Muz me psihicki maltretira - posavetujte me sta da radim

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Veoma je neodgovorno mesati se u tu pricu jer je ocigledno da je rec o dami u sivilu i ne raspoznaje crno i belo!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Ja bih rekla da ona skuplja mrvice koje su ostale od njenog braka i zadovoljava se njima. ... :( :( :(
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Andjelija ja bih ti savetovala da se vise u tu pricu ne mesas.
Sledeci put kada krene da ti o tome prica zamoli je da prestane jer te to opterecuje a ti ne mozes da utices na situaciju, pa neka prica o necemu drugom.
Da izlaza ima - ima ali ona ga ili nece ili nije spremna da potrazi.
Prema tome nema potrebe da se ti takvim stvarima opterecujes i u to mesas, na kraju ces samo jos ti ispasti kako se kod nas kaze "grbava".
duh73
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 3:27 pm

Post od duh73 »

[quote="sludjena mama"]SLUCAJNO SAM UPUCENA U PRICU OKO TOGA KOME PRIPADA DETE PO ZAKONU:
dete do 11 godine pripada majci ,po nasem zakonu,osim u slucaju kada socijalna sluzba odluci da majka nije finansijski i mentalno sposobna da se stara o detetu.takodje,isto vazi i za vencane i za nevencane parove!!!
dete od svoje 12 godine smatra se sposobno da samo odlucuje kod kog roditelja zeli da zivi!!!

"Sludjena mama", gresite oko tog vaseg "saznanja", odnosno "upucenosti" !!! Mozda Vam je neko ispricao ili ste upoznati sa nekom situacijom ili sudskom odlukom, ali koja je donesena VAN PRAVNIH I ZAKONSKIH NORMI !!!

Najpre, prema odredbama Porodicnog zakonika RS, OBA RODITELjA SU U RAVNOPRAVNOM POLOZAJU !!!

USTAV RS, garantuje RAVNOPRAVNOST POLOVA !!!

Jedan od primera da Vase saznanje, nije "obrazac", jeste i u jednoj od situacija :
- nakon 8,5 godina braka, supruga napusta muza i decu tad uzrasta 2 i 6 godina;
- nikada nije bilo "nasilja" prema zeni u toku te zajednice, odlazi da zivi sa drugim covekom;
- 4,5 godine brakorazvodnog postupka ... sa propratnim postupcima u Centru za socijalni rad ( po sistemu "ko plati vise" !? ); fabrikacije prijava "nasilja u porodici" ( cak i u situaciji, kad je u periodu od oko 20-ak minuta pre toga, suprug bio na oko 300 km od mesta prebivalista, odnosno od lokacije gde se navodno "desio fizicki napad na suprugu", od strane muza sa kojim je u brakorazvodnom postupku !? ); postupak "vestacenja roditeljske podobnosti" u "psihijatrijskoj ustanovi" ( otac koji sam brine o deci od dana kad je majka napustila decu, oko 4,5 godine, a kome na tom "vestacenju" postavljaju navodnu "veoma tesku i opasnu psihijatrijsku dijagnozu" - oko 2 godine od raspada zajednice, a DECA SVO VREME KOD NjEGA ); za te oko 4,5 godine, "majka" nije dosla po decu u oko 250 termina, od predvidjenih oko 290 termina, a i kad dodje, bude sa decom oko 15 - 20 minuta i onda ode u "bivsi komsiluk", gde sedi satima ( otac je navodno "tesko psihijatrijski bolestan" i navodno "NEPODOBAN RODITELj", a "majka" je navodno "potpuno psihicki zdrava" i navodno "IDEALNA ZA RODITELjSTVO" !? ) ... TOLIKO O "STRUCNIM MISLjENjIMA" i "OBJEKTIVNOSTI" INSTITUCIJA I KOLIKO SU STVARNO SPREMNE DA POMOGNU NAJPRE DECI ( da ne pominjem koliko je PROFITABILNO zanimanje vecine "hranitelja", za cije potrebe rade "institucije", kako bi imali "sto vise posla" ); 4,5 godine "majka" IZBEGAVA da placa izdrzavanje za decu ( na dan donosenja sudskog "Resenja", daje otkaz na poslu ), makar da im je svesku kupila; "majka" podnosi "Predlog sudu" da joj se "prinudnim putem" omoguci "vidjanje dece", medjutim, SUD NE MOZE DA JE NADjE DA BI TO IZVRSILI OKO 2 GODINE NAKON PODNOSENjA TOG "PREDLOGA ZA PRINUDNO IZVRSENjE" ...
- nakon oko 4,5 godine takvog "postupka", donosi se 1. Presuda - DECA SE POVERAVAJU OCU ... Naravno, otac je dokazao da su "majka" i INSTITUCIJE podmetale sudu FALSIFIKOVANE "Nalaze" i "STRUCNA MISLjENjA" ( bilo je i dokumentacije, koju su "jadnici" iz institucija, pokusali cak sakriti i od suda, ali otac je uspeo doci do tih dokumenata i obelodanio ih je sudu, nakon sto su institucije to prikrivale vise od 2 godine !? );
- u "Zalbi na Presudu", ta "majka", poziva se na te "Nalaze" i "strucna misljenja", koji su najpre stari vise od 2 godine, a i oboreni na sudu pre oko 2 godine ... poziva se na to da je ONA "zrtva nasilja" i da otac nju "maltretira mnogobrojnim sudskim postupcima koji se vode protiv nje ( krivicni postupci, zbog krivicnih dela "Lazno prijavljivanje", "Davanje laznog iskaza", "Ne placanje izdrzavanja za maloletno lice" ... parnicni postupci zbog : "Nasilja u porodici prema maloletnoj deci i zanemarivanja maloletne dece", "Nadoknada regresiranog izdrzavanja" ... ) - tu se sad postavlja pitanje DA LI JE "NASILjE U PORODICI" AKO SE OSTVARIVANjE PRAVA ZA DECU I OCA VRSI PREKO PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA, NAROCITO AKO SE IMA U VIDU, DA U TIM POSTUPCIMA "MAJKA" NEMA NI JEDNOG JEDINOG ARGUMENTA NI DOKAZA DA OSPORI BILO KOJU KRIVICNU PRIJAVU ILI TUZBENI ZAHTEV, A VAN SUDA ODBIJA DA POSTUPI PO BILO KOJOJ SUDSKOJ ODLUCI I ODBIJA BILO KAKAV DOGOVOR I KOMPROMIS !?

E sad, treba razjasniti, DA OVO NIJE JEDINSTVENI SLUCAJ !!!

DRUGI PRIMER, jete slucaj da je zena zivela u "vanbracnoj zajednici" i nevencani suprug je napusti u toku trudnoce.
Zena se porodi i rodi deckica koji je sad uzrasta 14 meseci.
Otac se od rodjenja deteta, samo 2 puta pojavio da vidi dete i to mu je bilo omoguceno.
Kad je majka tuzila oca deteta, da bi se odredio model vidjanja deteta i oca i da se odredi koliko da otac placa za izdrzavanje deteta, SUD PO "SLOBODNOM SUDIJSKOM UBEDjENjU" DONOSI PRESUDU ( pre oko 2 meseca - znaci dete je napunilo tek 1 godinu ) "DA SE DETE POVERI OCU" !? Majka je po "STRUCNOM MISLjENjU" Centra za socijalni rad NEPODOBNA ZA STARATELjSTVO "JER JE U RADNOM ODNOSU I ZIVI SAMA ( zena ima svoj stan !!! ), PA ZBOG TOGA NEMA DOVOLjNO MOGUCNOSTI DA SE BRINE I POSVETI DETETU", "a otac zivi sa svojom majkom i nije u stalnom radnom odnosu, tako da ima vise mogucnosti da se posveti detetu" !?
Sta mislite KO KOGA TU VISE ZAJEBAVA ???

To sto se u pravosudju Srbije, donose Odluke i Presude na osnovu tzv. "slobodnog sudijskog ubedjenja" i van zakonskih propisa, je KATASTROFA, obzirom da je kod nas u Srbiji opste poznata cinjenica, DA SE "SLOBODNO SUDIJSKO UBEDjENjE" ili "STRUCNO MISLjENjE" iz bilo koje institucije, VEOMA LAKO MOZE "KUPITI" i to za veoma "male pare", a takodje i ako neko "ima prave ljude, na pravom mestu" ( u tom slucaju je bez i najmanje novca :D ) !!!!!

NEMA PRAVILA, U VEZI UZRASTA DECE, KAD SE RADI O "POVERAVANjU MALOLETNE DECE" !!!

NA ZALOST, vaze pravila "KO PLATI VISE" ili "KO KOGA IMA NA KOM POLOZAJU" !!!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Samo da vas izvestim da je zena o kojoj sma pisala napustila muza i sa detetom se vratila kod roditelja.
Tek sada je priznala da je tukao i sta je sve od njega trpela. :(
Za sada izgleda kao da se pomirio sa situacijom, mada je sve jos frisko.
Jevdokija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 19, 2008 3:46 am

Post od Jevdokija »

Postavila sam temu o svom problem sa muzem, tacnije nasem zajednickom, pa sam postavljacici ove tema htela da napisem nekoliko reci.
Sad vidim da napustila muza, a s obzirom na okolnosti u kojima je zivela, a i njihova deca cini se da je to najpametnije.
Nadam se da ce se taj covek opametiti, odn. zatraziti psihijatrijsku pomoc.
Ja ne bih nesedala na obecanja da ce se promeniti i sl. ili popustila se i vratila zbog dece, ustvari to je lose za decu, gledati oca nasilnika kako maltretira majku.
Puna podrska, znam da ti je tesko, ali i s njim ti je bilo jos teze.
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am

EDIP KOMPLEKS ?

Post od mislimsvojimmozgom »

Meni lici kao da je oboleo od Edipovog kompleksa.( no nisam ni psiholog ni psihijatar.R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
mecka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 21, 2008 6:54 pm

Post od mecka »

sludjena mama napisao:
andjelija81 napisao:Moze li se molim vas javiti neko od doktora ili strucnih lica da nas posavetujemo sta nam je ciniti jer je sve otislo predaleko .. .. :(

niti sam doktor niti strucno lice ali moja dugogodisnja prijateljica je imala istih problema kao i zena o kojoj pricas!!!otuda i znam kakav je zakon i sta treba uraditi u takvim situacijama.moja prijateljica je postupila ovako,pa mozda i toj zeni to bude jedini nacin da se izbavi iz takve situacije!

naime,zabavljala se s momkom oko godinu dana i kad je ostala u drugom stanju,presla je da zivi kod njega.ista situacija,on sam sa majkom,u maloj kucici itd da ne ponavljam pricu...opisala je andjelija...

kada je beba imala sest meseci,prijateljicini roditelji su pozvali sos telefon za zene zrtve nasilja,ovi kontaktirali miliciju i zajedno sa njima i prijateljicinim roditeljima otisli do njene kuce,izveli nju i dete(njeni roditelji do tog trenutka nisu ni videli unuce) ...on nije mogao nista inace bi bio uhapsen zato sto ometa miliciju u obavljanju sluzbene duznosti !ponudjeno joj je da bude smestena u sigurnu kucu ali su njeni roditelji i ona bili protiv toga tako da se vratila s detetom u kucu svojih roditelja!!!!
kasnije su morali da odu do socijalne sluzbe,zato sto je takva procedura,pokusaj pomirenja,nalazi se najprihvatljivije resenje za prvenstveno dete a posto on nije bio zaposlen(za razliku od moje prijateljice) dete je dodeljeno majci ,uz to da on moze vidjati dete svakog drugog vikenda na ...ne znam koliko sati!!!
uz to,kasnije kada se zaposlio,morao je da placa alimentaciju,nekih 30% od svoje plate!!!

andjelija,veruj mi,takvi kao sto je on,obicno su slabici koji kad nalete na cvrsto ne ili cvrstu ruku ,budu manji od makovog zrna!!!
ja sam imala isti problem muz meje maltretirao i fizicki i psihicki i kad sam bila u drugom stanju i sada sve radi njegove roditelje.ali beba mije nakon rogjenja umrla a mene su me izbacili napolju iz kuce sa fizicko nasilje i muz i njegovi bacili sumi sve stvari i sada sam kod mojih ocekujem poziv za razvod. imam tolike traume da nemogu nikad da ih zaboravim.upomoc
tacak
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 7:54 pm

Post od tacak »

drage moje.
ja sam srecno razvedena mama i zena imALA sam veliki problem u braku muz me je psihicki i fizicki malltretirao , i trudnu i porodjenu . znaci bio me je i lupao kao vrecu . doslo mi je da skocim kroz prozor kada me je izlupao poslednji put, ali . znate kako je prosao . bio je hrabar dok nije dosla milicija , tad je molio. onda je pretio. nepitaj te sta je bilo. i tako taj covek sada moze samo da gleda zamnom i ja uzivam u mojoj slobodi, ljubavi prema mojoj Kaci i zahvalna sam bogu sto sam rodila moje dete koje je zdravo i pravo. HVALA BOGU.
. JA SAM ZA TO DA RODITELJI ZIVE ZAJEDNO SAMO AKO JE TO NORMALLNA PORODICA , MOZE SVAKO DA POGRESI ALI TO MOZE DA ISPRAVI. BOLJE ZIV I RAZVEDEN NEGO MRTAV U BRAKU.
VELIKI POZDRAV I ZELIM OVIM ZENAMA DA KRENU NOVIM PUTEM JER SAMO TAKO OSTAJU ZDRAVE ZAJEDNO SA SVOJOM DECOM . I SAMO DA ZNATE ZAVRSILA SAM FAKULTET . NIKAD NIJE KASNO DA SE KRENE IS POCETKA.
borba
siki pardik
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm

Post od siki pardik »

jooj zene znam da vam nije lako,ta prokleta ljubav i nada da ce biti bolje.....mecka tvoj slucaj kratko opisan me je najvise dirnuo-iskreno.pa ja bih ga ubila odmah cim bi mi se to nedaj boze desilo.ubila bih pseto pa neka robijam celog zivota.ja tebe ne savetujem to da radis,samo kazem sta bih ja uradila.ja imam dva sincica.jedan ima 1,5 godinu a drugi 3 meseca,pa kad pomislim na to-ne daj boze,ama zubima bih ga zaklala istog trenutka kad bi me trudnu udario.(nisam dobila ni jedan samar od njega nikad)ali
ja sam u drugu trudnocu od 9 meseci 7 meseci proplakala i nervirala se.tesila sam sebe-to su hormoni.ali trpela sam resena da ostanem da vidim kako ce se sve jednog dana preokrenuti i svako ce platiti sve sto je duzan to sa kamatom.znam da je greh ali ima da se sladim.ne zbog sebe.zbog moje dece koja su mi hvala bogu ziva i zdrava.ali kao sto rekoh prokleta ljubav,mislim da ne bih mogla jedan dan bez njega pa i razumem one zene koje nece da odu od muza pa ni zbog dece.ali da mi se bebi nesto desilo-koliko sam luda,a koliko zalostivna,stvarno bih ga ubila.veruj mi suze mi naviru kad pomislim na tebe i tvoju bebicu.neznam kako da te utesim jer ponekad ne umem ni samu sebe.reci cu ti samo da takvo da izvinete govno nije zasluzilo ni jednu tvoju suzu i da ce ga kad-tad stici kazna za to sto ti je uradio.veruj mi da tako prosto kazem-sam ce sebi svoje dupe gristi.zelim ti puno srece i uzivaj jer si se oslobodila idiota a kad budes ponovo trudna ta beba ce biti ona koju si izgubila.ne tuguj jer ce se opet roditi.
lulu84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 18, 2014 6:37 am

Re: Muz me psihicki maltretira - posavetujte me sta da radim

Post od lulu84 »

Molim Vas za savet sta da radim. Nakon 6 meseci zabavljanja zatrudnela sam sa osobom koja je htela dete. To je bio i razlog zasto se razveo od bivse zene. U toku tih 6 meseci je cesto padao u neke depresije oko privatnog posla i razvoda. Ponasao se agresivno ( nije me tukao) , lupao po kuci, besneo, urlao sve pod izgovorom da ce to proci. Pricala sam redovno sa njegovim roditeljima o tome, ali oni su me uvek uveravali da je on takav i da ima tezak temperament. Stalno pod izgovorom da je dobar covek i da on ne zna da brine o nekome ili o kuci, jer mu je posao uvek bio najbitniji. Njemu je potrebna porodica i da ce ga to promeniti. U petom mesecu zabavljanja sam se preselila kod njega i ispostavi se da sam tada i zatrudnela. Imali smo barem jednom nedeljno svadje zbog toga sto bi on porodicu, a da nekim cudom sve bude na meni, a on da vodi zivot kao do tada a to podrazumeva da radi to sto voli, a ja da prinesem, odnesem i iznesem trudnocu kako god znam to i umem sa sve osmehom na licu uvek. Kad reagujem na to da tako ne moze napravi mi haos, pocne da urla na mene, vredja, udara sve po kuci u sta stigne. U 50. Danu sam imala blago krvarenje i bolove, rekli su mi da mirujem. To ga nije sprecilo da kad sam se pozalila kako bi mogao malo cesce da me pozove i pita da li treba nesto, da mi napravi spektakl u kuci pocne da me vredja sa najgorim psovkama, sutira po kuci, udara vratima da ja dobijam nervni slom i temperaturu, a pod rizicnom sam trudnocom. Sta da radim?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Re: Muz me psihicki maltretira - posavetujte me sta da radim

Post od Dea »

Ako je to na pocetku vec lose, kasnije bolje biti nece. Na tvom mestu bih se spremila na fizicki i psihicki poduhvat zvan "samohrana majka" da to tvoje detesce ne bi od ranog detinjstva prezivljavalo traume dok mu otac lupa sve po kuci, a ko zna mozda to kasnije predje i na vas dvoje (ne daj boze).
Odgovori