Muz me psihicki maltretira - posavetujte me sta da radim

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

andjelija81 napisao: Kakva su njena prava s' obzirom da nisu u braku, ali je on priznao dete? Pitam jer joj je pretio kada je htela da ode od njega da ona moze da ide gde hoce, ali da dete ostaje!
Većina njih tako kaže, pa kad neka skupi petlju i kaže: "Ok, evo ti dete, ja odoh", onda se popišmane!! Jaki na rečima!! :-?

Ne savetujem ovo, samo kažem iz iskustva ljudi oko mene, šta se desilo u SVAKOM takvom slučaju. Zasigurno sam čula da ima i drugačijih pristupa, ali ovo preovladava.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

svako bira prema sebi.

ako ona ne zeli da ode od njega, a ne zeli jer nije otisla do sad, mislim da ljudi sa strane ne treba da se mesaju u njihov zivot. ako je ona tako odabrala, i ako vas ne moli da joj pomognete savetom, ili logisticki (mislim na smestaj i slicno ako bi otisla od njega), ne mesajte se u tudji izbor.

za savdju je uvek potrebno dvoje. nikad, nikad nije samo jedno krivo.

a, ako zeli da sve to prekine, da ode od njega, pretpostavljam da se moze vratiti svojima.
bolje sad, nego da ponovo ostane trudna...
bolje sad, nego kad posle 20 godina braka navikne na njega i njegovu majku i sikaniranje...
bolje sad nego da pocne i fizicki da ih zlostavlja...

bolje odmah nego kasnije...
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

majja napisao: Većina njih tako kaže, pa kad neka skupi petlju i kaže: "Ok, evo ti dete, ja odoh", onda se popišmane!! Jaki na rečima!! :-?
Majo,
cula sam da to nikako ne sme da uradi! Ako ode, a ostavi dete kod njega, bice joj oduzeto i zakon vise nece biti na njenoj strani. Jer se onda smatra kako nije ostavila muza nego dete.

Isidora,
ona ima podrsku svojih u svemu i oni su spremni da normalno prihvate i dete i nju ako se vrati. ALI oni to nece da joj pricaju i potenciraju, da ne bi oni opet bili krivi za sve. Posto ih zet stalno krivi da su oni krivi za sve, da pune cerki glavu isl. .. a oni ljudi su potpuno van cele price.
Kada je bila situacija sa sluzbenim putem, rekao joj je da su njeni krivi jer joj pune glavu da mora da ide, a oni su tek posle meseca dana od toga prvi put i culi da je uopste trebalo da putuje.
Zato se oni drze po strani, da ne bi ispalo da se mesaju u njihov brak (iako se njegova majka mesa). Pustili su da vide sta ce ona da preduzme, a ona je slaba i ne preduzima nista, dozvolila mu je sve i trpi.
A dete su potpuno preuzeli on i njegova majka, vaspitavaju ga kako oni misle da je najbolje i ne pitaju nju bas mnogo . . .
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

SLUCAJNO SAM UPUCENA U PRICU OKO TOGA KOME PRIPADA DETE PO ZAKONU:
dete do 11 godine pripada majci ,po nasem zakonu,osim u slucaju kada socijalna sluzba odluci da majka nije finansijski i mentalno sposobna da se stara o detetu.takodje,isto vazi i za vencane i za nevencane parove!!!
dete od svoje 12 godine smatra se sposobno da samo odlucuje kod kog roditelja zeli da zivi!!!

andjelija81,koliko sam shvatila iz price,devojka o kojoj pricas je ,ne samo finansijski sposobna,nego je i bolje situirana i imala bi bolje uslove za izdrzavanje deteta od nevencanog supruga.dete ima godinu dana,ako ne gresim,znaci,po zakonu pripada njoj i tu njen suprug ne moze nista!!!(osim ako nema fantasticno jake veze u socijalnom ili u sudu,pa izmuva i dobije dete)!!!

sve njegove pretnje su bez osnova!!!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

andjelija81 napisao:Pustili su da vide sta ce ona da preduzme, a ona je slaba i ne preduzima nista, dozvolila mu je sve i trpi.
A dete su potpuno preuzeli on i njegova majka, vaspitavaju ga kako oni misle da je najbolje i ne pitaju nju bas mnogo . . .
izvini, ali je li sa njom sve u redu? mislim, kako moze da je pustila sve tako i nikom nista i svi oko nje se nesto pitaju, a ona kao vezana vreca, a najbolji djak, trtemrte...

dok se ona ne prodrma i ne resi sta ce u zivotu, samo ce bivati gore...
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

e,ovo sto je pitala isidora se i meni sve vreme vrti u glavi!!!
ne mogu da verujem da neko moze da trpi takvo zlostavljanje(i psihicko a vidim i fizicko) !!!
ako mi neko kaze -mozda ga voli!!!- vristacu!!!!
ako je to u pitanju,onda sa njom nesto stvarno nije u redu!!!
zakon je na njenoj strani,roditelji je podrzavaju,finansijski jaca od njega,skolovanija,njeni roditelji u dobrom materijalnom polozaju!!!
ne mogu da shvatim...zao mi je nje!!!!
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Zapitala sam se isto sto i Isidora. Pretpostavljam da je zena mazohista, nesto joj fali cim je dovela sebe u takvu situaciju, zasto bi inace trpela?
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

sludjena mama,
znam ja da dete po zakonu pripada majci, ali on joj ne da da sam detetom napusti kucu. A ako ode sama sa namerom da se kasnije vreti po dete, ispasce da je ostavila malog i ne znam da li ce i onda zakon biti na njenoj strani. :( Dete ima uskoro 2 godinice.

isidora,
ona je devojka pre svega normalno vaspitana za razliku od to dvoje idiota. Dosla je u tudju kucu i tako se i ponasala, nije od prvoga dana imala tu slobodu koju je trebalo da ima (sto se cesto desi sa mnogim devojkama koje se udaju pa zive u zajednici). Naravno, on nije oduvek bio takav, u poslednjih godinu dana je postao nepodnosljiv. Njeni roditelji kazu da vise ne prepoznaju rodjeno dete, ona je naplasena od njega. . .a nikada pre takva nije bila! Ne verujem ni ja da je tuce, ali je maltretira psihicki i to opasno.
Pretpostavljam da su kod njega u pitanju neki veliki kompleksi iz detinjstva i jak osecaj nize vrednosti. . .. . :roll:
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Moze li se molim vas javiti neko od doktora ili strucnih lica da nas posavetujemo sta nam je ciniti jer je sve otislo predaleko .. .. :(
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

andjelija81 napisao:isidora,
ona je devojka pre svega normalno vaspitana za razliku od to dvoje idiota. Dosla je u tudju kucu i tako se i ponasala, nije od prvoga dana imala tu slobodu koju je trebalo da ima (sto se cesto desi sa mnogim devojkama koje se udaju pa zive u zajednici). Naravno, on nije oduvek bio takav, u poslednjih godinu dana je postao nepodnosljiv. Njeni roditelji kazu da vise ne prepoznaju rodjeno dete, ona je naplasena od njega. . .a nikada pre takva nije bila! Ne verujem ni ja da je tuce, ali je maltretira psihicki i to opasno.
Pretpostavljam da su kod njega u pitanju neki veliki kompleksi iz detinjstva i jak osecaj nize vrednosti. . .. . :roll:
ovako,

ovo su sve prazne price. zena mora da digne glavu i da resi sta ce sa sobom. dete za ruku i napolje! ako ne sme da izvede dete (ako se boji da ce neko da je fizicki spreci, neka dodje sa svojim ocem ili sa bratom ili sa nekim ko ce da bude tu da pozove policiju, mada ako taj njen bude video da je vrag odneo salu, moze samo da pocne da je moli!)

naravno, ogradjujem se od ideje da ja ubedjujem zenu da sa detetom napusti partnera! ja samo pisem sta bih ja uradila (ako izuzmemo glupu pomisao da bih dozvolila da do takve situacije uopste dodje!!! :evil: ). a ona, naravno bez uvrede, moze i dalje da glumi zrtvu, to joj niko ne moze uskratiti...
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

andjelija81 napisao:Moze li se molim vas javiti neko od doktora ili strucnih lica da nas posavetujemo sta nam je ciniti jer je sve otislo predaleko .. .. :(

niti sam doktor niti strucno lice ali moja dugogodisnja prijateljica je imala istih problema kao i zena o kojoj pricas!!!otuda i znam kakav je zakon i sta treba uraditi u takvim situacijama.moja prijateljica je postupila ovako,pa mozda i toj zeni to bude jedini nacin da se izbavi iz takve situacije!

naime,zabavljala se s momkom oko godinu dana i kad je ostala u drugom stanju,presla je da zivi kod njega.ista situacija,on sam sa majkom,u maloj kucici itd da ne ponavljam pricu...opisala je andjelija...

kada je beba imala sest meseci,prijateljicini roditelji su pozvali sos telefon za zene zrtve nasilja,ovi kontaktirali miliciju i zajedno sa njima i prijateljicinim roditeljima otisli do njene kuce,izveli nju i dete(njeni roditelji do tog trenutka nisu ni videli unuce) ...on nije mogao nista inace bi bio uhapsen zato sto ometa miliciju u obavljanju sluzbene duznosti !ponudjeno joj je da bude smestena u sigurnu kucu ali su njeni roditelji i ona bili protiv toga tako da se vratila s detetom u kucu svojih roditelja!!!!
kasnije su morali da odu do socijalne sluzbe,zato sto je takva procedura,pokusaj pomirenja,nalazi se najprihvatljivije resenje za prvenstveno dete a posto on nije bio zaposlen(za razliku od moje prijateljice) dete je dodeljeno majci ,uz to da on moze vidjati dete svakog drugog vikenda na ...ne znam koliko sati!!!
uz to,kasnije kada se zaposlio,morao je da placa alimentaciju,nekih 30% od svoje plate!!!

andjelija,veruj mi,takvi kao sto je on,obicno su slabici koji kad nalete na cvrsto ne ili cvrstu ruku ,budu manji od makovog zrna!!!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Evo da vas izvestim da je osoba o kojoj sam pisla donela odluku da napusti muza!

Desilo se nesto sto je prelilo casu. Njeni roditelji su iako nisu videli unuka pola godine odlucili da mu naprave novogodisnji paketic i postom su ga poslali. Medjutim on je paket primio i bacio u kantu!! A nju slagao kako ga ja vratio jer mu ne treba nista od njih.

To je samo bila zadnja kap. Inace, on je nju TOLIKO psihicki maltretirao da to nije normalno, njegovo izivljavanje je postalo svakodnevno.

Razgovarala je sa roditeljima i dogovorila se da se vrati kuci, naravno sa detetom.
Sada ceka da prodju praznici, pa da se obrati centru za socijalni rad za pomoc i savet kako da ode posto joj on ne da da napusti kucu sa detetom. A ceka i menstruaciju, da se uveri da slucajno nije trudna i da nema vise nikakve obaveze prema njemu.

Nadam se da ce posle praznika sve biti gotovo i da ce ga se najzad resiti.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Andjelija ovu predzadnju recenicu ne mogu da shvatim? Da nema nikakvu obavezu prema njemu? Dozvolila bi da je i dalje maltretira ako je trudna? I kako moze sa tako nekim da spava ako je odlucila da ga napusti? I da li bi se zbog drugog deteta zakopala sa njim i dalje? Nadam se da ne gaji nadu da bi im bilo u cetvoro bolje....
Ne osudjujem, samo pokusavam da shvatim....
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

U potpunosti sam saglasna sa Deom! Ne mogu da verujem da neko moze sebe da dovede u takvu situaciju! Grozim se takvih prica, takvih odnosa, takvih ljudi!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Drage moje,
moram vam priznati da ste potpuno u pravcu ! :(
Sve vreme sam bila na njenoj strani, podrzavala, razumela.. . .Ali, jako sam se razocarala u nju i ne znam sta bih vam vise rekla.
Danas je dosla kod svojih roditelja na novogodisnji rucak i pricala sasvim normalno o tome kako su malog vodili po paketic, kako je lepo ispao na slici sa deda mrazom ali je zaboravila da donese da pokaze (a zna da su svi zeljni da vide dete jer ga nisu videli pola godine). . .da bi se na kraju ispostavilo da ona i dragi idu veceras u restoran na reprizu nove godine! :o
Baba i tetka su spremile paketice za malog koje ona nije smela da ponese kuci, kao bolje je da ostanu tu :o a pozurila je kuci da se sprema za izlazak.
Ne znam kako ovo sve da shvatam, da li njenom zeljom da izgladi sutuaciju i da predje ponovo preko nekih stvari, ili . .. ??? Stvarno sam zbunjena. Kao da se predomislila. Cas prica kako je on uzasan i kako vise ne moze da ga trpi , da joj ugrozava zdravlje i malterira je. . .a onda posle par dana kao da nista nije bilo prica o svaokodnevnim stvarima, najnormalnije. . . :roll:
Odgovori