Kombuha i zdravlje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

helenav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 10, 2007 11:28 am

Post od helenav »

Preporucljivo je da se unosi tecnost pola sata prije uzimanja ekstrakta a pola sata posle uzimanja preparata treba obavezno popiti dvije čaše vode radi brže detoksikacije organizma. Dobro je da se preparat zadrži dva-tri minuta u ustima i da se onda proguta. Dovoljna je 1 kafena kašika na dan.
- Kod težih bolesti preporučuju se tri supene kašike dnevno
- Kod karcinoma jedna teglica na dan,
- Dijabetičarima se prporučuje sledeći način upotrebe: jedna kafena kašika ekstrakta se rastvori u 2 dl hladne vode i pije tokom dana.Kako nivo šećera opada, tako povećavati dozu.

Za sve one koji žele više informacija mogu me kontaktirati na PP
kzoja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 8:15 am

Post od kzoja »

Poštovani,

Ja i moja ćerka imamo oboljenje štitne žlezde, kod mene već postoji problem triglicerida i holesterola, a i žučnu kesu sam izvadila pre 3 godine. Ja imam 33 a ćerka 13 godina. Da li i ona može da uzima preparat po datim dozama, da li su potrebne pauze u korišćenju i najvažnije, živim u Beogradu, gde da nabavim ekstrat.

Unapred hvala :D
helenav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 10, 2007 11:28 am

Post od helenav »

Kzoja i vi i vaša kćerka možete bez problema koristiti ovaj ekstrakt, njegova primjena je široka i zaista je pokazao dobre rezultate. Poslala sam vam na pp detalje oko nabavke ekstrakta, a s obzirom da ga nema u slobodnoj prodaji. Ukoliko Vas još nešto interesuje slobodno pitajte.
anvan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 09, 2007 12:00 pm

Post od anvan »

Molim za savet.
Zivim u Budimpesti i u bioprodavnici sam kupila Kombucha Koncentratum,koja sadrzi jos 9%zelena papaya.Ekstrat i koncentrat nije isto,pa bi molila da mi neko kaze kako se ovo upotrebljava da bi bilo efikasnije.Na uputsvo pise da treba razrediti 1:4,t.j.0,5 dl koncentrat u 2 dl vode.Probala sam koncentrat,jako je kiseo i ima veoma prijatnu aromu.Razmisljala sam da pijem po jednu supenu kasiku ujutro i uvece nerazregeno.Dali bi to bilo u redu?
Mariz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2007 10:44 pm

Post od Mariz »

Da nebi reklamirala, koga interesuje Kobuha neka upise na www.google.com EXTRAKT OD KOMBUHE i naci ce.

pozdrav
dr.koki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Sep 10, 2007 1:59 am

Post od dr.koki »

Samo da vas upozorim pre nego sto se previse zaletite. Ja ne mogu da tvrdim da li kombuha pomaze ili ne pomaze ali potrudite se da procitate sledece pre nego sto donesete "informed decision". Abstrakti su na engleskom i nisu ih pisali naturopati niti su prenesene komsijske price vec su ih pisali naucnici.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entre ... d_RVDocSum

Disclaimer: Dr sa .(tackom) u mom potpisu ne znaci da sam dr medicine. Ja sam samo student medicine i odgovaram samo na pitanja u koja se razumem.
---Nevena---
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm

Post od ---Nevena--- »

AJOJ doktore "KOKIIII"... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ne mogu da verujem! Ne pada mi na pamet da chitam ovo sve gore, prochitala sam jedan link, reci cu vam samo da vi kao doktor treba da shvatite da radite sa ljudima koji pored organa imaju i emocije!Dobar deo ljudi odavde mozhda ne zna engleski, kazite im da neke studije pokazuju da kombuha nepovoljno utice na jetru. Nisam sigurna da je to kombuha (ono belo kao kristal) ali mislim da sam je pila i meni je bilo naglasheno da se ona pije sa pauzama, predpostavila sam da je zbog jetre... Mozda je nekome odavde kombuha kao davljeniku slamka (razmislite o tome). Verujte mi i vi doktore "KOKI" i vi ljudi sa zdravstvenim problemom, alternativna medicina nije chudotvorac, ali je jako efikasna a najefikasnija je u kombinaciji sa lekovima, zato polako sa svim tim, drzite se svojih oseta, osecanja i osecaja i samo pozitivno!
---Nevena---
Stalni član
Stalni  član

Post od ---Nevena--- »

pardon - ne kao doktor, nego kao BUDUCI doktor treba da znate sve ovo.
dr.koki
Stalni član
Stalni  član

Post od dr.koki »

---Nevena--- napisao:AJOJ doktore "KOKIIII"... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ne mogu da verujem! Ne pada mi na pamet da chitam ovo sve gore, prochitala sam jedan link, reci cu vam samo da vi kao doktor treba da shvatite da radite sa ljudima koji pored organa imaju i emocije!Dobar deo ljudi odavde mozhda ne zna engleski, kazite im da neke studije pokazuju da kombuha nepovoljno utice na jetru. Nisam sigurna da je to kombuha (ono belo kao kristal) ali mislim da sam je pila i meni je bilo naglasheno da se ona pije sa pauzama, predpostavila sam da je zbog jetre... Mozda je nekome odavde kombuha kao davljeniku slamka (razmislite o tome). Verujte mi i vi doktore "KOKI" i vi ljudi sa zdravstvenim problemom, alternativna medicina nije chudotvorac, ali je jako efikasna a najefikasnija je u kombinaciji sa lekovima, zato polako sa svim tim, drzite se svojih oseta, osecanja i osecaja i samo pozitivno!
Pokusavao sam vise puta da upozorim ljude na alternativnu medicinu ali sam dobijao odgovore tipa:Baba mi rekla da je to dobro, komsika se izlecila.... Ili neki cudotvorac je rekao da je apsolutno sigurno. Tako da je bolje da citiram naucne radove koji su zasnovani na proverenim metodama. Ali i odgovor na te naucne radove ce verovatno biti da je to neka zavera ili da je rokfeler kriv sto gusi alternativnu medicinu....
Disclaimer: Dr sa .(tackom) u mom potpisu ne znaci da sam dr medicine. Ja sam samo student medicine i odgovaram samo na pitanja u koja se razumem.
Milann
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 1:01 am

Post od Milann »

A kako na jetru utiču
alkohol
raznorazne pilule
i sl ?
mislim , o čemu mi ovde pričamo
ne valja soja , a valjaju viršle, paštete, slanina , čvarci i ostalo
ne valja kombuha , a valjaju pepsi , koka kola , pivo , rakija itd isl

btw
u sve vas doktore nemam nimalo poverenja
---Nevena---
Stalni član
Stalni  član

Post od ---Nevena--- »

Slobodno mogu reci da su ljudi kao vi preoblem ljudskog roda. Jos ako su nesrecnim slucajem i doktori... E to je vec veliki problem! Jel se VI MOZDA NISTE izlechili alternativnom medicinom? Pa stoga ne verujete ljudima koji jesu? "naucni radovi" naspram zhivih ljudi i iskustava, znate li vi ste je to????? O cemu pricamo onda? Sto ti naucnici koji su napisali te silne "naucne radove" ne pronadju lek za sve bolesti pa se tuzni ljudi ne bi hvatali za travu? Inace ne znam da li ste svesni (ili vas vasa doktorska superiornost zaslepljuje? ) zhivite na planeti Zemlji na kojoj pored fabrika za lekove raste i drvece i trava ovakva i onakva i plodovi raznorazni. Jel vi stvarno mislite da je sve to tu bez razloga. Da se eto sve tako razmnozhilo i nabujalo? Od chega se inache prave ti vasi lekovi? Jesu li oni naucnici napravili i budj u kojoj je pronadjen pencilin? NE kazem, jesu ga naucnici pronashli, kao sto se sve mozhe pronaci. Ali mozda su nesto novo pronasli obicni ljudi koji su losiji od tih naucnika samo zbog toga sto nemaju skolu (ali imaju dusu, porodicu, ljubav, veru i nadu). E moj doktore... Znam da ne verujete ali postoji nesto mnogo jace od medicine (ove o kojoj vi pricate) a koju ja opet i ne potcenjujem ali kada se kombinuje sa ovom drugom, alternativnom, daje FANTASTICNE rezultate. Ne dirajte ljude, neka probaju, ne shkodi doktore... Ne shkodi koliko lekovi... I pokushajte da se promenite kao covek pre nego shto postanete doktor. Pozdrav!
dr.koki
Stalni član
Stalni  član

Post od dr.koki »

---Nevena--- napisao:Slobodno mogu reci da su ljudi kao vi preoblem ljudskog roda. Jos ako su nesrecnim slucajem i doktori... E to je vec veliki problem! Jel se VI MOZDA NISTE izlechili alternativnom medicinom? Pa stoga ne verujete ljudima koji jesu? "naucni radovi" naspram zhivih ljudi i iskustava, znate li vi ste je to????? O cemu pricamo onda? Sto ti naucnici koji su napisali te silne "naucne radove" ne pronadju lek za sve bolesti pa se tuzni ljudi ne bi hvatali za travu? Inace ne znam da li ste svesni (ili vas vasa doktorska superiornost zaslepljuje? ) zhivite na planeti Zemlji na kojoj pored fabrika za lekove raste i drvece i trava ovakva i onakva i plodovi raznorazni. Jel vi stvarno mislite da je sve to tu bez razloga. Da se eto sve tako razmnozhilo i nabujalo? Od chega se inache prave ti vasi lekovi? Jesu li oni naucnici napravili i budj u kojoj je pronadjen pencilin? NE kazem, jesu ga naucnici pronashli, kao sto se sve mozhe pronaci. Ali mozda su nesto novo pronasli obicni ljudi koji su losiji od tih naucnika samo zbog toga sto nemaju skolu (ali imaju dusu, porodicu, ljubav, veru i nadu). E moj doktore... Znam da ne verujete ali postoji nesto mnogo jace od medicine (ove o kojoj vi pricate) a koju ja opet i ne potcenjujem ali kada se kombinuje sa ovom drugom, alternativnom, daje FANTASTICNE rezultate. Ne dirajte ljude, neka probaju, ne shkodi doktore... Ne shkodi koliko lekovi... I pokushajte da se promenite kao covek pre nego shto postanete doktor. Pozdrav!
To sto trava i drvece postoji i sto se lekovi prave iz toga ne znaci da je isti efekat kad se to sirovo unosi i kad se preradi. Vidite toxin botulina je najotrovnija stvar poznata coveku ali kada se preradi i razblazi to je odlican medikament i pomaze kod mnogih stanja. Monoklonalna antitela dobijena iz pacovas hibridizacijom njegovih celija sa tumorskim mogu da lece mnoge bolesti a nadamo se uskoro i tumore ali to ne znaci da ljudi treba da jedu pacove sa tumorima. Otrov mnogih vrsta skorpija znaci sigurni smrt ali chlorotoxin kao derivat tog otrova znaci izlecenje za pacijente koji boluju od glioblastoma. A sto se tice ne shkodljivosti molim vas ponovo procitajte sta sam vam sve napisao, alternativna medicina moze da bude mnogo skodljiva. A naucni radovi mnogo vise znace nego iskustvo, mnogi ljudi tvrde da im je pomogla alternativna medicina a zaboravljaju da pomenu da ih je izlecila klasicna medicina pa se ljudi onda zalete samo za alternativnu medicinu. Tako da naucni rad sluzi kao proverena metoda koja ispituje efikasnost necega npr. tradicionalne medicine u odnosu na alternativnu. Verujte mi da necu da se menjam da budem covek po vasim standardima jer bi to znacilo da odbacimo sve standarde nauke i logike a ja se samo po njima vodim.
dr.koki
Stalni član
Stalni  član

Post od dr.koki »

@---Nevena---
I zamolio bih vas da mi ne drzite predavanja o ljudskosti. Jel znate vi sta je medvedja usluga, to je kad roditelj pokaze "ljudskost" pa dozvoli svome detetu koje nema * removed * dozvolu da uzme kola i ode na zurku. Dete se napije a jos ne zna da vozi, zaleti se i pogine u kolima ubijajuci i saputnike i mozda ljude u drugim kolima. Da li je to ljudskost? E pa nije ni ljudskost odobravati ljudima koji su nestrucni u oblasti medicine da daju savete drugima koji mogu direktno da uticu na duzinu njihovog zivota. Nije ljudskost precutati ako znate da ce neko da napravi ozbilje zdravstvene probleme koristeci nesto a ne znajuci da je to lose. Treba mu otvoriti oci. Nemojte molim vas da me ucite sta je ljudskost.
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Merylin »

Nisam je koristila,ali mi se prosto namece pitanje kako siroke narodne mase ne znaju za tako delotvornu kombuhu?Zasto ima celavih i izboranih ljudi kada se taj problem resava pecurkom?Zasto je ne piju holivudske zvezde protiv bora nego se obracaju estetskom hirurgu?Slozicete se samnom da bi izvesne dame zrelog doba pojele i sopstveni izmet samo da izgledaju kao na svojoj maturskoj slici.
---Nevena---
Stalni član
Stalni  član

Post od ---Nevena--- »

MERYLIN niko nije pricao o borama i lepoti... Bar ja nisam pricala o tome. A dr koki rekla sam sve sto sam htela da kazem.
Odgovori