Pistanje u usima i ORL pregled

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
goranilic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 18, 2008 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pozz

Post od goranilic »

Micko1214 napisao:Gde ste ljudi??Svi odzujali negde?? Moze li ko iskusan da me posavetuje malo u vezi spavanja,evo vec dva dana nisam spavao,a i inace odkad mi zuji vise ne spavam ko pre...Kako se vi sa tim borite,sta da radim?Mislim ja sam obicno budan i nerviram se dok se ne komiram od umora i tako...Al eto nisam se vec dva dana posteno komirao pa me to zabrinjava..XD Kupicu akvarijum sa nekom buckalicom i malu ukrasnu fontanu da mi stoje kraj kreveta,da mi malo maskiraju ton..Meni konstantno sistem radi 24h dnevno,muzika konstantno i to mi pomaze...Da li vi imate neko resenje?Savet... pozzz

Pozdrav.Ja spavam uz zubor vode,cvrkut ptica isl.Imam komjuterski program Atmosphere Deluxe,inace radjen upravo za obolele od Tinitusa.Ako zelis mogu ti to ispaliti na disk i poslati.Inace ima opciju da snimi pa cak i da kombinuje muziku uz recimo zubor potoka.Odlican je!Poz
TINITUSSSSSSSSS
goranilic
Novi član
Novi član

Post od goranilic »

Micko1214 napisao:Gde ste ljudi??Svi odzujali negde?? Moze li ko iskusan da me posavetuje malo u vezi spavanja,evo vec dva dana nisam spavao,a i inace odkad mi zuji vise ne spavam ko pre...Kako se vi sa tim borite,sta da radim?Mislim ja sam obicno budan i nerviram se dok se ne komiram od umora i tako...Al eto nisam se vec dva dana posteno komirao pa me to zabrinjava..XD Kupicu akvarijum sa nekom buckalicom i malu ukrasnu fontanu da mi stoje kraj kreveta,da mi malo maskiraju ton..Meni konstantno sistem radi 24h dnevno,muzika konstantno i to mi pomaze...Da li vi imate neko resenje?Savet... pozzz
То са акваријумом ти је добра идеја а овај комјутерски програм садржи и звук акваријума,као и још много тога.Постоје и још много програма на нету који су такође добри али су то углавном плаћени.И мени е понекад дешава да ме тинитус толико смори да не могу да заспим.Мене звук воде баш смирује а на неком Руском сајту,неке њихове клинике ѕа лечење тинитуса сам нашао следеће-Пустите воду са чесме и слушајте.Ако се јачина тинитуса смањује,то значи да је тинитус подложан лечењу!!!!На жалост не пише како се даље лечи,односно шта конкретно они предузимају!Иначе знам да се у Америци и још неким Европским земљама Тинитус лечи Транскранијалном магнетном стимулацијом и да је то врло успешно лечење!
TINITUSSSSSSSSS
Korisnikov avatar
vllada
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 20, 2008 12:35 pm

Post od vllada »

Ja imam tinitus vec 2 godine!!!!!!!!!!!!!!!
bio sam na VMA al su mi pomogli..................
ovde nadjoh dosta toga!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrav svima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Molim za malo TISHINE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Klikni i pomozi Srbiji
mina kg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 10:57 pm

Post od mina kg »

Kako su ti pomogli vllado?
Pozdrav svima.......
goranilic
Novi član
Novi član

Post od goranilic »

vllada napisao:Ja imam tinitus vec 2 godine!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrav.Reci mi molim cime su ti na VMA pomogli.I ja sam bio tamo ali sipak!Nista mi nisu pomogli!!!
TINITUSSSSSSSSS
Korisnikov avatar
vllada
Stalni član
Stalni  član

Post od vllada »

goranilic napisao:
vllada napisao:Ja imam tinitus vec 2 godine!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrav.Reci mi molim cime su ti na VMA pomogli.I ja sam bio tamo ali sipak!Nista mi nisu pomogli!!!
pa hteo sam da budem pristojan....... Ma.. i. j....!!!!!!
Bio sam kod nekog doktora muskarca da mu ne pominjem ime a kad sam dosao na kontrolu neka sestra me uvati za rukav pa kaze:"e,nemoj da ides kod tog doktora on nema pojma,nego znas,ova druga doktorka je najbolja za tu oblast,najbolje ti je kod nje"
Covece kaki bolidi od ljudi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na sta to lici??????????Bezobrazna neeticna stoka sram ih bilo!!!!!!!!!!!!!!!
Ocigledno tinitusu nema leka pa daj da shishamo stoku kad nema pomoci!!!!!!!!!!
Zamisli da sam stvarno bolestan!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uh!!!!!!!!!!!!!

Klikni i pomozi Srbiji
Korisnikov avatar
vllada
Stalni član
Stalni  član

Post od vllada »

Da, inace taj doktor mi je rekao da se ne sekiram??????????Ne u smislu da ce proci nego da mu dolaze pacijenti koji misle da im je ugradjen transmiter u glavu, zub!!!!!!!!!!!!Jel mozete da verujete da to prica jedan primarijus sram ga bilo!!!!!!!!!!!Smrda jedan Celavi je on a ne primarijus!!!!!!!
Eto toliko o pomoci sa VMA
GINKO,VITAMIN B, VITAMIN E I URUTAL PA GUTAJ SVAKI DAN 60 dana sam to pio nikakva promena se nije desila!!!!!!!!!!!!!!!!!

Klikni i pomozi Srbiji
Marko...
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 7:35 pm

Cao zujasi!

Post od Marko... »

Kako mi se drzite?Mislim da ovo hladnije vrijeme utice na jace zujanje i da u osnovi ima veze sa cirkulacijom...koliko se krecete dnevno?Veliiki pozdrav za sve!!
goranilic
Novi član
Novi član

Re: Cao zujasi!

Post od goranilic »

Marko... napisao:Kako mi se drzite?Mislim da ovo hladnije vrijeme utice na jace zujanje i da u osnovi ima veze sa cirkulacijom...koliko se krecete dnevno?Veliiki pozdrav za sve!!
Da li ste culi za lecenje TMS transkanijalnom magnetnom stimulacijom?Kod nas se jos uvek ne radi ali u mnogim evropskim zemljama ,da i kazu da pomaze!?Pozdrav
TINITUSSSSSSSSS
Korisnikov avatar
vllada
Stalni član
Stalni  član

Re: Cao zujasi!

Post od vllada »

Marko... napisao:Kako mi se drzite?Mislim da ovo hladnije vrijeme utice na jace zujanje i da u osnovi ima veze sa cirkulacijom...koliko se krecete dnevno?Veliiki pozdrav za sve!!
Meni manje zuji ovih dana na skali od 1-10 zujka 4
nije cirkulacija bar ne meni

Klikni i pomozi Srbiji
Micko1214
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 4:59 pm

Post od Micko1214 »

MEne ovih dana ubija,ja se cudim stvarno kako ne poludim..Ali ajde...Najgore je sto nema sanse da spavam...Dao mi doktor bensedin da spavam,ne pada mi na pamet da pijem..Posast odurna...Gde nas nadje... :evil:
Korisnikov avatar
vllada
Stalni član
Stalni  član

Post od vllada »

Micko1214 napisao:MEne ovih dana ubija,ja se cudim stvarno kako ne poludim..Ali ajde...Najgore je sto nema sanse da spavam...Dao mi doktor bensedin da spavam,ne pada mi na pamet da pijem..Posast odurna...Gde nas nadje... :evil:
jeste nepodnosljivo al kakvih sve bolescina ima ..................nije strasan tinitus
nego meni se zujane pojaca kad pomerim donju vilicu u napred?????????
jel ima neko slicno iskustvo??????????????

Klikni i pomozi Srbiji
Micko1214
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 4:59 pm

Post od Micko1214 »

vllada napisao:
Micko1214 napisao:MEne ovih dana ubija,ja se cudim stvarno kako ne poludim..Ali ajde...Najgore je sto nema sanse da spavam...Dao mi doktor bensedin da spavam,ne pada mi na pamet da pijem..Posast odurna...Gde nas nadje... :evil:
jeste nepodnosljivo al kakvih sve bolescina ima ..................nije strasan tinitus
nego meni se zujane pojaca kad pomerim donju vilicu u napred?????????
jel ima neko slicno iskustvo??????????????
I meni isto i drasticno poveca,isto i kad treba nesto tvrdje zvakati,simfonija u glavi,da covek pozeli ne jesti....Evo smrsao sam..XDXD No menja se i zvuk kad uduvam vazduh u usi..NE znam zasto pojaca se i kad radim cucnjeve,cim predjem u horizontalu,krevet,strunjaca,nebitno...
Marko...
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 7:35 pm

Cao zujasi!

Post od Marko... »

Micko prijatelju moramo pod hitno da te zenimo...jer je najbolje resenje za zujku druzenje u horizontali sa mladom zenskom osobom :lol: 8) vjeruj mi na tada na zujanje uopste i nemislis,a otvori se apetit...Sala na stranu,i meni je zujanje juce bilo jace,a danas je vec ok.Mrzi me svaki dan da vjezbam ali radim sklekove i trbusnjake otprilike tri do cetiri put nedeljno i trudim se da svaki dan da prosetam minimum kilometar tako da smatram da sam u dobroj fizickoj kondiciji sto mi omogucava da ovo cudo lakse podnosim!Veliki pozdrav
pera007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 12:24 pm

Post od pera007 »

De ste moji drugovi po zujanju :lol:
Je li neko pokusao akupunkturu?
Ja sam probao nekoliko tretmana, i pomoglo mi je. Ali citao sam na netu da nekim ljudima i ne pomaze. Ne znam, razmislite, ako vam bas prigusti, nije jeftino, ali u mom slucaju je pomoglo.
A takodje sam gledao emisiju o nekom Vitafonu, koji leci sve zivo, pa i zujanje kod nekog coveka(ne izgleda mi kao da je lagao, mada ko zna, za dobre pare i ja bih mozda bio Al Pacino :lol: ). Je l probao neko, ima iskustva?
Koliko sam razumeo to cudo regulise pritisak, cirkulaciju, nesanicu, gangrene, ujede od krpelja?, hemoroide, zujanje; pitanje je sta ne leci :lol:
Odgovori