Problem sa nemirom i nervozom prilikom ucenja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Eeee, morala sam da se javim mada sad ovde izgleda ko promašena tema .

Na drugoj strani sam se javila Ka1 i rekla :
Moja sestra je sad na kraju ekonomije ( drnda taj poslednji ispit već ohohohoooo dugo ........)
Prvo je htela da uzme tu smrdljivu diplomu prvog stepena pa kad joj je rečeno da se plaća ne znam koliko ......ona se predomisli i nastavi kako tako ali evo već VALJDA deveta godina studija ..................

Konačno je diplomirala :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa eto ,da se ''pohvalim'' :oops: :lol: ,bar nešto lepo ,na ovom sumornom sajtu,bar meni.

Pozdravljam vas i samo napred, mnogo je teških stvari, taman misliš nema gore od ovog kad ono iskrsne još nešto teže.I ja se baš sa ovim malo teže mirim ,kad me skoka treba mi tri puta više da se dignem .......

Sve najbolje :wink:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

anica62 napisao:Citiraj mi tri nebuloze. Šta to nije tačno u mom tekstu? Izvini, ali nisi ti moj sin pa da bih bila besna što studiraš toliko dugo.Možda si ti besan što te je dotaklo, a očito jeste pa projektuješ? Zašto je agresivno? Zato što ti se ne dopada ono što si pročitao? ALLLO BRE! Pa nije u životu sve onako kako volimo. Ima tu i uspona i padova i podrške i kritike. Moji prethodnici su ti bili pozitivna podrška, ali ti si stalno- kukao ne mogu, nemam vremena za ventil(znaš li koliko je smešno kad to napišeš), svi su se trudili da te ne uvrede, da ne povrede tvoj očigledno veliki ego. Može i tako, ali ja sam izabrala drugu taktiku. Nisam imala nameru da te uvredim i izvini ako jesam, htela sam da izazovem reakciju suprotnu od NE MOGU. Vidiš da možeš! Pokazao si sada svoje drugačije lice. E pa krajnje je vreme da ti neko kaže: "Aman, dokle više...?" :evil: Dokle god ti pričaju ono što ti želiš da čuješ ti ćeš se vrteti u krug. Što se odmah ljutiš ako ima i onih koji misle drugačije? :lol:
btw.Pročitaj ponovo sam sve svoje postove. Videćeš koliko je tu kontradiktornosti. Ti ipak moraš da razbistriš misli.
Ma ne ne ne, nisam se naljutio ni slucajno, zasto bih, ali tvoj nastup jeste bio agresivan, ja ne znam zasto je to tako, ali ti si se bas naljutila na mene a ne ja na tebe! :lol:

Pod nebulozama sam mislio da si mi objasnjavala stvari vezane za sertifikate kao da ja to ne znam a bukvalno se godinu dana raspitujem i citam o tome, nabavio sam sve sve sto postoji od materijala za ucenje itd. Pa mi onda jos pricas kako je to jako skupo. :lol: Uz to, govoris mi kako ceo zivot mora da se uci, kako i sertifikati zahtevaju mnogo ucenja sto ja vec znam i kao sto sam rekao mnogo puta JEDVA CEKAM DA POCNEM TIME DA SE BAVIM ali ti to izgleda nisi procitala. Mene samo ubija F A K U L T E T.

Evo, sad' sam jos vise zaglibio posle problema sa devojkom i njenom operacijom. Znaci, taman sam poceo da ucim kad' se desilo to sranje i tooooootalno me je poremetilo. A ispit je za 3 nedelje. Krajnji rok se priblizava. I kako ja sada da razmisljam o ucenju. Zelim ja to, ali mozak je zajebana stvar... da ti ne pricam sta mi se sve motalo po glavi poslednje dve nedelje... ima u odeljku Ginekologija dosta toga...i sad' ja kao treba da ucim... a osnovni preduslov za moje ucenje je da mi je glava potpuno "cista" da ne razmisljam ni o cemu drugom, da nisam zabrinut itd.
voja devojka stvarno zaslužuje nešto više od tebe
Ovo bas nisam shvatio. Hoces da kazes da zasluzuje boljeg momka?
anica62
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 10:02 pm

Post od anica62 »

Ka1 napisao:
Tvoja devojka stvarno zaslužuje nešto više od tebe
Ovo bas nisam shvatio. Hoces da kazes da zasluzuje boljeg momka?
Hoću da kažem da zaslužuje TEBE boljeg. :lol: :lol: :lol: Srećno na ispitu! :P I nemoj da zabrljaš!!!I ne vraćaj cedulju! Probaj,pa šta možeš da izgubiš? :wink:
maxion
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 15, 2007 2:09 am

Post od maxion »

Ja nemam nista posebno da kazem ali iz svega ovoga sto sam iz preskakanja citao jedino sto moze da se zakljuci je to da ti decko stvarno nisi za taj fakultet,...nemoj da me shvatis pogresno ali veruj mi imam i ja drustvo koje isto kao i ti zavrsava taj fakultet vec 5 godina i svi se oni trude ali veruj mi,to i sami oni priznaju,nisu oni za tako nesto.Nekazem da su glupavi ili nesto tako,mogu oni isto da pokazu svoje vijuge ali sve to kratko traje(npr. jedna godina studija),a vec posle nema nista od toga.
Sta god da sam sada napisao nemoj da shvatis kao pogresno nego probaj nesto da izvuces od ovoga
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

@Maxion Pa ok, moze i tako da se kaze. Ja mislim da sam vise puta i rekao tako nesto. Ali mislim, ko je za ekonomiju??? To je jedna tako opsta nauka koju moze moja baba da zavrsi. Kapiras, nije to matematika da ti treba talenat, ili slikanje ili tako nesto. To je prosto ekonomija. Kod mene je vise slucaj sto je proslo mnooooogo godina i moja zelja i mogucnost za ucenjem su maksimalno splasnule. Pa niko ne moze da stoji u mestu i uci nesto 10 godina. Okruzenje se promenilo, ja imam druge zelje a ovo me koci. Vise je to problem kod mene. U svakom slucaju, moram da polozim ovaj ispit.

Bio sam juce u citaonici i provaljujem da totalno nemam entuzijazam, inat i zelju da ucim kao sto sam imao nekada. Ono, sednem ali to je nekako... bledo... ranije kazem sebi "ma sad' cu da mu jebem kevu" i ucim... a sad nekako... a i koncentracija mi je na nuli... bukvalno citam sat vremena jednu stranu... kako to slikovito da objasnim... bukvalno na jedno uvo uslo na drugo izaslo... kako citam kraj recenice zaboravljam pocetak iste. :) A kada bih polozio ispit... ih...

@Anica E sto mrzim kada mi neko tako kaze! :lol: Kao izadji pa sta bude... alo bre, kada se nesto NE ZNA, sta da odgovaram? Sta da probam ako NE ZNAM? Kapis? :)
gocaz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 3:00 pm

Post od gocaz »

Ka1, u kojoj citaonici ucis ? Da li si, recimo, mozda, razmisaljao da promenis citaonicu i odes u neku drugu, za novi bolji, pocetak ucenja ?
anica62
Novi član
Novi član

Post od anica62 »

Ka1 napisao: @Anica E sto mrzim kada mi neko tako kaze! :lol: Kao izadji pa sta bude... alo bre, kada se nesto NE ZNA, sta da odgovaram? Sta da probam ako NE ZNAM? Kapis? :)
Super si ti dečko :wink: samo shvati da u tom slučaju imaš dva izbora.!. da kukaš još bar 5 godina kako nemaš motivaciju i 2. da sve lepo batališ pa da se prebaciš na ono što te zanima( ili ti misliš da te zanima) :o
Jedno hipotetičko pitanje:
Kad bi ti imao svoju firmu i kad bi ti za posao konkurisao neko ko je studirao 10 godina i neko ko je to u razumnom roku završio koga bi zaposlio?Mislim, na diplomi lepo piše: upisao - završio :oops: Znam, znam ti i ne misliš da se baviš ekonomijom, ali što onda toliko žudiš da diplomiraš tj. ne diplomiraš?
anica62
Novi član
Novi član

Post od anica62 »

Ka1 napisao: A zurim da "diplomiram" zato sto mi je ta jebena diploma preko potrebna kao osnova da bih dalje nadogradjivao MS, Cisco i sve ostale sertifikate i kompjutersko znanje. Kapiras? Mala diploma ekonomskog fakulteta + MCSE = odlicna stvar! Ipak ce da se kaze da nisam bez ikakvog obrazovanja, ekonomija je znacajna u kojoj god struci da se radi. Bez te diplome ja se ne bih ni bavio bilo cime odnosno ne bih ni upisivao sertifikate. Mozda mi je ona ipak najpotrebnija zbog samopouzdanja.

Vi cete uvek misliti ovo sto misli Anica i meni je to sasvim u redu. I ja bih to mislio i govorio drugome da sam na njenom mestu. A sve je pocelo mojim zahtevom za neki lek... :)
Samo mala ispravka. Ne upisuješ ti sertifikate već kurs na kome ćeš dobiti AKO POLOŽIŠ ISPIT sertifikat. :P U mojoj jako bliskoj okolini ljudi se time bave i jako dobro znam šta je to, a naročito koliko treba da se uči da bi se dobio njihov sertifikat. I koliko košta, ali to je kod tebe izazvalo salvu smeha pa neću da spominjem. Za nas obične ljude cifre od 1 - 5000 evra nije za smejanje. :o Tvoja diploma sa tim nema nikakve veze. Znači ostaje da ti je ona potre3bna zbog samopuzdanja.
Znam jako mnogo ljudi koji se školuju neprestano i sama sam jedna od njih, a 28 godina nije kraj života. Strašno je ako tako razmišljaš.
Ti ne znaš šta ja mislim o tebi. Ti mene ne poznaješ kao ni ja tebe. Nemam ja pravo da ti sudim niti mi je to bila namera. Psihološki na čoveka da se trgne možeš delovati na više načina, na lep način ili na grub. Ja sam pokušala malo ovaj drugi način da primenim. Mada si počeo da se braniš što mi se dopada a ne samo da kukaš što mi se ne dopada. Veruj mi :-? da zaista ništa loše ne mislim. Meni je samo žao što mlad čovek u punoj snazi ovako očajava i zamišljam kakav ćeš smor biti kad omatoriš. Uživaj. :lol: dok te trpi tvoja okolina.
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Moracu i ja da se umesam, takvi smo mi Srbi :lol: .
Elem, Ka1, batali ti lepo vise polemisanje o ovome, i uci :D (da cela ova prica ispadne produktivna). 'Ajde lepo se UINATI i polozi ga vec jednom, pa pokazi svima kako je svo to "kukanje" bilo praznjenje pre naprezanja uspavanih vijuga. I stvarno ne znam gde ces vecu motivaciju od tvoje??????? Poso, zenidba, deca... Kafu na sto (Tursku), kljuc u bravu, iskljuci telefone i ne izlazi dok ne iscitas pola knjige (osim kad treba da obidjes devojku) i najvaznije, NE PALI KOMP!!!!!!!
pa sa srecom! :wink:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Postovanje svima,

Zelim samo da se pohvalim da je juce bio TAJ DAN - konacno sam polozio ovaj prokleti ispit i time stekao uslov za tu diplomu! :lol:

Zahvaljujem se svim devojkama za podrsku koju su mi pruzale! :lol: Eto vidite da nisam psiho kao sto su neke tvrdile, i da nemam emocionalni poremecaj! :lol:

Danas se osecam kao da sam se ponovo rodio, znaci neopisivo nesto, kao da sam postao doktor nauka, eto bas tako se osecam... :lol: konacno cu poceti da zivim, da ispunim bilion zelja i planova koje nisam mogao zbog toga sto me je fakultet sprecavao da normalno funkcionisem... I na kraju - sad' mogu i da se zenim! :lol: Jupiii!!! :lol:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Aaaaahhhhhhaaaaaaaahhhaaa umirem od smeha!!!!!! Slika
Etro, ubila si me sada! :lol: :lol: :lol: Pazi ti ovo cudo! Sigurno ste ga primili. :lol: :lol:

Eto ti, Ka1, STICAJ znanje.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Da, samo pismo je smesno, kao tuzan primer onoga sto Srbija jeste. Ali jos je tuznije - pod uslovom da ovo pismo jeste autenticno - sto ste covekovu privatnost izlozili javnom uvidu, i ne samo njegovu nego i privatnost njegove porodice, sve sa imenima, brojevima telefona i njihovim radnim mestom! Mislim da je to zaista neverovatan gest odsustva elementarne kulture, a i primer bezobrazluka EFG banke iz cijeg deska je ovo pismo izaslo na uvid javnosti. Autor pisma je obrazovno zapusten i nepismen, to stoji, ali pismenost se da nauciti a kultura se nauci do osnovne skole u sopstvenoj kuci, ili se nikada ne nauci, pa tako onaj ko je ovo pismo iz EFG banke dao na uvid javnosti moze samo da se ponosi sobom sto je nekoga izlozio javnom ponizenju i zloupotrebio nesto sto je autor pisma dozivljavao kao stvar elementarne pristojnosti i civilizacijskog ponasanja. I da ne bude nikakve zabune: ovo pismo se moglo, bez imena i prezimena i svih ostalih licnih podataka, jednako dati na uvid kao smesni primer nepismenosti i srpske gluposti, to ne bi promenilo dozivljaj citaoca; ali izmedju dobrog uskusa i smisla za humor i salu i sadistickog zloupotrebljavanja necije intime postoji ogromna razlika: koliko je ovo pismo odraz nepismene Srbije, toliko je i gest onoga ko ga je izlozio javnom uvidu gest Srbije koju decenijama karakterise odsustvo tolerancije, kulture, civilizovanog ponasanja i odnosa postovanja prema drugim ljudima.
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

Kao prvo da razjasnimo nesto:
Ja ne radim za doticnu banku niti sam radila!!
Kao drugo:
Virtuelni svet kao i bilo koje informacije pronadjene na internetu ne dozivljavam toliko bukvalno i drasticno te iako ne znam ko je ovaj CV izlozio javnosti i okacio ga na net uopste nijednog momenta nisam ulazila u verodostojnost i autenticnost svega napisanog.....JER OVO JE INTERNET !!!
Drugim (jednostavnijim) recima ceo tekst moze biti izmisljotina nekoga koji je hteo da ostavi utisak,,,zar ne? :wink:
Pa znate li vi koju ja kolekciju smesnih slika iz RL imam, a isto tako mi se desavalo da na netu natrcim na iste slike koje su malo doradjene u Photoshopu da bi se pojacao dozivljaj....
A mi mozemo do sutra razglabati o autenticnosti pisma (mada radije ne bih)......JESTE.......NIJE.....ako JESTE onda OVO........ako NIJE onda ONO.....

I SAD MI JE ZEZANJE PROPALO.............. :cry: :cry: :cry:

@ Ka1
Ako ti zakljucaju temu prihvatam odgovornost........mada ti si svoje izgurao. :lol:
vlada99
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 17, 2007 8:52 am

Post od vlada99 »

Tema se zaključava,sporan tekst je izbrisan.
Zaključana tema