Muz me psihicki maltretira - posavetujte me sta da radim

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

Post od progoran »

Министрства рада и социјалне политике
На дежурним телефонима Инфо-центра грађани могу да добију информације o правима из области рада и социјалне политике.
Дежурни телефони Инфо-центра:
Социјална и породично-правана заштита 011/303-86-61
Особе са инвалидитетом и борачко инвалидска заштита
011/303-86-77
Насиље у породици
011/303-86-61
Рад и инспекција рада
011/303-86-77
Пензијско и инвалидско осигурање 011/334-78-09

Радно време Инфо-центра Министарства рада и социјалне политике је од 9-15 часова.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

glavna ideja je ta da shvatite da NE TREBA, I NE MORATE da trpite vise!
obratite se SOS telefonu, oni imaju resenje za vasu situaciju, povezace vas sa Sigurnom kucom, itd..
za slucaj akutne opasnosti (nagle agresivnosti) zovu se policija i hitna pomoc, i bez detaljisanja se kaze da psihoticni pacijent ima napad i ugrozava malu decu.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

poslusajte savete, sklonite se od njega, ALI ODMAH.

nemojte da vas previse brine to sto preti okolo: ne lici da bi imao hrabrosti da se uhvati u kostac sa vasim roditeljima ili sestrom: pre lici da zeli da vi imate taj utisak, da vas zaplasi da vam ne bi palo na pamet da odete!

sklonite se i sklonite decu dok ne bude kasno!
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

Beatricce napisao:Mnogo vam svima hvala na razumevanju, savetima i na podrsci koju ste mi ovde dali. Moja situacija je jako slozena, i zapravo razmisljam kako da iz nje izadjem bez posledica i za mene i za decu i za moje roditelje, i za moju sestru jer se ja i za njih bojim. Razmisljam sta cu i kako da uradim, svaka opcija mi izgleda neizvodljiva, ali nadam se da ce dati Bog da iskrsne neko resenje koje ce biti bezbedno za sve nas, pa i za njegove roditelje jer on ni njih ne stedi. Najbolje bi bilo kada bi on hteo da se leci, ali kako stvari sada stoje za to nema izgleda. Puno vam jos jednom hvala svima, a ako neko ima jos neku ideju napisite mi molim vas.

Pozdrav

Beatricce
boljih saveta i ideja sta da radite,od ovih koje ste vec dobili, necete dobiti!!!
u to sam sigurna!!!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Korisnikov avatar
mamacita
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 16, 2007 2:02 pm

Post od mamacita »

[quote
="Beatricce"]Mnogo vam svima hvala na razumevanju, savetima i na podrsci koju ste mi ovde dali. Moja situacija je jako slozena, i zapravo razmisljam kako da iz nje izadjem bez posledica i za mene i za decu i za moje roditelje, i za moju sestru jer se ja i za njih bojim. Razmisljam sta cu i kako da uradim, svaka opcija mi izgleda neizvodljiva, ali nadam se da ce dati Bog da iskrsne neko resenje koje ce biti bezbedno za sve nas, pa i za njegove roditelje jer on ni njih ne stedi. Najbolje bi bilo kada bi on hteo da se leci, ali kako stvari sada stoje za to nema izgleda. Puno vam jos jednom hvala svima, a ako neko ima jos neku ideju napisite mi molim vas.
Pozdrav

Ne znam zasto ali imam osecaj ,da Vi nemate nameru da odete od ovog coveka...Ovo sto ste napisali na forumu je jedan nacin da ispraznite svoju muku ,da izbacite bes, da Vas neko utesi a posle toga da se opet vratite na staro.Mozda zato sto ga volite,mozda zato sto se bojite..Kazete da Vam svaka opcija da odete izgleda nemoguca-Zasto?Ne razumem?Kazete da bi najbolje bilo kada bi on hteo i mogao da se izleci -Znaci da ga volite,i mislite na koji nacin i kako da ostanete sa njim da ga zadrzite pored sebe,a ne da pobegnete od njega...
Slika
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

Pozdrav

Ne znam zasto ali imam osecaj ,da Vi nemate nameru da odete od ovog coveka...Ovo sto ste napisali na forumu je jedan nacin da ispraznite svoju muku ,da izbacite bes, da Vas neko utesi a posle toga da se opet vratite na staro.Mozda zato sto ga volite,mozda zato sto se bojite..Kazete da Vam svaka opcija da odete izgleda nemoguca-Zasto?Ne razumem?Kazete da bi najbolje bilo kada bi on hteo i mogao da se izleci -Znaci da ga volite,i mislite na koji nacin i kako da ostanete sa njim da ga zadrzite pored sebe,a ne da pobegnete od njega...[/quote]

Pozdrav !Da nebi pisala isto ,samo cu reci da i ja mislim isto shto i mamacita!Jer da nije tako?Do sad bi potrazila pomoc ustanova koje su joj ponudili ovde dobronamerni ljudi! A ako ga bash toliko volish?
Da ne mozesh bez njega?(shto nije za osudu) ONDA --->Potrazi pomoc kod lekara za njega,neka se lechi da nebi doshlo di konflikta i necheg josh goreg i za dechicu i tebe! I da ne bude kasno!Pusti ti to,njegovi roditelji nebi zeleli da se lechi ,mislim shta reci :o !Kao narav mu je takva :roll: !I oni se sklanjaju i chak i telefonske razgovore izbegavaju sa njim jer ih on Boze moj gushi sa razgovorima?Njima mozda ne odgovara da se lechi ,zbog nashih malogradjanshtina (da im neko ne bi rekao Boze moj sin Vam se lechi kod neuropsihijatra?) A VAni-preko bare, svi imaju svog lekara takbvog.A nije im neprijatno shto maltretira tebe,decu !I nedaj Boze moze biti sve gore i gore !E onda ce biti kasno!Izvini na oshtrini rechi ,veruj da ti zelim od srca svu srecu i tebi i deci a i njemu,jer mozda i nije svestan shta chini!
Prijatno!
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

I ja imam osecaj da nije spremna za promene.
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

drbgd napisao:glavna ideja je ta da shvatite da NE TREBA, I NE MORATE da trpite vise!obratite se SOS telefonu, oni imaju resenje za vasu situaciju, povezace vas sa Sigurnom kucom, itd..
za slucaj akutne opasnosti (nagle agresivnosti) zovu se policija i hitna pomoc, i bez detaljisanja se kaze da psihoticni pacijent ima napad i ugrozava malu decu.
U potpunosti se slažem sa Vama.
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Kada tema bude utihnula, zelela bih da iskuckam ovde iskustva jedne meni bliske osobe koja takodje ima slicnih problema u braku da bih cula misljenje lekara. Da sada ne zagusujem temu.

Pozdrav Beatricce i zelim joj da sto pre resi svoje probleme!!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Evo mene ponovo. Zelela bih misljenja lekara o sledecem slucaju. Radi se o meni bliskoj osobi. Prica je sledeca. . ..

Zabavljali su se 5,6 godina. Ona iz dobre kuce, savrsen djak i jos bolji student, devojka koja obecava .. .. on dete bez oca (otac poginuo kada je bio jako mali), rastao sam sa majkom, posle zavrsene trogodisnja skole se zaposlio kao recepcioner i ostao tu narednih 10, 15 godina na istom radnom mestu. Znam, recicete kakve veze ima sta je ko zavrsio i ko sta radi. . .ali verujte da ima.
Posle 5 godina pocinju da razgovaraju o eventualnom zajednickom zivotu, ali nikako da se sporazumeju. Njeni roditelji zele da im daju prazan dvosoban stan da zive sami, ali on nece da cuje da napusti majku i da se preseli 500 metara vazdusnom linijom. Sa majkom zivi u jednosobnom stanu. Neko bi pomislio da je majka stara i bolesna, ali ona je mlada i moze konju rep da iscupa! Uskoro mu devojka ostaje trudna i sumnja da je on to "namerno uradio" da bih je primorao na brak i svoje uslove. Beskraje svadje kulminiraju abortusom u zadnji cas i raskidom.
Posle godinu dana trazenje novog decka i nemogucnoscu da nadje pravog, ona ponovo pocinje da se vidja sa njim, a da to ne znaju ni njeni roditelji ni njegova majka. Ponovo ostaje trudna, ovoga puta pristaje da predje kod njega da zivi, a njegova majka da se preseli u sobu do njih koje je bila nekadasnja vesernica. Povezuje ih zajednicka terasa, sto znaci defile - neprestano.
Njeni na veridbi pitaju kada se planira svadba. On i majka se brane kako nisu trenutno u mogucnosti i da to nije bitno, da je bitno da se oni slazu i da se dete lepo rodi, pa posle. .. Naravno sad kada mali ima 2 godine i dalje od svadbe nema nista .. . .Ona se vec i oprostila od toga mada je mastala o tome i planirala.
Odnosi su koliko - toliko normalni, dete se radja. . . daju mu ime po njegovom pokojnom ocu i on daje detetu prezime. Njegova majka je neprestano prisutna, to smeta zeni i ona mu jednom prilikom kaze da skrene majci paznju da ne toliko cesto jer nema potrebe. Ona ljut zabranjuje zbog toga i njenoj majci da dolazi i to traje nekih par meseci. Opet se kao sve normalizuje. . .Na slavu nije dozvoljeno da ona pozove svoje tetke sa kojima je odrasla i koje su je ocuvale. Razlog je zato sto su tetke na svoju slavu zvale samo mladi par, a ne i sestricininu svekrvu! Zato ni one ne treba da dodju u NJENU kucu. Pravi se polako raskol u familiji, zakuvavaju se stvari .. .
Ona prelazi na bolje radno mesto, on stagnira o dalje. Nezadovoljan je , frustiran .. .Ne zeli da vozi njena kola jer mu je to ispod casti, radije vozi svoj auto u raspadu. Izvoljeva da mu ona kupi koznu jaknu, lap top, nova kola. .jer ona radi u firmi gde ima mnoge povoljnosti oko uzimanja kredita, za razliku od njaga. Ne smeta mu sto ona kupuje frizider, tv, kadu. . .jer ima bar 4x vecu platu od njegove. Ali zato koristi SVAKU priliku kada dodju gosti da je uvredi i ponozi na bilo koji nacin, kako je losa majka, smotana, losa domacica. .
Posle godinu dana izricito ZABRANJUJE da mali ide kod njegnih roditelja. Ona moze ici kada hoce, ali sa detetom ne! Njeni zive u lepoj i velikoj kuci i on se plasi da se malom moze mnogo tamo svideti, pa ce zeleti stalno da ide. Detetu od godinu dana koje ne moze ni svoj nos da potrefi! Baba i deda jadni zeljni unuceta. . . . Druga baba ga naravno po ceo dan cuva, a ovo dvoje ga vidjaju jednom mesecno na po sat, dva.
Pre par meseci strogo joj zabranjue da vise bilo ko od njene familije dolazi u kucu. Vise niko od njenih nema mogucnosti da vidja dete! Ona ne sme sama sa njim da seta napolju ako on nije sa njima, kod roditelja ne sme da ga vodi, a ne mogu ni oni da dolaze. I to tako traje od avgusta meseca. . .do danas.
Roditelji kazu da ne mogu da prepoznaju svoju cerku, ona je naplasena i nesrecna. Kaze im da je on ne zlostavlja fizicki, ali kada je neko nesto pita za njega, samo kaze: jao ne znate vi njega. . .sve je u redu dok je po njegovom, ali cim mu se neko suprotstavlja, on poludi .. .tako ga je majka pustala kad je bio mali i on sad tako radi.. .
Ne da joj da ide na sluzbeni put pod izgovorom kako je dete bolesno i time joj ugrozava prilike na poslu, a zeli da donosi pare u kucu. PREZIRE sve sto imaju njeni roditelji niti zeli nista od njih, nikakvu pomoc, nista. . Ogranicava joj slobodu kretanja, moze da ide samo sa njim u grad, da seta dete .. drugarice je rasterao, vise njoj niko ne dolazi (njegovi drugovi dolaze naravno), zivot joj se sveo na posao dete i kuvanje rucka.
Devojka puna kvaliteta je ocigledno lose izabrala. Jako lose!

Sada bih zelela da cujemo misljenje lekara.
Oprostite molim vas sto sam vas udavila ovako dugom pricom, ali morala sam da bih docarala pravo stanje stvari.
Kakva su njena prava s' obzirom da nisu u braku, ali je on priznao dete? Pitam jer joj je pretio kada je htela da ode od njega da ona moze da ide gde hoce, ali da dete ostaje!
Hvala vam puno unapred!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

andjelija81 napisao: Kakva su njena prava s' obzirom da nisu u braku, ali je on priznao dete? Pitam jer joj je pretio kada je htela da ode od njega da ona moze da ide gde hoce, ali da dete ostaje!
Većina njih tako kaže, pa kad neka skupi petlju i kaže: "Ok, evo ti dete, ja odoh", onda se popišmane!! Jaki na rečima!! :-?

Ne savetujem ovo, samo kažem iz iskustva ljudi oko mene, šta se desilo u SVAKOM takvom slučaju. Zasigurno sam čula da ima i drugačijih pristupa, ali ovo preovladava.
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

svako bira prema sebi.

ako ona ne zeli da ode od njega, a ne zeli jer nije otisla do sad, mislim da ljudi sa strane ne treba da se mesaju u njihov zivot. ako je ona tako odabrala, i ako vas ne moli da joj pomognete savetom, ili logisticki (mislim na smestaj i slicno ako bi otisla od njega), ne mesajte se u tudji izbor.

za savdju je uvek potrebno dvoje. nikad, nikad nije samo jedno krivo.

a, ako zeli da sve to prekine, da ode od njega, pretpostavljam da se moze vratiti svojima.
bolje sad, nego da ponovo ostane trudna...
bolje sad, nego kad posle 20 godina braka navikne na njega i njegovu majku i sikaniranje...
bolje sad nego da pocne i fizicki da ih zlostavlja...

bolje odmah nego kasnije...
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

majja napisao: Većina njih tako kaže, pa kad neka skupi petlju i kaže: "Ok, evo ti dete, ja odoh", onda se popišmane!! Jaki na rečima!! :-?
Majo,
cula sam da to nikako ne sme da uradi! Ako ode, a ostavi dete kod njega, bice joj oduzeto i zakon vise nece biti na njenoj strani. Jer se onda smatra kako nije ostavila muza nego dete.

Isidora,
ona ima podrsku svojih u svemu i oni su spremni da normalno prihvate i dete i nju ako se vrati. ALI oni to nece da joj pricaju i potenciraju, da ne bi oni opet bili krivi za sve. Posto ih zet stalno krivi da su oni krivi za sve, da pune cerki glavu isl. .. a oni ljudi su potpuno van cele price.
Kada je bila situacija sa sluzbenim putem, rekao joj je da su njeni krivi jer joj pune glavu da mora da ide, a oni su tek posle meseca dana od toga prvi put i culi da je uopste trebalo da putuje.
Zato se oni drze po strani, da ne bi ispalo da se mesaju u njihov brak (iako se njegova majka mesa). Pustili su da vide sta ce ona da preduzme, a ona je slaba i ne preduzima nista, dozvolila mu je sve i trpi.
A dete su potpuno preuzeli on i njegova majka, vaspitavaju ga kako oni misle da je najbolje i ne pitaju nju bas mnogo . . .
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

SLUCAJNO SAM UPUCENA U PRICU OKO TOGA KOME PRIPADA DETE PO ZAKONU:
dete do 11 godine pripada majci ,po nasem zakonu,osim u slucaju kada socijalna sluzba odluci da majka nije finansijski i mentalno sposobna da se stara o detetu.takodje,isto vazi i za vencane i za nevencane parove!!!
dete od svoje 12 godine smatra se sposobno da samo odlucuje kod kog roditelja zeli da zivi!!!

andjelija81,koliko sam shvatila iz price,devojka o kojoj pricas je ,ne samo finansijski sposobna,nego je i bolje situirana i imala bi bolje uslove za izdrzavanje deteta od nevencanog supruga.dete ima godinu dana,ako ne gresim,znaci,po zakonu pripada njoj i tu njen suprug ne moze nista!!!(osim ako nema fantasticno jake veze u socijalnom ili u sudu,pa izmuva i dobije dete)!!!

sve njegove pretnje su bez osnova!!!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

andjelija81 napisao:Pustili su da vide sta ce ona da preduzme, a ona je slaba i ne preduzima nista, dozvolila mu je sve i trpi.
A dete su potpuno preuzeli on i njegova majka, vaspitavaju ga kako oni misle da je najbolje i ne pitaju nju bas mnogo . . .
izvini, ali je li sa njom sve u redu? mislim, kako moze da je pustila sve tako i nikom nista i svi oko nje se nesto pitaju, a ona kao vezana vreca, a najbolji djak, trtemrte...

dok se ona ne prodrma i ne resi sta ce u zivotu, samo ce bivati gore...
Odgovori