Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Yve
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2009 10:53 am

Post od Yve »

Nikola90po napisao:E meni zakazali za 1.april jer nisam na vreme pozvao. Ma nemoj da obracas paznju na nos,sve ce to doci na svoje
Без обзира што ниси успео да закажеш, појави се 25. Мени је Бијелић рекао још оног дана да ако не буде слободних термина за 25., дођем без заказивања.
Nikola90po
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:02 pm

Post od Nikola90po »

Ok.
jasnasubotic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 07, 2008 7:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jasnasubotic »

Koliko se odprilike zadrzavaju otoci na nosu, meni je proslo mesec i po od operacije i jos uvek mi je otecena jedna strana (nije bas toliko primetno), jel to normalno??? Pozdrav...
Jaslica88
tikica90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 26, 2009 9:58 pm

Post od tikica90 »

cao ljudi!
pazljivo sam citala vase poruke i odlucila da i ja idem kod cuvenog dr Bijelica na VMA. Vidim da je bas cenjen, da ga svi hvalite!
mene interesuje da li iko planira operacija da radi na leto? meni bi odgovaralao jul, i to kraj jula. Da li neko zna kad dr Bijelic ide na odmor?
Mira29
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 9:30 am

operacija nosa

Post od Mira29 »

Odgovor na ovo pitanje mozes dobiti samo ako pozoves VMA sestru Zeljku360-8850
ribizla021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 24, 2008 10:36 am

Post od ribizla021 »

lejdi scarlett napisao:Da li mislite da je moguce otici kod dr. Bjelica u maju na pregled i zakazati operaciju za jun? Na ovom forumu sam procitala da se kod njega ceka malo duze na operaciju. Da li je to tacno? Koliko se tacno ceka i da li je moguce ubrazati to malo? U kom periodu on ne radi operacije? Kakva je situacija za vreme letnjih meseci, npr. jul i avgust?
Ljudi, znam da preterujem sa pitanjima ali mi je bas frka. :o
Kakva su vasa iskustva sa zakazivanjem? Ja bih to odradila u maju ali ne znam da li je moguce otici tada na pregled i zakazati za kraj juna. Imam ispite pa sam u frci... :(
ja sam bila na pregledu krajem januara, i zakazano mi je za 23.03.
u proseku chekash mesec i po, najvishe dva za operaciju, mada mozhesh mu ostaviti broj telefona pa ako neko sluchajno otkazhe oni ti jave da mozhesh i ranije doci
ribizla021
Novi član
Novi član

Post od ribizla021 »

Necika napisao:Super sto mogu da nosim ves :D Reci cu za menstruaciju, ipak mi je na prvom mestu da sve prodje u redu i da se probudim iz anestezije. Naravno da nisam pitala to samo zbog higijenskih razloga vec da znam i kako cu se pojaviti pred sestrama i doktorom, gola ili cu imati bar nesto na sebi. Meni menstruacija inace kratko traje, 4-5 dana, tako da cu ih obavestiti ukoliko mi bude duze trajala a u slucaju da prodje do ponedeljka reci cu da mi je danas poslednji dan pa sta oni odluce tako da ce da bude. Zakazala sam operaciju pre mesec i po dana, nisam mogla u tacan dan da znam kad cu da dobijem jer kao sto svi znamo menstuacija nekad moze da kasni a nekad da porani, uglavnom znala sam da ce biti najmanje 5 dana pre operacije, tako se potrefilo i sta sad da radim.
Ja sam ih zvala juche da pitam u vezi menstruacije, dobila sam u sredu, a u ponedeljak idem na vma, kontam da ce prestati do tada, ipak je to 6 dana, ali ko zna =)) uglavnom, sestra mi je rekla da ako imam ne mogu da me operishu, opet dodushe kontam, ako je taj neki poslednji dan da mogu.
Googlovala sam po americhkim forumima i sajtovima, i uglavnom je odgovor da je operacija moguca ukoliko ti je 2-3. dan menstruacije proshao.

Chak shta vishe, ti sve analize mozhesh uraditi dok imash, i vadjenje krvi i urin, i to sam pitala u poliklinici gde ce mi to raditi, tako da nemash nikakve brige, bar shto se analiza tiche.
jelenaaI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 21, 2009 2:37 pm

Post od jelenaaI »

Cao svima... Inace ja sam nova na ovom forumu i zanima me apsolutno sve vezano za operaciju nosa. U martu imam zakazan pregled kod doktora Bjelica na vma. Da budem iskrena imam tremu, pogotovo zbog manjka podrske od strane roditelja i okoline. Problemi koje imam sa nosom su inace cesto slinavljenje i zapusenje, algerijska podloga takodje, i naravno neprikladna velicina nosa u odnodu na facu. Cula sam medjutim da operacija nosa nije nimalo laka. Svejedno ne plasim se toga i sigurna sam da bih se podvrgla tome. Jedan problem jos postoji, a to je sto mi se blizi prijemni ispit za fax, matursko vece tako da bi mi taj hiruski zahvat odgovarao tek u julu ili avgustu, a nisam sigurna da li tada doktor radi...? :o Svaki savet i podeljeno iskustvo dobro bi mi dosao. Unapred hvala :)
jelenaaI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 21, 2009 2:37 pm

Post od jelenaaI »

Cao svima... Inace ja sam nova na ovom forumu i zanima me apsolutno sve vezano za operaciju nosa. U martu imam zakazan pregled kod doktora Bjelica na vma. Da budem iskrena imam tremu, pogotovo zbog manjka podrske od strane roditelja i okoline. Problemi koje imam sa nosom su inace cesto slinavljenje i zapusenje, algerijska podloga takodje, i naravno neprikladna velicina nosa u odnodu na facu. Cula sam medjutim da operacija nosa nije nimalo laka. Svejedno ne plasim se toga i sigurna sam da bih se podvrgla tome. Jedan problem jos postoji, a to je sto mi se blizi prijemni ispit za fax, matursko vece tako da bi mi taj hiruski zahvat odgovarao tek u julu ili avgustu, a nisam sigurna da li tada doktor radi...? :o Svaki savet i podeljeno iskustvo dobro bi mi dosao. Unapred hvala :)
taske86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 9:05 pm

Post od taske86 »

jelenaaI napisao:Cao svima... Inace ja sam nova na ovom forumu i zanima me apsolutno sve vezano za operaciju nosa. U martu imam zakazan pregled kod doktora Bjelica na vma. Da budem iskrena imam tremu, pogotovo zbog manjka podrske od strane roditelja i okoline. Problemi koje imam sa nosom su inace cesto slinavljenje i zapusenje, algerijska podloga takodje, i naravno neprikladna velicina nosa u odnodu na facu. Cula sam medjutim da operacija nosa nije nimalo laka. Svejedno ne plasim se toga i sigurna sam da bih se podvrgla tome. Jedan problem jos postoji, a to je sto mi se blizi prijemni ispit za fax, matursko vece tako da bi mi taj hiruski zahvat odgovarao tek u julu ili avgustu, a nisam sigurna da li tada doktor radi...? :o Svaki savet i podeljeno iskustvo dobro bi mi dosao. Unapred hvala :)
Vrati se 20 strana unazad, kako ne bi sve iznova pisali.
ribizla021
Novi član
Novi član

Post od ribizla021 »

U koliko sati otprilike "otpushtaju" iz bolnice?
tikica90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 26, 2009 9:58 pm

Post od tikica90 »

zvala sam broj koji je neko napisao na forumu, ali se niko ne javlja... jel to uvek tako?
taske86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 9:05 pm

Post od taske86 »

tikica90 napisao:zvala sam broj koji je neko napisao na forumu, ali se niko ne javlja... jel to uvek tako?
Koji broj si zvala?Zbog cega?Ako vec postoji problem, moras otici prvo na pregled..
penelopeeee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 2:05 am

Post od penelopeeee »

jasnasubotic ne znam sta ti je sve radjeno pa da ti kazem za otoke,ali u svakom slucaju je to individualno.ne postoji neko univerzalno pravilo.ako nisu primetni nemoj da se obazires spasce sami od sebe.ja sam imala otvorenu rinoplastiku i rekli su mi otoci spadaju posle 6 mesecii do godinu dana...i meni su se slili na jednu stranu,i evo ne pomeraju se vec 5 nedelja ima od operacije ali nije strasno,ne vidi se puno.pozz
Nikola90po
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:02 pm

Post od Nikola90po »

Ja ne znam sta ti podrazumevas pod "otokom" ali nijedna rana,krasta,posekotina ne ostaje god.dana. Prvi put su mi radili otvorenu i posle 3 meseca sve kao novo.
Odgovori