Muz me psihicki maltretira - posavetujte me sta da radim

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Beatricce
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 06, 2008 12:13 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Muz me psihicki maltretira - posavetujte me sta da radim

Post od Beatricce »

Imam veliki problem u braku. Muz me psihicki maltretira. Ovako to izgleda. Po ceo dan prica i trazi da ga slusam. U stanju je da prica neprekidno po 5-6 sati i ja moram stalno da gledam u njega, ako bacim pogled na decu koja se igraju na podu (valjaju se po podu) on bukvalno poludi. Celo vreme mi prica kako je on genije, kako je on jako uspesan na poslu, da su mu svi krivi, i njegovi i moji roditelji, i ja, i kolege, ojadjen je na sve nas, ja ne znam zasto, mi svi nismo njemu ni do kolena, itd. Sad je poceo da me maltretira nocu, do 4 sata ujutro moram da ga slusam, toliko sam neispavana da vise ne znam sta cu. Bio je na godisnjem odmoru i nesto na bolovanju (povredio je malo ruku, ali nije morao zbog toga da bude na bolovanju) i sada hoce da uzme neplaceno odsustvo i da sedi kuci. Sa svima je pokvario odnose i sa svojim roditeljima, i sa mojim roditeljima, i sa svojom sestrom i sa mojom sestrom, a sa nekim svojim drugovima je u odlicnom raspolozenju i oni misle da je on predivan. Ja ne radim, jer sam na porodiljskom odsustvu. Ranije je bio agresivan, kada smo bili kod njegovih i mojih roditelja onda je urlao po kuci, lupao vratima, ceo komsiluk je slusao, desavalo se da razbija stvari po kuci, ali sada smo u jednom stanu pod kirijom i sada se ne dere ali prica neprekidno a ja moram da ga slusam ne trepnuvsi, jer se i ja bojim da ne pocne opet da se dere pa da nam gazda da otkaz. Njegovi roditelji se sklanjaju od njega, moji takodje, niko me ne posecuje, voli kada ga pozovu njegovi roditelji mada oni izbegavaju sa njim da pricaju jer on i njih davi satima na telefonu i stalno im nesto prebacuje. Ja sa mojim roditeljima moram da se cujem tajno, kad on negde izadje, nije da mi brani, ali onda me vise maltretira i grdi ih a ja stvarno nemam vise snage da to slusam. Rado bih se razvela ali se bojim da bi nesto i meni i deci mogao da uradi ali i mojim roditeljima kojima je pretio. Prica kako ce svima ukljucujuci i njegove roditelje da lupa samare. Imam utisak da ne moze ni na poslu da radi i zato je i uzeo ovo neplaceno odsustvo ili je mozda to odsustvo uzeo da bi mene po ceo dan maltretirao. Ko zna sta je u njegovoj glavi. Nije me nikada udario, mada nisam vise sigurna da i to ne bi uradio.

Ja bih molila ako neko moze da me posavetuje sta da radim i kako da se ponasam ili kako da ga se oslobodim ili da mu pomognem da dodje k sebi. Pokusavala sam nekoliko puta da mu kazem da bi trebao da se leci, ali on kaze da je on najpametniji od svih nas. njegovi roditelji isto ne prihvataju da bi on trebao da se leci vec misle da mu je takva narav. Mislim da grese, mada i oni znaju kakav je i bukvalno beze od njega. Ako ima na ovom forumu neki psihijatar koji bi mogao da mi kaze sta da radim i kako da postupim sa njim. Mozda treba da budem ostrija, ali bojim se da ne pocne da se dere a tu su deca i deca bi se stresala od tog njegovog dranja. Da li je neko imao do sada takvo iskustvo. Inace bio je oduvek svadljiv covek, stalno je voleo nekom da popuje, ali dok smo se zabavljali vesto se krio, mada se ponekad i u tom svetlu pokazao ali ne prema meni vec prema drugima. Moja majka mi je govorila jos pre braka da kad se bude on sa svima posvadjao, onda ce svi da se sklanjaju od njega a ostacu mu samo ja jedina koju ce moci da "hvata za oci" kako je to moja majka slikovito govorila. I stvarno tako i jeste. Ali eto majka nije htela da se mesa u moju odluku da se udam za njega, vec je htela da to bude moja odluka. Ali sad vidim da je ipak trebala malo vise da me tada posavetuje.

Molim vas pomozite savetom, a narocito ako neki psihijatar procita ovo.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Postovana,

To sto Vi imate u kuci je ozbiljan psihijatrijski bolesnik sa poremecajem licnosti. Ima li on bracu, prijatelje, rodjake - nekoga ko moze da ga savlada i ubedi da ide kod lekara? Razmislite o nacinima kako da se bezbedno evakuisete sa decom. Javite se i u centar za socijalni rad, a javite i njegovima u firmi.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Da li postoji mogućnost da se on drogira??! Ili je drogiran (a to čini sa nekolicinom svojih drugova) ili je lud, po mom skromnom mišljenju. :-?

Ne znam da li bi pomoglo ili odmoglo ako bi otišla u njegovu firmu!??!

Ali pomoć svakako moraš potražiti.
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Slazem se sa majja potpuno.
Moras hitno potraziti pomoc,makar i u njegovoj firmi!
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Sad ce me banovati 100 %, ali svako ima svoju profesiju! Tarifa je inace oko 500 evra, za Vas gratis, jer je preko foruma, a meni je ovaj forum pomogao da spoznam sebe (samospoznaja)!

Do mene cete doci putem PM i ja cu Vas problem veoma lako resiti! Potom, imacete divnog supruga koji ce Vas i Vase i svoje, ceniti iznad svega i radovace se svakom minutu svog zivota!
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

hunter napisao:Sad ce me banovati 100 %, ali svako ima svoju profesiju! Tarifa je inace oko 500 evra, za Vas gratis, jer je preko foruma, a meni je ovaj forum pomogao da spoznam sebe (samospoznaja)!

Do mene cete doci putem PM i ja cu Vas problem veoma lako resiti! Potom, imacete divnog supruga koji ce Vas i Vase i svoje, ceniti iznad svega i radovace se svakom minutu svog zivota!
Mislite na...

Slika
hunter
Stalni član
Stalni član
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

:wink: Ma jok, nisam ja tako primitivan :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=OlHzX-UmHuw
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Bogami, ovde ima posla i za policiju, ne samo za doktore...
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

Boga mi :wink:
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Re: Muz me psihicki maltretira - posavetujte me sta da radim

Post od Garfield »

Beatricce napisao:Imam veliki problem u braku. Muz me psihicki maltretira. Ovako to izgleda. Po ceo dan prica i trazi da ga slusam. U stanju je da prica neprekidno po 5-6 sati i ja moram stalno da gledam u njega, ako bacim pogled na decu koja se igraju na podu (valjaju se po podu) on bukvalno poludi. Celo vreme mi prica kako je on genije, kako je on jako uspesan na poslu, da su mu svi krivi, i njegovi i moji roditelji, i ja, i kolege, ojadjen je na sve nas, ja ne znam zasto, mi svi nismo njemu ni do kolena, itd. Sad je poceo da me maltretira nocu, do 4 sata ujutro moram da ga slusam, toliko sam neispavana da vise ne znam sta cu. Bio je na godisnjem odmoru i nesto na bolovanju (povredio je malo ruku, ali nije morao zbog toga da bude na bolovanju) i sada hoce da uzme neplaceno odsustvo i da sedi kuci. Sa svima je pokvario odnose i sa svojim roditeljima, i sa mojim roditeljima, i sa svojom sestrom i sa mojom sestrom, a sa nekim svojim drugovima je u odlicnom raspolozenju i oni misle da je on predivan. Ja ne radim, jer sam na porodiljskom odsustvu. Ranije je bio agresivan, kada smo bili kod njegovih i mojih roditelja onda je urlao po kuci, lupao vratima, ceo komsiluk je slusao, desavalo se da razbija stvari po kuci, ali sada smo u jednom stanu pod kirijom i sada se ne dere ali prica neprekidno a ja moram da ga slusam ne trepnuvsi, jer se i ja bojim da ne pocne opet da se dere pa da nam gazda da otkaz. Njegovi roditelji se sklanjaju od njega, moji takodje, niko me ne posecuje, voli kada ga pozovu njegovi roditelji mada oni izbegavaju sa njim da pricaju jer on i njih davi satima na telefonu i stalno im nesto prebacuje. Ja sa mojim roditeljima moram da se cujem tajno, kad on negde izadje, nije da mi brani, ali onda me vise maltretira i grdi ih a ja stvarno nemam vise snage da to slusam. Rado bih se razvela ali se bojim da bi nesto i meni i deci mogao da uradi ali i mojim roditeljima kojima je pretio. Prica kako ce svima ukljucujuci i njegove roditelje da lupa samare. Imam utisak da ne moze ni na poslu da radi i zato je i uzeo ovo neplaceno odsustvo ili je mozda to odsustvo uzeo da bi mene po ceo dan maltretirao. Ko zna sta je u njegovoj glavi. Nije me nikada udario, mada nisam vise sigurna da i to ne bi uradio.

Ja bih molila ako neko moze da me posavetuje sta da radim i kako da se ponasam ili kako da ga se oslobodim ili da mu pomognem da dodje k sebi. Pokusavala sam nekoliko puta da mu kazem da bi trebao da se leci, ali on kaze da je on najpametniji od svih nas. njegovi roditelji isto ne prihvataju da bi on trebao da se leci vec misle da mu je takva narav. Mislim da grese, mada i oni znaju kakav je i bukvalno beze od njega. Ako ima na ovom forumu neki psihijatar koji bi mogao da mi kaze sta da radim i kako da postupim sa njim. Mozda treba da budem ostrija, ali bojim se da ne pocne da se dere a tu su deca i deca bi se stresala od tog njegovog dranja. Da li je neko imao do sada takvo iskustvo. Inace bio je oduvek svadljiv covek, stalno je voleo nekom da popuje, ali dok smo se zabavljali vesto se krio, mada se ponekad i u tom svetlu pokazao ali ne prema meni vec prema drugima. Moja majka mi je govorila jos pre braka da kad se bude on sa svima posvadjao, onda ce svi da se sklanjaju od njega a ostacu mu samo ja jedina koju ce moci da "hvata za oci" kako je to moja majka slikovito govorila. I stvarno tako i jeste. Ali eto majka nije htela da se mesa u moju odluku da se udam za njega, vec je htela da to bude moja odluka. Ali sad vidim da je ipak trebala malo vise da me tada posavetuje.

Molim vas pomozite savetom, a narocito ako neki psihijatar procita ovo.
Podnesite zahtev za razvod braka (bez d akazete suprugu, naravno), uzmite decu i bezbedno se evakuisite kod roditelja (ili ukoliko Vam fizicki preti u sigurnu kucu ili kod nekih prijatelja, svakako negde gde ne moze da dodje do Vas), ukoliko Vas progoni telefonom ili fizicki podnesite krivicnu prijavu miliciji, javite se Centru za socijalni rad sa PISMENOM prijavom o zlostavljanju (mozete navesti sve sto ste naveli ovde samo u malo konciznijoj formi i bez ovih licnih detalja o roditeljima i podrsci, pogresnom izboru itd), otidjite u njegovu firmu i obavestite njegovog direktora, obratite se psihijatru i prijavite zlostavljanje (i psihijatar je duzan da reaguje po toj prijavi), ako su deca u skoli i vrticu, otidjite kod direktora i prijavite da VAs suprug ima neki psihicki problem i da zlostavlja VAs i decu: dakle sustina je da ukljucite i mobilisete sto vise institucija, kako bi Vam pomogle da resite problem. Ali tuzba za razvod i sklanjanje iz kuce sa decom je svakako prvi korak. Ne budite zrtva, ne trpite nasilje. A posebno ne vrsite precutno slaganje sa nasiljem koje trpe Vasa deca! Pozdrav
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

Skraćen... BEŽI OD LUDAKAAAAA!
Sa takvima je najbolje namestiti da ispadne da on želi da ode - ubediti ga da su sve druge žene bolje (zaboravi i ono malo ponosa što ga imaš), jer pošto je "apsolutno najbolji" nema šanse da prihvati činjenicu da nekome - bilo kome ne odgovara.
Par poziva plavcima i odvešće ga na psihijatriji, hteo ne hteo. (Nemaš pojma koliko to ljudi koriste, samo kada žele da se otarase drugih osoba)
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Dobila si odlicne savete i sta god da ja napisem bilo bi samo ponavljanje!Javi nam sta si odlucila i da li si uradila sto su ti savetovali.
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

Ovo sa plavcima je odlicna ideja! Evo kako to izgleda kad dodju sa 4 auta x 3 plavca = 12 komada...

Slika

Maltretiranje (psihofizicko) zena u svetu se ne tolerise. Osobe koje to cine su obicno izopstene iz drustva, ne mogu da ostvare mnogo svojih prava. Beatrice, zarko ockujem tvoj post u kojem ces napisati kako si resila problem i ja ti zelim srecu u tome, tebi kao i detetu!
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm

Post od zmaj76 »

Beatricce
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 06, 2008 12:13 am

Post od Beatricce »

Mnogo vam svima hvala na razumevanju, savetima i na podrsci koju ste mi ovde dali. Moja situacija je jako slozena, i zapravo razmisljam kako da iz nje izadjem bez posledica i za mene i za decu i za moje roditelje, i za moju sestru jer se ja i za njih bojim. Razmisljam sta cu i kako da uradim, svaka opcija mi izgleda neizvodljiva, ali nadam se da ce dati Bog da iskrsne neko resenje koje ce biti bezbedno za sve nas, pa i za njegove roditelje jer on ni njih ne stedi. Najbolje bi bilo kada bi on hteo da se leci, ali kako stvari sada stoje za to nema izgleda. Puno vam jos jednom hvala svima, a ako neko ima jos neku ideju napisite mi molim vas.

Pozdrav

Beatricce
Odgovori