Jedna (ekonomska) dimenzija te reci ima znacenje koje kazes da ima... Naravno, uvek je lakse na stvari gledati jednodimenzionalno... Na ostalo odg. sutra...hunter napisao:Ostavljam svima lijep san i mirne sne! Tebi Pedjo savetujem da malo odmoris glavu i revidiras stavove do 23 h, sto ne verujem da ces uciniti, ali i ne zameram ti, ne bi ni ja da sam kao ti!
Od srca pozdravljam dame foruma (prepoznace se )!
P.S. Eh da Pedjo sine, priznajem naterao si me da preispitam svoje znanje (bez potrebe):
http://www.vokabular.org/?search=SOLVENTAN&lang=sr-lat
pa kaze:
solventan (lat. solvens)
koji je u stanju da plaća, platežan; solvabilan.
Homosexualizam-bolest ili ne?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Cogito ergo doleo....
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Ooo ti najsavrseniji i najpametniji,mudri i presvetli machine,bila sam dovoljno pametna da ne komentarisem i ne obracam paznju na tvoje "pametne" izjave pa se stoga nisam ni prepoznala,dok mi jedan clan foruma nije skrenuo paznju !Sve sami spijuni ahahhahaMACHINE napisao:Kako se samo svi prepoznajuNisam mislio nista maliciozno...drago mi je da vidim da se ovde u potpisima citiraju moje misli i recenice
P.S. da ne bude zabune, taj profil mi je dojavio jedan clan foruma, necu imenovati koji, dakle nije me niko zanimao nego mi je bila skrenuta paznja na to pa sam ja iskucao komentar...cisto da ne uobrazavate
Zbog toga i moj potpis ,koji se veoma razlikuje od tvojih "misli i recenica"!Ne laskaj sebi!
Nemoj sad da se vadis za profil!Vidis,tvoj,mene,nije uopste zanimao!Dovoljno mi je ovo sto citam na forumu!

Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Sludjena, ma ti mozes da budes i ginekolog, sta te briga, pusti sad decu!sludjena mama napisao:Ooo ti najsavrseniji i najpametniji,mudri i presvetli machine,bila sam dovoljno pametna da ne komentarisem i ne obracam paznju na tvoje "pametne" izjave pa se stoga nisam ni prepoznala,dok mi jedan clan foruma nije skrenuo paznju !Sve sami spijuni ahahhahaMACHINE napisao:Kako se samo svi prepoznajuNisam mislio nista maliciozno...drago mi je da vidim da se ovde u potpisima citiraju moje misli i recenice
P.S. da ne bude zabune, taj profil mi je dojavio jedan clan foruma, necu imenovati koji, dakle nije me niko zanimao nego mi je bila skrenuta paznja na to pa sam ja iskucao komentar...cisto da ne uobrazavate
Zbog toga i moj potpis ,koji se veoma razlikuje od tvojih "misli i recenica"!Ne laskaj sebi!
Nemoj sad da se vadis za profil!Vidis,tvoj,mene,nije uopste zanimao!Dovoljno mi je ovo sto citam na forumu!Cisto da ne uobrazavas!
U virtuelnom svetu sve je moguce, nema greske!

Evo vam par činjenica za razmišljanje.
Homoseksualizam nije rezervisan jedino za ljudske jedinke (ljudsku vrstu, čoveka...).
Homoseksualizam postoji kod gotovo svih životinjskih vrsta (pogledajte samo pse: Da li uvek muško njuška žensko i obrnuto ili ima i poklapanja polova?)
Kod primata seks, između ostalog, služi i kao sredstvo za postizanje priviliegija kod alfa mužjaka i time se podjednako koriste i ženke i mužjaci (nije čovek to izmislio, to je nešto genetski usađeno i što bi čovek kao "viša vrsta - misaono biće" trebao odavno da prevaziđe), možda je to kao neka vrsta posrednog dodira sa božanstvom preko njegovog zemaljskog predstavnika.
Postoje i grčki mitovi koji govore u prilog homoseksualizmu. Tako jedan kaže da su prvi ljudi bili dupli (muško-žensko, muško-muško, žensko-žensko), a s obzirom da su tako bili jači od bogova, oni su odlučili da ih razdvoje i tako sada svaka polovina traži svoju drugu polovinu. Šta mislite koja je verovatnoća da ljudska jedinka bude homoseksualne orjentacije?
A što se tiče rasprava i članaka u prilogu za ili protiv, ovde konkretno, homoseksualizma, ... njihov stav će zavisiti od verske i političke situacije u određenoj zemlji i samim tim promenljiv je kao i mnogo šta drugo. (primer: Nekada su se homoseksualci prebijali, slali na psihijatrijska lečenja a oni su se maksimalno krili - danas se javno drže za ruke i ljube na sred ulice, Nekada je bilo bruka i sramota da posle prve bračne noći mladenička postelja ne bude krvavo crvena - danas je gotovo sramota ako devojka uđe u brak nevina, još ako ima malo više godina...)
Iz iskustva znam da najveći pobornici jedne ideje mogu sutra da budu izričito protiv toga, samo ako se promeni javno mišljenje (a ko njega menja pa ljudi od uticaja - nadređeni, alfa jedinke?! Setite se skorije istorije - jučerašnji najveći zagovornici komunizma, ljudi koji su sa velikim ponosom mlatili crvenim knjižicama, sada su velike demokrate i glavni protivnici komunizma).
Homoseksualizam nije rezervisan jedino za ljudske jedinke (ljudsku vrstu, čoveka...).
Homoseksualizam postoji kod gotovo svih životinjskih vrsta (pogledajte samo pse: Da li uvek muško njuška žensko i obrnuto ili ima i poklapanja polova?)
Kod primata seks, između ostalog, služi i kao sredstvo za postizanje priviliegija kod alfa mužjaka i time se podjednako koriste i ženke i mužjaci (nije čovek to izmislio, to je nešto genetski usađeno i što bi čovek kao "viša vrsta - misaono biće" trebao odavno da prevaziđe), možda je to kao neka vrsta posrednog dodira sa božanstvom preko njegovog zemaljskog predstavnika.
Postoje i grčki mitovi koji govore u prilog homoseksualizmu. Tako jedan kaže da su prvi ljudi bili dupli (muško-žensko, muško-muško, žensko-žensko), a s obzirom da su tako bili jači od bogova, oni su odlučili da ih razdvoje i tako sada svaka polovina traži svoju drugu polovinu. Šta mislite koja je verovatnoća da ljudska jedinka bude homoseksualne orjentacije?
A što se tiče rasprava i članaka u prilogu za ili protiv, ovde konkretno, homoseksualizma, ... njihov stav će zavisiti od verske i političke situacije u određenoj zemlji i samim tim promenljiv je kao i mnogo šta drugo. (primer: Nekada su se homoseksualci prebijali, slali na psihijatrijska lečenja a oni su se maksimalno krili - danas se javno drže za ruke i ljube na sred ulice, Nekada je bilo bruka i sramota da posle prve bračne noći mladenička postelja ne bude krvavo crvena - danas je gotovo sramota ako devojka uđe u brak nevina, još ako ima malo više godina...)
Iz iskustva znam da najveći pobornici jedne ideje mogu sutra da budu izričito protiv toga, samo ako se promeni javno mišljenje (a ko njega menja pa ljudi od uticaja - nadređeni, alfa jedinke?! Setite se skorije istorije - jučerašnji najveći zagovornici komunizma, ljudi koji su sa velikim ponosom mlatili crvenim knjižicama, sada su velike demokrate i glavni protivnici komunizma).
-
- Stalni član
sunny_n napisao:
Sludjena, ma ti mozes da budes i ginekolog, sta te briga, pusti sad decu!
U virtuelnom svetu sve je moguce, nema greske!
Pa,bas o tome pricam!Evo,npr mashinica je ovde na forumu najpametniji i najpismeniji a svi ostali su glupi,nepismeni i daleko ispod njegovog nivoa!

Tvoja neoriginalnost je jedina karakterna osobina koju mozu istaci svojim glupim postovima. Jer sve sto si i napisala je bilo samo kopiranje mojih misli. Nije dovoljno biti samo obrazovan vec i inteligentan. Vas nekolicina nije niti jedno od ta dva i samo bezuspesno pokusavate da parirate u situacijama. Ovo nije narcisoidnost vec realnost. Ko tome ne moze pogledati u oci i priznati, bolje neka se pokrije usima...
Mnogo me podsecate na ono: zaba videla kako se konj potkiva pa i ona digla nogu...prava slika i prilika srpskog drustva danas. Glumite pismenost, inteligenciju, gospodstvo...bez da imate IQ 100 i zavrsenu srednju skolu, a kamoli stogod vise...
Molim, suzdrzite se ovako glupih komentara (zajendo sa vasim okolnim satelitima) osim ako time ne zelite da zabavljate ostale forumase...
Mnogo me podsecate na ono: zaba videla kako se konj potkiva pa i ona digla nogu...prava slika i prilika srpskog drustva danas. Glumite pismenost, inteligenciju, gospodstvo...bez da imate IQ 100 i zavrsenu srednju skolu, a kamoli stogod vise...
Molim, suzdrzite se ovako glupih komentara (zajendo sa vasim okolnim satelitima) osim ako time ne zelite da zabavljate ostale forumase...
sludjena mama napisao:Ooo ti najsavrseniji i najpametniji,mudri i presvetli machine,bila sam dovoljno pametna da ne komentarisem i ne obracam paznju na tvoje "pametne" izjave pa se stoga nisam ni prepoznala,dok mi jedan clan foruma nije skrenuo paznju !Sve sami spijuni ahahhahaMACHINE napisao:Kako se samo svi prepoznajuNisam mislio nista maliciozno...drago mi je da vidim da se ovde u potpisima citiraju moje misli i recenice
Nemoj sad da se vadis za profil!Vidis,tvoj,mene,nije uopste zanimao!Dovoljno mi je ovo sto citam na forumu!Cisto da ne uobrazavas!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
- Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
- Kontakt:
http://www.youtube.com/watch?v=AbKLGyEj ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=PpFXe8xWl40&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=PpFXe8xWl40&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=X4U7VgUQ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!
-
- Stalni član
Kako to da ti tako inteligentan nisi primetio ironiju u svim mojim postovima upucenim tebi?Namerno karikiranje tvojih izjava,namerno podsmevanje tvojim kompleksima,namerno provociranje da bi ti kao i svaki iskompleksirani kreten,zalutao na ovaj forum,odreagovao!
Uostalom,sve dok takvi kao ti komentarisu nesto o cemu nemaju blage veze i sve dok omalovazavate ostale na ovom forumu a samim tim i mene,pokusavajuci da sebe predstavite kao najpametnije,najinteligentnije,naj..naj....ovaj forum bice zanimljiv i ,umesto da sluzi svrsi,sluzice zabavljanju sirokih narodnih masa!!!
Samo napred mashinice,vecina ovde te smatra kopletnom ignorantnom budalom!!!
Jos jedno pitanje:zar su tebe proterali sa svih foruma vezanih za tvoju profesiju(ako si to sto si,mada sumnjam
) pa si nasao ovde da seruckas!!!!?
Zaista,budale treba ignorisati i posmatrati kako se koprcaju u svojoj gluposti!

Uostalom,sve dok takvi kao ti komentarisu nesto o cemu nemaju blage veze i sve dok omalovazavate ostale na ovom forumu a samim tim i mene,pokusavajuci da sebe predstavite kao najpametnije,najinteligentnije,naj..naj....ovaj forum bice zanimljiv i ,umesto da sluzi svrsi,sluzice zabavljanju sirokih narodnih masa!!!
Jos jedno pitanje:zar su tebe proterali sa svih foruma vezanih za tvoju profesiju(ako si to sto si,mada sumnjam

Zaista,budale treba ignorisati i posmatrati kako se koprcaju u svojoj gluposti!

Tvoja neoriginalnost je jedina karakterna osobina koju mozu istaci svojim glupim postovima. Jer sve sto si i napisala je bilo samo kopiranje mojih misli. Nije dovoljno biti samo obrazovan vec i inteligentan. Vas nekolicina nije niti jedno od ta dva i samo bezuspesno pokusavate da parirate u situacijama. Ovo nije narcisoidnost vec realnost. Ko tome ne moze pogledati u oci i priznati, bolje neka se pokrije usima...
-
- Stalni član
- Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
- Kontakt:
Ne zanima me mnogo sta taj izraz znaci na engleskom govornom podrucju, hvala bogu ja zivim u srpskom, a u srpskom jeziku, rec SOLVENTAN znaci samo PLATEZNO SPOSOBANpeniko napisao:solvent (sa:lvənt) - used in common terminology - capable; used in legal terminology - well suited; used in chemical terminology - capability to react to a solution... Ne stidi se da pitas ako ne znas...

I ja neznam sto se vazda hvatate za tudjice? Homosexualac, gay... jeli ti tako i deda nazivao pedere? Ako hoces da im tepas, zovi ih peskiri

Samo su 2 stvari beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za prvo nisam siguran a drugo ste odavno dokazali!
'Ajd u zdravlje!
P.S. Ako se budem ponasao kao ti nece me razlikovati od tebi slicnima a ja to ne zelim, stoga se i odjavljujem sa teme...
'Ajd u zdravlje!
P.S. Ako se budem ponasao kao ti nece me razlikovati od tebi slicnima a ja to ne zelim, stoga se i odjavljujem sa teme...
sludjena mama napisao:Kako to da ti tako inteligentan nisi primetio ironiju u svim mojim postovima upucenim tebi?Namerno karikiranje tvojih izjava,namerno podsmevanje tvojim kompleksima,namerno provociranje da bi ti kao i svaki iskompleksirani kreten,zalutao na ovaj forum,odreagovao!
) pa si nasao ovde da seruckas!!!!?
![]()
Zaista,budale treba ignorisati i posmatrati kako se koprcaju u svojoj gluposti!![]()
![]()
-
- Stalni član
- Kontakt:
A po koji put i na koliko dugo?MACHINE napisao: ... a ja to ne zelim, stoga se i odjavljujem sa teme...
-
- Stalni član
mali izlet sa teme:
Bio jednom jedan ElectroEngineer ...Ziveo je iza sedam gora i sedam mora i sebe nazivao MACHINE(Velikim slovima,verovatno pokusavajuci da time nadomesti minornost u ostalim delovima)!!!U tom njegovom svetu on je bio kralj,najpametniji,najmudriji,najpismeniji!
Nije imao podanike,ne nikako,jer ko bi se klanjao takvoj ironiji od coveka,toj greski prirode...Sam je sebe cenio i postovao,sam sebe hvalio i uzdizao u nebesa!
Pokusavali su mu pomoci,pricali su mu pricu o "Narcisu",o poremECajima raznoraznim ali ne!Nije slusao jer da bi se nekom pomoglo prvo taj neko treba da zeli pomoc i da shvati problem!
Cime se hranio:vredjanjem drugih,podsmevanjem i zlobom koja je izvirala iz svake pore njegovog nesavrsenog bica!Obicno je prigovarao pametnijima od sebe,pismenijima i skolovanijima jer ljubomara cuda cini kada pocne da opseda coveka!
Zato sto u zivotu nije postigao nista vise sem nekog nevaznog forumasenja,nije imao ni roda ni poroda niti nesto sto bi ga u realnom zivotu zaokupilo,posvetio je celog sebe trudu da dokaze nesto!
Pitanje je sta je hteo da dokaze?Svojim nastupima (na forumima naravno,posto za javne nastupe nije imao m...ozga) dokazao je samo da neki kompleksi obuzmu coveka za ceo zivot i neizlecivi su!Ne mogu mu pomoci ni svi becki lekari!!!
Ostaje nada-da ce jednoga dana shvatiti koliko je nesavrsen i da ce najzad dopustiti nekom dobronamernom da mu pomogne i izleci ga!
THE END
Za uspomenu i dugo secanje!
Poslednji pozdrav mashinici!!!!!
Bio jednom jedan ElectroEngineer ...Ziveo je iza sedam gora i sedam mora i sebe nazivao MACHINE(Velikim slovima,verovatno pokusavajuci da time nadomesti minornost u ostalim delovima)!!!U tom njegovom svetu on je bio kralj,najpametniji,najmudriji,najpismeniji!
Nije imao podanike,ne nikako,jer ko bi se klanjao takvoj ironiji od coveka,toj greski prirode...Sam je sebe cenio i postovao,sam sebe hvalio i uzdizao u nebesa!
Pokusavali su mu pomoci,pricali su mu pricu o "Narcisu",o poremECajima raznoraznim ali ne!Nije slusao jer da bi se nekom pomoglo prvo taj neko treba da zeli pomoc i da shvati problem!
Cime se hranio:vredjanjem drugih,podsmevanjem i zlobom koja je izvirala iz svake pore njegovog nesavrsenog bica!Obicno je prigovarao pametnijima od sebe,pismenijima i skolovanijima jer ljubomara cuda cini kada pocne da opseda coveka!
Zato sto u zivotu nije postigao nista vise sem nekog nevaznog forumasenja,nije imao ni roda ni poroda niti nesto sto bi ga u realnom zivotu zaokupilo,posvetio je celog sebe trudu da dokaze nesto!
Pitanje je sta je hteo da dokaze?Svojim nastupima (na forumima naravno,posto za javne nastupe nije imao m...ozga) dokazao je samo da neki kompleksi obuzmu coveka za ceo zivot i neizlecivi su!Ne mogu mu pomoci ni svi becki lekari!!!
Ostaje nada-da ce jednoga dana shvatiti koliko je nesavrsen i da ce najzad dopustiti nekom dobronamernom da mu pomogne i izleci ga!
THE END
Za uspomenu i dugo secanje!

Poslednji pozdrav mashinici!!!!!

-
- Stalni član
Kao filolog moram da se umešam. Reč "peder" takodje nije srpskog porekla. Štaviše, u srpskom jeziku, samo reči koje se završavaju na -va, tipa "glava", "trava" i sl. su originalno južno-slovenske, te ako bi koristio isključivo "domaće reči", mislim da bi tvoj govor bio izrazito ograničen. Dalje, reči preuzete iz drugih jezika, glasovno i gramatički prilagodjene srpskom jeziku nazivaju se pozajmljenice. Tudjice su reči preuzete iz stranih jezika koje u srpskom imaju korespondente te je njihova upotreba nepotrebna. Primer je kada bi umesto "Idem u pozorište da gledam predstavu" rekao "Idem u teatar da gledam performans". A reči tipa "gej" i "homoseksualac" su internacionalizmi, tj. reči koje koje u više jezika imaju isto osnovno značenje.hunter napisao:Ne zanima me mnogo sta taj izraz znaci na engleskom govornom podrucju, hvala bogu ja zivim u srpskom, a u srpskom jeziku, rec SOLVENTAN znaci samo PLATEZNO SPOSOBANpeniko napisao:solvent (sa:lvənt) - used in common terminology - capable; used in legal terminology - well suited; used in chemical terminology - capability to react to a solution... Ne stidi se da pitas ako ne znas...![]()
I ja neznam sto se vazda hvatate za tudjice? Homosexualac, gay... jeli ti tako i deda nazivao pedere? Ako hoces da im tepas, zovi ih peskiri
Mislim, ako ćemo da cepidlačimo.
Jai Mahakali, ayo Gorkhali!