ABORTUS - ZAKONOM DOZVOLJENO UBISTVO

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

Dea napisao:
pa ja mislim da znamo ko kod nas u zemlji ima vise od cetvoro dece, zato pretpostavljam da drzava i ne zeli da ih stimulise da imaju vise.
Retko koji par znam da ima vise od dvoje (ili cak ni dvoje nego samo jedno). Tako da o tome sto nije stimulisano da se ima vise od 4-voro dece sada ne bih toliko razbijala glavu.... Treba ljude motivisati da imaju bar dvoje ili troje....
samo sam se nadovezala na ono sto je MSM napisala o mogucim nacinima borbe protiv 'bele kuge' i na ono sto je dalton napisao!

ipak smatram da se prvo treba popraviti finansijska situacija u zemlji i da drzava malo vise brine o deci!

i opet cu da se sad nadovezem ali na ovo sto je drbgd napisao i da ponovim :

Problem nedovoljne brige o reproduktivnom zdravlju žene uzrok je mnogih teško izlečivih bolesti. Od 1.000 žena od 15 do 45 godina, 90 njih u toku jedne godine izvrši abortus. 46 odsto žena i devojaka ne koristi kontracepciju. Nešto više od 28 odsto koristi "prirodne" metode, odnosno prekinuti snošaj, a kontraceptivnu pilulu koristi samo 10 odsto žena.

Pilulu u Srbiji koristi 10 odsto ispitanica, dok se kondom kao zaštita upotrebljava u 34 odsto slučajeva, rezultati su istraživanja koje su sproveli agencija GFK i Fokus grupa.

Zbog nebrige za zdravlje reproduktivnih organa veliki je broj i parova u Srbiji koji ne mogu da začnu decu, brže se šire bolesti, a njihovo lečenje je često otežano ili nemoguće i ostavlja ozbiljne posledice na reproduktivno zdravlje žena.
"Mi moramo vrlo intenzivno u stručnim krugovima i kroz medije slati poruku našim ženama da moraju misliti o svom zdravlju i odlaziti na redovne preglede", kaže Ana Mitrović, predsednica Udruženja za reproduktivno zdravlje.

"Tu će ih njihovi ginekolozi upućivati na redovne preglede, na skrininge za karcinom grlića, odnosno u borbi protiv karcinoma grlića, i za upotrebu savremene kontracepcije u cilju rađanja što većeg broja beba i što manjeg broja abortusa", kaže ona.
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am

PROMOCIJA

Post od mislimsvojimmozgom »

Knjiga : UBILO SE VREME - Dragan Matejic
Umesto predgovora –autor:
ZASTO NAM SE UBILO VREME
Odali smo se drogi, alkoholu, prostituciji . politici.
Sahranili privredu. Ubijali mladost po slavonskim kukuruzistima.
Bosni i Kosovu.
Obesili na stub srama sve sto je lepo i progresivno.
Razorili porodice.
Postenom radu pljunuli u oci.
Pravoslavlje bacili pod noge.
Ogrnuli curak naopako.
Izgubili smo i kompas. Siroto vreme, prvo je stalo.
Onda smo ga mi vratili nazad. Optuzili ga da ne
radi za nas. Nazvali smo ga ludim, pasjim, crnim...
Ni vreme nije vise zelelo sa nama. Ubilo se.

Iz ovoj knjige: PPOMOCIJA

“Volite se ljudi k’o rođena braća, ko sa vlasti siđe, gore se ne vraća.
Mi smo članovi SNS stranke ili punim naslovom Sve Natalitetne Stranke. Niste čuli do sada za tu stranku?
Pa neka, evo prilike da se upoznamo.

Ostalim strankama televizija je dala termin od sat i po da se
predstave, a našoj stranci nije, i bolje što nije, jer šta bi mi radili za to malo vremena? Pa to nije dovoljno ni da se čovek namesti čestito pred kameru.
Osim toga to predstavljanje u strogo predviđenom terminu, kad vam oni odrede, ne ide jer mi nismo Nemci pa da se predstavljamo samo subotom posle kupanja.
Doduše ovi sa trećeg programa nudili su nam petnaect minuta za promociju ali smo to odbili uz obrazloženje da nismo zečevi.

Lider naše stranke izabran je tajnim glasanjem i to u trećem krugu.To je gospodin Svetozar Toza Kurčubić, pametan i lep.
Kod izbora odlučujuće glasove je dobio od lepših članova naše stranke. 3a njega je karaktepistično i to što je, sav radostan posle izbora otrčao kući da ce predstavi svojoj ženi Jagodi kao novopečeni lider a ona je samo zavrtela glavom i rekla:
Tja, lako ti je bilo da postaneš lider kad komšija Veličko nije hteo da se kandiduje.
Da li zbog ove izjave g-đe Kurčubić predstoji raskol u našoj stranci, teško je predvideti.

Članovi naše stranke su građani, građanke, supruge i muževi, a
imamo i poverenike na terenu koji vrše upis kod raspuštenica i ostalih neopredeljenih, ali njihov broj za sada držimo u tajnosti da nam ostale stranke ne bi zavrbovale članstvo.

Mi najviše članova i simpatizera imamo među mladima, premda
se dobro drže i neki matorci, ali je to ređa pojava. Osnovali smo i sekcije i to:
Kolo slatkih sestara, Sokolsko društvo “Fićfirići”, kao i Klub isluženih veterana.

Protiv neprijatelja ćemo se boriti svim sredstvima i to
njihovim glavnim oružjem – natalitetom.

Mi ne krijemo da imamo i teritorijalnih pretenzija, ali ne veliko-crpckih, već smo krenuli u osvajanje bračnih kreveta, troseda i otomana.

U slučaju da pobedimo a pobedićemo, uvešćemo standardno
naoružanje. Malokalibarce treba pod hitno izbaciti iz upotrebe. Članovi naše stranke sy neustrašivi borci za bolje sutra tako da ni zadnji metak u borbi ne ostavljaju za sebe.

Protivnici nas optužuju da to što radimo, radimo uvek u
tajnosti i daleko od očiju javnosti, što je tačno. Mi ne bežimo od istine. Samo, isto tako je tačno i to da ostale stranke jedna drugoj to rade u po bela dana.

Moto naše stranke je “Što možeš danas, ne ostavljaj za večeras,
biće kasno”.

Kako je vreme za predstavljanje naše Sve Natalitetne Stranke
skoro isteklo a i noć se uveliko hvata, neka svako krene na svoj zadatak.”
R.
PS: Mogu se osnivati i UDRUZENJA GRADJANA ! :))) :))) )))
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član

...

Nikolina35
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 6:24 pm

Post od Nikolina35 »

Abortus je ubistvo svog nerodjenog deteta, oduzimanje života, bolje oni koji se odlučuju na taj korak da prvo rode dete pa ako imaju srca neka ga posle ubiju... nek se dobro i iskreno zamisle. Ovaj predlog je izrekao jedan mudri starac majci koja se mislila da ubije svoje nerođeno dete.
A to se posebno jasno shvati kad se posle samo par nedelja na ultrazvuku ugledaju otkucaji bebinog srca... Kad rodiš dete onda jasno vidiš šta si mogao da uništiš... Samo što se ovo vidi a kad ga ubiješ u utrobi ne vidi...
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član

ROĐENDANSKA PESMA -Miroslav-Mika Antić

ROĐENDANSKA PESMA
(Miroslav Antić)
Ja mislim da smo svi redom
iz lepe ljubavi rođeni,
ogromne, čudne i drhtave
kao jasike zelene.

Posle su došle kolevke,
cucle i zubi, i ostalo.
I noći kad smo kmečali.
I pelene. Pelene. Pelene.

Svejedno je da li su oblaci
jesenjim nebom tumarali,
ili je košava bila, ili je mećava bila,
ja mislim: oni su videli
sva sunca kad su nas stvarali.

Zato je kosa bebama
meka i topla kao svila.
Ja mislim da su se voleli
i mislim da su zamišljali
najlepše usne za nas,
najlepše oko i dlan.

I želeli su da budemo
najbolji na ovom svetu.
Da li se ikad upitaš,
ličiš li na njihov san?

Mama i tata su stari već i kažu:
ljubav vene.
A ljubav njihova ostaje
i u nama se širi.

I nastavlja se. Nastavlja
u nekom malenom švrći
što će iz našeg srca
uskoro da izviri.
R.
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član

U MAMINOM TRBUHU:)))

U MAMINOM TRBUHU:
http://www.youtube.com/watch?v=LZKRJonXxrs&NR=1 beba “igra” u trbuhu majke))
http://www.youtube.com/watch?v=cNdN2eIl ... re=related isto > igra se ))
http://www.youtube.com/watch?v=9Pe1PEzO ... re=related pravo akusera nogom u lice ))
R.
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

A da svako odluči o tome?
Ženino je pravo da radi sa svojom telom šta hoće.
Za mene je absurdna činjenica da najveći procenat abortusa je među dobrostojećim staležom. Najviše abortiraju žena koje bi mogle da odneguju dete (i psihički, i fizički, i materijalno) bez probema. Ostali, za koje se čudite šta će im tolika deca, nemaju para ni za lekara, a kamoli za abortus (većina abortusa se radi na privatnim klinikama, koliko mi je poznato, a u državnim ustanovama uglavnom izbegavaju, sem u izuzetnim situacijama, računajući i veze).
Činjenica je i da država ništa ne čini po tom pitanju.
Činjenica je da do povlastica - jednokratna novčana pomoć po rođenju deteta, dečiji dodatak, najčešće ne mogu da dođu oni kojima je najpotrebnija i to zbog birokratije (podstanari, osobe sa malim prihodima,... da ne objašnjavam: A da, sada su izmislili da mora da se prikaže zarada iako nije primljena ko zna od kada i još neke "pametne" papiriće samo da se ne smanje plate ministrima i poslanicima). Ali, zato "pametni" zakoni omogućuju da se muva na sve strane, pa uvek nastradaju nevini.
To da žena rodi dete i ostavi ga društvu na brigu, to nije rešenje. Domovi za nezbrinutu decu su prepuni dece koju niko neće da usvoji, ili hoće ali teško prolaze biriokratsku proceduru, pa mnogi odustanu.
Da li znate da hraniteljske porodice dobijaju po 12000 dinara po detetu (tako je bilo prošle godine)? Da li znate koliko porodica ima po svakom svom detetu tu sumu na raspolaganju?

Samo da se zna: Ja sam lično protiv abortusa i imam jedno vanbračno (totalo) svoje dete, nestabilna primanja, nerešeno stambeno pitanje. Više ne znam od čega i kako živim.
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član

NEMAMO UNUCAD,AL NEMA NI DECE U KOMSILUKU

Nemamo unucad al'da bar ima dece u komsiluku da se malo sa njima poigramo ...da se malo utesimo...samo starci ...kao mi -kazu stari koji zive u mnogim selima sirom Srbije....
Slika
R:(((
jeleko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:50 pm

Post od jeleko »

U 16. sam nedelji trudnoce, i ni za sta na svetu ne bih naudila ovom malom coveku u meni.Ali moja beba je bila planirana,zaceta iz ljubavi,u sredjenim zivotima,stabilna ekonomska situacija.....i tako dalje.A nazalost to nije slucaj sa svim bebama koje se zacnu! Pocevsi od maloletnih trudnoca,problematicnih roditelja: alkoholicara,narkomana...,silovanih majki.....zar je stvarno bolje roditi dete u jednom potpuno nezdravom okruzenju i stvoriti od njega socijalni slucaj, i stvarno mu upropastiti zivot jer nikada nece osetiti ljubav porodice i biti sretan sto postoji! Istrazivanja pokazuju sa kakvim psihickim i socijalnim problemima se susrecu nezeljena deca.Citav zivot ,od nekoliko decenija, je za vecinu njih patnja!
Abortus je najgori moguci vid kontracepcije! Ali postoje situacije kada ga je bolje uraditi,nego roditi dete kome je zivot unapred unisten! Pri tome svaki abortus i psihicki i fizicki povredjuje majku,a ne to tek zaceto dete,jer bez obzira na ,,pesmicu,, sa pocetka teme,sve do 6-7 nedelje beba nema karakteristike coveka.A davanje zivota nezeljenom i unapred odbacenom detetu povredjuje iskljucivo njega i ubija ga i psihicki i fizicki!
A sto se tice bele kuge u Srbiji, ova zemlja nista bolje i nije zasluzila od svojih gradjana, jer nista i ne pruza! Pocevsi od stanja u porodilistima,mita i korupcije...pa do 65% plata trudnicama....stvarno jako stimulativno!
Ponavljam ,abortus je najgori moguci vid kontracepcije,informisite se i zastitite na vreme i radjajte decu iz ljubavi,VOLJENU I SRETNU!
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član

za jeleko

jeleko BLAGOSLOVENA,
od mene veliki pozdrav, zelja da lako nosis svoje cedo, doneses ga, dobro i Ti i beban prodjete na porodjaju i da Vas potrefe sve radosti zivota.
Od srca R.:)))
jeleko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:50 pm

Post od jeleko »

Hvala puno na lepim zeljama! Pozdrav! :)
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član

IZ SVETSKE STAMPE-prenosim - NEMAM PRVI KOMENTAR:

ZENA IZ KALIFORNIJE RODILA OSMORKE
MAMA PREDSTAVLJA OSMORKE
R. Bulatović - 11.02.2009. - 00:40http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=45127
Slika

Ova žena je pre prvog porođaja sedam godina pokušavala da ostane u drugom stanju...
Nadija Suleman (33), samohrana majka iz Kalifornije koja je nedavno rodila osmorke, šest dečaka i dve devojčice, javnosti je predstavila svoju decu u ekskluzivnom 13-minutnom intervjuu američkoj TV mreži NBC.
ČUDO - Nađa je priznala da su bebe začete spermom istog donatora, koji je već otac njeno šestoro dece, kao i da je oduvek čeznula da ima veliku porodicu.
- Želela sam da nadoknadim samoću koju sam osećala jer sam bila jedinica - priznaje Nađa.
Ova žena je pre prvog porođaja sedam godina pokušavala da ostane u drugom stanju, ali zbog zdravstvenih problema nije uspela da zatrudni, pa se odlučila na vantelesnu oplodnju. Nađa kaže da je novac za skupe vantelesne oplodnje uštedela radom u duplim smenama i da je to „najbolje potrošeni novac koji je sama zaradila”. Deca rođena 26. januara za nekoliko nedelja će izađi iz bolnice.
- Spremna sam. Pitaju me kako ću sa novcem. Novac je za mene samo list papira. Ima ljudi koji žele da pomognu, ali ja ništa ne tražim. Moja deca će imati sve što im treba. Potrudiću se da im obezbedim najbolju moguću negu - kaže Nađa, koja živi u trosobnoj kući sa svojim roditeljima.
Ovaj slučaj pokrenuo je etičko pitanje u SAD jer Društvo za reproduktivnu medicinu preporučuje da se ženama ne implantiraju više od dva embriona.
Ndija Selman u trudnoci:
Slika
Mama kod beba koje su jos u bolnici:
Slika
...Sve su bebe dobro...disu spontano ...Tezina na rodjenju kretala se od 600 gr do 1.5 kgr...
Svi su dobili imena ...
Maka(Amerikanka nigeriskog porekla) koja je 1998 rodila osmorke( jedno je umrlo u prvoj nedelji posle rodjenja )Decembra 2008 g. su proslavili 10-ti rodjendan> cestitala joj je...i rekla da su deca Boziji blagoslov...
R.
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član

STA KAZE OTAC !

LOS ANĐELES, 11.02.2009
PRESS
14 PUTA OTAC, A NIJE NI ZNAO
Amerikanka Nadija Saliman, majka šestoro dece, rodila još osmoro i tek tada priznala da su svi mališani začeti veštačkom oplodnjom i da je donator sperme isti čovek. Donor se šokirao kad ga je pronašla.
Amerikanac, donor sperme, pomoću koje je veštačkom oplodnjom Nadija Saliman (33) ostala trudna i rodila čuvene osmorke, šokirao se kad je saznao da je baš on otac popularnih osmorki. Čovek, koji je javnosti zasad nepoznat, još više je bio iznenađen kad je doznao da je on otac i šestoro dece uzrasta do osam godina, koje je Nadija ranije rodila.

Gostujući na jednoj američkoj televiziji, Nadija je priznala da osmorke i njenih prvih šestoro dece imaju istog oca.
- Razgovarala sam sa ocem svoje dece. On je u šoku. Nije znao šta da mi kaže kad sam mu objasnila da ima 14 mališana. Rekao mi je da mu treba vremena i da bi u budućnosti možda hteo da ih upozna - ispričala je Nadija....
R.
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član

Nije prvi slučaj

Nije prvi slučaj
Iako je rođenje osmorki u Sjedinjenim Državama izazvalo veliku senzaciju u javnosti, ovo svakako nije prvi slučaj zabeležen u svetu, budući da je za povećanje broja „fenomena” najzaslužnija veštačka oplodnja, navodi agencija AFP.

Tako rekord po broju živorođene dece drži Australijanka Džeraldin Broderik, koja je 13. juna 1971. godine u Sidneju rodila čak devet beba. Sudeći po Ginisovoj knjizi rekorda, dva novorođenčeta su preživela, dok je ostalih sedam živelo svega šest dana nakon rođenja.

Prvi slučaj živorođenih osmorki zabeležen je u američkom gradu Hjustonu, decembra 1998. godine. Tada je žena nigerijskog porekla Nkem Čukvu rodila šest devojčica i dva dečaka. Nažalost, samo nedelju dana kasnije jedna devojčica je preminula.
I u Italiji, tačnije u Milanu, septembra 2000. godine, Marijela Macara Pirera je rodila osam beba, od kojih su četiri preminule ubrzo nakon rođenja.
Najteže je, svakako, bilo jednoj majci iz Turske, koja je decembra 1985. godine rodila pet dečaka i tri devojčice. Nijedna beba, iako su bile živorođene, nije preživela.
R. Škorić
[objavljeno: 29/01/2009]
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član

Po prvi put majka u šezdesetoj

PO PRVI PUT MAJKA U ShEZDESETOJ
Petak, 06.02.2009. 11:23:31
Nakon deseljeća čekanja 60-godišnjakinja je dobila blizance

CALGARY - Šezdesetogodišnja Kanađanka po prvi je put postala majka kada je prije dva dana rodila blizance zahvaljujući potpomognutoj oplodnji, objavili su kanadski mediji.
Ranjit Hayer blizance je rodila sedam tjedana prije termina carskim rezom u bolnici u Calgaryju. Majka i djeca osjećaju se dobro.
Žena je za izjavila kako je desetljećima pokušavala ostati u drugom stanju, a kada joj to u Kanadi nije pošlo za rukom pomoć je potražila u Indiji. Ostala je trudna s trojcima, ali se jedan fetus nije razvio.
Sve više žena iz sjeverne Amerike na liječenje neplodnosti odlazi u Indiju gdje su zakonski propisi za te postupke prilično blagi.
Titula najstarije majke na svijetu pripada 66-godišnjoj Carmeli Bousadi iz Španjolske koja je 2006. rodila dvojke.
(Hina) (TotalPortalYahoo.news)
Slika < bas su medeni:)))
R.
Odgovori