ABORTUS - ZAKONOM DOZVOLJENO UBISTVO

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

pronasla sam jedan tekst koji je postovao pezza,inace protivnik abortusa,na temi koja je postojala i zakljucana je ,na -ginekologiji-!
sve sto je trebalo reci i sto je vec receno u ovoj temi nalazi se u ovom njegovom postu

pezza kaze :" Pitanje abortusa je ozbiljno i preozbiljno pitanje. Oko njega se javlja mnogo različitih problema, kako kod samih žena koje zatrudne, tako i kod ljudi koji ih okružuju. To nikako nije samo i isključivo problem jedne osobe kako mnogi pogrešno pokušavaju da predstave.

U stvari, skoro kod svih ljudi koji opravdavaju ubistvo nerođene bebe prisutni su "razlozi" i opravdanja koji su u svojoj suštini projava krajnjeg egoizma, samoživosti i beskrupuloznosti.
(mlada sam, nisam završila fakultet, nisam proputovala, nauživala se, izgradila karijeru, nisam spremna da budem majka - još uvek bih da ja budem dete, nisam spremna da budem odgovorna i odrasla - a spremna sam da se igram odraslih pa da imam seksualne odnose sa muškarcima... Ovo sve isto važi i za muškarce. Nema apsolutno nikakve razlike!)
A, to su osobine (tj. egoizam, samoživost, beskrupuloznost, ...) iz kojih proističu sva zla ovog sveta.

Ne može se reći da je ubistvo nerođene bebe nečija privatna stvar i odluka. Jer, to se tiče mnogih ljudi, a ne samo trudnice. U prvom redu - same bebe!
Ne možemo se držati parole "svako ima pravo da radi šta hoće sa svojim životom" i time opravdavati ubistvo nerođene bebe, zato što ta beba jeste jedna druga ličnost i jedno drugo biće i jedan drugi život.

Mnogo smo već pisali o tome, slobodno iščitajte, nije praznoslovljenje i prazno prepucavanje na sve ove 34 stranice (ja sam se uključio tek negde na pola).

Lepo je i plemenito pružiti utehu i podršku nekome kome je teško. Ali, čekaj!
Jeste li se zapitali čemu zapravo pružate podršku kada kažete nekome ko se odlučio na ubistvo "OK, ako si tako odlučila, ne osvrći se više! Samo napred i uradi šta si naumila! Važno je da se ti dobro osećaš..."?!

Ko još normalan podržava nečije ubistvo i još opravdava to "razlozima", kako nije još uvek spreman da prihvati postojanje tog drugog čoveka???
Alo?! (I kakve to veze ima sa tim ko je u pravu?) Ja pristajem da nisam u pravu, ali zaboga, ne ubijajte i ne savetujte ubijanje ma koga!

Ta priča "svako ima pravo na sopstvene odluke" je skroz na mestu sama za sebe. Ali ovde, u kontekstu bebe koja je u stomaku i čeka da ugleda svetlost dana, njoj jednostavno nije mesto. Jer, prosto, tu ne donosiš odluke samo za sebe, nego i za još jedno biće željno života.

To je klasičan odbrambeni mehanizam kojim se guši savest i unapred ostavlja prostor da se "mirne duše" uradi bilo šta da bi se dospelo do nekog sebičnog cilja bez ikakve odgovornosti za druge, odnosno za svoje postupke. Zato vas, koji tražite podršku za ubistvo svoje bebe, "podržavaju" ovi koji vam govore da svako ima pravo na svoju odluku o svom životu i da niko nema pravo da mu to pravo dovede u pitanje.
Ali, ne podržavaju oni vas, nego sebi grade opravdanja. Licemerno vas podržavaju opravdavajući sebe i gušeći svoju savest.
Jeste, svako ima pravo na sopstvene odluke, ali ne o tuđem životu, i ne da oduzme život!

Postoji jedan izraz koji sasvim jasno opisuje ovo:
"do cilja gaženjem preko mrtvih".
To je obično metafora kojom se opisuju situacije kada neko na nepošten i nemoralan način dolazi do svog cilja, najčešće uništavajući svu konkurenciju, prepreke i smetnje krajnje beskrupulozno i lukavo i po svaku cenu, mada u ovom slučaju je i bukvalna!!
Ubijaju se bebe kako ne bi bile smetnja "komfornom" životu.

Već sam zamolio, i opet ću. Niti ja niti neki drugi ovde, koliko sam shvatio, nemaju cilj da morališu. Niti da nekome nešto nameću i sole pamet. Niti, Miiiira, ja imam problem sa sujetom pa da se ovde nadmećem sa nekim ko će da bude u pravu. Ja sam krajnje nebitan u čitavoj priči. Prema tome, ostavi se svođenja diskusije na lični nivo, jer ga s moje strane prosto nema.

Radi se tome da
niko nema pravo da ubije zarad svoje udobnosti ili hira ili svojih neispunjenih planova o životu!
I da ne može neko da kaže da je to u redu ako se tako osećaš (da ti je beba smetnja) pa je slobodno ubij, i zatim glavu gore i samo napred i ne stidi se!

Naravno da ne treba da se padne u očajanje posle takvog jednog strašnog čina, ali
pre svega shvatite da je ooooogromna odgovornost na onome ko ohrabruje i podstiče drugoga na ubistvo.
"!!!

toliko od mene i zahvaljujem se pezzi na ovom postu!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

srbiju ubija neprosvecenost!!!!
procena da oko 40% stanovnistva NEMA ZAVRSENU OSNOVNU SKOLU, a zajedno sa funkcionalno nepismenima, taj broj se prema nekim clancima koje sam poslednji put citao prosle godine podize iznad 50%! tu je kljuc mnogih pitanja "zasto je u srbiji to i to..?"
Dok se Jevreji sakupljaju u svoju drzavu...
da li vi mislite da mi danas imamo drzavu?????? da li ta drzava moze da sprovede mobilizaciju? ima li ta drzava konsenzus unutar sebe same sta su njene granice? itd..itd..??

svetska iskustva pokazuju da se zabranom abortusi samo sele iz zvanicnih u ilegalne tokove, uz povecanu smrtnost zena (zbog nehigijenskih uslova, i dr.).
jedino prosvecivanje od obdanista (kako se peru ruke) pa do kraja srednje skole (ucenje o seksualnim odnosima, kontracpeciji, itd.) kroz zdravstveno vaspitanje moze dati rezultate
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

dupliran post,izvinjavam se!
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Ja sam za to da zena ima kontrolu nad svojim telom ali kontrolu da poseduje znanje o istom, kako ono funkcionise i kako da se sluzi kontracepcijom.
Ko sto vec napisah zaprepastena sam cinjenicom koliko su danas ljudi neinformisani.. Devojke/zene stupaju u intimne odnose a da nista o tome pre toga ne znaju. To je nehajnost prema sebi samom.
Na zalost mnoge majke ne informisu svoju decu i tema sexualnosti je i dalje veliki tabuu.
Da AB bude manje mogu da doprinesem tako sto ce moje dete biti o svemu ovome informisano na vreme a mozda i pre vremena ( jer se danas ne zna kada je devojcica spremna za ovo).
U svakom slucaju znam da bih ako moje dete ostane trudno (pre vremena) uvek bila za to da joj pomognem i pruzim podrsku (ako treba i da ja podignem to moje unuce).
Konkretnu pomoc u borbi protiv AB vidim u toj edukaciji i prilasku ovakvim temama bez bilo kakvog snebivanja (recimo moji roditelji nisu samnom pricali na tu temu, ali sam ja bila dovoljno trezvena da se u tancine raspitam o svemu sto me je na tu temu interesovalo i na taj nacin nikada nisam bila u neprijatnoj situaciji.
Tuzno je cudi da majka koja vec ima dete moze da ode na AB. Pa mi vec znamo sta je to majcinska ljubav i kakva su to slatka mala i neduzna bica.
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Postoji bezbroj tema (kao sto je slucaj sa ovom) o kojima ljudi imaju potpuno razlicite stavove.
Obicno se sve svede na nametanje svog stava onima koji imaju suprotno misljenje. Tesko da ce pobornik abortusa promijeniti misljenje zato sto ce protivnik izaci sa svojim argumetnima i obratno. Koja je onda svrha teme? Ubjedjivanje onih koji misle drugacije da sam ''ja u pravu'', a ne oni?
Bee2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 9:57 am

Post od Bee2 »

sludjena mama napisao:ginekolosko akuserska sestra sam,ne mali broj puta sam asistirala doktorima pri izvodjenju kiretaze i majka sam dvoje dece ! na temi koja se nalazila na -ginekologiji- a vezana za abortus sam vec postovala i izjasnila se-protivnik sma abortusa!veeeeliiikii protivnik!
mislim da sam apsolutni protivnik abortusa postala pri izvodjenju kiretaze 30-ogodisnjoj zeni,koja je vec bila u 4-tom mesecu trudnoce(ili 4,5 meseca,nisam sigurna)!kiretaza je izvedena u nocnoj smeni,izveo ju je dezurni doktor na ginekoloskom odeljenju,bez odobrenja komisije,bez ikakvih dokumenata ili zavodjenja intervencije u knjigu! o tome naravno nije smelo nista da se zna niti da se prica!da sam nesto rekla ,tada bih ostala bez posla!kasnije i sada verovatno da ne bih nikada dobila posao u bolnici!pitam se koja je vajda sto sam cutala kad ionako nemam posao!
kako sam postala protivnik:videvsi malene,bele rucice,nozice iskidane ,u lavoru izmedju zeninih nogu,slusajuci komentare doktora -evo jos jedne nogice!- :o :cry: negde pred sam kraj intervencije sam se onesvestila! i dan danas imam oziljak iznad leve obrve koji sma zaradila udarivsi o ivicu bolnickog lezaja!

posle tog dogadjaja nikada vise nisam asistirala pri izvodjenju kiretaze!jednostavno,nisam zelela da budem saucesnik u ubistvu!

sada sam nezaposlena,doktor koji je izveo kiretazu je sada vec pred penzijom!pitam se samo koliko je takvih intervencija izvedeno?pored legalnog abortusa takve stvari se desavaju i dalje!
Svaka cast za hrabrost!!! Smucio mi se zivot kad sam procitao sta ste doziveli i kako ste preziveli.

Vi ste se ocigledno pokajali za sve i to je ogromna stvar, ali ostaje ono od ranije sto ste asistirali i zato bi bilo nuzno da sad odradite seriju predavanja po Srbiji kao dr Adasevic i Gospodja Biljana Spasic. Molim vas da ih kontaktirate i da se pridruzite njihovim timovima. Ovo sto ste ispricali moraju svi da cuju da bi razumeli sistem kako se to radi, kada i gde, ko to radi...

Znaci pod okriljem noci... bez dokaza... u nasim bolnicama... asistiraju obicni ljudi koji ne smeju da zucnu... ubistva obavljaju Doktor Dzekil i mister Hajd!!! To se tako radi. Moramo narodu priakzito koliko je to ruzno i vulgarno. Koliko su te ubice vec oguglale na taj cin. Preko dana oni su jedna licnost, a preko noci se pretvaraju u monstrume. Sad se vise ne zna sta su, ni preko dana ni preko noci! Mogu da vas iznenade dok trepnete.

I onda "takvima" treba dopustiti da redovno pregledaju neku trudnicu i da "prate" trudnocu? Kako ubicama poveriti svoju rodnu stvar? I jos da mi neko kaze da sa takvima treba da se rukujem? Pre bi mu odgrizao ruku, nego se rukovao. Zene! Trazite zenske ginekologe! I jos insistirajte po svkau cenu da ne budu zenske ubice, posto ima i takvih.

Javite se dr Adasevicu i nasem timu. Mi se borimo za prvo "Srpsko pravoslavno porodiliste". A dr mr Kr i Invox nece poverovati, ali prvi od svih vladika koji se bori da se deca radjaju, da se ne ubijaju nego da majke koje ne zele dete, dodju da se porode u pravoslavno porodiliste i da dete ostave na usvajanje, je upravo vladika Pahomije, i izmedju ostalog zato je i zasmetao nekim "krugovima". To je njegova ideja, da majke koje nemaju uslova porode, i koje ne smeju ili ne mogu da zadrze dete, da dodju i da se ipak porode besplatno, a decu cemo dati na usvajanje.

Posto ste nezaposleni eto neko vam je dao priliku i putokaz sta da radite.
Vase svedocenje je dragoceno, neprocenjivo. Uoblicite to malo i posaljite na nasu adresu. A sto se tice onog dripca sto je pred pemzijom, on je zasluzio da bude raskrinkan, pa cemo posle videti kakva mu je sudbina. Mozda se covek i pokaje do kraj kao dr Adasevic.

Pozurite!!!
Bee2
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bee2 »

drbgd napisao:srbiju ubija neprosvecenost!!!!
procena da oko 40% stanovnistva NEMA ZAVRSENU OSNOVNU SKOLU, a zajedno sa funkcionalno nepismenima, taj broj se prema nekim clancima koje sam poslednji put citao prosle godine podize iznad 50%! tu je kljuc mnogih pitanja "zasto je u srbiji to i to..?"

da li vi mislite da mi danas imamo drzavu?????? da li ta drzava moze da sprovede mobilizaciju? ima li ta drzava konsenzus unutar sebe same sta su njene granice? itd..itd..??

svetska iskustva pokazuju da se zabranom abortusi samo sele iz zvanicnih u ilegalne tokove, uz povecanu smrtnost zena (zbog nehigijenskih uslova, i dr.).
jedino prosvecivanje od obdanista (kako se peru ruke) pa do kraja srednje skole (ucenje o seksualnim odnosima, kontracpeciji, itd.) kroz zdravstveno vaspitanje moze dati rezultate
Nisam znao za taj podatak o neoprosvecenima. Bilo bi nam korisno kada biste poslali gde d nadjemo te podatke.

Evo vi sda sumnjate u drzavu i ssitem. A kada mi sumnjamo i kada smo nezadovoljni onda nista. Dvostruki arsini. U pravu ste 100% da nam je drzava okupirana i korumpirana! I mi sad treba da budemo normalni. E pa ne moze, vanredno je stanje.

Abortusi mogu da se sele gde god da zele, ali legalni ne smeju biti jer je to protivno svakoj logici. Gde god da se odsele, MI CEMO IH PROGONITI i istrebiti tu duhovnu bolestinu kad tad! A sto se tice smrtnosti zena, to je razumnjivo i logicno. Svako sebi raku kopa! A sta je sa onima koje prezive? Kakve su one izraubovane i bolesne? Sto to sebi cine? A sto jos i drugima muku cine? Evo ti>
http://www.dverisrpske.com/tekst/708
http://www.dverisrpske.com/page.php?p=395

Ne treba nama seksualno "obrazovanje" nego moralno obrazovanje.

Ali zanimljivo mi je nesto sto si ti konstatovao, ali vecina ovih feministkinja koje se ovde javljaju se ne bi slozile (ako misli da ih nema, sad ces da vidis kad se razgoropade). kazes da je problem sa abortusima i belom kugom neprosvecenost :))) Pa to je uvreda za ove emancipovane zene i devojke. One da su neprosvecene??? Znaci abortiraju jer su "neprosvecene". Nestajemo jer smo neprosveceni. Zanimljivo.

Mislim, ima nesto u tome. Ima istine. I ja mislim da nas neznanje ubija, ali mislim da ovde en pomaze znanje. Ti ljudi su spremni da ubijaju bez obzira sto dobro znaju da je zaceta beba bespomocna. Sta dalje reci. Nije to neznanje. Pa valjda ti "doktori" znaju sta rade. Znaju i majke, znaju vrlo dobro sta nose ispod srca. I moram da kazem da verujem da je nas "neprosveceni" narod ranije bio mnogo moralniji nego danasnji "neprosveceni" narod. Ja mislim da ovaj narod nije neprosvecen, nego pokvaren. Pokvario se, pa zato to ljudi rade. Onaj sto ne zna taj jos ima neku vrstu opravdanja, mada slabu, ali onaj sto zna PA IPAK TO RADI, taj nema nikakvo opravdanje pod milim Bogom.
Bee2
Aktivan član
Aktivan član

.

Post od Bee2 »

.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Ne treba nama seksualno "obrazovanje" nego moralno obrazovanje.
ja sam napisao da je potrebno ZDRAVSTVENO, a ne seksualno vaspitanje! seksualno vaspitanje bi bio jedan njegov deo. podjimo od toga da cim spoljasnja temperatura bude iznad 25 stepeni, od "neprijatnog mirisa" nasih sugradjana i saputnika u javnom prevozu ne moze da se dise!
imao sam prilike da susretnem pacijente koji zamalo nisu umrli od alergije, jer su "probali da vide da li su jos alergicni" na neki lek.
dakle, po mom misljenju ima gomila stvari koja bi trebalo da se uci na jednom takvom predmetu.
sto se sksualnog vaspitanja tice - jasno je da je seksualni zivot coveka odavno odvojen od reproduktivne funkcije - o tome nam svedoce i freske iz rimskog doba, i papirusi iz drevne kine, itd.., i zbog toga je neophodno da deca imaju sva raspoloziva znanja o raznim aspektima seksualnosti - psiholoskim, higijenskim, reproduktivnim- kako jednog dana ne bi dolazilo do abortusa, nezeljenih beba, naprecac sklopljenih brakova koji ce se ubzo razvesti.
moje misljenje je da su odrasli ljudi jednostavno izgubljeni za promenu ponasanja! zato se treba osvrnuti na decu!
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am

INTERVJU / ISPOVEST

Post od mislimsvojimmozgom »

Javna ispovest Dr. Stojana Adaševića

ABORTUS - ŽRTVOVANjE DECE STANDARDU

Pobačaj nije samo problem pojedinca, već i okoline, društvene zajednice, nacije. On postaje jedan od glavnih načina na koji se jedan narod predaje samouništenju, smatra naš sagovornik. "Ja sam dobar deo svog života bio jedan od vodećih abortera ili utrobnih čedomoraca u Beogradu. Mogu da vam kažem da sam jedno vreme čak bio i prvi. Uradio sam više od 48.000 abortusa. Obavio sam ih onda kada nisam znao šta radim, kada sam smatrao da je dete živo tek od onog momenta kad se zaplače. Tako su nas učili", priča o svojim iskustvima ginekolog dr Stojan Adašević.
"Ali, čovek se razvija i u svom životu menja shvatanja. Tako je bilo i sa mnom. Shvatio sam to onda kada sam imao prilike da posmatram na ekranu bebu kako cucla svoj palac u maminom stomaku. A definitivno sam prestao da radim abortuse pre desetak godina. Radio sam abortus svojoj daljoj rođaki, ne znajući da će mi biti poslednji... Desilo se da mi je u toku operacije ručica pala na posudu s jodom, gledao sam tu ruku kako se trza, umire... Ali, morao sam da radim dalje, misleći... samo da ne izvučem nogu... Ali, oh, izvlačim nogu i onda govorim sebi... pazi da ti živac isijadikus ne padne na kompresu sa jodom! Polako pružam aborcanglu sa tom nogom, ali kako se hoće - saplete se neka babica, iz ruku joj ispadoše instrumenti, sve to pada na keramičke pločice. Buka. Ja se trgnem, otvorim automatski aborcanglu... noga pada baš na jod. Sad se noga trza. Oda se mislim... pa, dobro, ajde sad da završim abortus i... samo da ne izvučem opet nogu, ruku ili ne daj Bože srce!... Ali, o uzas! Ja izvlačim srce koje se polagano grči! Grči se u sve sporijem ritmu jer nema kiseonika. Ono umire, pravi svoje zadnje trzaje, a trebalo bi da živi šezdeset, sedamdeset, devedeset godina, da radi... Onda shvatam da sam izvršio ubistvo i to ne ubistvo nekog nepoznatog čoveka, nego ubistvo nekoga koji meni dolazi rod... Tad sam shvatio da sam izvršio ubistvo, da je abortus ubistvo i rešio sam da prekinem s tim. Više neću da ubijam."
Čovek ne nastaje rađanjem, nego začećem. Godine 1981. američki senat zatražio je mišljenje osmorice vrhunskih specijalista o tome kada počinje život kod embriona. Njih sedmorica su punom odgovornošću izjavili, da saglasno s naukom (medicinom i biologijom) život počinje od momenta začeća.

OKRETANjE HEDONIZMU

Istrazivanja pokazuju da je krajem četvrte nedelje embrion dug dva i po milimetra, ali je tu već stvorena tzv. neuralna cev na čijoj je jednoj strani osnova za mozak, i već je uspostavljen i krvotok. Krajem osme nedelje trudnoće, na primer, plod je dug dva santimetra, njegova osnova mozga se jako povećala i formirala glavu koja raste relativno jače od trupa i tada zauzima gotovo polovinu čitave dužine embrija. Oči se pomiču na prednju stranu i oko njih počinju se formirati veđe. Vrat se sve više uobličava. Izbočina jetre još uvek je bez jasne granice prema izbočini srca. Prsti na rukama i nogama jasno su izraženi. To je, dakle, već jedan pravi mali čovečuljak.
Imamo li pravo da ubijemo čoveka da bi jednoj grupi ljudi ili čak jednom čoveku olakšali život, pita se i odmah odgovara doktor Adašević, da je abortus, utrobno čedomorstvo, ubistvo nerođene dece jedna vrsta žrtvovanja bogu koji zovemo standard. Danas, konstatuje naš sagovornik, ljudi gledaju da se što lepše provedu, prožive, nauživaju, okrenuli su se hedonizmu. Radi se o poremećenim vrednostima i životnim kriterijumima, o moralu koji je zapravo dvojni moral. Kako kaže doktor Adašević, nešto je moralno ako to meni odgovara, a već sutra ta ista pojava okarakterisaće se drugačije. Istina je ono što meni trenutno odgovara, moralno je ono što meni odgovara.
Pitanje abortusa, po mišljenju našeg sagovornika, je i moralno, i etičko, i medicinsko, i pravno... Govoreći o svojim kolegama, lekarima, doktor smatra da nije problem ubediti nekog ko nije radio abortuse, ali je problem ubediti one koji jesu, a pogotovo nekog ko odlično živi i kome abortusi donose pet, šest ili deset puta veći standard nego lekaru koji ne radi abortuse. Saučesnici u ubistvu zvanom abortus su i farmaceutska industrija koja proizvodi kontraceptivne pilule, onda firme koje to prodaju itd.
Pobačaj, dakle, nije samo problem pojedinca, već i okoline, društvene zajednice, nacije. On postaje i jedan od glavnih načina na koji se jedan narod predaje samouništavanju, a kod nas se već decenijama govori o masovnim pobačajima, koji su nazvani "belom kugom".

VERA, PRAVI PUT

Po mišljenju našeg sagovornika, doktora Stojana Adaševića uloga verskog obrazovanja je neophodna a okretanje veri je pravi put za rešavanje ne samo abortusa nego i brojnih dilema savremenog čoveka. Na žalost, konstatuju, mnogi od nas zaboravili su na naše pravoslavlje, na našu crkvu okrenuvši se nekim drugim "vrednostima". Uostalom i sam život nas na to tera, podseća doktor. Sida svakog pojedinca tera da razmisli dobro o sopstvenom ponašanju. A kad se prihvati vera biće mnogo lakše svima.
Govoreći o značaju verskog obrazovanja, doktor nam je prepričao i događaj iz ordinacije. Kada mu je došla pacijentkinja a on joj, nakon pregleda, konstatovao trudnoću i posavetovao je da bi trebalo da rodi, ona je odgovorila da sada nisu dobri uslovi za puno dece, da je ekonomska situacija nesigurna, jednostavno da ona i muž ne žele više dece. Doktor je na to uputio na drugog kolegu, rekavši da on abortuse više ne radi.
Naravno, pacijentkinja je obavila što je naumila i posle izvesnog vremena došla kod doktora Adaševića da mu se pohvali. Doktor je pregledao, konstatovao da je prošla odlično a ona je upitala: - Znate li zašto? - Ne. - Vidite, pre nego što sam došla u bolnicu, vozimo se muž i ja kroz grad i prođemo pokraj crkve, ja se setim da nam je baba govorila da se valja u crkvu svratiti. Uđem ja i vidim neki red, nešto se događa, vidim nešto se dešava, otvaraju oni usta. Pitam jednu ženu šta se to radi a ona mi odgovori da se ljudi pričešćuju. U! Setim se opet babe koja je govorila da se valja i pričestiti. Stanem u red i pričestim se. Posle odem na abortus i vidite..."
"Pitanje abortusa je ozbiljna stvar i zato se ja obraćam svima, pa ko ima uši neka čuje, kaže dr Stojan Adašević. Znamo da je abortus posledica nečeg što se ranije odigralo, mi se ne možemo boriti samo protiv abortusa kao zadnjeg čina, mi se moramo boriti protiv uzroka. Za nas, ovde, to je okretanje crkvi i njenim stavovima, okretanje porodici, a kada to budemo prihvatili uslediće i promena u životu.

" Na kraju intervjua našeg sagovornika pitamo: "Imate li grižu savesti zbog abortusa koje ste uradili?" "To je suviše intimno pitanje i ovaj put ću morati da vas ostavim bez odgovora... To je pitanje za ispovest, za samorazgovor... Nemojte se ljutiti."

pozR.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član

evo slicica

Nije reklama za knjigu > nego ja ne umem da sa ove predivne fotografije sa korica , skinem naziv knjige.
Kliknite na fotografijeda ih uvelicane vidite

[img][img]http://img105.imageshack.us/img105/1223/koricaknjigauq6.th.jpg[/img][/img]

[img][img]http://img294.imageshack.us/img294/9624/trojkeds5.th.jpg[/img][/img]

[img][img]http://img254.imageshack.us/img254/2444/2prvasrpskaligaxs3.th.jpg[/img][/img]

[img][img]http://img291.imageshack.us/img291/1435/slide0001image001dy4.th.jpg[/img][/img]

ima jos samo recite:))) poz R.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

ПАЖЊА:

- Данас у Србији живи 6 180 000 Срба

- На сваки брак у Србији долази 0.88 деце

- До 2100. год. у централној Србији ће живети 2 100 000 Срба, према садашњем популационом тренду, док ће у Војводини бити само 800 000 становника, у исто време тај би број на Косову и Метохији био чак 4 400 000 становника!

УПОЗОРЕЊЕ: Једини народ у Србији који се не увећава, већ умире је наш српски народ!!!

Подаци изнети у часопису "Геополитика".
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Dnevnik nerodjene djevojcice

Iz ljubavi su mi roditelji dali zivot. Tako ja mislim. Nastaju moje prve zile. Tijelo pocinje da se oblikuje. Vec imam usta... Srce je pocelo da mi kuca! Ko jos moze da posumnja da ja zivim!

Ne shvatam zasto je moja mati zabrinuta... Rucice i nozice su pocele da mi rastu. Na rukama su iznikli prstici. Uskoro cu njima poceti da hvatam. Kada izadjem iz stomaka dodirivacu obraze moje majke... Tek danas je majka saznala da me nosi u stomaku. Presrecna sam zbog toga. Jedva cekam da vidim lice svojih roditelja... Sad je vec sigurno da sam djevojcica. Imam sve organe, bolje osjecam
okolinu.

Kosa, obrve pocinju da mi rastu... To me krasi. Oci, usi, nos... Gledam, cujem, mirisem...

Cujem kako moji roditelji razgovaraju. Nekako su uznemireni. Otac kaze:"Kad ces vec jednom da abortiras?" Sta li to znaci? Mozda se spremaju da mi kupe kolevku... Mama, cujes li kako mi kuca srce? Majcice...u stomaku se osecam bezbedno i srecno... Majko Majko Gdje sam to? Sta je to? Sta to rade sa mnom? Majko pomozi mi Neko hoce da me iscupa iz tebe...
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član

PLOD VIDJEN 4D ULTRAZVUKIM

Pre 2-3 godine gledala sam film-dokumentarni- ruski, titlovan na srpski jezik-o Abortusima .
Ali, nemam ga u kompjuteru niti sam zapamtila adresu cak ni to koja je Crkva u Beogradu uradila titlovanje...
Bas nisam zabelezila i zao mi je.Ako neko zna ili je gledao ovaj ruski film molim da ostavi podatke ovde i/ili meni na pp.Hvala unapred.

Sludjenoj mami hvala za ovaj veoma instruktivni film.Mislim da ce ga i oni koji ne znaju engleski u najvecoj meri razumeti.Zao mi je sto nije titlovan na srpski jezik i ne znam kako bi smo /i sta bi smo mogli uraditi u vezi titlovanja.

Na nize prilozenoj adresi (opet engleski ali mnogo razumljivije date su fotografije uz koju uvek ide pitanje "Da li je ovo zivo bice?" pocev od 7-godisnje devojcice ,2- godisnjeg devojcice
pa redom trudnoca po mesecima -pocev od trudnoce pred porodjaj pa unazad do pocetka...uvek ponavljajuci isto pitanje koje navedoh.Film traje 8 minuta.Korisno za pogledati .
http://www.youtube.com/watch?v=7PPamlX4 ... re=channel – ANTI-AB film/ 8 +min Medical Science Proves Abortion Is Killing of Human Beings - Pro-Life Anti-Abortion Video > instruktivan

Na drugoj adresi je plod vidjen sa 4D ultrazvukom ( ne znam da li ga ijedna Klinika-ustanova kod nas ima ?)- pominjala sam ovaj UZ u ovoj temi.
http://www.youtube.com/watch?v=BlA0-ZGy2To&NR=1- Pro-Life Anti-Abortion Video - 4D Proof Abortion is Murder

PozzR.
Odgovori