@Guci Znam ja sta pricam. Ne pricam ja tek tako da mi je vazno da uzmem tu diplomu. Imam ja gomilu varijanti. Pa ne jurim ja bezveze ovu diplomu. I kao sto rekoh - bez nje (ili neke druge ali da je SKOLSKA) meni se nista ni ne uci dalje. Ne zelim. To je osnova koja MORA da se ima pa taman nikada u zivotu nista ne radio vezano za to, taman me niko nikada ne pitao za nju! A da ne pricam o gomili poslova koji zahtevaju neku diplomu cisto reda radi, nema veze sto ti ona mozda i ne treba za posao ali ti treba da bi uopste usao u konkurenciju. I izvini, za mene je bukvalno smak sveta da posle 10 godina izadjem sa faksa bez papira u dzepu. Znaci, to ne da bi bio smak sveta nego... pazi, i posle toga bi postojale mogucnosti... upisati neki privatni faks, nesto... priznali bi oni meni dosta ispita... ali se radi o tome da ja NEMAM SNAGE da ucim vise NIKADA NISTA sto ima veze sa fakultetskim gradivom, evo slikovito da ti objasnim - meni pored ovog ispita kojeg sada ucim treba jos SEDAM ispita da diplomiram ekonomiju (koji su za mene apsolutno nemoguca misija zbog tezine i obimnosti). To pravi studenti sjebu za godinu dana. Veruj mi, da imam DVA posle ovoga, i u tom slucaju ne bih isao dalje. Ma ovo je poslednje, kraj.
Ja poznajem racunare... odlicno ih poznajem i volim... spreman sam da ucim sve sto je vezano za njih... razumem se i u hardver... sve bih mogao da naucim vezano za njih jer sam sa racunarom od malena... znaci, nisam kao ljudi koji odu na "kurs" i tamo "nauce: Windows, Excell, Explorer (kao moja sestra) i onda dodju kuci i ako sve nije apsolutno isto kao na ekranu sa njihovom casa, oni ne znaju da se snadju.
Znam super i engleski... zaista sam kvalitetna osoba, znam to! Zeljan sam rada, dokazivanja! Jedva cekam dan da pocnem da radim! Za male pare bih radio. Bio bih super radnik, posten sam, JAKO odgovoran!
Usput, cale mi ima privatnu firmicu ali radi neki posao koji nema veze sa mnom. Svi me pitaju zasto ne radim sa njim malo. Drugi ljudi bi tu videli obezbedjenu buducnost, preuzeli bi to ali ne i ja...
@tunks

@Majja A ja za 0 godina rada imam oko 6,5 godina staza!

Sto se diplome tice, opet kazem, naravno da ona barem u mom slucaju ne znaci znanje... ali mi otvara sve mogucnosti... ja necu da upisem sertifikate ako nemam diplomu...
Ispit je sutra i otici cu cisto da vidim da li je fakultet i dalje na mestu. Juce i danas nisam nista ucio. Shvatio sam da nista nisam naucio prethodnih 5 dana kada sam ucio najvise sto sam mogao i potpuno sam se demoralisao. Umesto da samo pretrcim pogledom ono sto sam ucio, meni je svako pitanje kao da ga citam prvi put.