Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
Hvala ti puno Danice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne mozes da zamislis koliko si me usrecila! Bas sam se zabrinula zbog tih krvavih mrlja!!! Mislila sam da nikada nece proci jer moj tata ima ocni pritisak pa sam pomislila da je nesto nasledno iako ja nemam problema sa vidom ali u ovakvim situacijama coveku pada svasta na pamet! Hvala jos jednom!!! Idem sad da skakucem od srece...
Da li neko moze da mi kaze kakav je strucnjak Jakovljevic koji radi na VMA? Koliko mogu da primetim svi oni su ORL, niko nije plasticni hirurg...da li to ima neke veze? Radim i devijaciju i estetiku...
Pre dva dana sam bio na VMA, primio me je dr. Bjelic. Pregledao me je i samo je rekao "au sinko, pa tebi je stvarno potrebna operacija" Covek se zacudio kako sam uopste disao na nos do sad. Pregled je trajao nepun minut. Na papiru je napisano "Indukovana je septorinoplasika". Operacija mi je zakazana za 25. maj. To je to za sad, ako neko ima neko pitanje vezano za pregled - tu sam.
Danice,nema potrebe da se plašiš,većeg tremaroša,što se tiče ambulanti i bolnica,od mene nema Gledaj da što pre odeš,barem ćeš znati na čemu si i gotovo.Meni se termin polako približava,pa sam k'o na iglama,samo da anestezija prođe o.k.Nego,da li neko zna da li može da se izađe taj dan,nakon operacije,da li ima potrebe da se leži još jednu noć?Pozzz
Džox,moja dijagnoza-Kiphoscoliosis nasi et deviatio septi nasi,indikovana je septorinoplastica,pa sad ti vidi1xaxaxa Nego,meni je rekao da mi je nos bio polomljen,e,sad-sećam se jakog udarca od vrata,ali nisam imala ni krvarenje niti podliv,zamisli kako ću dr.-a da namučim!
uh.. ne secam se da sam na mom listu procitao "Kiphoscoliosis", ali je ostatak identican Pazi, ja sam kao mali pljusnuo na beton, imao sam podlive preko celog lica i cenim da mi se tada deformisao nos (stvorila se grbica) i od tada do dana danasnjeg nisam disao normalno.
A kog datuma ti je zakazana operacija?
@danicabg
Covek je profesionalac, ne bi bilo lose da odes da te pregleda i da oceni koliko je problem ozbiljan. Malo mozes da izgubis, a mnogo da dobijes.
[quote="danicabg"] E,kad mene nešto plaši-ja se iznerviram i presečem agoniju,jednostavno uradim to šta treba i gotovo.Samo hrabro,neće te izgrditi,ako te to plaši.Slobodno ga sve pitaj.
E,Dzox,meni je pre tog udarca bio prav nos,e,sad posle tog udarca vremenom se stvorila mala grbica i otišao je malo u stranu,a kroz desnu nozdrvu jedva dišem,čitala sam da sa godinama to postaje sve veća prob.,pa polje sprečiti nego lečiti Sad-ili nikad,pa šta Bog da.Ne nadam se ničemu,nek mi bar uradi da normalno dišem i biću prezadovoljna.
[quote="dzox"]uh.. ne secam se da sam na mom listu procitao "Kiphoscoliosis", ali je ostatak identican Pazi, ja sam kao mali pljusnuo na beton, imao sam podlive preko celog lica i cenim da mi se tada deformisao nos (stvorila se grbica) i od tada do dana danasnjeg nisam disao normalno.
A kog datuma ti je zakazana operacija?
pa da, gotovo identican problem imamo, iste simptome imam sa desnom nozdrvom
A na pregled sam se odlucio tako sto sam gledao neku emisiju na RTS-u u kojoj su pricali bas o devijaciji : "kada ste mladi sve se to lako podnosi, ali kako godine odmichu, sve se vise problema stvara". U nastavku su rekli da je procedura jednostavna i da su komplikacije retke i eto, guglao malo, nasho ovaj forum, saznao sve detalje oko operacije i to je to.
Znaci tebi je operacija za 10 dana? Srecno tamo pa da prepricas utiske po povratku
[quote="dzox"]
E,druže,što bi se reklo-vreme je za remont! Naravno,i meni znače kao i svima odavde,informacije iz prve ruke,u suštini,kad dobiješ i stručno mišljenje,već si na pola puta od cilja