Problem sa zlezdama

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Problem sa zlezdama

Post od etro »

Problem koji imam sa zlezdama u vratu traje vise od 8 meseci.Te zlezde se nalaze iza "ugla" donje vilice tacno ispod usiju sa obe strane i ponekad su blago bolne narocito pri pokretima vrata.Velicina je do 1 cm,s tim da se cesto menja.Od ostalih tegoba koje su po mom misljenju i vezane za te zlezde su povremen bol u usima koji je kratkotrajan,a poveca se pri pokretu vrata, bol u vilicnim zglobovima i stalan osecaj zapusenosti usiju, peckanje po jeziku ili sluznici trvdog nepca i uoci pojave tih tegoba primetila sam da mi je izasla neka cvorugica na potiljku koja je i dalje tu.
Obavila sam nekoliko ORL pregleda kod razlicitih doktora i sve zajedno sa brisevima grla, jezika i nosa koji su uredni niko nema misljenje o mom stanju.
Da li neko ima ideju sta bi moglo da uzrokuje moje tegobe i koji bih eventualno pregled jos mogla da obavim.
Ja sa ovim tegobama zivim svaki dan i jako me iritiraju i onemogucavaju da normalno funkcionisem.
Vazna napomena je da sam pre mesec dana saznala da imam koksaki virus B2 1:1024 a skoro godinu dana tipicne tegobe koje idu sa koksakijem:blago povisena temperatura,povremene tahikardije,brz zamor i JAKO los imuni sistem.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

A kakvo je stanje sa ostalim zlezdama???!!

Kakve su analize krvi??!
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Znaci, tacno znam na sta aludira... Majo, P R S L A S I ! ! ! :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ka1 napisao:Znaci, tacno znam na sta aludira... Majo, P R S L A S I ! ! ! :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Nisam. Jel vidis da nisam ni pomenula ni hepatitis B ni C. :lol:

Tj, jesam :oops: , ali sam obrisala!! :lol:

Al dobro, treba i to proveriti.

Svako od nas, rizicni ili ne, treba jednom godisnje da radi te analize. Strpi se jos malo, uskoro ce svi biti bombardovani time i preko sredstava javnog informisanja, veruj mi!! Radi se na tome!! :wink:

Bolje spreciti nego leciti!!
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

majja napisao:Svako od nas, rizicni ili ne, treba jednom godisnje da radi te analize.
Ma daj ne zezaj bre! Po tebi covek mora onda ceo zivot nesto da se testira na sve moguce bolesti... svaki dan po jedna bolest i to je tacno onih 365 bolesti koje postoje za godinu dana... :lol: A sta kazes na jedno odvikavanje od ovog uzasnog foruma?

Tebe covek kada bi slusao, ja mislim da bi ocekivao da mu kada otvori frizider iskoci hepatitis B/C... e, ako smem da kazem... je*o te hepatitis! :lol: A sad' ti meni isto to reci za endometriozu! :lol:

Nego, da ne kvarimo devojci topic...
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ka1 napisao:
majja napisao:Svako od nas, rizicni ili ne, treba jednom godisnje da radi te analize.
Ma daj ne zezaj bre! Po tebi covek mora onda ceo zivot nesto da se testira na sve moguce bolesti... svaki dan po jedna bolest i to je tacno onih 365 bolesti koje postoje za godinu dana... :lol: A sta kazes na jedno odvikavanje od ovog uzasnog foruma?

Tebe covek kada bi slusao, ja mislim da bi ocekivao da mu kada otvori frizider iskoci hepatitis B/C... e, ako smem da kazem... je*o te hepatitis! :lol: A sad' ti meni isto to reci za endometriozu! :lol:

Nego, da ne kvarimo devojci topic...

Na zalost, u pravu si............tako je!! :cry: :cry: :cry:

Da mi nije slucajno iskocio u trenutku kada sam se najmanje nadala, verovatno bih i ja mislila kao i ti, kao i mnogi............kao i MM do pre godinu dana!!! I ja sam do tada mislila isto tako, i razumem te, tako da ako nemas nista "pametno" da kazes na tu temu..........bolje nemoj.............meni je najmanje drago sto toliko pisem o tome, ali to je moja stvarnost!! Tj stvarnost mog muza, pa tako i moja.........

Zelim ti da nikada ne promenis stav o tome, a mene pusti da "lajem" o tome i zvonim na sva zvona, jer su ovi postovi mnogima pomogli! :wink:

Na zalost, otkrili su da ga imaju, ali imaju srece da znaju sta da rade i kako da sebi pomognu da sto vise sacuvaju jetru, bar onoliko koliko je u njihovoj moci.

Naravno, ne mora da znaci da SVAKO ima hepatitis, ali mnogi koji ga imaju to na zalost ne znaju i zato i pisem toliko da se treba testirati.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

A evo, bas na Stomatologiji pronadjoh ovu temu:

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=11247

Verovatno je devojka obavestena i normalno je sto se plasi, nije hipohondricna ni preopterecena, samo je realna!! :roll:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Po meni nije realna i jeste hipohondricna. Ali ok, svako ima svoje misljenje i ti zivis samo u tom svetu i ne mozes to da shvatis. Isto kao sto i ja ne mogu da shvatim tvoje razmisljanje.
etro
Aktivan član
Aktivan član

Post od etro »

A da vas dve razmenite brojeve telefona pa nastavite prepucavanje van foruma :wink:
Krvna slika i biohemija su u redu.A od virusa sam se testirala samo na koksaki.
A sto se hipohondrije tice,hm..pa to su za mene rekli lekari i zbog povisene temperature i tahikardije me slali psihijatru,a onda sam na svoju ruku odradila test na Torlaku i gle CUDA?? -KOKSAKI!!!

Moze biti da su mi te tegobe koje sam navele upravo i vezane za koksaki,a i ne mora,ali takav stav doktora i ta floskula MOZE BITI,A I NE MORA ili U MEDICINI JE SVE MOGUCE za mene nije prihvatljiva i zato sam i primorana da i na ovaj nacin trazim resenje.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Ja sam muskarcina. :D
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Etro, bol u grlu, malaksalost, apetit? Tako nesto? Mozda Epstain Barr Virus??
etro
Aktivan član
Aktivan član

Post od etro »

Da i ja sam svojevremeno pomisljala na mononukleozu ali koliko sam uspela da se informisem ona ne traje toliko dugo,sigurno ne vise od 8 meseci koliko i traju moje tegobe.
etro
Aktivan član
Aktivan član

Post od etro »

Sorry za muskarcinu.Zbunila me ona endometrioza. :o
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

etro napisao:Sorry za muskarcinu.Zbunila me ona endometrioza. :o

:lol: :lol: :lol: To je nesto interno (i u pravu si.....zavrsili smo prepisku na PP, mada je ja nisam ni pocela :lol: ), svako svoju muku.......... :oops: :lol: i da, nije prepucavanje, K1 tako komunicira, videces vremenom........on je jedna muskarcina mekog srca, nego se samo pravi........:lol:

Da se vratimo na temu........a zar se na mononukleozu ne sumnja na osnovu briseva grla??!! Cini mi se da se sumnja ako postoje streptokoke??! Ili gresim?!
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Ne, tonzilitis i faringitis mogu biti samo jedna od manifestacija koja se moze a ne mora javiti. Sto znaci da se streptokoke nadovezuju na infekciju.
Etro, moze se desiti da je to onda samo lokalni limfadenitis, ali ja ti za svaki slucaj savetujem da odes kod infektologa, oni su retki jako savesni lekari u ovoj zemlji, da iskljucis neke eventualne ozbilje stvari i da onda mirno spavas. Da li je ta zlezda pokretna i da li je bolna?
Odgovori