Код реза имам неко задебљање и не могу да га скинем штапићем па сам сконтала да је то крастица за коју су ми они споменули да је имам. Та крастица ми не представља проблем јер не смета. Међутим, изнад те (негде на средини десне ноздрве) се појавило нешто ново (отеклина, задебљање, бубуљица), такође са унутр.стране и створила се туфница (као сенка) али и ОТОК са спољашње стране на истом месту. Мој највећи страх је да је то нешто треће и да је нос почео да иде у страну, тј. да личи на онај пре операције, гледано спреда. Не могу да ишчекам контролу. Да ли знаш да се неком нешто слично десило? Да ли је могуће ида имам неку нову бубуљицу/крастицу или је мој нос моја судбина? Такође ме занима зашто радиш другу операцију и где си радила прву? Који су разлози за незадовољство? Унапред се извињавам ако је негде то већ објашњено. Хвала и теби на одговору, danny74.danny74 napisao:Yve, hvala na odgovoru, a na koji deo nosa mislis kada kazes krasticu, ja sam doduse operisana prvi put pre cetiri godine, ali i dalje imam sa unutrasnje strane nosa krasticu na mestu gde je pravljen rez i gde su bili konci. Mada i odmah nakon skidanja maske sa spoljasnje strane nosa bila je neka mala tufna bas na tom mestu, ali to je nakon nekog vremena proslo. Pozz
Operacija nosa
Pozdrav. Ja bih isto trebala u toku leta da idem na operaciju, pa poprilicno pratim sta se pise na ovom forumu..cisto da budem u toku..i pokupim korisne informacije (kojih zaista ima).
Elem, malo me je sinoc uplasila jedna devojka sa kojom sam pricala, a koja je pre tri godine radila estetiku: rekla je da je ona imala losa iskustva sa ovom operacijom..da je radila samo estetiku, zato sto nije imala nikakvih problema sa disanjem, ali mi je rekla da su joj se upravo nakon operacije pojavili problemi sa disanjem. Naime, neposredno nakon operacije njoj su u nosu poceli da se pojavljuju (kako ih je ona nazvala) mostovi..(!?) Kako mi je ona to opisala to ti je nesto kao kada ti tkivo u samom nosnom kanalu pocne da srasta i zbog toga se pojavi veliko suzenje u nosu i samim tim i problemi sa disanjem. Rekla mi je da to izgleda bukvalno kao mostic u nosu, da joj mnogo smeta, a da se to resava tako sto odes kod hirurga, pa ti oni to iseku, ali je problem sto se t opet pojavljuje.
Nisam zelela da vas uplasim..ali mene je ovo poprilicno zacudilo.. Ne znam..mozda treba pitati doktora o ovome..kolike su sanse da se ovako nesto dogodi i sl.
Elem, malo me je sinoc uplasila jedna devojka sa kojom sam pricala, a koja je pre tri godine radila estetiku: rekla je da je ona imala losa iskustva sa ovom operacijom..da je radila samo estetiku, zato sto nije imala nikakvih problema sa disanjem, ali mi je rekla da su joj se upravo nakon operacije pojavili problemi sa disanjem. Naime, neposredno nakon operacije njoj su u nosu poceli da se pojavljuju (kako ih je ona nazvala) mostovi..(!?) Kako mi je ona to opisala to ti je nesto kao kada ti tkivo u samom nosnom kanalu pocne da srasta i zbog toga se pojavi veliko suzenje u nosu i samim tim i problemi sa disanjem. Rekla mi je da to izgleda bukvalno kao mostic u nosu, da joj mnogo smeta, a da se to resava tako sto odes kod hirurga, pa ti oni to iseku, ali je problem sto se t opet pojavljuje.
Nisam zelela da vas uplasim..ali mene je ovo poprilicno zacudilo.. Ne znam..mozda treba pitati doktora o ovome..kolike su sanse da se ovako nesto dogodi i sl.
Yve, nemoj da se brines zbog krastice, to je verovatno reakcija na nesto, svoj konacan izgled nosa ces videti za nekih 6 meseci, mozda i duze. Ja imam utisak da i danas posle 4 godine, moj nos menja oblik. E, a moj nos. Dakle jos od puberteta sam mastala da imam manji, lepsi nos, u detinjstvu sam pala na isti pa je izgledao onako veliki, sa grbom ne bas toliko izrazenom i blago povijen i dugacak. Posle par neuspelih pokusaja (neki doktori su me ubedili da nema potrebe za operacijom, a jednom sam cak i otisla kod dr Maje Djukic-ORL Dedinje, ali je bila velika guzva pa su mi otazali op.) Zahvaljujuci jednom poznanstvu dosla sam u kontakt sa dr Jakovljevicem takodje ORL hirurg na VMA, tada ovaj forum nije postojao, a i nisam se bas raspitala. Rekao je da ce ga skratiti i smanjiti, u otpusnoj listi pise operacija vrha i krila nosa. Nakon skidanje maske, odmah se videlo da nista ama bas nista nije uradjeno, cak je grbica prerasla u grbu. Ah da malo je podigao vrh nosa, sto je dovelo do zadebljnja istog. To sada izgleda mnogo ruznije, sto je dr na kontroli i rekao Zato mi je frka jer treca op. uglavnom nemoze da se izvede. Nisam ovo do sada pisala bojeci se da cu ovaj narod da uplasim, ali ipak sada mislim da ovo postoji da bi razmenili iskustva, i dobra i losa. Pozzz
Yve, jos nesto, iz moje price mozes izvuci da je u sustini jako bitan doktor koji ti radi op., a moja je greska sto se tada nisam dobro raspitala. Ja verujem da dr Bijelic odlicno radi, a to se vidi iz prilozenih postova, a i videla sam na pregledu par njegovih remek-dela. Zato glavu gore, bice tvoj nosic lep.
danny74
Хвала ти на подршци и објашњењу. Ни моја намера није била да икога уплашим, али морала сам да изнесем своје утиске. Мој проблем је асиметрично отекао нос па се бојим да тако и не остане, односно да криво не срасте. Али, доктор ће ми на контролном прегледу све објаснити тако да сам одлучила да се смирим до тад. Била сам спремна и на велике болове и на велике муке, само да будем задовољна на крају. С друге стране, имала сам и имам огромно поверење у др Бијелића. (Оно, ја бих волела да је он негде стално доступан за мене па да могу за све и свашта да му се обратим.) Пре операције сам ишла на прегледе и код других лекара, и ОРЛ и естетских хирурга (од којих су неки предлагали само операцију девијације, неки незнатне измене), али ми је др Бијелић једини рекао оно што сам и сама мислила, као што сам већ на овом форуму помињала. Без много објашњења, без лажне љубазности, јасно ми је и отворено рекао да закажем операцију и не бринем. На страну то што је он оставио најјачи утисак на мене, накнадно сам сазнала да је многе људе које познајем и који су задовољни оперисао управо он. Оно што ми даје веру да ће мој нос бити ок и да је ово само пролазни оток је рука која ме је оперисала.
Пуно среће и без страха!
А што се треће операције тиче, не желим ти је и сигурна сам да до ње неће ни доћи после интервенције др Бијелића, али је могуће извршити је (злу не требало), колико је мени познато.
Хвала ти на подршци и објашњењу. Ни моја намера није била да икога уплашим, али морала сам да изнесем своје утиске. Мој проблем је асиметрично отекао нос па се бојим да тако и не остане, односно да криво не срасте. Али, доктор ће ми на контролном прегледу све објаснити тако да сам одлучила да се смирим до тад. Била сам спремна и на велике болове и на велике муке, само да будем задовољна на крају. С друге стране, имала сам и имам огромно поверење у др Бијелића. (Оно, ја бих волела да је он негде стално доступан за мене па да могу за све и свашта да му се обратим.) Пре операције сам ишла на прегледе и код других лекара, и ОРЛ и естетских хирурга (од којих су неки предлагали само операцију девијације, неки незнатне измене), али ми је др Бијелић једини рекао оно што сам и сама мислила, као што сам већ на овом форуму помињала. Без много објашњења, без лажне љубазности, јасно ми је и отворено рекао да закажем операцију и не бринем. На страну то што је он оставио најјачи утисак на мене, накнадно сам сазнала да је многе људе које познајем и који су задовољни оперисао управо он. Оно што ми даје веру да ће мој нос бити ок и да је ово само пролазни оток је рука која ме је оперисала.
Пуно среће и без страха!
А што се треће операције тиче, не желим ти је и сигурна сам да до ње неће ни доћи после интервенције др Бијелића, али је могуће извршити је (злу не требало), колико је мени познато.
Mislim da si ti zapravo navukla neku alergiju, sto je sada rezultiralo blagim otokom sluzokoze.Yve napisao:Питање за оне који су већ оперисани. Да ли сте по скидању тампона и маске, имали неку красту/бубуљицу/отеклину/допиши која је мењала утицала на облик носа у тим данима?
Da li imas potpun protok na obe nozdrve?
Хвала на одговору. Мислим да твоје питање погађа суштину. На страни где је тај оток или нешто слично, проток је слабији. Непосредно по скидању маске све је било исто и на једној и на другој страни. Напомињем да ми је сада отежен проток кроз десну ноздрву а да сам пре операције теже дисала (заправо нисам дисала) на леву. Још једна напомена у вези твоје претпоставке о алергији: узимам Pressing од операције због алергија које имам на неке ствари. Па, каква је твоја процена пошто видим да си већ оперисан и да си прилично добро обавештен када је ова операција у питању?taske86 napisao:Mislim da si ti zapravo navukla neku alergiju, sto je sada rezultiralo blagim otokom sluzokoze.Yve napisao:Питање за оне који су већ оперисани. Да ли сте по скидању тампона и маске, имали неку красту/бубуљицу/отеклину/допиши која је мењала утицала на облик носа у тим данима?
Trebalo bi sve biti ok posle izvesnog vremena.Za sada to stavi u drugi plan, cuvaj se prehlade, vodi racuna da se ne povredis i pazljivo cisti svoj nosic.Nikakvo rovarenje, cackanje po nosu, nije pozeljno, jer ce to sve dodatno usporiti tvoj oporavak.Zapamti da je svakoj rani da bi zarasla potrebnan 21 dan, znaci odprilike mesec dana da vam se lice vrati u normalu.Yve napisao:Хвала на одговору. Мислим да твоје питање погађа суштину. На страни где је тај оток или нешто слично, проток је слабији. Непосредно по скидању маске све је било исто и на једној и на другој страни. Напомињем да ми је сада отежен проток кроз десну ноздрву а да сам пре операције теже дисала (заправо нисам дисала) на леву. Још једна напомена у вези твоје претпоставке о алергији: узимам Pressing од операције због алергија које имам на неке ствари. Па, каква је твоја процена пошто видим да си већ оперисан и да си прилично добро обавештен када је ова операција у питању?taske86 napisao:Mislim da si ti zapravo navukla neku alergiju, sto je sada rezultiralo blagim otokom sluzokoze.Yve napisao:Питање за оне који су већ оперисани. Да ли сте по скидању тампона и маске, имали неку красту/бубуљицу/отеклину/допиши која је мењала утицала на облик носа у тим данима?
Ko ti je prepisao Pressing?O svemu porazgovaraj sa Bjelicem na kontolnom pregledu kroz dve nedelje.
taske86
У отпусној листи стоји да то узимам до контроле (потписао др Бијелић) а кренула сам са узимањем на дан операције, односно то вече. Хвала Богу па сам се сетила да поменем пре операције те давно заборављене проблеме са алергијама. Хвала пуно на одговору! Сјајан си дијагностичар!
p.s. Са ризиком да звучим глупо, морам да питам - 21 дан после операције или 21 дан по скидању маске? Хвала!
У отпусној листи стоји да то узимам до контроле (потписао др Бијелић) а кренула сам са узимањем на дан операције, односно то вече. Хвала Богу па сам се сетила да поменем пре операције те давно заборављене проблеме са алергијама. Хвала пуно на одговору! Сјајан си дијагностичар!
p.s. Са ризиком да звучим глупо, морам да питам - 21 дан после операције или 21 дан по скидању маске? Хвала!
Posle operacije, al to se uvek oduzi malo zbog nase nestrucne nege.Pozdrav i javi se ako budes imala nekih problema.Yve napisao:taske86
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 12:06 am
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:02 pm
Контрола је за 14 дана од детампонаде тј. у твом и мом случају у среду 25. марта. А што се тиче спрата, трећи или четврти, код шалтера Поште, питаћу поново на шалтеру кад будем уплаћивала, не знам напамет. А кад је сатница у питању, па поподне... негде између 15:30 и 19...Nikola90po napisao:Yve kada su ti zakazali kontrolu,koji sprat i u koliko sati?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:02 pm