Problem sa nemirom i nervozom prilikom ucenja
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 12:30 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
He, he, ma povescemo i Pecu da nas cuva
Taman nek moj Sanjic mazi Pecu, mi cemo da se ispricamo!!! Inace, ja ne poznajem nikoga sa foruma, a generalno bih volela da upoznam gorenavedeno drustvo!!! Sta ima muzevi da nam budu ljubomorni, pa Ka1 nam je drugarica! Slikacemo se za Grand kafu i poslati za nagradu!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
I pecu obavezno da povedes-u terapeutske svrhe!!!
Ma, ovo se ja zezam za muzeve.....
.........palo mi je na pamet da kazem da mu devojka ne bude ljubomorna, mozemo da povedemo muzeve da zabavljaju nju, dok se mi druzimo!!
Ni ja ne znam nikoga od drustvanca, imali smo neke planove i sa Dr Ivicom, ali nikako se nismo uklopili, ali bice dana!!

Ma, ovo se ja zezam za muzeve.....

Ni ja ne znam nikoga od drustvanca, imali smo neke planove i sa Dr Ivicom, ali nikako se nismo uklopili, ali bice dana!!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Ka1 napisao: ti verovatno hoces da kazes kako sam nezreo i neodgovoran ali ja ovde pokusavam da objasnim kako ja ZELIM JAAAAAAAAAAKO ali fizicki i psihicki ne mogu, kapiras? Sve si ti u pravu, ali da li shvatas kada neko ne moze? Naravno, nastavicu ja, necu da odustajem ali to sve ide jako tesko.
E izvini, promašila sam poentu. Ima nas još sa lošom koncentracijom.

Ostatak mog pređašnjeg posta stoji. Da je lako učiti, nije a mislim da si ti još sebi nabio dodatni pritisak time što si ukinuo bilo kakav ventil i postavio nerealna očekivanja što se tiče brzine napredovanja (verovatno zbog toga što te grize savest zbog dangubljenja i onda bi ovo da odradiš što brže pa kad se ispostavi da to tako ne ide iznerviraš se i time dodatno sabotiraš samog sebe).
Btw 60% je solidan procenat za izlazak na ispit.

@Guci Hahahahahaha!!!!!!
@Cat Radi se o tome da ja nemam vremena ni za kakav ventil kada ucim. E u tome lezi jedan od problema. Dakle, posto kasno ustajem, dok ja odem u citaonicu, dok se nakanim da ucim, ja moram citav dan tamo da sedim da bih nesto malo presao pa onda posto ni to nije dovoljno onda uvece kada dodjem kuci opet kao nesto ucim i zivot mi se svodi na spavanje i citaonicu. I ne postavljam ja sebi nerealne zahteve, ja zaista smesno sporo ucim. Kao dete u trecem osnovne. Ne zelim da uvredim decu.
Rok imam svakog meseca osim u avgustu.
Mislis li da ce mi biti dovoljno 7 rokova odnosno 6 meseci da polozim ispit?
Danas sam kao kreten otisao na nagovor devojke da izvucem prokleta pitanja, naravno da nisam znao cemu to ali ajde kao da odem. I odem. I izvucem pitanja. I ona budu super. Budu iz tih 60%. Naravno, posto sam znao da nista ne znam jer tri dana nisam nista ponavljao jer sam shvatio da ne znam nista sto sam nedelju dana pre toga citao pa je to trebalo da ponovim, vratio sam pitanja koja su bila sasvim ok, da ne kazem laka. Oba pitanja sam procitao minimum 3 puta. Ali nisam znao. Nisam bio spreman da znam.
Posle se mislim, da sam nesto i zapamtio za tih prvih nedelju dana, onda bih za 3 dana ponovio sve to pa bih danas znao pitanja i polozio bih ispit. Ovako sam citao, nisam nista zapamtio (u stvari jesam, ali u trajanju od 15 minuta) i kada sam hteo to da ponovim demoralisao sam se jer sam uvideo da se nicega ne secam i nisam mogao ponovo da prelazim sve kao prvi put i odustao sam. Sa druge strane, da sam ipak ponovo krenuo da citam, makar i kao prvi put, mozda bih ta dva pitanja procitao i sada bih znao. Sta bi bilo kad' bi bilo.
The end.

@Cat Radi se o tome da ja nemam vremena ni za kakav ventil kada ucim. E u tome lezi jedan od problema. Dakle, posto kasno ustajem, dok ja odem u citaonicu, dok se nakanim da ucim, ja moram citav dan tamo da sedim da bih nesto malo presao pa onda posto ni to nije dovoljno onda uvece kada dodjem kuci opet kao nesto ucim i zivot mi se svodi na spavanje i citaonicu. I ne postavljam ja sebi nerealne zahteve, ja zaista smesno sporo ucim. Kao dete u trecem osnovne. Ne zelim da uvredim decu.
Rok imam svakog meseca osim u avgustu.

Danas sam kao kreten otisao na nagovor devojke da izvucem prokleta pitanja, naravno da nisam znao cemu to ali ajde kao da odem. I odem. I izvucem pitanja. I ona budu super. Budu iz tih 60%. Naravno, posto sam znao da nista ne znam jer tri dana nisam nista ponavljao jer sam shvatio da ne znam nista sto sam nedelju dana pre toga citao pa je to trebalo da ponovim, vratio sam pitanja koja su bila sasvim ok, da ne kazem laka. Oba pitanja sam procitao minimum 3 puta. Ali nisam znao. Nisam bio spreman da znam.
Posle se mislim, da sam nesto i zapamtio za tih prvih nedelju dana, onda bih za 3 dana ponovio sve to pa bih danas znao pitanja i polozio bih ispit. Ovako sam citao, nisam nista zapamtio (u stvari jesam, ali u trajanju od 15 minuta) i kada sam hteo to da ponovim demoralisao sam se jer sam uvideo da se nicega ne secam i nisam mogao ponovo da prelazim sve kao prvi put i odustao sam. Sa druge strane, da sam ipak ponovo krenuo da citam, makar i kao prvi put, mozda bih ta dva pitanja procitao i sada bih znao. Sta bi bilo kad' bi bilo.
The end.
Hahahahaa...
Kakvo psihijatrijsko pitanje!
Ocajno sam pravo da ti kazem, danas sam bio u citaonici i bilo mi je uzasno, nisam bio toliko nemiran koliko nisam mogao da ucim u pocetku... znaci, 10 strana sam citao 4 sata... i nista nisam zapamtio, bukvalno sam samo onako "preleteo" kao pricotao sam a ne znam sta sam procitao... vec se tripujem da nema sanse da polozim za 14 dana kada imam ispit, menja mi se raspolozenje 10 puta za sat vremena, bas se osecam nekako bedno. Onda mi je kasnije malo krenulo bolje pa zakljucujem da bolje ucim predvece jer mi se tako uvek desava, predvece se nekako smirim i krene mi bolje... u velikoj sam panici, generalno.

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Nov 14, 2006 10:15 pm
Poštavani Ka 1 !
Slučajno sam naišla na tvojm problem i mislim da ti mogu dati dobar savjet. Mislim da se kod tebe radi o emocijonalnom poremećaju kao i kod moje kćerke koja ide u 4 razred gimnazije.
Naime, dugo nismo mogli utvrditi o čemu se radi dok nakon pronalaska foruma psihoterapijske ordinacije "Korak" iz Zemuna, nismo shvatili i prihvatili da se o tome radi. Pronašli smo tog terapeute i sad kad god možemo dolazimo iz R. S. u Zemun na terapiju i nadmo se da će uspjeti.Dugo vremena se muči , a ja joj nikako nisam mogla pomoći bez pravog stručnjaka koji je potvrdio sve naše pretpostavke.
Pronađi ovaj forum na netu, pročitaj slične slučajeve i sam ćeš zaključiti. Ne ustručavaj se , samo naprijed, budi uporan i ustrajan!
Srećno!
Slučajno sam naišla na tvojm problem i mislim da ti mogu dati dobar savjet. Mislim da se kod tebe radi o emocijonalnom poremećaju kao i kod moje kćerke koja ide u 4 razred gimnazije.
Naime, dugo nismo mogli utvrditi o čemu se radi dok nakon pronalaska foruma psihoterapijske ordinacije "Korak" iz Zemuna, nismo shvatili i prihvatili da se o tome radi. Pronašli smo tog terapeute i sad kad god možemo dolazimo iz R. S. u Zemun na terapiju i nadmo se da će uspjeti.Dugo vremena se muči , a ja joj nikako nisam mogla pomoći bez pravog stručnjaka koji je potvrdio sve naše pretpostavke.
Pronađi ovaj forum na netu, pročitaj slične slučajeve i sam ćeš zaključiti. Ne ustručavaj se , samo naprijed, budi uporan i ustrajan!
Srećno!
-
- Novi član
Poštavani Ka 1 !
Srećno!
Srećno!
Hmmm, znaci po vama sam definitivno psihijatrijski slucaj.
Ne znam, mislim da to nema nikakve veze sa emocionalnim poremecajem, mada ko zna sta bi mi psihic rekao.
Ja sam ipak davno bio u tinejdzerskim godinama u kojima se nalazi vasa cerka, a i ne znam kakve bih ja to mogao da imam probleme sa emocijama. Mozda ako bi ste mi dali vise podataka... Mislim da je moj problem najstrozije i najuze povezan islkljucivo sa ucenjem a vasa dijagnoza mi deluje daleko sire od toga. Bicu ja opet onaj stari samo kada polozim ispit...
Vratice mi se i samopouzdanje i sve...

-
- Novi član
Postovani Ka1 !
Mislim da me nisi dobro shvatio. Ne radi se o tome ou kojoj starosnoj dobi se nalaziš. I moja kćerka nema volju za učenje, nema koncentraciju, iako je do trećeg razreda gimnazije bila super odličan učenik.
Možda ti to traje godinama, a da nisi svjestan. Mislim da nebi bilo loše da odeš na razgovor sa nekim psihoterapeutom, jer studirati tolike godine znači da nemaš motiv, nemaš volju i interesovanje itd.. može biti neki unutarnji konflikt kojeg nisi svjestan.
Molim te ne misli da si psihijatrijski slučaj, već si možda u nekoj fazi blage depresije. I ja nisam htjela priznati samoj sebi kao ni moje dijete da joj treba psihijatar i psiholog, dok jednog dana nije došla i rekla da ne može više da je vodim negdje.. Inače vrlo je savjesna i vrijedna , želi učiti i postići rezultate, ali nikako da počne isto kao i ti. Puno vremena provede za knjigom, ali joj naviru neke druge nmsli koje joj ne dozvoljavaju da se skoncentrira. I ovaj terapeut joj je rekao da joj je opšta IQ oko 120, ali joj emocionalna inteligencija ne dozvoljava da se ispolji.
Pozdrav!
Mislim da me nisi dobro shvatio. Ne radi se o tome ou kojoj starosnoj dobi se nalaziš. I moja kćerka nema volju za učenje, nema koncentraciju, iako je do trećeg razreda gimnazije bila super odličan učenik.
Možda ti to traje godinama, a da nisi svjestan. Mislim da nebi bilo loše da odeš na razgovor sa nekim psihoterapeutom, jer studirati tolike godine znači da nemaš motiv, nemaš volju i interesovanje itd.. može biti neki unutarnji konflikt kojeg nisi svjestan.
Molim te ne misli da si psihijatrijski slučaj, već si možda u nekoj fazi blage depresije. I ja nisam htjela priznati samoj sebi kao ni moje dijete da joj treba psihijatar i psiholog, dok jednog dana nije došla i rekla da ne može više da je vodim negdje.. Inače vrlo je savjesna i vrijedna , želi učiti i postići rezultate, ali nikako da počne isto kao i ti. Puno vremena provede za knjigom, ali joj naviru neke druge nmsli koje joj ne dozvoljavaju da se skoncentrira. I ovaj terapeut joj je rekao da joj je opšta IQ oko 120, ali joj emocionalna inteligencija ne dozvoljava da se ispolji.

Pozdrav!
Hvala na savetima. Ipak, mislim da cu ja to izgurati i bez psihoterapeuta. Ipak je to samo jedan ispit. Pa ne znam kakav da sam ludak, JEDAN ispit valjda mogu da polozim.
Tacno je, to traje vec duze vreme, sa svakim ispitom se mucim ali uvek polozim i poslednjih 5-6 ispita imam sve devetke jedino sto mi je prosek 2-3 ispita godisnje.
Inace, studirati tolike godine znaci da si upisao pogresan fakultet i da nisi na vreme resio taj problem. Prosto i jednostavno. A sada je kasno da se bilo sta menja.

Inace, studirati tolike godine znaci da si upisao pogresan fakultet i da nisi na vreme resio taj problem. Prosto i jednostavno. A sada je kasno da se bilo sta menja.
Ti zapravo tražiš način da se lepo ispričaš sa forumašima ali ne i da ne daj Bože poslušaš neki savet. Super ti je taktika. Ne mogu pa ne mogu. Uzmi ovo, uradi ono - e pa ne mogu ništa od toga jer sam rešio da ne mogu. Bogami 10 godina nije malo. 2-3 ispita godišnje? To je ili 20 ili 30 za 10 godina. Nije li to već neka četvrta godina? Ili nije 2-3 ispita godišnje? Čak i ako si upisao pogrešan fakultet i ako završiš tu višu misliš li da više ne treba nikad da se uči? Nije li ekonomija upravo ta oblast u kojjoj se nešto neprestano menja. Bože blagi, možda su i ovi koji brinu o ekonomiji Srbije bili takvi studenti pa nam je zato ovako!?Kažeš nećeš se time baviti. Hoćeš Mikrosoftov sertifikat. Znaš liKa1 napisao:Hvala na savetima. Ipak, mislim da cu ja to izgurati i bez psihoterapeuta. Ipak je to samo jedan ispit. Pa ne znam kakav da sam ludak, JEDAN ispit valjda mogu da polozim.Tacno je, to traje vec duze vreme, sa svakim ispitom se mucim ali uvek polozim i poslednjih 5-6 ispita imam sve devetke jedino sto mi je prosek 2-3 ispita godisnje.
![]()
1.koliko košta njihov kurs - naravno zavisi ŠTA želiš
2.koliko mora da se uči da bi se položio ispit -polažeš ga na engleskom u prisustvu komisije preko interneta i imaš sasvim ograničeno vreme
Znači prijatelju učenje ti ne gine. Osim toga sve što je
vezano za tu oblast trpi stalna usavršavanja,odnosno učenje čitavog života.To se zove permanentno obrazovanje. Bez učenja si niko i ništa pa pošto si već svestan da sa gimnazijom ne možeš ništa onda se dozovi pameti i prestani da kukaš i kukumavčiš, da tražiš savete a ne prihvatas ih.

A možda si sve izmislio. Prosto ne mogu da poverujem da se toliko vrtiš u krug.

Ako nisi izmislio onda poslušaj Datin savet. Pored intelektualne važna je i emotivna inteligencija. Sam si rrekao da se ponašaš kao đak 3. razreda. Možda si u pravu. :lol:Ima samo jedna caka.Kad zatreba đak - 3. razreda sedne i zagreje stolicu.