Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Golddragon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 2:35 am

Post od Golddragon »

Da li Chymoral forte za spadanje otoka koji se koristi posle operacije sme da pocne da se pije 48 sati pre operacije kako bi otoci bili manji?Ajde vi koji ste vec bili na operaciji ovo je pitanje za vas .Thx
jasnasubotic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 07, 2008 7:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jasnasubotic »

Golddragon... meni su dali da pijem odmah posle operacije, nisu pominjali nista pre operacije, tako da ja mislim da treba da sacekas pa da pocnes da pijes nakon operacije!!!
Jaslica88
jasnasubotic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 07, 2008 7:17 pm

Post od jasnasubotic »

Golddragon... meni su dali da pijem odmah posle operacije, nisu pominjali nista pre operacije, tako da ja mislim da treba da sacekas pa da pocnes da pijes nakon operacije!!!
Jaslica88
taske86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 9:05 pm

Re: molim vas....

Post od taske86 »

dancer88 napisao:prvo pozdrav svima ja sam nova!
procitala sam sve sto ste pisali i puno mi je pomoglo...
zelela bih da vas zamolim da ne zapostavljate nas novosadjane i da nam pomognete ako neko zna nekog doktora u novom sadu!
drugo pitanje da li dr grubor jos uvek radi op. u zemunskoj,jer mi je privatno skupo da radim,kao i mnogima,verujem...?
i trece -IMA NEKO IDEJU KAKO DA SKUPIM 500 EURA:)
STUDENT SAM i posvecena sam faxu tako da nemam vremena za full time job....
ima neko neku ideju?
hvala vam svima unapred :P
Prodaj bubreg, sredi surlu :)Promeni svoj zivot iz korena :)
penelopeeee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 2:05 am

Post od penelopeeee »

mira29 polako se oporavljam...jos uvek nisam izasla iz kuce al planiram za 10 dana da krenem na fax...otoci spadaju,doduse laganim tempom ali se na njemu ne primecuje nista...dobar je i ovako sa otocima.pozzdrav veliki
golddragon ja sam pocela da pijem chimoral forte dan nakon operacije-iako su za moju operaciju specificni veliki otoci na mene se to nije odrazilo.nema potrebe da pocinjes ranije da pijes,sasvim je dovoljno nakon operacije.
dancer88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 7:15 am

Post od dancer88 »

taske...
to je dobra ideja
jos bih neke dtvari obezbedila tim bubregom
salim se
jao to SURLA zvuci odvratno nemam bas surlu...
samo hocu savrsenstvo...
da li dr grubor jos radi na zemunskoj
;p
black lady
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 11:56 am

Re: molim vas....

Post od black lady »

taske86 napisao:
dancer88 napisao:prvo pozdrav svima ja sam nova!
procitala sam sve sto ste pisali i puno mi je pomoglo...
zelela bih da vas zamolim da ne zapostavljate nas novosadjane i da nam pomognete ako neko zna nekog doktora u novom sadu!
drugo pitanje da li dr grubor jos uvek radi op. u zemunskoj,jer mi je privatno skupo da radim,kao i mnogima,verujem...?
i trece -IMA NEKO IDEJU KAKO DA SKUPIM 500 EURA:)
STUDENT SAM i posvecena sam faxu tako da nemam vremena za full time job....
ima neko neku ideju?
hvala vam svima unapred :P
Prodaj bubreg, sredi surlu :)Promeni svoj zivot iz korena :)
ti nis normalan,sto zajebavas ljude
Get up stand up, get up for yor life, get up stand,dont give up the fight!
Golddragon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 2:35 am

Post od Golddragon »

Pa to za Chymoral forte rece happyfeet pa mi delovalo logicno da bi manji otoci bili kad bi poceo da pijem 48 sati pre operacije.Da li je dozvoljen unos mobilnog,lap topa i kakva je situacija sa cuvanjem istih,dok spavas?
_Lilly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 12:15 am

Post od _Lilly »

Kada cu moci da pocnem sa nekom fizickom aktivnoscu,kardio ,vezbe snage...?!Danas mi je 12 dan i meni nista ne smeta kao da nisam ni radila operaciju samo sto ne mogu da se smejem jos uvek mi je naduvena gornja usna ...
Penelopeee da li i dalje pijes himoral, ja cu da ga pijem jos nedelju dana posto mi je rekao doktor da nastavim ( kad sam bila da mi skinu masku i tampone ) ali nisam ga bas najbolje razumela koliko jos?!
funkyy78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 2:05 am

Post od funkyy78 »

znaci ne boli nista..............sutra idem u bolnicu cetvrtak operacija-POMOZI BOZE,imao sam stvarno strah,sad je dosta lakse kad sam se informisao,jedva cekam kad ce i to proci, ne mogu da mislim o tome vise ,ova kroz nos operacija je dosta bolja za oporavak-sta kazete na to???kazu i ovi silikon tamponi su bezbolni kod vadjenja..a sto moram dan prije otici u bolnicu,sta rade tamo sa mnom???pozz
Mira29
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 9:30 am

Post od Mira29 »

Opusti se, nemoj da se opterecujes vise sa tim i da razmisljas sta ako, ovo ili ono, bice ti gore.
Brzo ce sve proci. "Bez bola nema ni lepote".
Zelim ti sve najbolje i da budes zadovoljan-a svojim novim nosicem.
danny74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 9:55 pm

Post od danny74 »

Imam jedno pitanjce za Happyfeet i i _Lilly: obzirom da ste najsvezije operisane kod Bijelica, mozete li malo blize da mi objasnite kakvi su vam bili nosici pre operacije i kako to sada izgleda? Sta je zapravo radio, lomio kosti ili samo strugao? Znam da treba prepustiti coveku da radi svoj posao, ali me zanima, jeste li makar na dan operacije razgovarale sa njim o obliku nosa, posto meni na pregledu nista o tome nije pricao, pa se bojim da cu opet biti nezadovoljna, ovo mi je druga operacija- posle prve, kod drugog doktora tamo, nista se ne vidi da je radjeno, a imam jos vecu grbu nego ranije.
_Lilly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 12:15 am

Post od _Lilly »

Danny74 ja sam imala malo kriv u stranu ,prav,siljat nos ali nekako mi je jako tanka koza bila u gornjem delu nosa i ocrtavala se kost pa je izgledalo, od napred kad se gleda ,kao da imam grbicu ali je iz profila bio prav a sad mi je dulplo manji i blago prcast i sto je meni najbitnije nije vise kriv u stranu prosto neverovatno sta je covek uradio( pozitivno naravno) ,ja sam prezadovolljna a isto mu nista nisam rekla ni na pregledu ni pred operaciju sta zelim. Koliko sam ukapirala sta god da mu kazes on ce uraditi sta on misli da je najbolje i to na kraju stvarno ispadne najbolje!Mislim da je meni lomio kost ne znam stvarno nisam ga pitala :)
jelenad.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:01 am

Post od jelenad. »

Zamolicu vas da mi kazete koliko dugo se ceka na operaciju?
Unapred hvala.
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Post od dizajnerka »

oko 1,5-2 meseca
Odgovori