Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
funkyy78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 2:05 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od funkyy78 »

eej
funkyy78
Novi član
Novi član

Post od funkyy78 »

ej ja u cetvrtak idem na operaciju , radim je u Njemackoj,po prvi put se operisem i nije mi nimalo prijatno...imam devijaciju od loma pa imam veliki problema sa disanjem jedna komora je skoro totalno zatvorena ,a druga tako i tako objasnjavao mi je doktor da mora i da sijece nesto unutra(ne znam strucni naziv) :D i ujedno da ispravi kost koja je skoro neprimjetno kriva i kaze mi ovako : operaciju ce raditi kroz nos-govori li to kome sta???tampone cu nositi dan dva i tamponi su silikonski-jel bolje to???ne plasim se bolova posle operacije,plasim se samog cina operacije citam da su neki osjetili kako lome nos ali nisu bol osjecali ,jel moguce da se osjeti to???ma samo da dozivim da se probudim ,pa nek boli koliko oce......da i to u grlo sto stavljaju kad stave,kad vade tu cjevcicu ,koliko dugo traje taj cin i je li bolan,i gdje te uspavaju u op.sali ili u sobi I jel ste morali ci da dodjete dan prije u bolnicu kao st ja moram???hvala unapred i pozzz
Nikola90po
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:02 pm

Post od Nikola90po »

Za one koji su bili kod Bijelica,treba li bade mantil da ponesem? Tako pise na onom papiru,ali?
taske86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 9:05 pm

Post od taske86 »

funkyy78 napisao:ej ja u cetvrtak idem na operaciju , radim je u Njemackoj,po prvi put se operisem i nije mi nimalo prijatno...imam devijaciju od loma pa imam veliki problema sa disanjem jedna komora je skoro totalno zatvorena ,a druga tako i tako objasnjavao mi je doktor da mora i da sijece nesto unutra(ne znam strucni naziv) :D i ujedno da ispravi kost koja je skoro neprimjetno kriva i kaze mi ovako : operaciju ce raditi kroz nos-govori li to kome sta???tampone cu nositi dan dva i tamponi su silikonski-jel bolje to???ne plasim se bolova posle operacije,plasim se samog cina operacije citam da su neki osjetili kako lome nos ali nisu bol osjecali ,jel moguce da se osjeti to???ma samo da dozivim da se probudim ,pa nek boli koliko oce......da i to u grlo sto stavljaju kad stave,kad vade tu cjevcicu ,koliko dugo traje taj cin i je li bolan,i gdje te uspavaju u op.sali ili u sobi I jel ste morali ci da dodjete dan prije u bolnicu kao st ja moram???hvala unapred i pozzz
Druze, operacija je bezbolna, tj ko zna, mozda i boli anestezija ti izazove totalnu amneziju na taj dogadjaj,(toga se nikad neces setiti) opusti te maksimalno.Jednostavno mozak to ne registruje.Kada se probudis na operacionom stolu, skapiras gde si, tj da je najgore proslo i da si napravio veliki korak, budes zadovoljan i pomalo ponosan....
Tubus ne osetis kad ti stavljaju, jer si tad vec uspavan, kada se probudis on je jos uvek tu, samo se skoncentrisi, nastavi da dises i dalje na usta i nece biti problema sa tim.
taske86
Stalni član
Stalni  član

Post od taske86 »

Nikola90po napisao:Za one koji su bili kod Bijelica,treba li bade mantil da ponesem? Tako pise na onom papiru,ali?
Ne trebas bukvalno nista da poneses, sve dobijes tamo, bade mantil, pidzamu, pa cak i papuce ti ponude.Naravno licna higijena, to ponesi.
I ne daju ti tvoje stvari da nosis tamo, kako svi tako i ti.
Pozdrav
maria_moi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 10:12 am

Post od maria_moi »

Jel moze na VMA sa uputom? Ili, obzirom da je u pitanju vojna ustanova, svi civili svakako placaju?
I jel sam dobro skontala da je na VMA septorinoplastika (dakle, devijacija+estetika) 40.000 dinara?
hvala
funkyy78
Novi član
Novi član

Post od funkyy78 »

Druze, operacija je bezbolna, tj ko zna, mozda i boli anestezija ti izazove totalnu amneziju na taj dogadjaj,(toga se nikad neces setiti) opusti te maksimalno.Jednostavno mozak to ne registruje.Kada se probudis na operacionom stolu, skapiras gde si, tj da je najgore proslo i da si napravio veliki korak, budes zadovoljan i pomalo ponosan....
Tubus ne osetis kad ti stavljaju, jer si tad vec uspavan, kada se probudis on je jos uvek tu, samo se skoncentrisi, nastavi da dises i dalje na usta i nece biti problema sa tim.[/quote] Taske, hvala na odgovoru ... i imam jos nesto da pitam,mozda je glupo pitanje ali me interesuje jel se bas svako budi u oper.sali (mislim jel toliko precizno to sa anestezijom)ili se moze desiti i u sobu da te probude (zavisi koliko koga drzi amest.).jel se moze odlezati recimo dva dana u bolnici, pa da ides kuci i jel mozes npr .dan -dva posle operacije izaci vani da prosetas :D pozz
funkyy78
Novi član
Novi član

Post od funkyy78 »

Taske, hvala na odgovoru ... i imam jos nesto da pitam,mozda je glupo pitanje ali me interesuje jel se bas svako budi u oper.sali (mislim jel toliko precizno to sa anestezijom)ili se moze desiti i u sobu da te probude (zavisi koliko koga drzi amest.).jel se moze odlezati recimo dva dana u bolnici, pa da ides kuci i jel mozes npr .dan -dva posle operacije izaci vani da prosetas i koliko dugo traje operacija??? pozz
taske86
Stalni član
Stalni  član

Post od taske86 »

funkyy78 napisao:Taske, hvala na odgovoru ... i imam jos nesto da pitam,mozda je glupo pitanje ali me interesuje jel se bas svako budi u oper.sali (mislim jel toliko precizno to sa anestezijom)ili se moze desiti i u sobu da te probude (zavisi koliko koga drzi amest.).jel se moze odlezati recimo dva dana u bolnici, pa da ides kuci i jel mozes npr .dan -dva posle operacije izaci vani da prosetas i koliko dugo traje operacija??? pozz
Ako si zdrav, nemas problema sa pritiskom itd, probudices se na vreme.Ja sam dobio anesteziju koja traje 90 minuta.A mozes da odes kuci dan posle operacije, kako bi smanjio krajnji racun posto ti se jedan dan placa 3300, a nema potrebe da lezis 8 dana.Operacija moja je trajala oko sat vremena, mozda malo duze.
loverka 24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 5:34 pm
Kontakt:

Post od loverka 24 »

cao drugari!
idem 13.04. na vma, na operaciju nosa kod dr Bjelica.
na pregledu mi je rekao da nishta ne brinem da ce sve uraditi super.
interesuje me jel se pre operacije precizira izgled nosa?ja sam njemu otprilike objasnila shta zelim,chak sam ponela neke fotke,ali taj pregled je bio uzasno kratak,tako da mi nishta specijalno nije objasnio shta ce tachno da mi uradi.

kakvo ste vi iskustva imali kod njega?

pozz
danny74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 9:55 pm

Post od danny74 »

Loverka 24, isto sam prosla i ja, a imam zakazanu operaciju 21.04. I mene zanima, da li je neko od vas narode koji ste operisali nos kod Bijelica, imao priliku da mu objasni sta hoce, i da li jekome skinuo grbu sa nosa i na koji nacin? Pozdrav svima
dancer88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 7:15 am

molim vas....

Post od dancer88 »

prvo pozdrav svima ja sam nova!
procitala sam sve sto ste pisali i puno mi je pomoglo...
zelela bih da vas zamolim da ne zapostavljate nas novosadjane i da nam pomognete ako neko zna nekog doktora u novom sadu!
drugo pitanje da li dr grubor jos uvek radi op. u zemunskoj,jer mi je privatno skupo da radim,kao i mnogima,verujem...?
i trece -IMA NEKO IDEJU KAKO DA SKUPIM 500 EURA:)
STUDENT SAM i posvecena sam faxu tako da nemam vremena za full time job....
ima neko neku ideju?
hvala vam svima unapred :P
;p
dancer88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 7:15 am

molim vas....

Post od dancer88 »

prvo pozdrav svima ja sam nova!
procitala sam sve sto ste pisali i puno mi je pomoglo...
zelela bih da vas zamolim da ne zapostavljate nas novosadjane i da nam pomognete ako neko zna nekog doktora u novom sadu!
drugo pitanje da li dr grubor jos uvek radi op. u zemunskoj,jer mi je privatno skupo da radim,kao i mnogima,verujem...?
i trece -IMA NEKO IDEJU KAKO DA SKUPIM 500 EURA:)
STUDENT SAM i posvecena sam faxu tako da nemam vremena za full time job....
ima neko neku ideju?
hvala vam svima unapred :P
;p
maria_moi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 10:12 am

Post od maria_moi »

Zaposli se preko leta na 2-3 meseca, i stekaj sve pare za operaciju!

Ili opljackaj banku/menjacnicu/prodavnicu/staricu..
Mira29
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 9:30 am

Post od Mira29 »

Penelopeee, kako tece oporavak, kakav ti je nosic?
Odgovori