Utvrdjivanje pola uzimanjem uzoraka iz HORIONSKIH CUPICA
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Utvrdjivanje pola uzimanjem uzoraka iz HORIONSKIH CUPICA
Cao drustvo ja sam novi clan i imam pitanje za sve vas a posebno za Novosadjane.Interesuje me da li u Novom sadu postoji klinika na kojoj se radi ova metoda ili moram da idem u Beograd(posto znam da tamo rade).
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ne zelim da vas osudjujem, pa nemojte da me shvatite pogresno, ali zaista takav agresivan pregled samo da bi s utvrdio pol? Pa zar biste abortirali kada biste saznali da je opet devojcica??? Pogotovo sto ste vec majka i gledate svaki dan te svoje lutkice kako rastu? Zar bi novi zivot bio eliminsan samo zato sto nema pisu? Mozda sam previse sentimentalna jer i ja imam ceru i ne bih je dala ni za sta na ovom svetu....
Ako Vam je to zaista najbitnije, zasto onda zelite da radite taj test? Da li ste upoznati sa rizicima? Ne samo sto je rizik od pobacaja duplo veci nego kod amniocenteze, vec se povecava rizik da ce dete, ako bude musko pa resite da ga zadrzite, biti rodjeno sa deformitetima.madre napisao:Pre svega NAJBITNIJE JE DA JE DETE ZDRAVO.
ali niko valjda, normalan, to ne radi radi utvrdjivanja pola deteta?!madre napisao:Citala sam o tome ,pricala sa zenama koje su to radile iz nekih drugih razloga pa sve hvala bogu iznesose trudnoce bez problema po dete i njih same.
kad se radi iz medicinskih razloga, kad za to ima medicinsko opravdanje, u redu, ali zbog pola...

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 03, 2006 4:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mozda nije moja stvar da se uopste oglasavam na ovu temu, jer ne mogu da pomognem osobi koja je postavila pitanje, ali nisam mogla da se obuzdam! Htedoh da primetim, posto sam citala postove iste osobe na drugom forumu (pod istim nickom), da je zena u januaru abortirala vec jednom zato sto je bila trudna, a utvrdjeno je da nosi devojcicu.
Znaci, sve devojke koje se pitate zasto joj je bitno da sazna pol tako rano i da li bi abortirala - odgovor je na zalost pozitivan! Zaista nisam od onih koji osudjuju abortus, ali ovakav razlog mi je u najmanju ruku tuzan, pretuzan...

Čisto informacije radi:
moguće je planiranje pola deteta!
Ukoliko bi se radio ivf tretman, primenom preimplantacione genske metode, uz tzv."sex selction"!
A to košta od 2000-2200evra.
To je hiperdijagnostička metoda...najčešće za utvrđivanje - odbacivanje hromozomskih prekida, viškova, translokacija itd. hromozom. eberacija...
Usput, se uključuje i sex selection...
Meni su poslali contract za PGD..usput stoji obavezna rubrika, za popuniti...
pol deteta....
Nema rubrike"svejedno"...zašto, ne znam, niti sam pitala.
Jer, se iz više razloga odustalo od te metode, koju takođe, ni sam nisam inicirala...
Ovaj post shvatiti samo informativno, činjenično, ne ulazim u diskusiju...koju ste započeli...
moguće je planiranje pola deteta!
Ukoliko bi se radio ivf tretman, primenom preimplantacione genske metode, uz tzv."sex selction"!
A to košta od 2000-2200evra.
To je hiperdijagnostička metoda...najčešće za utvrđivanje - odbacivanje hromozomskih prekida, viškova, translokacija itd. hromozom. eberacija...
Usput, se uključuje i sex selection...
Meni su poslali contract za PGD..usput stoji obavezna rubrika, za popuniti...
pol deteta....
Nema rubrike"svejedno"...zašto, ne znam, niti sam pitala.
Jer, se iz više razloga odustalo od te metode, koju takođe, ni sam nisam inicirala...
Ovaj post shvatiti samo informativno, činjenično, ne ulazim u diskusiju...koju ste započeli...