Utvrdjivanje pola uzimanjem uzoraka iz HORIONSKIH CUPICA

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

madre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 28, 2009 6:26 pm

Utvrdjivanje pola uzimanjem uzoraka iz HORIONSKIH CUPICA

Post od madre »

Cao drustvo ja sam novi clan i imam pitanje za sve vas a posebno za Novosadjane.Interesuje me da li u Novom sadu postoji klinika na kojoj se radi ova metoda ili moram da idem u Beograd(posto znam da tamo rade).
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

a koji je poriv da se radi ovaj pregled?????
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Pol se vidi na UZ, nema potrebe da se zbog toga radi ta invazivna metoda
madre
Novi član
Novi član

Post od madre »

imam dve cerke , ja i suprug bi voleli da imamo i musko dete .
.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Ne zelim da vas osudjujem, pa nemojte da me shvatite pogresno, ali zaista takav agresivan pregled samo da bi s utvrdio pol? Pa zar biste abortirali kada biste saznali da je opet devojcica??? Pogotovo sto ste vec majka i gledate svaki dan te svoje lutkice kako rastu? Zar bi novi zivot bio eliminsan samo zato sto nema pisu? Mozda sam previse sentimentalna jer i ja imam ceru i ne bih je dala ni za sta na ovom svetu....
madre
Novi član
Novi član

Post od madre »

ni ja moje cerke nebi dala ni ya sta na svetu,ali svako realno gledajuci bi voleo da ima i jedno i drugo.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Pa bas zato ako ste vec trudni, sta god da je - vase je.... Videce se na ultrazvuku. Iskreno ne znam da li bas svako zeli da ima i jedno i drugo. Meni je bilo sasvim svejedno sta je, bilo mi je jedino bitno da je moje dete zdravo.... I za drugo i trece dete bi mi isto tako bilo sasvim svejedno.
madre
Novi član
Novi član

Post od madre »

Pre svega NAJBITNIJE JE DA JE DETE ZDRAVO.Moje cerke bi volele da imaju batu mozda cu im ispuniti zelju mozda ne .Videcemo sta ce reci rezultat testa kad dodje vreme.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

madre napisao:Pre svega NAJBITNIJE JE DA JE DETE ZDRAVO.
Ako Vam je to zaista najbitnije, zasto onda zelite da radite taj test? Da li ste upoznati sa rizicima? Ne samo sto je rizik od pobacaja duplo veci nego kod amniocenteze, vec se povecava rizik da ce dete, ako bude musko pa resite da ga zadrzite, biti rodjeno sa deformitetima.
madre
Novi član
Novi član

Post od madre »

Citala sam o tome ,pricala sa zenama koje su to radile iz nekih drugih razloga pa sve hvala bogu iznesose trudnoce bez problema po dete i njih same.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

madre napisao:Citala sam o tome ,pricala sa zenama koje su to radile iz nekih drugih razloga pa sve hvala bogu iznesose trudnoce bez problema po dete i njih same.
ali niko valjda, normalan, to ne radi radi utvrdjivanja pola deteta?!

kad se radi iz medicinskih razloga, kad za to ima medicinsko opravdanje, u redu, ali zbog pola... :-?
Lena021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 03, 2006 4:56 pm

Post od Lena021 »

Mozda nije moja stvar da se uopste oglasavam na ovu temu, jer ne mogu da pomognem osobi koja je postavila pitanje, ali nisam mogla da se obuzdam! Htedoh da primetim, posto sam citala postove iste osobe na drugom forumu (pod istim nickom), da je zena u januaru abortirala vec jednom zato sto je bila trudna, a utvrdjeno je da nosi devojcicu. :o Znaci, sve devojke koje se pitate zasto joj je bitno da sazna pol tako rano i da li bi abortirala - odgovor je na zalost pozitivan! Zaista nisam od onih koji osudjuju abortus, ali ovakav razlog mi je u najmanju ruku tuzan, pretuzan... :( :(
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

:o

Mislila sam da se planiranje porodice radi na drugachiji nachin...UF! :o
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

tamaraft napisao::o

Mislila sam da se planiranje porodice radi na drugachiji nachin...UF! :o

Planiranje porodice nije planiranje pola deteta. Takva stvar se ne radi.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Čisto informacije radi:
moguće je planiranje pola deteta!
Ukoliko bi se radio ivf tretman, primenom preimplantacione genske metode, uz tzv."sex selction"!
A to košta od 2000-2200evra.
To je hiperdijagnostička metoda...najčešće za utvrđivanje - odbacivanje hromozomskih prekida, viškova, translokacija itd. hromozom. eberacija...
Usput, se uključuje i sex selection...
Meni su poslali contract za PGD..usput stoji obavezna rubrika, za popuniti...
pol deteta....
Nema rubrike"svejedno"...zašto, ne znam, niti sam pitala.
Jer, se iz više razloga odustalo od te metode, koju takođe, ni sam nisam inicirala...
Ovaj post shvatiti samo informativno, činjenično, ne ulazim u diskusiju...koju ste započeli...
Odgovori