Stacy, sve sto je privatno dosta kosta.Meni je privatnik samo za devijaciju trazio 850e, dok je operacija laserom kostala 1250e.stacy napisao:Hej hmmh pitanjce za teberece da Grubor radi i privatno? Molim te reci u kojoj klinici ako imas tu informaciju. Posto kako cujem zemunska ne radi rinoplastiku do daljneg:( pa ne znam kako doci do coveka ranije
thanx
Operacija nosa
Poslednja izmena od taske86 u Uto Feb 24, 2009 11:54 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:02 pm
jasnasubotic napisao:Golddragon... tamponi se vade svima 4. dan OD OPERACIJE, tj. 5. jer se dan operacije ne racuna. Moci ces da dises opusteno, navikne se vec posle prvog dana, malo ce ti praviti problem tokom klope ali ti trazi pasirano i klopaj banane, tj. seckaj ih nozicem), one te zasite a i maltene se ne zvacu.
Jedino sto je nezgodno je sto se usta svakog jutra kada se probudis nenormalno osuse, pa dok ne gutnes vode.... uzas.... al veruj mi uopste nije toliki problem, izguraces!! Pozzzz
Lejdi scarlett....
Zadovoljna sam nosem u sustini, iako su otoci jos uvek tu, pogotovu na desnoj strani, tako da i dalje izleda malo kriv, ali otoci spadaju tek posle par meseci, tako da ce se pravi rezultat videti tek tada. A iz profila mi je ostao isti, jer ja to nisam ni trazila posto mi je bio pravilan iz profila, meni su radili samo devijaciju i deformaciju kao sto sam vec rekla, ali je doktor rekao da mi je ispravio i neku grbicu koja u sustini nije ni postojala, bukvalno iz profila je bio bas prav, ali on je izgleda hteo da ga dovede do savrsenstva, zna svoj posao i verovatno je video da je postojala neka grbica... Pozzzzz
Kod operacije devijacije nosnog septuma, tamponi se vade posle 6 dana, a kod estetske operacije 8 dana, njihova uloga je da zadrze pregradu na pravom mestu.
Penelopeeee, vidim da si poprilicno zadovoljna i da nema kajanja. Hvala ti sto si sve ovako detaljno objasnila. Ali me zanima jos nesto. Pomenula si da se otvorena rinoplastika radi kada je kost jaka. Posto mislim da imam slican problem, i posto moja prva operacija gde su strugali kost nije dovela do nekog rezultata, cak je i mnogo ruzniji, da li ti je neko od doktora kod kojih si ranije bila pominjao taj problem jake kosti i nacin na koji ce je resiti. Ja sutra idem kod Bijelica pa cu ga pitati kako namerava da radi. Jel ima smisla pitati ga tako nesto?
-
- Novi član
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 2:35 am
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 2:05 am
danny74...nisi me razumela.otvorena rinoplastika se raddi kada ima dosta da se radi upravo na hrskavici,pa je potrebno kozu odici sa nje da bi se dobro videla.kad se radi kost radi se zatvorenom metodom...evo ako ti nije jasno idi na ovaj sajt pa pogledaj animirane operacije i otvorenom i zatvorenom metodom i sve ce ti biti jasno.
http://www.understand.com/specialty_pla ... rgery.aspx
a mene kad su otvorili i poceli da rade na kosti videli su da imam jako cvrste kosti i zato je dugo trajala operacija,nista vise.ti naglasi bijelicu da imas te cvrste kosti i da ce morati verovatno da ih lomi...pitaj ga i on ce ti verovatno sve objasniti.
http://www.understand.com/specialty_pla ... rgery.aspx
a mene kad su otvorili i poceli da rade na kosti videli su da imam jako cvrste kosti i zato je dugo trajala operacija,nista vise.ti naglasi bijelicu da imas te cvrste kosti i da ce morati verovatno da ih lomi...pitaj ga i on ce ti verovatno sve objasniti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 2:05 am
Penelopeeee, hvala puno. Sve mi je sad lakse iskreno nisam tacno ni znala kako se izvodi. Ovde je odlicno objasnjeno, a nisam bas mogla da odgledam onog hrvatskog doktora sa YouTube-a. Idem danas da vidim sta ce reci Bijelic. Da li neko od vas koji se pripremate za operaciju ima zakazan pregled danas kod Bijelica?
-
- Novi član
Nikola, ako vec sve znas o operaciji, sta trazis ovde?Nikola90po napisao:Sto se tice vadjenja tampone ovo sto je decko napisao nije tacno. Prvi put kad mi je op.septum poceo te tampone da vadi 2 dana posle operacije,po malo mi je vadio svakog dana.
U drugoj poruci sam napisao da je uloga tampona, da ti drzi nosnu pregradu na mestu.
Drugo, to nisu tamponi, to je gaza i to dosta gaze, koja posle "6 dana" toliko bude natopljena krvlju, pa pomalo i podseca na tampon.
Vaditi tampone dva dana po malo? Druze to je mucenje, nema logike.
Stoga dolazim do zakljucka da su se na tebi ucili neki raspali studenti, plasljivo, malo po malo.Tampon se izvadi za par sekundi 2-3 sekunde po jednom.Uostalom, operisaces i ti nos kod doktora Bjelica, videces.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 07, 2008 7:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Taske86... sve zavisi od operacije, tj. sto se tice tampona, svima je drugacije, to da su samo od gaze, npr. meni nije bilo, meni su bili gumeni tamponi (stavljena gaza u prste od rukavica) zato su se i vrlo lako izvadili... a to kome kad vade to isto zavisi od vrste i tezine operacije, meni su izvadili 5 dan.
Jaslica88
Ja ne verujem u to sto ti pricas, ne zelim da se raspravljam da l je potrebno dva dana, 5 ili 6.Napominjem da je veoma bitno da se pregrada zadrzi na pravom smeru, zbog toga se i stavljaju tamponi, da bi to nesmetano pocelo da zarasta i kako ne bi cackali to, duvali nos.Sve je to dosta sveze i moze se lako pokvariti.Imobilizacija od 2 dana kod ispravljanja nosne pregrade je krajnje neozbiljna, od 5 do 7 dana je ok.jasnasubotic napisao:Taske86... sve zavisi od operacije, tj. sto se tice tampona, svima je drugacije, to da su samo od gaze, npr. meni nije bilo, meni su bili gumeni tamponi (stavljena gaza u prste od rukavica) zato su se i vrlo lako izvadili... a to kome kad vade to isto zavisi od vrste i tezine operacije, meni su izvadili 5 dan.
Dok kod operacije polipa tamponada se vrsi posle 48 h.
Gumene rukavice.........?Na gazu mora da se stavi antibiotska mast cefazolin.
Koja je uloga gumene rukavice preko gaze?
Npr. u mom slucaju nije bilo nikakvih gumenih rukavica, tamponi su izvadjeni bez ikakvih problema, 2 sekunde po jednom, mozda i krace.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 2:35 am