*Ako Ti neko nacini toliko nepravdi poceses da sumnjas u njega i kada zeli da te pocasti dobrim gestom .
Lici na paranoju …al’ nije paranoa…
Jednostavno…nepravde…neistine ma koliko oprostio nikada ne mozes zaboraviti…Jos ako se nepravde, neistine vise puta ponavljaju poste tvog oprosta…desava se da najmiroljubiji i humani covek zbog toga propishti…jer mu ponestalo mesta u istorijskoj i tekucoj zivotnoj torbi…Pisti iako zna da su sudije gluve za njegovo pistanje…(gledaju sudije svoje interese i bas ih briga za tebe).
Tada ti jedino ostaje da pokrenes onu neunistivu snagu iz skrovista duha tvoje Gospodarice…Ne…ne mislim da je ta snaga u oruzju…ma, jok…,vec …u onom sto sudije ne shvataju ili su glumili i glume da ne shvataju…ili rade…da je/i ga uniste …jer su shvatili…
*Godinama sam mozgala kako da poboljsamo natalitet u Srbiji…
Nedavno mi je postalo jasno …Kao da neko diriguje da se ne radjamo i/ili smo toliko zatrovali dusu hedonizmom, postali amorfna masa bez Korena (a nasi su bas duboki!) koji su duboki i da neki drugi narod ima takve Korene i istoriju ...zvonio bi na sve strane izazivajuci divljenje i postovanje…
A MI?
Kao da sprovodimo parole:
Nemojte da se radjaju deca u Srbiji …
Treba nam vise prostora da zivimo danas –bas nas briga za sutra…
Svedeni smo na broj –sada mozemo stati ispod sljive
…
Izadje tako jedan srbin ispod sljive da vidi imali prostora da se negde udene i pokusa da bar malo ispravi greske, zablude onih iz davne i proslosti zadnjih stotinak godina...Da ispravi greske ...sagradi neki kucerak da bi na svom mogao graditi naslednike...
Kako je sljiva bila tik uz autostradu koju nedavno gradise , naidje merdza u punoj brzini…
I dreknuse na njega merdzini putnici:" Kus tamo…sta njuskas …ako nas ne budes slusao …poseci ce mo ti i tu tvoju sljivu pa ce ti narod ispod sljive ostati bez krova nad glavom…
A , tada vam nista ne moze pomoci – cak ni da vas klonira neka vasa sljivarska budala…"
*U nekoj dalekoj buducnosti:
Razgovaraju dva istoricara koji pisu istoriju sveta :
-…Pa ti Serbi ,su imali razne nazive kroz istoriju… al je u svakom mogla da se nasluti njihova slovenska osnova…
Reci mi kada su poceli da ih nazivaju sljivarski narod. I reci mi sta se sa njima desilo kada im putnici mercedesa zapretise da ce im i sljivu poseci…
-…Ma ne pominji ih –nestali su …sredjeni su (nasi i vasi sredismo ih )
– Vekovima smo radili na tome. Sad o njima pisi sta ti dusa pozeli …
Ono jest da je u drugoj polovini drugog i pocetkom treceg milenijuma pomogla i Bela kuga koja ih je definitivno sredila toliko, da ih nije ostalo ni toliko da stanu ispod jedne-dve sljive…

R.