kreatin

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

nebitno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 2:47 am

Post od nebitno »

Uros90 napisao:
Fudbaler_89 napisao: Ja korisitm kreatin vec dosta dugo i uz pravilnu ishranu i unos od preko 4l vode dnevno nisam imao problema..
To je sve individualno, nekog strefi nekog ne..
koga je strefilo ???
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

a mi koji ne unosimo dodatno kreatinin, shta je sa nama?

jel smo zbog toga slabiji, manje jaki, brze se zamaramo, ne mozemo da postignemo iste rezultate kao ljudi koji to uzimaju?

naravno da ne!

stvar je u ishrani i ne kljukanjem dodatnim sranjima ali opet, svako ima pravo na izbor....chinjenica je da je stvar u uzrastu i potrebama....

ipak ne mozemo svi biti pametni! :lol:
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
nebitno
Novi član
Novi član

Post od nebitno »

pod 1 kreatinin je samo da kazem ,,otpad'' u celoj prichi tj neiskorishteni kreatin postaje kreatinin koji se izbacuje preko bubrega .. sasvim normalan proces kod zdrave osobe ... problem nastaje kada bubreg nije zdrav .. i svi navedeni primeri gde je kreatin ,,bad guy'' su sluchajevi kada osoba vec pati od neke bolesti (bubrega najcheshce ) .. a mi prichamo o zdravim sportistima .. da li neko vidi zashto ti primeri nisu reprezentativni

a za snagu .. pa jeste ... mozesh da probash slobodno pa onda da prichash ... i to dramatichno postanesh jachi (dodushe subjektivno je to ) ochigledan porast snage u svega nedelju ... dve i vishe ...

da mogu da se postignu svi ti rezultati ne bi profesionalni sportisti to uzimali ... ne bi cavic osvojio to shto je osvojio ne bi ana bila takva kakva je i josh 100 primera ..

ISHRANA JE 60% trening 30% i suplementacija 10% ... NIKO NIJE REKAO DA JE TO MAGICHNI NAPITAK (kao obeliks shto je pio ) to samo govori o Vashoj upucenosti u tematiku ovo bez jake ishrane teshko moze da ima efekta .... i sada smo sa medicine i na neku sportsku logiku i nashe razloge uzimanja toga ... eo da vam pojasnim .. ocu da sam jachi brzi spremniji i zdraviji .. hvala
stafen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 7:56 pm

Post od stafen »

Uros_1982 napisao:Kakvih sam se gluposti naslusao ovde i to od ljudi koji nikad u teretanu nisu usli.Kao prvo molim ljude koji su neobavesteni da ne slusaju price kvazi lekara,koji u svom zivotu nisu procitali knjigu o dodacima ishrani sportista i nemaju ama bas nikakvo iskustvo o sportskoj ishrani i treningu.Znaci nemoj te plasiti ljude kojekakvim pricama.Ovo je najgore sto mozete raditi,ja sam najbolji primer petogodisnjeg uzimanja proteina,kreatina,glutamina,BCAA i svih ostalih aminokiselina,antioksidanta..Znaci molio bih ljude da shvati i da razdvoje stereoide od dodataka ishrani.Stereoide nikako ne mogu odobrim i to je zaista samo licni izbor ljudi koji zele da rizikuju zdravlje.Roditelji ne slusajte ove price i pokusajte otici kod nekog doktora i nutricioniste i zaista se raspitati o svemu zajedno sa sinom ili cak i cerkom koja zeli vezbati i zdravo ziveti,a to podrazumeva pravilnu ishranu,ali i uzimanje dodataka ishrani.Da li vi mozda zelite da Vam sin ima 120 kila sala.da pusi i pije,da za dorucak jede slaninu i kobasicu,da jede pice i pije coca cole,za veceru gurmanske pljesavice,big mec i pomfrit,da po ceo dan sedi u fotelji i nista ne radi..Da li bi onda bili srecni i zadovoljni i da li biste onda govorili o vasem sinu kao zdravoj osobi,mislite o tome..

POTPISUJEM!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

znachi zapravo svi vi pravite od sebe neshto shto niste?
Hm...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zabac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 11:30 am
Kontakt:

Post od zabac »

svima se puno zahvaljujem,dragane podrzavam tvoje stavove,jezim se od svega sto se tako dobro upakuje u te cuvene licence,ljudi ne sumnjaju u autoritete,nazalost. Kupujemo otrov za sebe same. Kako objasniti 16godisnjaku sve ovo,sve to sto cijelo drustvo podrzava,kako mu pomoci da prezivi......
nebitno
Novi član
Novi član

Post od nebitno »

zabac napisao:svima se puno zahvaljujem,dragane podrzavam tvoje stavove,jezim se od svega sto se tako dobro upakuje u te cuvene licence,ljudi ne sumnjaju u autoritete,nazalost. Kupujemo otrov za sebe same. Kako objasniti 16godisnjaku sve ovo,sve to sto cijelo drustvo podrzava,kako mu pomoci da prezivi......
eo ja sumnjam u autoritete i neam 16 godina .. objasni meni .. pre nego shto sam prvi whey protein popio jedno 2 godine sam samo chitao o tome i uchio .. iz istog razloga radim to sa steroidima i kada ,,savladam gradivo '' tek onda cu dati svoj sud o nechemu .. ne uzimam stvari zdravo za gotovo i predlazem da uradite isto a ne da prihvatate postove koji samo ,,opravdavaju'' vashe sumnje .. ako dechko ima zdrave bubrege moze bez ikakve bojazni da uzima kreatin u preporuchenim dozama ...

jel moze neko istrazivanje mozda gde se dokazujesh shtetnost da zdrav organizma .. ?? ja josh nisam naishao na tako neshto

@tamaraft : koliko ti godina imash ... pishesh kao da imash 16-17 .. to je subjektivni dozivljaj tvojih postova ... ljudsko telo se stalno menja .. zashto uchish da bi napradeovao umno?? hmmm .. pravish od sebe neshto shto nisi ?? covek je ima i telo i duh ... ja radim na oba .. rast mishica (hipertrofija) je prirodan proces i omogucava mi da radim neke stvari koje ti ne mozesh ... TO DA LI TO TEBI IMA SMISLA JE NIBITNO poshto sumnjam da si ti uspostavio/la neke ideale i da svi sa tobom treba da se poredimo ... ovde dolazimo do balkanskih fora ,,sve shto je novo je automatski i loshe i treba unishtiti /zabraniti/pljuvati po tome ..''
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

shta je to sa tobom?

od tih steroida izgleda imash utisak da svi koji ne misle ko ti zele da te napadaju!
nebitno
Novi član
Novi član

Post od nebitno »

tamaraft napisao:shta je to sa tobom?

od tih steroida izgleda imash utisak da svi koji ne misle ko ti zele da te napadaju!
ne uzimam steroide ... samo uchim o njima ... ne branim se ja ovde od nikog .. diskusija samo
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

ipak mi se chini da se branish...

ali ajd da ne diskutujemo vishe, da opet ne dobijem neki lep kompliment od tebe!

hvala!
nebitno
Novi član
Novi član

Post od nebitno »

pa bolje da ne diskutujesh kada se ne razumesh u tematiku ... pusti ti nas i nashe ,,steroide i droze ''

nije bila nikakva uvreda .. ne vidim razlog zashto bih bio extra ljubazan prema tebi i podilazio ti ali krajnje sam bio kulturan i fer ... a za komentar

,,vi hocete da budete ono shto niste '' nishta drugo i ne mozesh ochekivati nego poredjenje sa detetom tog uzrasta jer tako neshto najcheshce moze samo iz njihovih usta da se chuje .. ili baba i deda od 70+ ... ali da ne shirim prichu .. opet kazem nisam te uvredio (bar ne namerno :) ) i sry ako je tako izgledalo
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

nije shija nego vrat!

znash i sam kakvim si to tonom napisao, shto se sad izvinjavash??

pa velika sam ja cura...
nebitno
Novi član
Novi član

Post od nebitno »

tamaraft napisao:nije shija nego vrat!

znash i sam kakvim si to tonom napisao, shto se sad izvinjavash??

pa velika sam ja cura...

pisao sam u jednom dahu i nisam siguran kako izgleda kada se prochita ..izvinjavam se mozda shto nisam pazio maximalo na tvoja osecanja :D :D :D .. ma shalim se .. svaka rech se moze protumachiti na 100 nachina . a to je vec do tebe ;) ... namera nije postojala ..

a ton je sasvim prikladan rekao bih .. nismo rod ni drugari .. jednostavno raspravljamo neshto shto bi moglo da pomogne/odmogne nekom ..
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

tvoje korisnichko ime!
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Post od Uros90 »

Ajde bre iskulirajte malo..
Odgovori