Pistanje u usima i ORL pregled

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mina kg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mina kg »

Evo nas druze nas :) ,pistanje je kao i obicno tu,i jace je ovih dana valjda od vremena.Kako su ostali sa foruma ilma li poboljsanja kod vas :)
Marko...
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 7:35 pm

ZZzzz...

Post od Marko... »

Eto Mina ostadosmo samo ti i ja ostali naprasno ozdravise..il odose na godisnji..
Majch-yka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 04, 2008 12:57 pm

Post od Majch-yka »

Ma tu smo... :wink:
Činilo mi se da se stanje malo poboljšava ali poslednja 2 dana mi jako zuji / pišti šta već...
Čini mi se da je tome pridodala buka, preko puta zgrade grade neki objekat i jaka je buka...
Majch-yka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 04, 2008 12:57 pm

Post od Majch-yka »

e ljudi, dali se vama stanje pogorša ako popijete npr. kafu ili alkohol? Ja sam primetila da je kod mene gore... Čak i nakon jedne šoljice kafe... Što je i normalno možda, ali ja ne mogu bez kafe... Imam nizak pritisak.
Marko...
Stalni član
Stalni  član

cao!

Post od Marko... »

Sapatnice draga kafa samo pojacava zujanje..kao i visak kilograma i zacini..so najvise :wink: .A sto se alkohola tice posto se doslo do zakljucka da treba piti sto vise tecnosti a posto je alkohol to isto onda ne skodi..ako ne skodi to znaci da koristi sto bi rekao Lane Gutovic :lol: A pogotovo kad kriziramo onda se mozda i dobro malo nacvrcati :D
pera007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 12:24 pm

Post od pera007 »

pa 'de ste ljudi
evo i mene na raport
kad vec lekara ovde nema ni za lek
bar smo napravili dobru grupu za podrsku :lol:

kafu smanjite maksimalno
kao i bilo koji drugi nervni stimulans (npr. energetska pica poput guarane)
a alkohol
pa koliko sam citao nekima smeta
a nekima cak i pomogne oko zujanja, da vise ne znaju za njega, ali ni za sebe :lol:
oprezno s tim!
Marko...
Stalni član
Stalni  član

pozdrav!

Post od Marko... »

Pero savesti nasa pozdravljam te!Ti o ovoj nasoj muci znas vise no pojedini otorinolaringolog !:DA Sta mislite o slusanju glasne muzike..koncertima i ostalom..dal to utice na intezitet zujanja?
Micko1214
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 4:59 pm

Post od Micko1214 »

Pozz Ljudi...Evo probao sam i tu komoru i sipak..Nista....Samo sam nesto uradio sa plucima al boli me uvo...Ne znam sta reci,radimo i dalje na izbacivanju tinitusa iz glave,bez predaje....E uzgred,kad vec pominjete kafu i alkohol,mislim kafu ne pijem,zdrav zivot,nisam za te all-day droge...Ali sta kazes alkohol bi mogao pomoci? Mozda bi bilo dobro popiti koju casicu na eks pre spavanja da bih bar mogao da zaspem,ali lose bi bilo da pojaca zujanje....A mozda i koju jacu drogu probat...Mislim bojao bih se nekog tripa gde sve pocinje da zuji jos jace i jace sto bi realno moglo da mi se desi od alkohola ili neke travice...Moracu se raspitati...Pozzzz
Marko...
Stalni član
Stalni  član

cao!

Post od Marko... »

Micko od alkohola ti nece biti nista..kad si u drustvu popijes nekoliko piva ili koju casu vina naravno sve u razumnim granicama i spavaces kao beba..provjereno..samo budi optimista..Znas kako..ne moze nam biti gore nego muskarcima sa 40 godina bracnog staza,sta mislis kako je njima sa toliko godina zenskog zvocanja :D ..sala...pisite ljudi!
goranilic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 18, 2008 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Tinitus

Post od goranilic »

Imao sam povredu desnog uva.Cackanjem i nesrecnim slucajem sam povredio bubnu opnu a kako su lekari na VMA ustanovili verovatno i slusni zivac,jer je strano telo*cackalica,otisla duboko u unutrasnje uvo.Kada mi se to desilo a desilo se pre pet godina,osetio sam ostar bol i istog trenutka cuo pistanje i sustanje.Posto vise nisam osecao nikakav bol a nije bilo ni krvarenja.nisam odmah otisao lekaru a za tinitus sam mislio da ce proci.Medjutim s vremenom se stanje pogorsavalo verovatno i zbog upotrebe nikotina jer sam hronicni pusac a i zbog cestih prehlada.Na VMA mi je radjena timpanometrija i audiometrija i ustanovljeno je da desno ne cujem oko 15 % dijagnoza je bila hronicni tinitus.Prepisan mi je Ginko biloba ,cink,magnezijum,vitamin e i ksalol.Sve to i dalje uzimam ali imam osecaj da se stanje s vremenom pogorsava.Ono sto me je zacudilo je da mi lekar na VMA nije preporucio nikakvo dodatno snimanje glave.Samo mi je u zavijenoj formi receno da se tinitus tesko leci.Posto se stanje pogorsavalo,ja sam na svoju ruku koristio i generator suma u cilju navikavanja na tinitus,ali ni to mi nazalost nije uspelo jer je zujanje koje cijem mnogo jace od zvuka koji emituje generator.Sa promenom vremena imam i jake trenutne bolove u unutrasnjosti sada vec i levog uva,kao da me neko probada iglom.Lekari kazu da je bubna opna uredna i da je verovatno sama zarasla ali da je ostecena jos neka celija unutrasnjeg uva.Bio sam i na lecenje laserom ali ni to mi nazalost nije pomoglo.Sto se sluha tice sada desno vec ne cujem nekih 30 posto.Tinitus je pulsirajuci.Najjaci je na promenu vremena i posle velikog fizickog umora.Vise neznam sta da radim.Cuo sam za terapiju muzikom i magnetnom stimulacijom ali neznam da li to u nasoj zemlji lekari rade.Da li treba da idem da neka dodatna snimanja,da li mi je uopste ustanovljena prava dijagnoza i sta uopste da radim jer je ovo nepodnosljivo?
TINITUSSSSSSSSS
Marko...
Stalni član
Stalni  član

cao!

Post od Marko... »

Druze glupo mi da sad sve ponavljamo mi koji smo dosta o ovome pisali i koji imamo problema sa tinitusom duze vremena..uzmi procitaj sve komentare na ovu temu i shvatices sta treba da radis da bi tinitus drzao pod kakvom-takvom kontrolom!Pozdrav i samo pozitivno!
Milos003
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 01, 2008 6:22 pm

Post od Milos003 »

Pozdrav i od mene :)

Evo i ja se patim sa ovim,iscitao sam sve sto se pisalo na prethodnim stranama i nije mi bilo svejedno :(

Ipak,otisao sam kod specijaliste,i on mi je rekao da mi u levom uhu(u kome i osecam ,,zujanje'') fali ,,refleks'',odnosno da izgleda mi je zapusena Eustahijeva Tuba.Nisam dobio nikakve lekove da pijem,samo ,,ubacujem'' fizioloski rastvor dvaput dnevno kroz nos i ,,duvam'' da bi uslo u tubu.

Zujanje je inace jako slabog intenziteta,ali kad razmisljam o njemu ono je jace.Doduse jos uvek nije ,,potpuno'' proslo,znaci primecujem ga s vremena na vreme(narocito pri spavanju),ali dobro shvatam da moze da potraje.......

Inace imam 18 god

Mislite li da bih trebao da se zadovoljim ovom dijagnozom i cekam da jednostavno prestane nekad,ili da odem na neka detaljnija ispitivanja?

Pozz
Marko...
Stalni član
Stalni  član

cao!

Post od Marko... »

Naravno ako imas mogicnosti idi na neka detaljna ispitivanja posto tinitus ima mnostvo uzroka pa je potrebna njihova eliminacija...i misljenje razlicitih doktora o istom je dobro!Budi,smiren,uporan,i bez opterecenja i sve ce biti ok!
Milos003
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 01, 2008 6:22 pm

Post od Milos003 »

Hvala na odgovoru :D
Micko1214
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 4:59 pm

Post od Micko1214 »

Gde ste ljudi??Svi odzujali negde?? Moze li ko iskusan da me posavetuje malo u vezi spavanja,evo vec dva dana nisam spavao,a i inace odkad mi zuji vise ne spavam ko pre...Kako se vi sa tim borite,sta da radim?Mislim ja sam obicno budan i nerviram se dok se ne komiram od umora i tako...Al eto nisam se vec dva dana posteno komirao pa me to zabrinjava..XD Kupicu akvarijum sa nekom buckalicom i malu ukrasnu fontanu da mi stoje kraj kreveta,da mi malo maskiraju ton..Meni konstantno sistem radi 24h dnevno,muzika konstantno i to mi pomaze...Da li vi imate neko resenje?Savet... pozzz
Odgovori