ABORTUS - ZAKONOM DOZVOLJENO UBISTVO
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Prvo nisam htela da komentarišem ovo o beloj kugi, ali ipak ću reći svoje mišljenje: Mene sve to ne potresa uopšte. Ionako mislim da su nacije i granice ograničavajuće i sputavajuće. Svoju decu vaspitavam kao da su građani sveta.
Vernici nismo.
Uskoro ću imati troje dece.
Za godinu, dve ćemo se verovatno ponovo seliti iz zemlje. Mislim da se ni jedno moje dete neće školovati u Srbiji. Mogu da im pružim bolje pa ću to i učiniti.
Kad odrastu nek odluče gde će živeti. Ja ću im ponuditi opcije.
Vernici nismo.
Uskoro ću imati troje dece.
Za godinu, dve ćemo se verovatno ponovo seliti iz zemlje. Mislim da se ni jedno moje dete neće školovati u Srbiji. Mogu da im pružim bolje pa ću to i učiniti.
Kad odrastu nek odluče gde će živeti. Ja ću im ponuditi opcije.
wiseslawa napisao:Moje mišljenje: kada bi se AB zabranio zakonom ne bi bilo ni manje prekinutih trudnoća ni više rođenih beba. Bilo bi samo veliko crno tržište.
Edukacija, edukacija, edukacija.
Ajde da ova tema ne skrene u neke vode: kako, kada i koliko pričate sa svojom decom o seksu, zaštiti, bolestima....?
Dobra tema trebali bi mi neki dobri saveti ali i onako mislimo da treba biti u startu otvoren za sve teme.
Pametni su oni nemozes ih nagovoriti lako da ih donose rode

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
za dejana 27 i wiseslawu
Za Dejana27 i wiseslawu:
Oboje Vas molim da pazljivije procitate moj post od 18-og pod naslovom-Besmislena?...
Organizacija , akcije, ideje dragi Dejane 27 iz kojih bi se rodilo neko resenje pa bi narod- vi maldi, znali sta vam je ciniti...znali kako da detetu objasnite da ga roda nije donela...
Naravno da bi se Zakonom resilo sve ...posebno sprecilo da gravide upadnu u ruke nadri babicama ( puna je istorija medicine opisa i navoda efekata njihovog rada odnosno da su svojim laickim radom izazvale mnoge nepotrebne smrti i masu komplikacija za buduci zivot zene koja bi prezivela njihove kandze !!!To je bio jedan od razloga za legalizaciju AB u mnogim zemljama.
- rekla sam da namerni AB umnogome doprinose Beloj kugi a istovremeno navela da je Srbija jos uvek siromasna , iscrpljena raznoraznim zbivanjima...Zelja i briga za i o potomstvu izvire iz najdubljeg bioloskog sastava coveka i nema veze da li veruje u Boga ili je ateista(mene licno ne interesuje da li je neko od diskutanata vernik ili ateista).
No sto bi se Vi Wiseslawa brinuli o beloj kugi u Srbiji?
Srecan vam put u inostranstvo...(pomenuste da nemate nameru da zivite u Srbiji)i svako vam dobro zelim , posebno zelim da rodite zdravo i normalno dete ...da vi prodjete dobro na porodjaju...da ga u miru i sreci odgajate (kao i starije dvoje)-recju od Boga Vam zdravlje...
Vasa R.
Oboje Vas molim da pazljivije procitate moj post od 18-og pod naslovom-Besmislena?...
Organizacija , akcije, ideje dragi Dejane 27 iz kojih bi se rodilo neko resenje pa bi narod- vi maldi, znali sta vam je ciniti...znali kako da detetu objasnite da ga roda nije donela...
Naravno da bi se Zakonom resilo sve ...posebno sprecilo da gravide upadnu u ruke nadri babicama ( puna je istorija medicine opisa i navoda efekata njihovog rada odnosno da su svojim laickim radom izazvale mnoge nepotrebne smrti i masu komplikacija za buduci zivot zene koja bi prezivela njihove kandze !!!To je bio jedan od razloga za legalizaciju AB u mnogim zemljama.
- rekla sam da namerni AB umnogome doprinose Beloj kugi a istovremeno navela da je Srbija jos uvek siromasna , iscrpljena raznoraznim zbivanjima...Zelja i briga za i o potomstvu izvire iz najdubljeg bioloskog sastava coveka i nema veze da li veruje u Boga ili je ateista(mene licno ne interesuje da li je neko od diskutanata vernik ili ateista).
No sto bi se Vi Wiseslawa brinuli o beloj kugi u Srbiji?
Srecan vam put u inostranstvo...(pomenuste da nemate nameru da zivite u Srbiji)i svako vam dobro zelim , posebno zelim da rodite zdravo i normalno dete ...da vi prodjete dobro na porodjaju...da ga u miru i sreci odgajate (kao i starije dvoje)-recju od Boga Vam zdravlje...
Vasa R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

Ubistvo ne moze i ne sme biti nicije pravo izbora. Ako je cedomorstvo ubistvo, onda niko nema prava izbora po tom pitanju, to onda nije nikakav "izbor". Beba onda nema izbora. Treba pustiti bebu da odraste kad se vec zacela pa joj tek posle dati pravo izbora da zivi ili da umre. Ubijati bespomocnu bebu i mucki je vaditi iz majcinog stomaka, predstavlja okrutni zlocin.wiseslawa napisao:Liиno sam protivnik abortusa kao konrtaceptivne metode. Ali svako ima pravo na izbor. I to pravo mu ne smemo uskratiti.
Љta je sa silovanim ћenama, onima kojima je zdravlje ugroћeno. Ne zaboravite da smo mi joљ uvek (u nekim delovima zemlje) vrlo nerazvijeni, da je silovanje u braku иesto i da se ћena ne pita baљ uvek hoжe li ili ne.
U tom smislu svako mora da ima pravo na izbor.
I svakako treba raditi na edukaciji i prevenciji.
Silovane zene su zrtve, ali nema nikakvog opravdanja pod suncem pravde da onda i deca treba da budu zrtve. Kako god da je dete nastalo, srecno ili nesrecno, ono je svetinja. Zivot je svetinja. Za to se treba boriti.
Trudnoca u jako, jako malom procentu moze da ugrozi zivot, pogotovo danas. Vecinom su to pogresne procene doktora. Koliko samo imam zabelezeno slucaja gde su lekari savetovali obavezno ubistvo deteta zarad majcinog ili detetovog zdravlja i zivota , i posle odbijanja takve preporuke su majke dobijale predivnu decu. Nasa organizacija sakuplja takva svedocanstva i molim sve clanove koji imaju slicna iskustva da se jave.[/u]
Svako ima pravo da odlucuje u svoje ime ako to ne ugrozava pravo drugih da o sebi odlucuju.dejan27 napisao:sunny_n napisao:U potpunosti sam saglasna! Tema je besmislena.Ksenija72 napisao:Sliиna tema, ali ne tako tendencioznog naslova, je postojala na podforumu ginekologije i bila zakljuиana zbog oљtre diskusije protivnika i pristalica abortusa.
Kao љto ste i sami napisali, u pitanju je medicinski postupak koji je zakonom dozvoljen i verujem da taj isti zakon ne bi opravdavao ubistvo.
Sve najbolje
Svako ima pravoda odluci sta je uredu za sebe a polemike uvek postoje. Mozda je ova jedna od najvecih!
Slazem se sa gore navedenim tema je besmislena.
Majka koja navodno ima pravo da ubije dete u svom stomaku, oduzima detetu pravo na zivot?! O kakvom vi tu pravu govorite?
Da li ja imam PRAVO VAS DA "ABORTIRAM"? Nemam. Ne mozete ni vi mene da abortirate! Ne sme niko NIKOGA da abortira a kamoli bespomocne bebe koje nemaju sposobnosti da se odbrane.
Pravo na zivot je svetinja. To je primarno pravo. A ne neko izmisnjeno pravo izbora o ubijanju i ne-ubijanju.
TO sto vi radite je zamena teza. I u ovom slucaju je ta zamena teza monstruozna.
Ima smisla razgovarati na ovu temu. Itekako ima smisla. POgotovo ako ce zbog ove teme neki ljudi promeniti svoje misljenje, ako ce odustati od ubistva. Ako sacuvamo samo jedan ZACETI zivot, zamislite koliko ce nam biti zahvalna ta beba, to dete. Koliko ce to dete kasnije voleti svoju majku sto mu je dozvolila da se rodi.
AKO stalno budemo gledali u to svoje KLJUSE sa takvom patetikom, onda nas do 2050 nece uopste biti kao nacije, bicemo manjina u Srbiji. Razumes li ti to? Priznajes li ti statistiku demografskih strucnjaka?tamaraft napisao:Nemojte da vidimo katanac i na ovoj temi.
O ovome ne vredi ni prichati niti koga ubedjivati i objashnjavati.
U se i u svoje kljuse.
Velika je razlika da li abortiramo ili ne. Da je tebe tvoja mama abortitala, ti danas ne bi cukala po toj tastaturi.
Evo RESENJA! http://www.dverisrpske.com/?s=5
Dobro proucite sta je to KULTURA ZIVOTA... a sta je KULTURA SMRTI.
Svi samo pisete o nekoj seksualnoj edukaciji kao da je to nesto normalno. Nama treba edukacija koja ima nekog smisla, a ne radionice gde deca navlace kondome na banane!
Nas pokret za zivot se bori za postovanje svetinje zivota i samo tako mozemo da zasutavimo belu kugu koja nam je za poslednjih 20 godina odnela preko 10 miliona Srba u nepovrat!!!
Evo jos nekih linkova.
z aone koji umisljaju "prava"
http://www.dverisrpske.com/page.php?p=390
O Novom seksualnom poretku! Strava kja nas ceka u Evropskoj uniji.
http://www.dverisrpske.com/tekst/107596
Nama je data sansa. Dajmo je i mi drugima.
Evo prave edukacije koja spasava zivote.
http://www.dverisrpske.com/tekst/56636
Kondomi ne rade.
http://www.dverisrpske.com/tekst/105543
Mi pravimo i filmove!
http://www.dverisrpske.com/rubrika/44/arhiva
Za sve one majke koje se dvoume>
http://www.dverisrpske.com/tekst/708
Dr Ljiljana Savic otvara skolu za roditelje!!!
http://www.dverisrpske.com/tekst/58684
Jos jednom uz srecni pozdrav... Zivot je svetinja!
Zasto smo vise od ubili 10 miliona Srba svojim rukama??? Zbog ekonomske situacije??? Pazi sad, nisu ih neprijatelji ubili, nego MI!dejan27 napisao:Postovana
MIslim da bela kuga nevlada izricito zbog abortusa. Pre bih rekla da se mladi parovi teze odlucuju za dete ili drugo dete prvenstveno zbog finansiske situacije a i stanja u drzavi. Relativno smo mi momentalno mladji osetili i iskusili krizu i krizne situacije i nije da ce se svako lako odluciti za dete. Po mom vidjenju gledas da to dete ima sve sto mu treba a vecina nas nemogu si priustiti za stan, kucu neko stalno prebivaliste. Ne nebi to trebao biti razlog ali kad pogledas koliko kosta sve za dete nije to mala stavka. Da moj sin je vec 7.5 meseci i naravno nameravam da mu pruzim sve sto mogu i nadam se da mu nece prifaliti nizasta.
Poentalno hocu reci nije abortus kriv zbog bele kuge nego uslovi za zivoti su malo diskutabilni ali to nije za forum pedijatrije.
Zamisli "ekonomsku krizu" u tursko doba robovanja? I? Jesu li se radjali Srbi i Srpskinje??? Jel majka rodila Karadjordja? Jel majka rodila Jugovice? Jel majka rodila Vuka? Jel majka rodila patrijarha Pavla? Jel majka rodila Nikolu Teslu? Jel majka ipak rodila nekog obicnog seljaka, paora.
Jeste.
Pa prvo bismo zabranili takozvano legalno ubijanje, pa bismo onda zabranili ilegalno ubijanje. Nista lakse! Dozivotna robija, pa nek se neko usudi da drugome oduzima zivot.wiseslawa napisao:Moje miљljenje: kada bi se AB zabranio zakonom ne bi bilo ni manje prekinutih trudnoжa ni viљe roрenih beba. Bilo bi samo veliko crno trћiљte.
Edukacija, edukacija, edukacija.
Ajde da ova tema ne skrene u neke vode: kako, kada i koliko priиate sa svojom decom o seksu, zaљtiti, bolestima....?
A u medjuvremenu bismo se zalagali za afirmaciju svetinje zivota, jer SVAKI ZIVOT jeste svetinja.
Dok se Jevreji sakupljaju u svoju drzavu i dok jacaju porodicu i skolski sistem i vojsku i privredu, dotle se Srbi ne radjaju, ubijaju i medjusobno i kolju se sa okolnim narodima, iseljavaju se u druge zemlje po belom svetu, vaspitavju decu kao "gradjane sveta" ma sta to znacilo, globalizuju decije mozgove valjda, ne veruju niusta, pa ni u sebe...wiseslawa napisao:Prvo nisam htela da komentariљem ovo o beloj kugi, ali ipak жu reжi svoje miљljenje: Mene sve to ne potresa uopљte. Ionako mislim da su nacije i granice ograniиavajuжe i sputavajuжe. Svoju decu vaspitavam kao da su graрani sveta.
Vernici nismo.
Uskoro жu imati troje dece.
Za godinu, dve жemo se verovatno ponovo seliti iz zemlje. Mislim da se ni jedno moje dete neжe љkolovati u Srbiji. Mogu da im pruћim bolje pa жu to i uиiniti.
Kad odrastu nek odluиe gde жe ћiveti. Ja жu im ponuditi opcije.
I sta onda moze da ocekuje nasa Otadzbina? Kraj ili procvat? Sta ce nasa deca misliti o nama? Hoce li nasa deca uopste preziveti taj famozni globalizam ili ce patiti i raditi "kao Crnici" (a mozda ce se i zvati Crnici ili Indijanci ili Marsovci) daleko od Otadzbine tamo negde na drugoj strani sveta?
Daga Dea, pa i roditelji koji vec imaju decu se odlucuju na ubistva svoje nerodjene dece. Nazalost! Nemoj misliti da je statistika drugacija. Imamo podatke o svemu.Dea napisao:Mislim da ovakvoj temi nije mesto na pedijatriji!!!
Mi koji smo ovde vec imamo decu i ne razmisljamo o tome da ih abortiramo.
Bolje edukujte one koji ce tek da zatrudne ili su trudni a ne znaju sta ce....
Nas veliki strucnjak za demografiju je mr Biljana Spasic, pokusaj nabaviti njenu knjigu.
http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiv ... 0602.shtml
http://p100.ezboard.com/Ginekolozi-ubil ... D=16.topic
Bee2
Licno nebi abortirala baram tako mislim sada i mislim da nebih promenila misljenje. Sada imam malog sincica i kad ga vidim nemogu da verujem da bi iko abortiro narocito kad mi se nasmeje ili gukne nesto
.
Ali nemislimo svi isto mora se priznati nemozes ti nekoga ubediti da NE abortira ako to on misli da mora da uradi ili je to ispravna odluka.
Ok trebamo se svi truditi i biti svesniji nase seksualnosti i nase dece i treba prvo pomisliti da ako AB kakvo delo cinis. NE nemislim da treba cutati o tome i netreba pricati glasno da te svi cuju i razumeju.
Mada ipak na forumu pedijatrije bi trebali da se savetujemo i caskamo o bebcima koji su tu.
PS:Grozno kucam nezamerite!
Licno nebi abortirala baram tako mislim sada i mislim da nebih promenila misljenje. Sada imam malog sincica i kad ga vidim nemogu da verujem da bi iko abortiro narocito kad mi se nasmeje ili gukne nesto

Ali nemislimo svi isto mora se priznati nemozes ti nekoga ubediti da NE abortira ako to on misli da mora da uradi ili je to ispravna odluka.
Ok trebamo se svi truditi i biti svesniji nase seksualnosti i nase dece i treba prvo pomisliti da ako AB kakvo delo cinis. NE nemislim da treba cutati o tome i netreba pricati glasno da te svi cuju i razumeju.
Mada ipak na forumu pedijatrije bi trebali da se savetujemo i caskamo o bebcima koji su tu.
PS:Grozno kucam nezamerite!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
jedna e-adresa
kliknite na ovaj link , procitajte nece da skodi a moze da koristi:
Postovani,
Nemam mnogo slobodnog vremena da procitam postove koji su pisani od juce do danas, Primetila sam da ima dosta datih e-adresa.
Ja prilazem ovu-nece da skodi ako je ponavljam a moze da koristi.
Ovu temu sam otvorila da bi smo je diskutovali, upoznali problem Neznanje, neobavestenost i sl.postoji to moramo priznati. Na osnovu saznanja recenih ovde i proverenih-[svak od nas treba da proverava]- mogli doneti svoju ISPRAVNU ODLUKU kada je u pitanju zivot koji blagoslovena zena u svoj utrobi nosi. da li ce mu omoguciti da se od zigota(zacetka) razvije , RODI...i nastavi zivot ljudskog bica ili ce ga ABORTIRATI...
Nema ubedjivanja ...samo obavestenja putem diskusija i saznanja...Bas toliko.
Ni gospodja Mr Biljana Spasic u svojoj knjizi "Zasto Srbi nestaju" ne ubedjuje nego naucno, dokumentovano iznosi cinjenice.
Vec sam Vam preporucila da je nabavite, kao i radove Prof pravnog fakulteta M.Mladenovic i bezbroj drugih...
Proucite ,sami ...i sami sa sobom rascistite da vam stav bude kristalno cist.
Od BOga Vam zdravlje R.
Postovani,
Nemam mnogo slobodnog vremena da procitam postove koji su pisani od juce do danas, Primetila sam da ima dosta datih e-adresa.
Ja prilazem ovu-nece da skodi ako je ponavljam a moze da koristi.
Ovu temu sam otvorila da bi smo je diskutovali, upoznali problem Neznanje, neobavestenost i sl.postoji to moramo priznati. Na osnovu saznanja recenih ovde i proverenih-[svak od nas treba da proverava]- mogli doneti svoju ISPRAVNU ODLUKU kada je u pitanju zivot koji blagoslovena zena u svoj utrobi nosi. da li ce mu omoguciti da se od zigota(zacetka) razvije , RODI...i nastavi zivot ljudskog bica ili ce ga ABORTIRATI...
Nema ubedjivanja ...samo obavestenja putem diskusija i saznanja...Bas toliko.
Ni gospodja Mr Biljana Spasic u svojoj knjizi "Zasto Srbi nestaju" ne ubedjuje nego naucno, dokumentovano iznosi cinjenice.
Vec sam Vam preporucila da je nabavite, kao i radove Prof pravnog fakulteta M.Mladenovic i bezbroj drugih...
Proucite ,sami ...i sami sa sobom rascistite da vam stav bude kristalno cist.
Od BOga Vam zdravlje R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

Re: jedna e-adresa
Ovaj link je vec naveden gore u mojoj poruci, jeste pogledali sta sam svasta poslao? Trista cuda.mislimsvojimmozgom napisao:kliknite na ovaj link , procitajte nece da skodi a moze da koristi:
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
ginekolosko akuserska sestra sam,ne mali broj puta sam asistirala doktorima pri izvodjenju kiretaze i majka sam dvoje dece ! na temi koja se nalazila na -ginekologiji- a vezana za abortus sam vec postovala i izjasnila se-protivnik sma abortusa!veeeeliiikii protivnik!
mislim da sam apsolutni protivnik abortusa postala pri izvodjenju kiretaze 30-ogodisnjoj zeni,koja je vec bila u 4-tom mesecu trudnoce(ili 4,5 meseca,nisam sigurna)!kiretaza je izvedena u nocnoj smeni,izveo ju je dezurni doktor na ginekoloskom odeljenju,bez odobrenja komisije,bez ikakvih dokumenata ili zavodjenja intervencije u knjigu! o tome naravno nije smelo nista da se zna niti da se prica!da sam nesto rekla ,tada bih ostala bez posla!kasnije i sada verovatno da ne bih nikada dobila posao u bolnici!pitam se koja je vajda sto sam cutala kad ionako nemam posao!
kako sam postala protivnik:videvsi malene,bele rucice,nozice iskidane ,u lavoru izmedju zeninih nogu,slusajuci komentare doktora -evo jos jedne nogice!-
negde pred sam kraj intervencije sam se onesvestila! i dan danas imam oziljak iznad leve obrve koji sma zaradila udarivsi o ivicu bolnickog lezaja!
posle tog dogadjaja nikada vise nisam asistirala pri izvodjenju kiretaze!jednostavno,nisam zelela da budem saucesnik u ubistvu!
sada sam nezaposlena,doktor koji je izveo kiretazu je sada vec pred penzijom!pitam se samo koliko je takvih intervencija izvedeno?pored legalnog abortusa takve stvari se desavaju i dalje!
mislim da sam apsolutni protivnik abortusa postala pri izvodjenju kiretaze 30-ogodisnjoj zeni,koja je vec bila u 4-tom mesecu trudnoce(ili 4,5 meseca,nisam sigurna)!kiretaza je izvedena u nocnoj smeni,izveo ju je dezurni doktor na ginekoloskom odeljenju,bez odobrenja komisije,bez ikakvih dokumenata ili zavodjenja intervencije u knjigu! o tome naravno nije smelo nista da se zna niti da se prica!da sam nesto rekla ,tada bih ostala bez posla!kasnije i sada verovatno da ne bih nikada dobila posao u bolnici!pitam se koja je vajda sto sam cutala kad ionako nemam posao!
kako sam postala protivnik:videvsi malene,bele rucice,nozice iskidane ,u lavoru izmedju zeninih nogu,slusajuci komentare doktora -evo jos jedne nogice!-

posle tog dogadjaja nikada vise nisam asistirala pri izvodjenju kiretaze!jednostavno,nisam zelela da budem saucesnik u ubistvu!
sada sam nezaposlena,doktor koji je izveo kiretazu je sada vec pred penzijom!pitam se samo koliko je takvih intervencija izvedeno?pored legalnog abortusa takve stvari se desavaju i dalje!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!