ODG. STO PRE!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

dobro je sto si uradio analize.
pritisak je normaln.
virus koji ti je nadjen je verovatno kolonizovao pluca, treba samo da mirujes! unosi vitamine hranom i nekim preparatom i to je to!
mirovanje treba najozbiljnije da shvatis
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 4:31 pm
Kontakt:

Post od Stteffann »

Jel to znaci da ne treba ni u skolu da idem?

P.S. Rezultati analize:

CK-MB 194.0
CK-NAC 47.5
LDH 317.0
PROTEINI 76.0
MAGNEZIJUM 0.9
NATRIJUM 139.0
KALIJUM 3.9
KALCIJUM 2.1
KOKSAKI B2 1:1
EBV-NA-IgG 31.0
HSV 1 IgG 6.0
CMV IgG 17.0 Pa vi sad procenite...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

e, to za skolu ne moze da se kaze na forumu! to mora da oceni dr kardiolog koji te je pregledao. u svakom slucaju nemoj da ides u teretanu, ne naprezi se, fizicko APSOLUTNO NE SMES da radis
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Stteffann »

Meni su doktori iz privatne ordinacije rekli da moram da jedem papriku, brokoli i ostale zelenise, ali mi nisu spominjali da treba da lezim u krevetu i da odmaram... I zato ne znam da li bi smeo da idem u skolu, koja je udaljena 1,4 km od mog stana? Jel to previse fiz. aktivnosti za moje stanje?
P.S. Da li se slazete sa procenom doktora koji je rekao da imam E. barov virus? Da li mislite da na osnovu rezultata postoji jos nesto sto bi trebalo da me brine? Ili je to sve, sto se tice virusa?
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Stteffann »

Danas sam merio pritisak i izgleda da se poboljsava. 124/76.
Nemam vise problema sa disanjem, i osecam se dobro. Ali mi nije jasno zasto su mi se pojavile sitne ljubicaste (ili crvene) tackice pod kozom na levoj ruci! Jel to moze da bude neka alergijska reakcija?
P.S. Nisam nikad uradio test na alergije...
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Stteffann »

Sad sam izmerio pritisak: 106/55!
Jel to opasno? :o
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Stteffann »

Evo mene o5. Malo mi se stanje vratilo u normalu, puls mi je sad normalan oko 70-75, pritisak mi je pre 2 nedelje bio ekstremno nizak (90/55), a sad je mnogo veci (130-140/75-85). Ali o5 imam probleme! Do pre nekoliko dana glava me je bolela NON-STOP 5 dana ili 6. Imam osecaj kao da me srce boli (ili nesto pored srca, ne znam), i poslednja 3-4 dana cujem glasno zujanje u usima (toliko glasno da ne cujem nista drugo, bukvalno) i to traje po 3-5 minuta (a to zujanje se ponavlja bar 5 puta dnevno). Ne znam da li srce kao misic moze da boli mada sam pre mesec dana odradio ultrazvuk i nalazi su bili relatovno uredni. Ne znam da li je nesta moglo da se promeni za mesec dana. Ima EBV i CMV al ne znam da li zbog toga imam te poremecaje (zujanje u usima, stezanje i bol kod srca, glavobolje, malaksalost, pospanost, probadanje u grudima itd). Da li neko zna da li ovi simptomi mogu da znace miokarditis ili neki srcani poremecaj ili su sve to posledice ovih virusa?
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Koliko se sjecam ti si sve nalaze uradio i kod tebe je bilo sve ok
Zato meni sve ovo kod tebe lici na anksioznost , imas ovdje par dobrih teme pa procitaj vidjeces kolko slicnih ljudi ima i kako se svi nose sa tim
Mene trenutno boli glava bez prekida 24 sata vrat , vratne zile cak zubi ada zubar kaze da je ok
Svrati na kardiologiju i procitaj za pocetak temu pod aritmijom
Vidjeces nisi jedini , a i ljudi su tamo divni cak i dr svraca i pomaze sa savjetima
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Stteffann »

Sad imam pritisak 170/85!! PA imam 130/95! Pa me bode i uzasno boli u grudima i plucima i jedva disem, to definitivno nije aneksioznost! Ne znam sta je, ali ank. nije! Iskreno da vam kazem, nikad me ovako nije bolelo u grudima i stezalo u srcu! Ne znam sta da radim, a imam grcevite bolove u grudima i u grudnom kosu!!!
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Stteffann »

Nocas sam se probudio u 3 ujutru, i osecao sam uzasan bol u srcu (ogromno stezanje)! Ne znam sta mi je kao da sam imao srcani napad, tolko me je bolelo. Pritisak mi je uzasno nestabilan (uglavnom visok), 170/85, 150/90, 140/90, 115/89. Ovo poslednje merenje me zabrinjava posebno, nikad nisam video da krvni i src. prit. mogu da budu tako blizu. Imam utisak da mi nekako fali vazduh i da me mozda zato toliko boli srce i da se budim u sred noci, a to mo se nikad ranije nije desavalo! Takodje me probada u grudima i sa strane...Za nekog ko ima 16 god. zdravlje i nije bas najbolje, zar ne? Imate li neki predlog??
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Idi opet kod lekara.
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Stteffann »

Isao sam na pregled u privatnu kliniku, uradili su mi EkG i ultrazvuk, i merili mi pritisak. Rekli su mi da je srce fizicki skroz zdravo, a da pritisak treba uskoro da se vrati na normalno. Ne znam tacno sta je doktor mislio kad mi je rekao da mi nesto u srcu seta, ali on kaze da je to normalno (nemam pojma o cemu je ustvari pricao). Do sada sam pio magnezijum, Bromazepam, Omegu 3, Vitamine A,D... a sad kazu da treba da pijem i Folan, i cink i gvozdje za jacanje imuniteta... Sad imam celu kolekciju lekova :lol:
armina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 10:37 pm

Post od armina »

Stteffann napisao:Sad imam pritisak 170/85!! PA imam 130/95! Pa me bode i uzasno boli u grudima i plucima i jedva disem, to definitivno nije aneksioznost! Ne znam sta je, ali ank. nije! Iskreno da vam kazem, nikad me ovako nije bolelo u grudima i stezalo u srcu! Ne znam sta da radim, a imam grcevite bolove u grudima i u grudnom kosu!!!
Citam tvoje, vidim sebe, samo sto sam ja starija i imala sam infarkt. Zujanje u usima , bol u prsima , ziganja u predjelu srca ,trnjenje lijeve strane lica, neki grcevi iz prsa prema vratu...Svi nalazi od ergometrije pa do krvnih nalaza uredu ,samo sto je meni ALT I LDH poviseno uvijek ali kazu da je i to ok . Dr kaze anxioznost ,ali me interesuje kako uvijek se javlja na promjenu vremena na napor ili iznenada oko 4 ujutro kad me bol i strah probude iz cista mira .Isla psihijatru dobila Sanval , Xanax od kojih mi se cini da sam jos nervoznija. Ali nadam se da ce vremenom i ovo prestati jer kolko vidim nisam jedina.A ovdje uvijek ima dobrih ljudi koji razumiju i koji nastoje jedni drugima da pomognu. Bila sam na mnogim forumima ali ovaj je daleko NAJBOLJI.Zato Stteffann gore glavu,zabavljaj se ,ne idi u teretanu ako ti smeta napor :D
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Stteffann »

Isaso sam na kontrolu, i radio spirometriju, jer sam imao poteskoce sa disanjem. Nalazi su uredni, takodje sam o5 imao EKG, pritisak i ultraz. i tu su nalazi takodje uredni. Rekli su mi da to sto se budim u 3 ujutru je zbog napetosti. Dali su Xalol (valjda , ne znam tacno kako se zove). Ja kolko znam to je lek za malo udarene, ali doktori su mi rekli da ce mi to olaksati disanje, i da se necu vise budim u sred noci...Nadam se da ce ove tegobe da prestanu do sutra jer nemam opravdanje za skolu :lol:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

Xalol nije lek za "malo udarene" nego za sve one kojima je potreban! Oslobodi se predrasuda, koje ce te u ovoj situaciji dodatno opteretiti!
Ne bi trebalo da se prepustis dugotrajnom pijenju ovog preparata bez kontrole psihijatra, koji bi mogao da razmotri eventualne psihoterapije.
Zaključana tema