etro napisao:@ majja
Pa valjda bi taj hepatitis isplivao do sad u nekoj od brojnih analiza krvi koje sam uradila proteklih meseci.Transaminaze mi nisu uopste uvecane ,a i UZ jetre i abdomena je ok, kolko je uopste verovati tim doktorima sto barataju ultrazvukom.
Ja znam da moram da idem sistemom eliminacije odredjenih poremecaja ali se istovremeno ne mogu nasumicno testirati na sve i svasta.
Cisto informativno koje se to analize rade uopste za dokazivanje hepatitisa?
K1, posto vidim da nisi nista citao do sada, ja cu opet da ponovim, ne zbog tebe, nego zbog ostalih koji su novi na forumu:
Etro, ja ne tvrdim da ti imas hep, daleko od toga, ali hepatitis cesto ne daje nikakve simptome dugi niz godina, cak i 20, ali kada se oni pojave, tada je jetra obicno u predkanceroznom stanju!!
Sto se tice transaminaza, istina je da su one glavni pokazatelj, ALI oni koji su malo vise upuceni u hepatitis, kao ja, i koji su na zalost morali da ga proucavaju, takodje znaju da postoji pojam takozvanih setajucih transaminaza, gde su i one u savrsenoj normali, a da virus hepatitisa ipak postoji. Toliko o tome.
Jedini nacin da se to utvrdi ili negira je testiranje na hepatitis B i C.
Ne moze se tvrditi nista na osnovu obicnih krvnih analiza.
i jos jednom da ponovim, MM ima sjajan UZ nalaz, doduse njemu jesu transaminaze bile uvecane, ali to samo zato sto mu je virus divljao i namnozavao se u tom momentu, te je tako, iz obicnih analiza zavrsio na analizama za B i C, i otkrio postojanje C. Zdrav, prav, jak, radno sposoban, bez i jednog jedinog simptoma, bez uvecanih zlezda, bolova pod desnim rebarnim lukom, bez umora, bez pospanosti (ssve ovo su simptomi koji mogu da se jave,a i ne moraju, i kao sto vidis, ko bi pomislio od umora i pospanosti da ima hep??!! Mislim da ne bi niko!!

)
Prema tome K1, da se na ovim temama ne bi ti i ja raspravljali i ja te "ubedjivala" u nesto u sta ti mislis da si od toga "garantovano zasticen", ja bih te molila da ne pisemo o tome.
Meni nije cilj da plasim ovde ljude, ali iz iskustva (na zalost) sam naucila neke stvari. Mnogi se lekari ne razumeju u to, jer je virus slabo ispitan, tako reci "nov na trzistu", i pricam samo ono sto su oni mene naucili, tako da ovo "Sad ce maja tebi da kaze da to ne mora da bude........."-ne kaze maja, nego lekari.
A posto devojka vec ide na sve analize, i niko nista ne moze da joj kaze sta joj je, mora da trazi sama po netu.........Svako od nas moze da trazi savet, a koji ce prihvatiti, to je individualna odluka.
Da sam ja prosle godine u ovo vreme imala nekog ovakvog..............gde bi mi bio kraj. Nego sam lutala i trazila, i na celom forumu nasla samo jednu temu po tom pitanju koju je pisala clanica Rosa39 i danka, a onda se pojavila gomila postova na tu temu...........
Sta to govori??!! Da mnogi ljudi o tome nista ne znaju, a trebalo bi, da su mnogi preplaseni i ne smeju da pitaju, jer se osecaju optuzeno........
Ne bi trebalo da bude tako. O tome ne sme da se cuti, jer je vid zastite i prica o tome. Neznanje je najgore.
Etro, zelim ti negativne testove i javi sta si uradila.

Ako te ista zanima na tu temu, rado cu ti pomoci i objasniti sve sto ja znam (iako ima jos mnogo stvari koje ni meni i dalje nisu jasne, nakon godinu dana konstantnog proucavanja svega ovoga)!!
Pozz, majja