Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Mira29
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 9:30 am

Post od Mira29 »

Lejdi,
ja sam zvala VMA i pricala sa sestrom Zeljkom, posto i meni zbog posla odgovara maj ili jun. Ona kaze da u pomenutim mesecima dr. Bjelic radi operacije samo ako ne ode na odmor, a misli da nece. Takodje mi je rekla da se pregledi rade sredom od 15:30h (u prizemlju na blagajni platis pregled 1.600 din. i odes na IV sprat, ne mora da se zakazuje pregled jer kaze dr. Bjelic nikoga ne vrati).
Posto nisam sigurna koji mi datum odgovara u maju ili junu za operacuju kaze da dodjem na pregled i posle kad utvrdim datum samo pozovem i zakazem operaciju.
Yve
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2009 10:53 am

Post od Yve »

Никола, процедура ми је позната и мало се разликује од твоје претпоставке. Поздрав!
Yve
Stalni član
Stalni  član

Re: .

Post od Yve »

natali88 napisao:e imam jedno pitanje..bila sam u jednoj privatnoj laboratoriji da pitam za analize i rekli su mi da mora da se precizira koje tacno BIOHEMIJSKE ANALIZE trebaju posto ima bas dosta,a nemoguce da moraju sve da se urade..inace od bjelica sam dobila onaj papiric sta sve treba pre operacije,pa ako neko zna odgovor..
На папиру који си добила стоји шта треба обавезно одрадити.
lejdi scarlett
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 12:06 am

Post od lejdi scarlett »

Hvala Miro.
:D Interesuje me jos nesto. Ako bi mogao da mi odgovori neko ko je radio kod dr. Bjelica. Kakav je osecaj u nosu mesec dana nakon operacije. Da li je neugodno? Boli li? Golica? Kako disete? Bolje nego ranije ili ne? Ako jeste, koliko dugo traje taj neugodan osecaj? :roll:
cosma shiva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 3:01 pm

Cao nosici :)

Post od cosma shiva »

Evo i ja sam danas skinula masku, gips, i vadila tampone i osecaj je divan, konacno disem i na nos (mislim disala sam i pre, samo nisam mogla sada od tampona) mogu da spavam bez budjenja da bi popila vode jer su mi usta suva ko pustinja...
Citava procedura danas je prosla super, bila sam u frci mnogo vecoj nego pre operacije, kako ce to da izgleda, hocu li biti zadovoljna itd...
Medjutim sve je ok, izgledam ko cudoviste, otecena, zuta, modra, crvena, kriva usta :), ALI... kada ti svi otoci padnu i boje nestanu nosic ce da bude suuuper i sada je lep, natecen, ali vidi se da ce biti bas lep hehehe.... nekako vidim sve to bas pozitivno, a bas sam se bojala. Kad su moji roditelji, koji nisu mogli da shvate zasto ja to radim, odusevljeni... Sta da vam kazem... samo napred, bit svega je da nema nekih bolova, to sto se malo mucimo zbog ovog ili onog nije nista u odnosu kako bi nam bilo da nas boli.
Naravno i da pohvalim naseg Dr. Bjelica, on je BOG!

Eto narode, javicu se opet sa novim rezultatima, a svima vama zelim sve naj naj bolje...
Nikola90po
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:02 pm

Post od Nikola90po »

Naravno da je Bog :-)
lejdi scarlett
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 12:06 am

Post od lejdi scarlett »

Da li mislite da je moguce otici kod dr. Bjelica u maju na pregled i zakazati operaciju za jun? Na ovom forumu sam procitala da se kod njega ceka malo duze na operaciju. Da li je to tacno? Koliko se tacno ceka i da li je moguce ubrazati to malo? U kom periodu on ne radi operacije? Kakva je situacija za vreme letnjih meseci, npr. jul i avgust?
Ljudi, znam da preterujem sa pitanjima ali mi je bas frka. :o
Kakva su vasa iskustva sa zakazivanjem? Ja bih to odradila u maju ali ne znam da li je moguce otici tada na pregled i zakazati za kraj juna. Imam ispite pa sam u frci... :(
Nikola90po
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:02 pm

Post od Nikola90po »

Na sva pitanja koja si postavila jedino ti sestra Zeljka moze odgovoriti,mi mozemo samo da nagadjamo
loverka 24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 5:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od loverka 24 »

lejdi scarlet: najbolje idi sada na pregled,i zakazi na vreme,reci da ti tada odgovara,jel je chovek preobukiran,cheka se mesec - dva na operaciju.
danny74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 9:55 pm

Post od danny74 »

Imam jedno pitanjce za Yve i Cosma shiva. Kakvog su vam oblika bili nosici pre operacije. U strasnoj sam frci, obzirom da mi je ovo druga operacija, imam zakazano 22.04. I imam grbu, pa me zanima da li ste imale slican problem i kako ga je doktor resio. Hvala unapred
dečkaaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 6:08 pm

Post od dečkaaa »

ju hu,ljudi,napokon da se javim,vidim da ima novosti i da vlada pozitivna atmosfera,to voolim! :D
loverka 24-imam zakazano 6.4 prijem,ako i ti tada imaš,javi,pa da se čujemo,meni bi značilo da imam društvo i baš bi bilo extra :)
nikola,Yve-HVALA VAM PUUUNOO NA PODRŠCI,VEEEEEELIKI POZZZZZ
Necika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 12:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Necika »

Super sto mogu da nosim ves :D Reci cu za menstruaciju, ipak mi je na prvom mestu da sve prodje u redu i da se probudim iz anestezije. Naravno da nisam pitala to samo zbog higijenskih razloga vec da znam i kako cu se pojaviti pred sestrama i doktorom, gola ili cu imati bar nesto na sebi. Meni menstruacija inace kratko traje, 4-5 dana, tako da cu ih obavestiti ukoliko mi bude duze trajala a u slucaju da prodje do ponedeljka reci cu da mi je danas poslednji dan pa sta oni odluce tako da ce da bude. Zakazala sam operaciju pre mesec i po dana, nisam mogla u tacan dan da znam kad cu da dobijem jer kao sto svi znamo menstuacija nekad moze da kasni a nekad da porani, uglavnom znala sam da ce biti najmanje 5 dana pre operacije, tako se potrefilo i sta sad da radim.
Yve
Stalni član
Stalni  član

Post od Yve »

Питање за оне који су већ оперисани. Да ли сте по скидању тампона и маске, имали неку красту/бубуљицу/отеклину/допиши која је мењала утицала на облик носа у тим данима?
Yve
Stalni član
Stalni  član

Post od Yve »

danny74 napisao:Imam jedno pitanjce za Yve i Cosma shiva. Kakvog su vam oblika bili nosici pre operacije. U strasnoj sam frci, obzirom da mi je ovo druga operacija, imam zakazano 22.04. I imam grbu, pa me zanima da li ste imale slican problem i kako ga je doktor resio. Hvala unapred
Мој нос је био чудан, благо закривљен у једну страну а све се погоршало после једне незгоде децембра 2008. Добила сам грбицу, мада је и пре незгоде постојала као благи прелаз али није предтављала никакав естетски проблем. Сада ми је пре свега профил сасвим другачији, благо прћаст. Никакве грбице више нема, мада, маска ми је скинута тек пре 3 дана. Др Бијелић ће ти средити све, ништа не брини.
danny74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 9:55 pm

Post od danny74 »

Yve, hvala na odgovoru, a na koji deo nosa mislis kada kazes krasticu, ja sam doduse operisana prvi put pre cetiri godine, ali i dalje imam sa unutrasnje strane nosa krasticu na mestu gde je pravljen rez i gde su bili konci. Mada i odmah nakon skidanja maske sa spoljasnje strane nosa bila je neka mala tufna bas na tom mestu, ali to je nakon nekog vremena proslo. Pozz
Odgovori