Da li ćete se vakcinisati protiv novog virusa gripa A/H1N1?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori

Da li ćete se vakcinisati protiv novog gripa A/H1N1?

Da
42
16%
Ne
215
84%

Ukupno glasova: 257

Pera90ns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 1:58 pm

Re: Da li ćete se vakcinisati protiv novog virusa gripa A/H1N1?

Post od Pera90ns »

Pera90ns napisao:http://www.blic.rs/svet.php?id=125145
Evo clanak o KOZJEM gripu, ja ne verujem.
Da samo da jos kazem nesto, ovo je novinarska budalastina, valjda ce neko strucan moci da objasni, posto pre svega ovo nije virus nego bakterija....
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm

Post od cinnamon girl »

Mene zanima sta se desava sa onima koji su prelezali taj grip (poznajem neke ljude). Da li taj virus ostaje zauvek u njihovom organizmu?
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Navodno zarazni su dan pre i sedam dana posle pocetka bolesti, posle vise nisu, a imaju trajan imunitet tj. antitela protiv tog virusa i ne mogu vise da obole. Ja necu da se vakcinisem.
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

macence napisao:.
Naime, Novartisova vakcina Focetria ima MF59.
To je tipicna novinarska glupost za plasenje nepismenih ljudi.

MF59 je obicni skvalen (samo sto MF59 zvuci strasno, prejebeno, kao sifra ubica). A skvalen je organska tvar koju tvoj organizam cak i sam proizvodi.

Prestrasno je citat ove teorije "X-filesova". I novinarske hajke, polupismeni novinari komentarisu stvari o kojima nemaju blage veze. Kako ono rece, dobra vest nije vest, losa vest je zapravo vest.

Niko nikog ne prisiljava na vakcinisanje. Ko voli nek izvoli. Za sad nije evidentirana ni jedna ozbiljna reakcija na vakcinu u europi.

A oni koji se tako jako protive vakcinisanju, neka odu zivet u afriku. Tamo vakcina nema. Zato su zdravi kao sto jesu :roll:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

oni koji se tako jako protive vakcinisanju
ja se protivim cinjenici da npr. nivea iili l'oreal duze testiraju novu kremu za ruke, nego sto je ova vakcina - za koju se sada agituje da je treba dati pre svega deci - bila ispitivana. a sve to radi oboljenja koje daje manju stopu smrtnosti, nego sezonski grip - oboljenje koje u populaciji imunokompetentnih ima nizak mortalitet....
Sance
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 04, 2009 3:56 pm

Post od Sance »

necu se vakcinisati. I mislim kad bi se vakcinirala sa tamiflu onda bas tad bi pridonijela za H1N1 :)
A kad poznati imunolozi nece da se vakciniraju zasto onda apeluju do naroda da se vakcinisu??? ipak ima tu neceg!!!
I zasto nemogu da razgranice simptome od obicnog gripa???
Moj savjet zdrava ishrana i nema nikakvog gripa :D :D
“Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.”
Guevara
Aktivan član
Aktivan član

Post od Guevara »

drbgd napisao:
oni koji se tako jako protive vakcinisanju
ja se protivim cinjenici da npr. nivea iili l'oreal duze testiraju novu kremu za ruke, nego sto je ova vakcina - za koju se sada agituje da je treba dati pre svega deci - bila ispitivana. a sve to radi oboljenja koje daje manju stopu smrtnosti, nego sezonski grip - oboljenje koje u populaciji imunokompetentnih ima nizak mortalitet....
jedina stvar koja je kontroverzna oko vakcinisanja je tzv. "ispitivanje". Zbog same prirode "meksickog" gripa nije bilo dovoljno vremena za dugo testiranje, ali kako se sve vakcine protiv gripa rade sve na isti nacin, razlika je samo u fenotipu.

I unatoc tome nije bilo nikakvih ozbiljnih kompikacija dosad u europi. To je samo dokaz kako napreduje serotehnologija.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

Zbog same prirode "meksickog" gripa
a ta priroda je, da podsetim, da je manje opasan od sezonskog (obicnog) !!!!
nije bilo nikakvih ozbiljnih kompikacija
nije bilo RANIH....
Guevara
Aktivan član
Aktivan član

Post od Guevara »

drbgd:

ne radi se o opasnosti virusa nego "ranoj" pandemiji.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

ali taj pojam ne postoji u epidemiologiji!!!!!
aleksat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 12:21 pm

Post od aleksat »

Neću se vakcinisati ni ja ni moja supruga koja je u drugom stanju. Prvo, činjenica je da većina medicinskog osoblja u svetu odbija da je primi budi kod mene nevericu u ispravnost (znam za Kanadu); drugo, mislim da su u pravu ljudi koji smatraju da je sve prenaduvano samo da bi gospodin Mišković napravio lovu i zadužio nas još jednim svojim "milosrđem"; treće, svi znamo da su ljudi koji nisu imali teške hronične bolesti preležali svinjski grip bez problema, pa čemu onda panika od njega; mogu ja ovako i do 258. tačke, ali ne bih da ponavljam sve ono što su pametni ljudi, koji ne podležu uticaju "nezavisnih" medija, odmah shvatili i napisali u ovom forumu. Ne smatram sebe paraoničnim, ludakom koji veruje u teorije zavere, Srbendom, ograničenim Balkancem, niti sebe svrstavam u bilo koju kategoriju u koju bi me smestili oni koji slepo veruju i misle da je na zapadu sve dobro i lepo već samosvesnim bićem koje ima mozak i ume da sabere 2 i 2. Bog nam je zbog toga i dao mozak, zar ne? Još nešto. Neko je lepo spomenuo, ovde, vakcine iz Zalivskog rata i još neke. Danas svi znamo šta su radili tim vojnicima, a ima još mnogo primera takvih eksperimenata. Sada se više priča o svemu jer postoje sredstva za prenos informacija koja tada nisu postojala i zato je svest ljudi na višem nivou. Poenta je da treba biti informisan, a oni bi da nam filtriraju informacije i isperu mozak. Pročitajte Protokole sionskih mudraca i otkrićete neverovatnu sličnost sa onim što nam se dešava. A to je pisano pre 2000 godina. P.S. Stvarno nisam lud.
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Poljaci su retka nacija koja je svoje gradjane posle Cernobilja vakcinisali, a ovu vakcinu nijesu odobrili. Svajcarci je zabranili do 9 godina! Cenim da necemo kao porodica da je primimo!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Ni ja neću primiti vakcinu.
aleksat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 12:21 pm

Post od aleksat »

Još nešto, ali neću daviti. Ako virus može da se ubije grgoljanjem slane vode i pijenjem vrućih napitaka, čemu vakcinisanje?! Nešto, ipak, tu smrdi, zar ne?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

A riba obichno smrdi od glave...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori