Problem sa zlezdama

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Dakle Majo, ja kapiram da ti govoris svoje misljenje, govorim ga i ja, ali ga govoris (nameces!!!) isto onako kako si meni na PM prokomentarisala odredjenu osobu (znas ti na koga ja mislim), isto se tako ponasas. A da ne pricam sto od svake teme napravis raspravu o hepatitisu sto takodje nema smisla. Pored svega toga, osecam u tvom tonu da se ljutis na mene zato sto ti protivurecim sto nije u redu. :) Ne moramo da se slazemo u svemu da bi smo bili drugari.

Ajde objasni mi kako to moze da bolest ne daje nikakve simptome 20 godina (!??) a onda odjednom BUM - predkancerogeno stanje??? Izvini, ali to je apsolutno nemoguce. Ne moram da budem lekar da bih ovako nesto mogao da tvrdim.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

K1, ja se uopste ne ljutim na tebe :lol: , ali ako vec ne citas sve sto pisem, evo ti, izdvoj par minuta vremena, na ovom linku ces pronaci sve!!!!

Autor teksta je prof dr Milena Bozic,jedna od nasih najpoznatijih hepatologa i infektologa, procitaj sta ona kaze i nadam se da ce ti sve biti jasno!!! :wink:

Naravno, preporucujem i svima, jer je link jako koristan!! :wink:

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A5%D0 ... %81_%D0%91

Ako i posle ovoga budes imao neke nedoumice, onda stvarno ne znam sta da ti kazem. I uopste se ne ljutim, naravno da ne moramo oko svega da se slozimo, ali mislim da su ti opaske neumesne, bar na tudjim temama. Ako budem imala vremena, pronaci cu i postavicu jos neki link, moze da bude od koristi, ali MORA DA SE PROCITA!! :wink:

Pozz, majja :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

A evo nesto i o C

U Srbiji sto hiljada inficiranih
Beograd - Pretpostavlja se da je u Srbiji više od 100.000 ljudi inficirano hepatitisom B i hepatitisom C, a da više od 86 odsto njih i ne zna da su nosioci virusa, što predstavlja veliku pretnju za dalje širenje infekcije. Veoma je važno da se građani u što većem broju, posebno pripadnici takozvanih rizičnih grupa, testiraju na virus hepatitisa, jer ranom dijagnozom i lečenjem većina pacijenata može da bude izlečena, saopštili su stručnjaci na jučerašnjoj pres konferenciji u Medija centru povodom 1. oktobra, Svetskog dana borbe protiv hepatitisa.
Milena Božić, predsednik Hepatološke sekcije Srpskog lekarskog društva, rekla je da hepatitis B i C predstavljaju ogroman zdravstveni, ekonomski i socijalni problem u celom svetu. Obe forme hepatitisa mogu uzrokovati hronično zapaljenje jetre, cirozu, ili primarni rak jetre. Hepatitis B se može sprečiti vakcinacijom, a hepatitis C može se uspešno lečiti savremenom terapijom ukoliko se na vreme otkrije.

Osobe koje imaju povećan rizik da se inficirju su zdravstveni radnici, stomatolozi, bolesnici na hemodijalizi, intravenski narkomani, osobe rizičnog seksualnog ponašanja, kao i pacijenti koji su primili transfuziju pre 1994. godine, kada je počelo proveravanje krvi na hepatitis C. U Srbiji ne postoji tačna evidencija i jasan broj inficiranih, ali se pretpostavlja da ima oko 100.000 obolelih. U toku ove godine kod nas se testiralo 395 osoba i oko 10 odsto bilo je pozitivno na hepatitis C, među njima je bilo najviše onih koji su primili krv pre 1994. i intravenskih narkomana - rekla je Milena Božić i dodala da se najsavremenije metode lečenja hepatitisa u Srbiji primenjuju od 2001.
Dr Vesna Libek je rekla da se ljudi iz neznanja, zbog sramote i straha retko odlučuju na testiranje koje je od presudnog značaja za izlečenje. Od pre nekoliko godina u Srbiji je zakonski regulisano da se deca na rođenju vakcinišu protiv hepatitisa B, a ranije rođena deca biće testirana u 12. godini.
Skoro 600 miliona ljudi u svetu inficirano je virusom hepatitisa B i C. Uprkos preporukama Svetske zdravstvene organizacije da se vakcinacija protiv hepatitisa B uvede u nacionalne imunizacione programe, oko 350 miliona ljudi ima ovaj tip virusa, a većina osoba s hepatitisom C i ne zna da je inficirana.
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

za majju
Procitala sam na nekom podforumu cini mi se da je endokrinologija da si privatno radila UZ stitne kod dr Perisic pa me zanima da li je to Kosovka Perisic iz KBC B.kosa?Znam da je ona internista gastroenterolog-hepatolog i da je jako dobar strucnjak.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Cao svima!
E brate mili svaku stranicu kada otvorim mora bar negde da pise o kanceru i zato se jos vise prepadamo.Maja ne misli nista lose za nas ona samo zeli da nam svima pomogne i dobro je upucena u bolesti ali ako mi moramo da ucimo doktore sta i kakve pretrage da nam rade onda j***....!
I ja imam isti problem,ne znaju sta se desava i za sta god se obratim salju te kod psihijatra.Hoce da se nakljukas tabletama za zivce i da ti je ravno odavde do Kine i resio si sve probleme.Samo da te skinu sa grbace da im vise ne dolazis i ne jadikujes,a sta se stvarno desava koga briga.I onda kada dode do necega samo ti kazu SORRY sto nisi doso na vreme pa bih se izlecio.Zanima mene da li i lekari svoju familiju salju kod psihijatra ili se trude da pronadu sta se desava?Cast izuzecima! :P
Kazu ne voli lekar kada se pacijent stalno zali,a pacijent voli da se zajebava po ordinacijama i usput pokupi neki virus.
A moja majka koja je bolesna i NEMA NIKOGA SEM MENE ispred mojih ociju lepo je dobila odgovor od jednog lekara:ONA JE ZIVI MRTVAC!
A to da joj iko pomogne ma kakvi ni govora,pa ona je presla 70!
A kada su prije 20 godina mogli izleciti moju majku nisu JER NIJE JADNA TRAZILA I KUKALA I JAUKALA doktorima!
Cutila je,trpila i radila i niko nije znao kako joj je bilo i sta ju je bolelo.
I gle cuda prije 2 godine nade se lekar koji ju posalje na CT snimanje!
A onda jednostavno E DA JE TO BILO PRIJE tada se moglo to sve resiti i ne bi doslo do ovoga i sada bi bila zdrava!
Ja ode sa teme,izvinite ali valjda mi je lakse jer me niko drugi ne cuje i ne ferma.Toliko od mene za sada!
Pozdrav svima sa foruma!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Cao svima!
E brate mili svaku stranicu kada otvorim mora bar negde da pise o kanceru i zato se jos vise prepadamo.Maja ne misli nista lose za nas ona samo zeli da nam svima pomogne i dobro je upucena u bolesti ali ako mi moramo da ucimo doktore sta i kakve pretrage da nam rade onda j***....!
I ja imam isti problem,ne znaju sta se desava i za sta god se obratim salju te kod psihijatra.Hoce da se nakljukas tabletama za zivce i da ti je ravno odavde do Kine i resio si sve probleme.Samo da te skinu sa grbace da im vise ne dolazis i ne jadikujes,a sta se stvarno desava koga briga.I onda kada dode do necega samo ti kazu SORRY sto nisi doso na vreme pa bih se izlecio.Zanima mene da li i lekari svoju familiju salju kod psihijatra ili se trude da pronadu sta se desava?Cast izuzecima! :P
Kazu ne voli lekar kada se pacijent stalno zali,a pacijent voli da se zajebava po ordinacijama i usput pokupi neki virus.
A moja majka koja je bolesna i NEMA NIKOGA SEM MENE ispred mojih ociju lepo je dobila odgovor od jednog lekara:ONA JE ZIVI MRTVAC!
A to da joj iko pomogne ma kakvi ni govora,pa ona je presla 70!
A kada su prije 20 godina mogli izleciti moju majku nisu JER NIJE JADNA TRAZILA I KUKALA I JAUKALA doktorima!
Cutila je,trpila i radila i niko nije znao kako joj je bilo i sta ju je bolelo.
I gle cuda prije 2 godine nade se lekar koji ju posalje na CT snimanje!
A onda jednostavno E DA JE TO BILO PRIJE tada se moglo to sve resiti i ne bi doslo do ovoga i sada bi bila zdrava!
Ja ode sa teme,izvinite ali valjda mi je lakse jer me niko drugi ne cuje i ne ferma.Toliko od mene za sada!
Pozdrav svima sa foruma!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

etro napisao:za majju
Procitala sam na nekom podforumu cini mi se da je endokrinologija da si privatno radila UZ stitne kod dr Perisic pa me zanima da li je to Kosovka Perisic iz KBC B.kosa?Znam da je ona internista gastroenterolog-hepatolog i da je jako dobar strucnjak.
Ne, ja sam isla kod dr Mirjane Perisic (internista-hepatolog) u privatnu ordinaciju.

@Ontario, da, na zalost cesto to tako biva.......... :cry: Moju majku su isto slali kod psihijatra, jer se zalila na anginozne napade (zaboga, kako zena sa svojih 37 godina, i jedva 45 kg, moze da ima anginu pectoris!!?? - NEMA SANSE, treba da se uda, da ima jos dece-reci psihijatra, + gomila sedativa :evil: , da bi se na kraju ispostavilo da treba da joj se radi dvostruki bajpas, koji na kraju nisu uradili kako treba, te je morala da ide na reoperaciju 10 meseci nakon prve, sreca u nesereci je, da je to bilo '80-tih godina, te je firma poslala u Hjuston, gde su njen primer i nacin na koji je uradjena operacija, tamo uveli u strucne knjige, kako tu operaciju NE TREBA RADITI!!! :roll:

Da bi joj nakon toga, kad je bila ovde na kontroli kod lekara koji ju je ovde "lepo sredio" :evil: dobila komentar od istog: "Pobogu zeno, sto ste isli u Ameriku za tako sitnu stvar, pa to smo mogli ovde ocas posla, jel znate koliko ste Vi kostali drzavu Vasim odlaskom tamo???!!!"

Bez trunke blama i stida!! :o :o :o Da, bas vidim kako je bilo ocas posla!!

Da kucnem u drvo, sada je 23. godina od reoperacije, i ona funkcionise i zivi normalno, sto se srca tice!!

Izvinjavam se Etro na OT, povela nas je prica........... :cry:

Pozz, majja :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Majo drago mi je da ti je majka dobro! :P
Puno te pozdravljam! :P
etro
Aktivan član
Aktivan član

Post od etro »

Slazem se sa vasim stavovima, a najgore u svemu je sto kad prodjete kroz sve neprijatnosti sa lekarima na kraju stvarno i jeste za psihijatra-izmuceni, depresivni, puni strahova...
Ja sam na primer potpuno izgubila poverenje u lekare, a nazalost i dalje imam problem sa zdravljem sto znaci da i dalje zavisim od onih kojima vise ne verujem i sad posle brdo pregleda i analiza treba da krenem dalje ,a vise nemam ni snage ni volje da se ispitujem jer sad normalno zbog loseg iskustva ocekujem da cu proci kao i prosli put .
A zamislite da neko od nas i zvanicno dobije dijagnozu da je hipohondar, pa mogli bismo i da umremo (daleko bilo !!! ) i tada bi uzrok bio psihogene prirode.
Ma sve u svemu :cry: :cry:
Pozdrav drustvu.
etro
Aktivan član
Aktivan član

Post od etro »

--------
Odgovori