Starija kcer mi se pre jedno mesec dana razbolila, te su svi simptomi ukazivali na A H1N1, pa nisam pribegao mojim alternativnim metodama, vec je odvedem odma u DZ. Nije bila njena predivna doktorka ZR (oklevetana u medijima), vec je pregledo neki matori pedijatar, koji je konstatovao "Da jeste neki virus, neka lezi i odmara 7 dana, pa dodjite na kontrolu tada kod Zage. Ako joj se pogorsa (a gore nije moglo biti, vodite je u Institut ili...) Neka uzima sto vise tecnosti i ne skidajte joj temp. ako je ispod 38,6"
Tako sam i postupio.
Ponavljam, svi simptomi A N1H1...
Nakon nedelju dana ni gore ni bolje, Zaga se sokirala, zabrinula i dala blanko uput za hospitalizaciju, ako ne vidim napredak, te kontrolu na svaka 3 dana. Pribegao sam alternativi, a dete se nakon nedelju dana malo oporavilo, pa jos nedelju dana do vrtica.
Pitam se, zasto nije poslata u laboratoriju odma kad sam tom mamlazu predocio simptome da se vidi kakav virus i sta je u pitanju.
Danas mi kaze prijateljica da u njenom razredu boluje trecina i da kod nikog nije izolovan sezonski grip... Sta se desava, zasto se manipulise pacijentima i ciframa. Kako to da je u Srbiji bilo niti 300 zarazenih dok u Hrvatskoj 5x vise, tj, preko 1500?
Inace i mladja kcer ej imala iste simptome, ali u malo blazem obliku i kasnila je 3 dana za starijom. Mene je zaobislo, jer sam koristio staru srpsku vakcinu, analgetik, antibiotik, antiseptik i anasteziju