kreatin

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

zabac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 11:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

kreatin

Post od zabac »

jako malo znam o ovome,sin me "obradovao" da to zeli da pije :evil: :evil: utukla bih skota iz teretane koji mu je to prodao :oops: :oops:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

zabac samo bez nerviranja, samo insistiraj da ne piej to bez dr preporuke, nego ga odvuci kod dr da mu dr kazze za shta valja a za shta ne valja :)

fosfokreatinin samo ubrzava rezintezu ATP (adenozintrifosfat) koji je jedan od glavnih izvora energije za mishicnu kontrakciju!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zabac
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od zabac »

Cijela ta luda druzina to pije,a jos ludja im prodaje tu za muriju posla ima :evil: ako dignem prasinu vise nista necu izvuci iz njega :cry: ah tinejdjeryyyyyyyy a ja se jos radujem jos jednom malom terminaroru :P :P :P
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

beba bebaaaaaaaaaa i treba da se radujesh bre :)

a ta drushtva po teretanama, auuuuu kako bi ja to tuklaaaaaaaaaa
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zabac
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od zabac »

sin mi ima fibrosnu displasiju maxile,plasim se kako kreatin moze djelovati na razvoj celija.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

rekoh ti shta je sushtina delovanja kreatin!

opet ti savetujem da ga odvedesh kod nekog dr pa da mu dr kao neki autoritet kaze sve o tome!
zabac
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od zabac »

hvala tebi,cmokic
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Re: kreatin

Post od Uros90 »

zabac napisao:jako malo znam o ovome,sin me "obradovao" da to zeli da pije :evil: :evil: utukla bih skota iz teretane koji mu je to prodao :oops: :oops:
Kao prvo jel sin ima neke zdravstvene probleme ? (ako ima sa jetrom, NE SME piti jer moze svasta da bude), kao drugo Koliko dugo trenira u teretani ? I kao trece koji je creatin uzeo, proizvodjac ? (bitno je jer ima i * SPAM * creatina sto ne valjaju)
Inace creatin daje snagu i vuce vodu u misic, samim tim dobijes kao misicnu masu (sto bi ja rekao navuces samo vodu) jer dok taj creatin uzima treba bar 5-6 litara vode na dan da unese.. Isto tako creatin se skoro nikad ne uzima sad, obicno ide kombinacija Whey + Creatin, jer sam creatin ne ide, dok ga uzima imace snage i dobice nesto vode u misicima, sto ce posle prosto receno u wc da izbaci..
Samo opusteno i bez straha, to nisu oni Anabolicki Steroidi, jer mnogo ljudi ga brka s'tim, creatin je supplement (dodatak u ishrani)..
Ako vas nesto interesuje vise slobodno pitajte.. poz :wink:
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

Hmmm... Ne mora kreatin da bude nista lose. Najvaznije je da bude kreatin dobrog proizvodjaca. I posto ce on svakako kupiti kreatin, jeftiniji ili skuplji, moja preporuka je da se bar dokopa kreatina kvalitetnih proizvodjaca (dakle skuplji). Na duze staze, svo to pumpanje misicne mase, nije bas najsrecnije resenje po organizam. S' druge strane nista strasno se nece desiti. Cela ova prica stoji, pod uslovom da je vas sin zdrav (jetra i srce narocito). Kreatin ne stvara zavisnost. Kada ga bude uzimao, neka ga uzima u propisanim dozama, takodje vrlo bitno.

U industriju suplemenata se dosta ulaze i kontrole su tu prilicno rigorozne, tako da veliki proizvodjaci, ako zele da prodaju bilo sta moraju zadovoljiti kriterijum kvaliteta.

Sto neko rece, on obezbedjuje energiju misicu, nusefekat je povlacenje vode za sobom, pa kad sin bude prestao da ga uzima desice se da mu misicna masa blago opadne, zbog gubitka vode. No, to on vec sigurno zna.
zabac
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od zabac »

Njegovi nalazi jetre su uredni,kostana tkiv maxile je izmijenjena i to stoji na toj lokaciji,moja zabrinutost je u tome sto vjerujem da niko nemoze ni predvidjeti koje sve posledice to moze da prouzrokuje,ja sada mogu samo da se nadam da ce mi prijavljivati istinu o tome sta radi van kuce i da se informisem kuda sve ovo vodi :x hvala vam svima na podrsci :)
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Da skratimo pricu: u vezi razvoja vilice tj sinteze celija, nema nikakve uzrocnoposledicne veze. Inace, samom upotrebom tzv preparata dodatno opterecujete bubrege i lako moze doci i do akutne bubrezne insuficijencije tj akutnog zatajenja rada bubrega, bez obzira o kom se proizvodjacu radi. Pa ko voli.....i spreman je zarad malo misicne mase da reskira......
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

draganvma napisao:Da skratimo pricu: u vezi razvoja vilice tj sinteze celija, nema nikakve uzrocnoposledicne veze. Inace, samom upotrebom tzv preparata dodatno opterecujete bubrege i lako moze doci i do akutne bubrezne insuficijencije tj akutnog zatajenja rada bubrega, bez obzira o kom se proizvodjacu radi. Pa ko voli.....i spreman je zarad malo misicne mase da reskira......
Jeste, ali to se desava momcima koji preteraju pa uzimaju troduplo vecu dozu nego sto je prepisano (naravno da bi vise napredovali), pa dolazi do problema sa bubrezima, imam prijatelje sto su to radili i imali problema, dok ostali likovi sto su uzimali creatin u propisanim dozama nisu imali nikakve posledice.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Imali su srece :wink:
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

draganvma napisao:Imali su srece :wink:
Heh, onda sam i ja imao srece i svi ostali iz teretane :wink:
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Pametnima je dovoljno jednom reci. Oni drugi pre ili kasnije dodju kod nas na dijalizu. Srecno!
Odgovori