Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Yve
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2009 10:53 am

Post od Yve »

Да, cosmo shiva, то сам ја. Мислила сам да сам ти послала поруку на пп. У сваком случају мејл послат. Чујемо се.
Nikola90po
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:02 pm

Post od Nikola90po »

Yve aj mi molim te reci kako se koriste ove ad kapi? Ja zaboravio sta mi sestra rekla.
Mira29
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 9:30 am

Post od Mira29 »

Cosmo shiva , kako si,jesi li skinula masku, bas me interesuje da li si zadovoljna
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

@Mira29
Hvala na odgovoru, moracu poceti da stekam kintu po strani :)
Jos jedno pitanje, posto nisam iz BGa, na koji nacin mogu da zakazem pregled? Da li prvo trebam u lokalnoj bolnici da dobijem uput na VMA ili mogu i odmah direktno na VMA na zakazivanje?
Hvala jos jednom.
Suuzy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 01, 2009 5:24 pm

Post od Suuzy »

Pregled treba da se zakaze, pozoves sestru Zeljku koja zakazuje preglede na 011/360-8850 Ako hoces da platis pregled 1.600 din. onda ti uput ne treba. Najbolje da je pozoves da proveris sve to, ali recimo ja sam isla bez uputa i knjizice, platila pregled, i sad strpljivo cekam 16.april. :)
Nikola90po
Novi član
Novi član

Post od Nikola90po »

Yve brzo pisi kako da koristim ove AD kapi? :-)
Yve
Stalni član
Stalni  član

Post od Yve »

Никола, четири пута дневно штапић за уши који је натопљен у АД уљане капи благо увуци у ноздрву и пређи преко септума (то је унутрашњи, не спољашњи део унутрашњости ноздрве, ако се разумемо). На тај начин ћеш омекшати септум и ишчистити крв. Мени је речено да то радим до контроле, вероватно и теби, са напоменом да то одрадим а не само да увучем и извучем штапић.
Извини што овако касно одговарам, спавала сам после јутрошње драме. Пуно поздрава.
И, да, контролу сам заказала. Има слободних термина.
Poslednja izmena od Yve u Sre Mar 11, 2009 8:31 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Yve
Stalni član
Stalni  član

Post od Yve »

dzox
Преглед се заказује преко службе за заказивање ВМА на број 011-3608-498. То је систем за који ја знам. Прегледи су средом од 15:30, за цивиле који плаћају.
Yve
Stalni član
Stalni  član

Post od Yve »

Никола?
Nikola90po
Novi član
Novi član

Post od Nikola90po »

Ok. Super. Nego sta su ti rekli za kontrolu? Meni su rekli da ako je doktor rekao da dodjem za 14 dana,onda ne treba da se zakazuje.
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

Hvala Suuzy i Yve :) Nemam vise pitanja, ali s budnim okom cu i dalje pratiti desavanja na temi :)
Pozdrav.
Yve
Stalni član
Stalni  član

Post od Yve »

Nikola90po napisao:Ok. Super. Nego sta su ti rekli za kontrolu? Meni su rekli da ako je doktor rekao da dodjem za 14 dana,onda ne treba da se zakazuje.
А мени је рекао да ако не успем да закажем, да се само појавим тог дана. Сестра ме је саветовала да закажем још данас на шалтеру 8 али мени није било до возикања лифтом и чекања после оног мантања у глави па сам од куће телефоном позвала и одрадила то. Можда сам превише инсистирала па сам добила толике информације. У сваком случају, поступи онако како су ти они рекли.
Како иде са АД капима?
funkyy78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 2:05 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od funkyy78 »

i ja sam zavrsio,operisan u cetvrtak tj 5.marta,izasao u nedelju,nista me nije bolelo,apsolutno nista sto se tice nosa,ali me uzasno boli ruka tj infuzija (nosio sam 3-4 dana u ruci) i imam problema jer mi je jos uvijek zatvorena jedna komora nosa.koliko dana treba sa prodje da bude sve kako treba???imam dva spreja i kremu koju koristim,receno mi je i da ispiram sa slanom vodom...sto se tice vadjenja tampona nista nije bolelo,ali zato kad je usisivao krv iz nosa kad mi mozak nije izvukao na onaj usisivac :lol: katastrofalno je bilo.dosao sam dan ranije u bolnicu ,u jutro pola sata pred operaciju sam popio samo neku tabletu i to je bilo sve(vidim da neki spominju inekcije neke i to)
Yve
Stalni član
Stalni  član

Post od Yve »

И у мом случају др Бијелић је врхунски одрадио посао. То је већ сада уочава и на фотографијама пре и после а и кроз чињеницу да раније готово да нисам дисала кроз нос а сада је то могуће. Јуче ми је одрађена детампонада. Поступак није болан (оно, истини за вољу- боли али у границама подношљивог), више је непријатан, што због неизвесности што због чињенице да су вам очи том приликом затворене. Али, доктор све време говори шта ради и тиме се нелагодност умањује. Све то траје пар минута. Прво се скида гипс (и то у три фазе- бензин, алкохол и нешто треће ) а онда се ваде тампони.
У мом случају је било крварења из носа (вероватно због изненадног дотока кисеоника у мозак) и благе вртоглавице коју сам негирала (сматрајући то "нормалним" стањем) док није постала озбиљнија. То се десило можда због мириса бензина или комбинације других фактора али није дуго трајало.
О првим утисцима не бих говорила. Још увек имам све боје на лице, од жуте до љубичасте, додуше местимично и имам оток изнад носа, негде између обрва. Такође, нос ми је видно отечен. Испод свега тога, назире се много лепши профил од пређашњег.
Надам се да ће се ускоро повући отоци. Тада ћу имати потпунију слику и дефинисанији утисак. За сада сам задовољна оним што видим. Можда и зато што нисам ништа очекивала, у смислу конкретног облика какав желим. Једноставно сам се препустила умешности др Бијелића. Нос какав сада видим лепше пристаје мом лицу. Време ће показати какав је крајњи резултат.
cosmo shiva, очекујем твоје утиске сутра.
Nikola90po
Novi član
Novi član

Post od Nikola90po »

E dobro ide sa kapima,ali najore je istresanje nosa! Sad sam pokusao,i boli,a i izlazi krv. Uzas! A tebi kako nosic? :-) Na koji br.da zakazem?
Odgovori