Operacija nosa
Ja sam imala operaciju u cetvrtak kod dr. Bjelica na VMA u sredu je bio prijem, sutra ujutru operacija i vec u petak ujutru sam izasla kuci.
Radila sam devijaciju+estetiku ,sama operacija nista strasno samo sto sam osetila kad su mi lupali kost ali to nije bio bol vec sam osecala kako udaraju,ne znam kako da objasnim a inace probudila sam se malo ranije i osetila sam stavljanje maske i lepljenje i to je bolelo i kad sam bila bas svesna izvadili su mi nesto iz usta neke cevi ali one su bas duboko bile ,mozda zvuci strasno ali stvarno nije! Meni je najgore bilo to sto mi je u toku operacije usla krv i jod u oko i ceo taj dan nisam mogla da gledam i morali su da mi ispiraju oko i bilo je duplo naduvenije nego drugo ali i to je proslo za dva dana...
Vec cetiri dana sam kuci menjam boje kao semafor ,kapci i podocnjaci su mi bas bili plavi i oteceni prva dva dana i i sad se vec povlace modrice ali mi je sad donji deo lica bas naduven obrazi,usta vrat i jako tesko jedem zato sto ne mogu da otvorim usta od otoka ,ne mogu da zvacem zbog neke trake koja ide preko nosa i vezuje se iza glave i grlo boli zbog tih cevi sto su bile u njemu. I eto to je to sad cekam petak kad mi skinu masku i tampone vade,jel to boli ?
I moram jos da pohvalim doktora da je stvarno super covek ,samo sto mu ja ni jednog trenutka nisam rekla sta zelim,ozbiljna sam ,toliko sam se uplasila pred operaciju da nisam mogla nista da pricam i plakala sam i onda se vratio da me tesi ali opet nisam bila u stanju da pricam tako da sta mi je uradio nemam pojma(videcu za godinu dana ,nadam se i skorije) ali verujem mu
posle kad sam ga pitala sta je uradio rekao mi je da je suzio,skratio i smanjio sta god to zancilo 
Radila sam devijaciju+estetiku ,sama operacija nista strasno samo sto sam osetila kad su mi lupali kost ali to nije bio bol vec sam osecala kako udaraju,ne znam kako da objasnim a inace probudila sam se malo ranije i osetila sam stavljanje maske i lepljenje i to je bolelo i kad sam bila bas svesna izvadili su mi nesto iz usta neke cevi ali one su bas duboko bile ,mozda zvuci strasno ali stvarno nije! Meni je najgore bilo to sto mi je u toku operacije usla krv i jod u oko i ceo taj dan nisam mogla da gledam i morali su da mi ispiraju oko i bilo je duplo naduvenije nego drugo ali i to je proslo za dva dana...
Vec cetiri dana sam kuci menjam boje kao semafor ,kapci i podocnjaci su mi bas bili plavi i oteceni prva dva dana i i sad se vec povlace modrice ali mi je sad donji deo lica bas naduven obrazi,usta vrat i jako tesko jedem zato sto ne mogu da otvorim usta od otoka ,ne mogu da zvacem zbog neke trake koja ide preko nosa i vezuje se iza glave i grlo boli zbog tih cevi sto su bile u njemu. I eto to je to sad cekam petak kad mi skinu masku i tampone vade,jel to boli ?
I moram jos da pohvalim doktora da je stvarno super covek ,samo sto mu ja ni jednog trenutka nisam rekla sta zelim,ozbiljna sam ,toliko sam se uplasila pred operaciju da nisam mogla nista da pricam i plakala sam i onda se vratio da me tesi ali opet nisam bila u stanju da pricam tako da sta mi je uradio nemam pojma(videcu za godinu dana ,nadam se i skorije) ali verujem mu

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm
Ajde, jedva cekam da javis utiske posle skidanja maske. Inace prvi put cujem za otoke donjeg dela lica i vrata? A to da ti je bila frka to verujem, ja imam prijem 11 marta i kad pomislim na to, nije mi dobro, garant cu se i ja rasplakati. Pisi sta se desava svaki dan, kako ti svi ti otoci splasnjavaju i spadaju i obavezno utiske sa skidanja maske. Jel' imas bolove? Kako spavas? Je li komplikovano to disanje na usta?
Puno pozdrava
Puno pozdrava
Ni ja i meni je bilo cudno kad mi je otelo lice (donji deo i varat ) bas sam se uplasila ali posto je vec pcelo da spada lakse mi je ... Ma nije veruj mi sama operacija to nije nista ,oproravak je samo "tezak" . Ne smes da se nerviras pre operacije moze pritisak da ti skoci, dobijes aritmiju i nista od operacije a tako ces sebi samo muke da produzis ja sam se smirila tek kad su mi to rekli zato sto sam bas zelela da sto pre zavrsim sa tim ... Pa prvi dan me nista nije bolelo,a ovih dana onako bolucka ,trni ali kad popijem brufen sve prodje ,ne spavam nikako zato sto mora u polu lezecem polozaju a to je tako neudobno tako da me i vrat boli dok ne popijem brufen... A sto se tice disanja na usta meni i ne smeta toliko,malo dok se guta ali samo polako da se ne zagrcenes i sve je ok!
disanje na usta nije problem preko dana. jedino je malo ruzan osecaj kada zaboravis i pokusas da udahnes na nos i tako povuces tampone. osecaj je kao da se davis.
sto se noci tice, to je vec problem. spavala sam sa flasom vode i budila se na svakih pola sata da bih pokvasila usta. u momentima kada se probudim usta su mi bila totalno sasusena - kao da sam jela kredu. no sreca pa sve to kratko traje. u mom slucaju nepuna tri dana.
sto se noci tice, to je vec problem. spavala sam sa flasom vode i budila se na svakih pola sata da bih pokvasila usta. u momentima kada se probudim usta su mi bila totalno sasusena - kao da sam jela kredu. no sreca pa sve to kratko traje. u mom slucaju nepuna tri dana.
Lilly, jos jedno pitanje za tebe
videla sam ranije,da si spominjala, tablete za kontracepciju, e pa i ja ih uzimam, pa me interesuje, jesi spominjala sta doktoru, jesu predstavljale neki problem, i koliko pred operaciju si prestala da ih uzimas
I thanx na korisnim informacijama, zelim ti da ti nosic bude savrsen:))

videla sam ranije,da si spominjala, tablete za kontracepciju, e pa i ja ih uzimam, pa me interesuje, jesi spominjala sta doktoru, jesu predstavljale neki problem, i koliko pred operaciju si prestala da ih uzimas
I thanx na korisnim informacijama, zelim ti da ti nosic bude savrsen:))
Stacy hvala !
Ovako pitala sam i smeju da se koriste zato sto ova operacija ne zahteva duze mirovanje od dan ,dva i ne uzimaju se neki posebni lekovi koji bi mogli uticati na njihovo dejstvo ,a da je u pitanju nesto ozboiljnije ne bi trebale da se uzimaju zbog evenualne tromboze . Tako da sam ih ja pila i i dalje ih pijem i nije mi nista, prvi dan moras da lezis i mirujes a vec drugi idi sama pa hranu ,setaj malo po kuci,bolnici gde vec budes bila i ne bi trebalo da bude problema ! E sad mozes jos da odem na sajt 21dan.com -pitajte ginekologa, okreni ih ( imas tu broj) objasni o cemu se radi ,koje tablete pijes i sve ce ti lepo reci!
HmmH i ja sam prvu noc prespavala sa casom vode u ruci ali samo te noci mi je bas bilo suvo grlo sutra vec sve ok

HmmH i ja sam prvu noc prespavala sa casom vode u ruci ali samo te noci mi je bas bilo suvo grlo sutra vec sve ok
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:02 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 2:05 am
evo i ja sam gotova!!!operisala sam se proslog utorka,a danas sam skinula masku i konce i presrecna sam...odlicno su odradili posao,vredelo je svake muke...jos samo malo otoci da spadnu i gotovo...nista nije bolelo a imala sam bas tesku operaciju zbog cvrstih kosti...nemojte da se plasite,sve se pregrmi i prodje za cas!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:02 pm
Penelope bas mi je drago sto je sve super proslo!jel ti je nos dosta natecen ,jel boli nesto skidanje maske i tampona? Mozes vec da izlazis napolje? Jel su te prosle sve modrice ,ja skidam u petak masku a i dalje sam sva plava ,zuta,zelena,kapci su mi najgori,cak mi je danas i kapilar u oku pukao ali valjda ce se povuci...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 2:35 am
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 2:05 am
e ovako lily...ja sam imala otvorenu rinoplastiku<rane su unutar nozdrva a i na pregradi izmedju nozdrva,koza se potpuno odize od nosa tako da su kost i hrskavica potpuno otkriveni>...vecina vas ima zatvorenu<rane su unutar nozdrva>.moja operacija je utoliko teza jer otoci mnogo duze stoje...ali ja imam jako male otoke,cak su se i oni zaprepastili koliko sam malo otekla...otoke imam jedino na nosu,sa ociju su se svi otoci povukli ostali su samo ljubicasti lajneri oko ociju i blage zute modrice na donjim kapcima/al to ce za dan-dva da prodje.ocekujem da mi se kroz mesec dana povuce 90% otoka sa nosa i mogu da zamislim koliko ce dobro nosic tada da izgleda...najvise mi je oteklo izmedju obrva pri korenu nosa pa izgledam kao lik iz zvezdanih staza
ostali otoci su na vrhu nosa jer se tamo najduze zadrzavaju i obicno ih najvise ima.meni su tampone skinuli prvog dana jer kod otvorene rinoplastike nema potrebe da stoje duze,i to je bolelo,ali zato jer je sve bilo sveze...to je to...nista me nije bolelo nijednog trenutka,nijedan lek protiv bolova nisam popila...
puuuno srece svima koji se spremaju za operaciju!!!

puuuno srece svima koji se spremaju za operaciju!!!