u hitnim slucajevima kada je zivot u opasnosti, kao i za dijagnozu bolesti. Sve preko toga je vracanje unazad, tracenje vremena i para.
Prema tome, preuzmite odgovornost za svoje zdravlje. Citajte, obrazujte se. - "Osoba koja ne cita nije nista bolja od osobe koja ne zna da cita"
Doktori su samo glorifikovani dileri droge, rade za racun farmaceutske industrije. Oni to, naravno poricu, ali i slepac vidi. Na fakultetima ih samo i uce da koriste farmaceutske lekove (vestacke otrove), i to se proteze kroz ceo radni vek. A ti lekovi ne lece, nego samo tretiraju simptome, pacijent se stalno vraca i tako u nedogled.
Danasnja savremena medicina je korisna jedino u hitnim slucajevima kada je zivot u opasnosti, kao i za dijagnozu bolesti. Sve preko toga je vracanje unazad, tracenje vremena i para.
Prema tome, preuzmite odgovornost za svoje zdravlje. Citajte, obrazujte se. - "Osoba koja ne cita nije nista bolja od osobe koja ne zna da cita"
- peniko
- Aktivan član
Zato ce sveznajuci cikatoma da vas uputi u sve tajne lecenja sismisijim krilcima, deda-Milijinim travkama, srebrnim vodicama, magnetima i kosticama od kajsije... Svasta. Onog momenta kada neko naucno dokumentuje izlecenje bilo koje bolesti bilo kojom od ovih metoda, pojescu ovu tastaturu kojom kucam ovo. Naucno dokumentovanje podrazumeva pomno pracenje lecenja i samog pacijenta (kompletnu dijagnostiku) u toku istog, pracenje dejstva aplicirane materije, nezeljenih dejstava... Opisivanje nacina na koji supstanca deluje na bolest... Najlakse je verovati bez argumenata i bez postavljanja pitanja, a svoju veru bazirati na rekla-kazala pricama. Ali cikatoma ide i korak dalje... On i druge ubedjuje da veruju u ono u sta, iz svoje lakomislenosti, gluposti, koristi (ili cega vec), veruje sam, te na taj nacin pravi jos vecu stetu zdravlju ljudi koji imaju isto pameti koliko i on, pa ga poslusaju... Nazalost, nije u stanju da sagleda posledice sugestija koje deli, a samo je pitanje vremena (ako se vec nije desilo), kada ce nekoga to kostati zivota... I to je jos jedan problem drustva... On trazi da odgovaraju lekari kada nesto podje naopako zbog njihovih saveta i rada, a sam se nikada nece naci pozvanim na odgovornost zbog stete koju namerno ili nenamerno cini i nikada nece odgovarati zbog pocinjenih nedela.. Ovim putem pozivam i administratora da sa foruma iskljuci one koji (iz ko zna kojih razloga) pozivaju bolesnike da odbijaju konvencionalne metode lecenja i time ugrozavaju zivote. U suprotnom ce, buduci da je tema vrlo osetljiva, sam autor foruma snositi moralnu i krivicnu odgovornost za svako ugrozavanje zdravlja i zivota koje nastupi kao posledica nereagovanja na ove stvari.
Cogito ergo doleo....