Operacija nosa
da li neko moze da mi kaze koja je razlika izmedju lomljenja i struganja nosa? ja sam danas bila na pregledu, i doktor mi je rekao da se nos nece lomiti vec da ce mi samo istrugati "malu" grbicu koju imam..sada me zanima da li ima ikakve promene na nosu nakon stuganja ili je ta promena totalno zanemarljiva..jel su jos nekome ovde tako radili??
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 8:10 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
da pitam. septembra 2006., dok sam bio u vojsci radjena mi je devijacija nosa na VMA u Beogradu.Operaciju je trebao da mi radi Bjelic,ali u vreme kad sam dosao na red on je bio na odmoru ,pa mi je radio Jakovljevic
Ja sam hteo estetiku, ali se on nije slozio samnom da je mom nosu potrebna estetska operacija,pa je odradjena samo septoplastika.Nos mi je ostao bukvalno isti, a sto se tice funkcije,uopste nisam siguran da bolje disem.Ne kazem da je gore,ali nije ni bolje. Znaci, to je bilo pre dve i po godine,tad sam bio u vojsci ,pa nisam nista platio.Zanima me,kolika je sada cena estetske operacije nosa,za civile, naravno,tj koliko to otprilike iznosi ukupno s bolnickim danima i svim ostalim, na VMA u Beogradu?
Ja sam hteo estetiku, ali se on nije slozio samnom da je mom nosu potrebna estetska operacija,pa je odradjena samo septoplastika.Nos mi je ostao bukvalno isti, a sto se tice funkcije,uopste nisam siguran da bolje disem.Ne kazem da je gore,ali nije ni bolje. Znaci, to je bilo pre dve i po godine,tad sam bio u vojsci ,pa nisam nista platio.Zanima me,kolika je sada cena estetske operacije nosa,za civile, naravno,tj koliko to otprilike iznosi ukupno s bolnickim danima i svim ostalim, na VMA u Beogradu?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 07, 2008 7:17 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 8:10 pm
- Kontakt:
dizajnerka,hvala.A ta prica oko tampona,kolko sam se ja cimao zbog toga,pa noc pre nego li da mi ih izvade nisam spavao.Mislio sam da ce mozak da me zaboli,a nije bilo strasno.Jeste,oseti se bol ,ali ne narocito jak.Doduse ,ne znam kako je kod rinoplastke,posto je meni radjena samo septoplastika.P.S. maska sluzi kod estetskih operacija,posto je hrskavica posle operacije zbog lomljenja ,skracivanja ,secenja slaba,pa se maskom nos fiksira,da se ne bi pomerao levo desno.Ko radi samo devijaciju ,nema maske,stavi se samo ona ,bese valjda pracka, ispod nosa ,zbog krvarenja,a kome lome ,mora maska.Secam se ,kad je jedan od momaka,kome je radjena estetika,isao kuci, da mu je doktor LJubic savetovao da u duzem periodu vodi racuna da slucajno ne povredi nos,jer i slab udarac moze da ga deformise zbog slabe hrskavice.Zato posle estetske operacije,novi nos mora da se pazi,nema fudbala ,kosarke,ne daj Boze tuča,bar dok se hrskavica ne formira
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:02 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 2:05 am
trig,struganje nosa je bukvalno turpijanje,i naravno promena se vidi.moja drugarica je imala jako veliku grbu na nosu i njoj je bijelic turpijanjem potpuno uklonio tu grbu,rezultat je fantastican.a lomljenje nosa se radi kada je pored skidanja grbe,kost i siroka pa mora da se suzi.to se radi tako sto se specijalnim nozem kojim se kosti seku odstrani grba i time dobije rupa koja se eliminise tako sto se stranice kosti slome i onda priblize jedna drugoj tako da rupe vise nema.na taj nacin se dobije uzi i nos bez grbe.
jos jednom da napomenem koga interesuje kako ce se odvijati estetsko korigovanje nosa,ja sam na prethodnoj stranici ostavila adresu sajta na kojem mozete pogledati animiranu operaciju nosa i otvorenom i zatvorenom metodom.
jos jednom da napomenem koga interesuje kako ce se odvijati estetsko korigovanje nosa,ja sam na prethodnoj stranici ostavila adresu sajta na kojem mozete pogledati animiranu operaciju nosa i otvorenom i zatvorenom metodom.
-
- Novi član
-
- Novi član
savet za one kojima tek predstoji operacija:
1)nakon operacije moracete da spavate sa visokim uzglavljem,da bi umanjili otoke,glava ce vam konstantno padati te na jednu te na drugu stranu.pa da biste izbegli slivanje otoka samo na jednu stranu ili eventualnu povredu nosa,spavajte sa onim jastucim za putovanje oko vrata-drzi glavu u mirnom polozaju.
2)kada skinete tampone cesto cete imati potrebu da kihnete,sto nikako ne sme da se desi-pa stalno drzite mekani peskiric kraj sebe da u trenutku zapusite nozdrve i time sprecite kijanje
1)nakon operacije moracete da spavate sa visokim uzglavljem,da bi umanjili otoke,glava ce vam konstantno padati te na jednu te na drugu stranu.pa da biste izbegli slivanje otoka samo na jednu stranu ili eventualnu povredu nosa,spavajte sa onim jastucim za putovanje oko vrata-drzi glavu u mirnom polozaju.
2)kada skinete tampone cesto cete imati potrebu da kihnete,sto nikako ne sme da se desi-pa stalno drzite mekani peskiric kraj sebe da u trenutku zapusite nozdrve i time sprecite kijanje
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm