Kombuha i zdravlje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

edelina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

kombuha

Post od edelina »

Sve sto je napisano o kombuhi je apsolutno tacno! Ja sam se uverila u efekte nakon 20 dana koriscenja. izuzetna je za ceeo organizam, a posebno za krv!
skvorecki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 04, 2006 7:23 pm

Post od skvorecki »

jecka80 napisao:Recimo da ne postoji niko da pokloni,da li ima negde u Bg-u da se kupi?
I mene ovo zanima. Potrebna mi je hitno. Ako neko zna gde moze da se kupi, dobije ili sta vec, bio bih zahvalan.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Ima u Maxiju napitak od kombuhe, cena jedne flase je oko 100 din! Stoji uvek u onom delu sa "zdravom hranom"!! :wink:
neshto lichno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 26, 2006 7:13 am

Post od neshto lichno »

Vič 55 (pantotenska kiselina) smanjuje broj sedih vlasi.

Pijem KOMBUHU vec godinu dana i da li od nje, ili nekih drugih 'dodataka ishrani' kao sto je Q 10 .. pochela je da mi raste kosa koja uopste nije seda ... u moru sede kose. Dakle, imam dva pramichka iznad chela - sasvim crne kose, kratki su, tek izrasli, a okolo je moja dugachka kosa koja ima mnogo sedih vlasi. Nisam mogla da verujem kad sam to videla :)

I josh neshto, na flashi stoji uputstvo da moze da se zaliva i cvece, pa tako ja svakih 10 dana u vodu sipam jedan deci kombuhe i zalijem ... i cele zime su mi cvetale mushkatle, kad im vreme nije :)

Eto, moje iskustvo.
slavadej
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 19, 2006 9:40 am

Post od slavadej »

Hristina napisao:Koliko dugo treba da se pije da bi dala efekte? Ja sam je redovno koristila 3 meseca ali nisam na sebi primetila nikakvo poboljsanje :(
:roll: Niste probali EXTRAT OD KOMBUHE. Da ste popili tri teglice extrata preporodili bi st se.
Ekstrat od kombuhe jedinstven u svetu,energetska bomba, podize imunitet, opusta nervni sistem, jako antikancerogeno dejstvo, cistac krvi. Ucinite nesto i za vase zdravlje....
slavadej
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 19, 2006 9:40 am

Post od slavadej »

neshto lichno napisao:
Vič 55 (pantotenska kiselina) smanjuje broj sedih vlasi.

Pijem KOMBUHU vec godinu dana i da li od nje, ili nekih drugih 'dodataka ishrani' kao sto je Q 10 .. pochela je da mi raste kosa koja uopste nije seda ... u moru sede kose. Dakle, imam dva pramichka iznad chela - sasvim crne kose, kratki su, tek izrasli, a okolo je moja dugachka kosa koja ima mnogo sedih vlasi. Nisam mogla da verujem kad sam to videla :)

I josh neshto, na flashi stoji uputstvo da moze da se zaliva i cvece, pa tako ja svakih 10 dana u vodu sipam jedan deci kombuhe i zalijem ... i cele zime su mi cvetale mushkatle, kad im vreme nije :)

Eto, moje iskustvo.

:P Iskustva hiljada korisnika govori da EXTRAT OD KOMBUHE regenerise i cisti krv, potpomaze radu jetri, jer ima glukoronsku kiselinu koju luci zdrava jetra, regulise pritisak i nivo holesterola i triglicerida u krvi i povecava elasticnost vena i arterija ( tromboza) pomaze kod grceva u misicima, otapa kamen u zuci i bubregu, razbija ciste, miome i tumore a s obzirom da sadrzi l-mlecnu kiselinu, koja je jedna od najjacih antikancerogenih supstanci leci i karcinom u pocetnoj fazi. Jaca mikrocirkulaciju i regulise rad prostate, kosi se vraca prirodna boja...
Sve informacije o extratu mozete dobiti na tel.064/33-44 312 Slavica
Ekstrat od kombuhe jedinstven u svetu,energetska bomba, podize imunitet, opusta nervni sistem, jako antikancerogeno dejstvo, cistac krvi. Ucinite nesto i za vase zdravlje....
univerzalan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 29, 2007 9:51 pm

uputstvo

Post od univerzalan »

Kao registrovani clanovi foruma mozete da skinete upustvo za pravljenje napitka od kombuhe.

Moj otac je koristi.

Link do teme:

http://www.gradnis.net/forum/kombuha-t5620.0.html

Gosti koji gledaju temu "ne vide" atacment, tako je podeseno. Kad se registrujete i prijavite, ispod prvog posta je uputstvo za download.
Darko_NS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 21, 2007 8:16 pm

Post od Darko_NS »

na sam poceo pre par dana da pijem kombuhu.. kupujem ga kao napitak (u zelenim flasama) u prodavnicama zdrave hrane..

zanima me u vezi kombuhe, da li da pijem taj napitak normalno kao i svaki sok ili vodu.. ili treba da se obrati neka paznja..

i od otvaranja flase.. koliko dugo moze da stoji unutra napitak dok se ne popije..

i koliko doza se preporucuje dnevno??

pokusavam kombuhom, zelenim cajem, lanenim uljem, maslinovin uljem..itd da resim probleme vezane sa slabljenje kose, masnu kosu i pojavljivanje akni na obrazima, nadam se da ce ovo dati dobre rezultate
helenav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 10, 2007 11:28 am

EKSTRAKT KOMBUHE

Post od helenav »

Sto se tice kombuhe, postoji i EKSTRAKT KOMBUHE dobijen od pravilno fermentisane kombuha-tecnosti primjenom posebne opreme i pod posebnim fizicko-hemijskim uslovima. Ekstrahuju se najvazniji produkti fermentacije kombuha-tecnosti, odstranjuje se voda, visak sircetne kiseline i svi aktivni mikroorganizmi. Tako se dobija stabilan preparat s dugim vijekom trajanja.
Ekstrakt kombuhe dejstvuje 10 puta jace i brze od kombuha-tecnosti. Ovaj ekstrak kombuhe sadrzi L-mlecnu kiselinu, jednu od najjacih antikancerogenih supstanci i glukoronsku kiselinu koja je glavni cistac krvi. Ovu kiselinu, koja se prirodno stvara u jetri mozemo naci jedino u kobuha-tecnosti. Proizvod je bogat vitaminima B1, B2, B6, C i nijacinom. Koristi se jedna kasika kafena dnevno i teglica traje oko 3 nedelje.
Iskustva brojnih korisnika pokazuju da regenerise i cisti jetru, pluca, bubrege i crijeva, stvara zdravu krv (kod anemije), regulise pritisak i nivo holesterola i triglicerida u krvi i povecava elasticnost vena i arterija (kod tromboze), pomaze kod grceva u misicima, otapa kamen u zuci i bubregu, razbija ciste, miome i tumore, jaca kirocirkulaciju i regulise rad prostate, kosi vraca prirodnu boju, sluzi za ispiranje gnojnih rana, kose i stopala.
Cijena teglice je jedinstvena na trzistu 37.50 eura i ukoliko je neko zainteresovan mogu ga uputiti.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Bas sam sada narucila kombuha ekstrakt (zivim u USA). Da li treba da se razmuti u vodi ili se pije direktno iz kasicice?
helenav
Stalni član
Stalni  član

Post od helenav »

Preporucljivo je da se unosi tecnost pola sata prije uzimanja ekstrakta a pola sata posle uzimanja preparata treba obavezno popiti dvije čaše vode radi brže detoksikacije organizma. Dobro je da se preparat zadrži dva-tri minuta u ustima i da se onda proguta. Dovoljna je 1 kafena kašika na dan.
- Kod težih bolesti preporučuju se tri supene kašike dnevno
- Kod karcinoma jedna teglica na dan,
- Dijabetičarima se prporučuje sledeći način upotrebe: jedna kafena kašika ekstrakta se rastvori u 2 dl hladne vode i pije tokom dana.Kako nivo šećera opada, tako povećavati dozu.

Za sve one koji žele više informacija mogu me kontaktirati na PP
kzoja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 8:15 am

Post od kzoja »

Poštovani,

Ja i moja ćerka imamo oboljenje štitne žlezde, kod mene već postoji problem triglicerida i holesterola, a i žučnu kesu sam izvadila pre 3 godine. Ja imam 33 a ćerka 13 godina. Da li i ona može da uzima preparat po datim dozama, da li su potrebne pauze u korišćenju i najvažnije, živim u Beogradu, gde da nabavim ekstrat.

Unapred hvala :D
helenav
Stalni član
Stalni  član

Post od helenav »

Kzoja i vi i vaša kćerka možete bez problema koristiti ovaj ekstrakt, njegova primjena je široka i zaista je pokazao dobre rezultate. Poslala sam vam na pp detalje oko nabavke ekstrakta, a s obzirom da ga nema u slobodnoj prodaji. Ukoliko Vas još nešto interesuje slobodno pitajte.
anvan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 09, 2007 12:00 pm

Post od anvan »

Molim za savet.
Zivim u Budimpesti i u bioprodavnici sam kupila Kombucha Koncentratum,koja sadrzi jos 9%zelena papaya.Ekstrat i koncentrat nije isto,pa bi molila da mi neko kaze kako se ovo upotrebljava da bi bilo efikasnije.Na uputsvo pise da treba razrediti 1:4,t.j.0,5 dl koncentrat u 2 dl vode.Probala sam koncentrat,jako je kiseo i ima veoma prijatnu aromu.Razmisljala sam da pijem po jednu supenu kasiku ujutro i uvece nerazregeno.Dali bi to bilo u redu?
Mariz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2007 10:44 pm

Post od Mariz »

Da nebi reklamirala, koga interesuje Kobuha neka upise na www.google.com EXTRAKT OD KOMBUHE i naci ce.

pozdrav
Odgovori