djubre i nekulturan samo zato sto sam bio za to da se lekari, poput Eugena Slavnika
To sto si rekao, rekao si o svim medicinskim radnicima u ovoj zemlji. Slavik bi, po mom misljenju lezao dozivotnu (kad vec nema smrtne kazne)...
Pljuvao si me i kada sam rekao da je znanje medicine mizerno malo, a jeste i samo budala, slepac ili mentalno retardirana osoba moze tvrditi suprotno! Mizerno je u odnosu na tehniku (matematika, fizika, hemija, informatika, robotika...)...a naravno da se moze povuci analogija ako se smatraju naucnicima, iako svako normalan zna da nisu do obicni experimentatori!
Tada sam pljuvao tvoje misljenje i dalje se ne slazem sa njim... Pa kada smo kod mehanike; covek nije odmakao dalje od Meseca, kada smo kod robotike, ne znam zasto sve fabrike automobila i dalje imaju zaposlene (robotika u proizvodnji motora mi je bila jedan od fakultativnih seminarskih radova iz proizvodnje, pa sam svetan svih njenih nedostataka i utroska energije nasuprot rezultatu (energetska efikasnost)), u matematici jos uvek niko nije resio Fermaovu teoremu (dokazati da ne postoje a,b,c za koje vazi da a³+b³=c³)... Opet kazem da je u svim ostalim naukama lakse izvesti empirijski ogled koji ce potvrditi teoriju, samo iz razloga sto je daleko manji ulog. Tj, ako u fizici ili mehanici danas otkrijes nesto, vec od sutra mozes da ga primenjujes... Ako u medicini otkrijes nesto, ceka te decenija kontrolisanih testova, kako bi se uporedili benefiti sa nuspojavama... Ipak, razumem tvoje ogorcenje. Za tebe su matematika i fizika u zivotu mnogo vise ucinile nego medicina, ali isto tako se ne mozes smatrati neutralnim da sudis o medicini.
Nacin na koji se raspravljas i nameces svoje ideje je nepristojan i u krajnju meru degutantan u odnosu na bilo koji sud koji iznesem a na koji imas zamerku.
Kada neko kaze "Treba ubiti pedere" ili nesto slicno, njemu se mora odgovoriti na nacin koji je dostojan jednog necoveka i moralne gnjide. Da li si ti video da sam ja ikada nekoga ko nije prvi uvredio jednu celu populaciju na mnooogo stravicno, uzasan nacin, nazvao pogrdnim imenom??? Tj kada neko kaze:"Pedja, nisi u pravu", dobro... Ukrstimo argumente i razgovaracemo. A kada neko kaze "Parade ce biti, pederi ce ponovo dobiti po labrnji pa ce opet biri mirni par godina, pa ce sve redje i redje pokusavati.
Pederi u Srbiji ne mogu proci a to ce se ponovo pokazati uskoro", moram ga (na osnovu njegovog stava), nazvati onako kako zasluzuje...
Dakle, mani se dvostrukih arsina i sagledaj i uklopi cinjenice u slagalicu onako kako to rade ljudi od struke, koji se bave naukom a ne nadrilekarstvom, verskim poslovima i bajanjima, ma u kako prefinjenom obliku bili (crkvenjaci) i prljavom politikom ili kriminalom. Te grupacije su, cast izuzecima, sam talog i mulj modernog drustva.
Opet generalizujes ogromne grupe ljudi i nazivas ih talogom... Cast izuzecima.
Na zalost i medicina u Srbiji je samo "nauka u pokusaju" i nista vise, zato je ja i napadam iste ne bi li na neke ljude + uticao da rade sve vise i vise, pogotovo lekare jer su se ukolotecili u dremez i nanesu vise zla nego koristi. To se mora u Srbiji jednom za uvek iskoreniti.
Donekle si apsolutno u pravu, ali mislim da je negiranje cele profesije u jednoj zemlji preostar nacin...
Ko zna i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Hvala

Cogito ergo doleo....