Da li ćete se vakcinisati protiv novog virusa gripa A/H1N1?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori

Da li ćete se vakcinisati protiv novog gripa A/H1N1?

Da
42
16%
Ne
215
84%

Ukupno glasova: 257

hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Re: Da li ćete se vakcinisati protiv novog virusa gripa A/H1N1?

Post od hunter »

Neg' deder, da ja Vas pitam...
Starija kcer mi se pre jedno mesec dana razbolila, te su svi simptomi ukazivali na A H1N1, pa nisam pribegao mojim alternativnim metodama, vec je odvedem odma u DZ. Nije bila njena predivna doktorka ZR (oklevetana u medijima), vec je pregledo neki matori pedijatar, koji je konstatovao "Da jeste neki virus, neka lezi i odmara 7 dana, pa dodjite na kontrolu tada kod Zage. Ako joj se pogorsa (a gore nije moglo biti, vodite je u Institut ili...) Neka uzima sto vise tecnosti i ne skidajte joj temp. ako je ispod 38,6"
Tako sam i postupio.
Ponavljam, svi simptomi A N1H1...
Nakon nedelju dana ni gore ni bolje, Zaga se sokirala, zabrinula i dala blanko uput za hospitalizaciju, ako ne vidim napredak, te kontrolu na svaka 3 dana. Pribegao sam alternativi, a dete se nakon nedelju dana malo oporavilo, pa jos nedelju dana do vrtica.
Pitam se, zasto nije poslata u laboratoriju odma kad sam tom mamlazu predocio simptome da se vidi kakav virus i sta je u pitanju.
Danas mi kaze prijateljica da u njenom razredu boluje trecina i da kod nikog nije izolovan sezonski grip... Sta se desava, zasto se manipulise pacijentima i ciframa. Kako to da je u Srbiji bilo niti 300 zarazenih dok u Hrvatskoj 5x vise, tj, preko 1500?
Inace i mladja kcer ej imala iste simptome, ali u malo blazem obliku i kasnila je 3 dana za starijom. Mene je zaobislo, jer sam koristio staru srpsku vakcinu, analgetik, antibiotik, antiseptik i anasteziju :lol: Univerzalni lek protiv svih znanih i neznanih bolesti, shejtana i mracnih sila koju sam malo pre toga proziveo u veselom stroju od vrhunskog roda kajsije!
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

29. Oktobra sam se vakcinisao protiv svinjskog gripa vakcinom Pandemrix (GSK) a proslog cetvrtka sam uzeo i vakcinu za sezonski grip. Moja supruga je u subotu isto primila Pandemrix. Za sada smo bez posljedica a i krecemo se bez brige, jer smo sada koliko toliko sigurniji. I drugi put bi isto tako uzeo vakcinu, a ovu za sezonski grip uzimam redovno od 2003.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Pera90ns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 1:58 pm

Post od Pera90ns »

U Hrvatskoj imaju visak vakcina, jer niko nece da se vakcinise....
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Kako stvari stoje bice i kod nas visak :lol:
gaga968
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 10:16 am

Post od gaga968 »

obavezno cu se vakcionisati i zbog sebe a i zbog drugih. ko sam ja da sumnjam u nesto sto je svet okarakterisao kao opasno i otkuda mi pravo da svojom tvrdoglavoscu da neprimim vakcinu ugrozavam okolinu
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Blago onima koji odlucno kazu "da" ili "ne"!
....
Boban.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 6:05 pm

Post od Boban. »

Ni pod tackom razno,ako se ne vakcinisem rizikujem da se razbolim i prezivim.Ali ako se vakcinisem ostajemi dilema za ceo zivot sta sam to primio u vakcini i sta me sve ocekuje u nerednim godinama zivota, koje ce me sve bolestine snaci i sta su sve umiksovali u tu speciju zvanu vakcina.Kad pogledamo sta se desilo sa onima iz zalivskog rata, ili onima malo pre njih, sad se tek otkriva koje ih bolestine unakazise.
Batapaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 6:09 pm

Post od Batapaa »

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=396949

Jako sam se obradovao kad sam procitao ovu vest :D Svest na zavidnom nivou!

Zao mi je samo sto ce farmaceutske kompanije inkasirati ono stu planirale zbog korumpiranih vlada. Na primer, nase. Tomicu je potkupio Miskovic i od 3 miliona vakcina, barem dve ce ostati neiskoriscene. Za to ministar zdravlja mora da odgovara!
peratoma
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 12:34 pm

Post od peratoma »

Uvek je i bila pljacka. A Tomica Milosavljevic je jedno od najvecih govana u zdravstvu. Smatram da se samo dubokoumobolna osoba moze vakcinisati od neceg cega nema ili nije nista razlicito od onoga cega vec ima (virus kao virus i grip kao grip).
Batapaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 6:09 pm

Post od Batapaa »

PRESTIŽNO Harvardsko sveučilište objavilo je istraživanje prema čijim rezultatima je svinjska gripa u svojem najgorem izdanju tek malo ozbiljnija od obične, a vjerojatnije da će ukupni rezultati pokazati da je gripa izazvana virusom H1N1 znatno blaža od obične sezonske gripe.

Prema istraživanju provedenom u New Yorku i Milwaukeeju, svinjska gripa je smrtonosna samo u 0,048 posto slučajeva. Voditelj istraživanja Marc Lipsitch je objasnio da to znači da je na svakih 2.000 ljudi koji su imali simptome pandemijske gripe jedan čovjek umro. Nakon zaraze virusom, na liječenju u zdravstvenoj ustanovi je bilo samo 1,44 posto Amerikanaca koji su bili dovoljno bolesni od nove gripe da imaju simptome, a samo 0,24 posto je bilo na intenzivnoj njezi.

Ostatak na:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/harv ... 64152.aspx

A sad' moze katanac na temu :lol: :wink:
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

...nov je to virus - ne zna se o njemu dovoljno pa je bolje biti vise no manje oprezan...
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

JA mislim da smo mi porodicno prelezali neku blazu formu ovog gripa. Jedino sto je jos ostalo i nikako ne prolazi je kasalj. Za mene mi je to i onako i ovako, ali sto mi dete kaslje vec mesec i po dana, nije mi bas svejedno. No, ovde se ne rade nikakve analize, ne kontrolise se cak ni krvna slika (privatnih laboratorija nema) uglavnom se ne daju ni neki lekovi nego sve organizam mora da izgura sam.
A to sto u onom tekstu gore Nemacka prodaje vakcine me ne cudi, jer ovde nema masovne histerije i propagiranja gripa na TV od ujutru do uvece (ko sto je u Srbiji - jer boze moj vakcine moraju da se prodaju!)
U svakom slucaju nismo se vakcinisali i necemo! Vec sama pomisao da vakcina moze da podstakne autoimune bolesti mi dize kosu na glavi!
Mina2008
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 3:22 pm

Post od Mina2008 »

:D
Sorry,
ali niste objasnili u cije ime sprovodite anketu medju nama.
Ja ne zelim da se vakcinisem.
I niko ne moze da me ubedi u suprotno.
Pozdrav.
Mina
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

Nego, čuste li za novi Kozji grip. Pojavio se u Holandiji i prenosi se direktno sa koza na ljudi - ljudi koji se bave uzgojem koza, preradom proizvoda od koza - sir, mleko, meso ili isto konzumiraju. Siptomi: Nagli porast temperature i odmah napada pluća.
Koje su nam sve životinje ostale za nove verzije gripa? Imali smo krave, pa svinje, pa koze, a pre toga ptice i liude krave.

Da ne stoje vegetarijanci iza svega toga?
Pera90ns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 1:58 pm

Post od Pera90ns »

http://www.blic.rs/svet.php?id=125145
Evo clanak o KOZJEM gripu, ja ne verujem.... :)
Odgovori