Cigarete

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

zizi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 6:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Cigarete

Post od zizi »

(OVO JE MAMIN ACOUNT)

ZELIM DA MI NEKO DA SAVET KAKO DA OSTAVIM PUSENJ MALOLETAN SAM IMAM 16 GOD.TREBA MI SAVET DA STO LAKSE IZBACIM TO IZ ZIVOTA.JA SHVATAM DA NIJE TO ZDRAVO ALI MISIM DA SAM VEC POSTO ZAVISTAN NA NIKOTIN.PUSIM VEC 4 MESECA.POMAGAJTE MOOOLIM VAS.
walker
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 4:21 pm

Post od walker »

Dog god budes utuvljivao u svoju glavu da si zavistan nema teorije da ces prestati sa konzumacijom. To su bre gluposti kad neko od 4 meseca pusackog staza kaze "ja sam zavistan". Licno sam 2 godine konzumirao paklu na dan i prestao bez ikakvih teskoca. Ne znam, mozda si sjebanog karaktera, mrtve volje pa ti ne ide, ali pre mislim da samo glumis, tako da udari glavom od zid ako treba i nemoj vise da bacas pare. Koja zavisnot, ako je moja baba posle 50 godina ostavila cigarete mozes valjda i ti?
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

imas na forumu u opciji pulmologija-ostavljanje pushenja pokrenutu diskusiju, i ja sam tamo napisala svoje isustvo.
Poz
zizi
Novi član
Novi član

mozda ste u pravu

Post od zizi »

Svaka cast tvojoj babi......Savet je bio dobar ali izvino nije bas dovoljan

Ako imas savet neki kako da ostavim....reci ne nije lako bar meni.
Pishta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 28, 2006 5:57 pm

Post od Pishta »

Ja sam počeo pušiti sa 14 godina a prestao sam sa 16. E sad ja sam skontao da je vazno da imaš nešto u ustima umesto cigarete. Tako da sam ja sebi to olaksao tako da sam kupovao žvake ili lizalice. Probaj ak oš možda ti pomogne
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Niko, ali niko ne moze da me ubedi da NE MOZE da ostavi cigarete, i da je to jace od njega. Evo sta ces da uradis, cim procitas post zguzvaj i baci paklicu, i kazi sebi "zavrsio sam sa tim". Ako to ne uradis odmah, znaci da ne zelis da ih ostavis i nemoj da trazis vise savet. Daleko si ti od ovisnika o nikotinu :o , zato ne truj sebe nego idi na plivanje i uzivaj.
walker
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 4:21 pm

Post od walker »

Necu uopste da su trudim da pomazem ovakvim osobam. Prosto, kad neko nije u stanju sam da ostavi duvan, to znaci da nema volje i nek se truje. Mene jedino nervira sto pusaci ne truju samo sebe vec i mnoge preko sekundarnog dima. Nije toliko otrovoan dim koji se unosi preko filtera, koliko dim koji se unosi sa strane, obicno je rec o nepusacima.

Nemam nista protiv tebe, ali ocito nemas zelju da ostavis cigare, verovatno uzivas u tom osecaju, ili estetskom izgledu koji ti pruzaju, a pored toga znas da je lose po zdravlje pa pokusavas nekim sitnim koracima da prestanes, ali nema od toga nista.
zizi
Novi član
Novi član

bacena je kutija

Post od zizi »

kutija je bacena .....lizalica u ustima sada da vidimo
sta ce biti ...da vas obavestavam ? :roll:
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jefimija »

obavestavaj zizi, aku ti je lakse...hajde mozes ti to. Ako ti zagusti, a ti trk napolje u setnju, trci malo.... jos jednom, ..pogledaj na pulmologija-ostavljanje pusenja...tamo sam napisala sta sam ja radila dok sam ostavljala pusenje.
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Uh,sto volim da pusim,a pogotvu volim da trujem ove oko sebe koji se samo zale kako ih mi pusaci trujemo......kada bre u mom malom budjavom gradu imaju mesta za nepusace sto lepo ne idu tu,nego hoce da vise i da se druze sa nama,a samo se zale,a treba ih trovati kada samo kukaju na pusace kao da su oni najveci problem drustva-hm pa nasilje u porodici,ubistva,saobracajne nesrece ne izaziva onaj koji pusi nego onaj koji se beuti od alkohola od droge ali dobro posto se takvima nista ne moze onda hajmo hajku na pusace....a to da je lose za zdravlje to je vec izlilano toliko da ne znam sta vise reci sve dugovecne ljude koje znam(a neki su i presli stotku)znam okorele pusace i alkose,ali dobro nema veze stetno je za zdravlje neka bude tako ...moja baba pusac vek ceo nema ni zdravstvenu knjizicu koliko joj lekar nikada nije bio potreban ali dobro pusenje ubija,ali ako ubije nas pusace valjda ce i vas oko nas pootrovati pa nam necete vise dusu vaditi novom svetskom pomamnom diskriminacijom.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

tunks, da li ste vi zdravstveni radnik ili profesionalac u oblasti bioloskih nauka, sa istinskim poznavanjem (ne samo informativno) stetnosti pusenja? Ako niste, mislim da nije posteno da o tome pisete. To je kao kada bih ja sada pisao o tome da ovaj ili onaj hibrid kukuruza nije dobar (iako nemam pojma o tome), ili kao kada bih delio savete i sirio svoje stavove o tome koja je vrsta celika bolja za armaturu, koja zica je bolja za elektroinstalacije i slicno...

O "diskriminaciji" cu podsetiti samo na (losu) odredbu u Zakonu o zdravstvenoj zastiti, kojom se obavezno zdravstveno osiguranje (predvidjeno i ustavom) definise na principima uzajamnosti, solidarnosti itd. Elem, recite mi, je li solidarno da placamo isto zdravstveno osiguranje ja, koji ne pusim, pokusavam da se hranim zdravo, bavim se po malo sportom i sad nadomak cetrdesete, redovno se kontrolisem i ukratko - brinem se o zdravlju, i neko ko pusi dve kutije cigareta, napija se svaki dan, namerno nece da se leci od pritiska, namerno se upropascava?... Kada se takva neodgovorna osoba jednom razboli (a ne zavaravajte se pojedincima koji samo kao izuzetak potvrdjuju pravilo! - rizikofaktori su ekonometrijski -matematicki proracunati, to nije propaganda, vec cista racunica), ta ce osoba koristiti novac iz fonda u koji smo uplacivali zajedno.

Neodgovornost prema sopstvenom zdravlju kod nas je samo proklamovana - ne i sankcionisana. Pusenje je jedna od tih neodgovornosti. Necu pisati o kulturi, niti o bilo cemu drugom. Samo o odgovornosti i NESOLIDARNOSTI. Slazem se da pusacima treba dozvoliti da puse, zatvorenima u svoje posebne prostorije - ali nije samo stvar u izolovanju. Neka usput placaju i vece zdravstveno osiguranje, fabrike duvana neka placaju vece poreze, neka te iste fabrike duvana snabdevaju i obolele od raka pluca citostaticima i neka fabrike duvana kupe svakom gradu po jedan multislajsni skener i po jednu salu za kateterizaciju i stentovanje srca...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
zizi
Novi član
Novi član

1 dan uspesan

Post od zizi »

Uspeoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo prvi dan je precrtan :DDDDDD
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jefimija »

Bravo ZIZI!!!! Samo tako. Najgore je proslo. Sad samo tako nastavi. Sad je sve samo psihicki. Ne zaboravi da je tvoje prirodno stanje bez cigareta. Cak iako bi sad zapalio cigaretu, samo bi se osamutio i maltene onesvestio, kao da nikad nisi ni pusio. Idemo dalje... Sutra samo setaj, setaj...kad ti prigusti, a ti popij topli caj- dva tri, koliko god. Jos malo i sve ce proci, neces ni misliti o tome...
puno pozdrava, i bravo jos jednom
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jefimija »

:D :lol: :D Zapravo...prva cetiri sata uspesna, ali dobro!!! 4 po 4 :lol: :D :wink:
zizi
Novi član
Novi član

4+4+4+4+4 jednako 1 dan

Post od zizi »

hehehehehhehehhehehehe

xvala svima ..sada me boli stomak pojeo sam 11 lizalica :D:D:D:D
Odgovori