@ 33:
Sva testa i peciva koja spremaš sa sodom bikarbonom se spremaju na isti način kao i sa praškom za pecivo, sa tim da soda ima izrazito kiselkasto-slan ukus koji može da se oseti, pa nemoj da preteruješ sa njom! Kašičica na šolju-dve brašna
@svi:
Od izuzetne je važnosti da se ne bacite na slatkiše nakon dijete! Evo, ja posle kandide i dalje ne jedem slatkiše, mesim kući sa fruktozom i fantastično je! Još sam počela da eksperimentišem sa pirinčanim i heljdinim brašnom, pravim domaću bonžitu sa fruktozom itd. Samo nemojte preterivati...
Onima koji ne mogu bez šećera preporučujem domaći med (proverite da li je pouzdan, odnosno da ga slučajno ne mešaju sa šećerom kao što rade prevaranti iz industrije) i javorov sirup! To je prirodan šećerni sirup, sjajna stvar - jeste skuplji, pola litre košta oko 1200 dinara ali dugo traje... Ja ga koristim za palačinke, kaše, kačamak... Opet, uzimajte ga sa merom! Ne zaboravite da se kandida hrani šećerom, nekim vrstama manje nego saharozom i glukozom, ali šećer je ipak šećer.