Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
dizajnerka napisao:Izracunas kad treba da dobijes i tad ne zakazujes operaciju i to je to. Zapravo idealno bi bilo da se operises par dana posto ti prodje da ne bi dobila u tih 7 dana dok si sa gipsom i gazom u nosu, dovoljna ti je jedna muka
Ma mi zene smo se i rodile zato da se mucimo:))) A plus,ja sam od onih srecnica, kojima je ciklus neredovan,tako da nista od predracuna. Najsigurnije mi deluju te tabletice,ali ne znam koliko bi one mogle da uticu na krvnu sliku, anesteziju sta li vec, i jel to bitno uopste...opet su to hormoni,a ja stvarno ne znam nista o tome..ah stotinu pitanja )
e ljudi a kako to ide sa uputom ako imam devijaciju? ko treba da mi da taj uput? i npr ako sam ja iz cacka, jel sa tim uputom moram prvo u bolnicu u cacku pa ako oni odrede da idem u bg ili cak mogu da me operisu u cacku? ja sam hteo operaciju da uradim u institutu za majku i dete i tu su mi rekli da mi je potreban uput, a sad ne znam da li vazi taj uput od otorinolaringloga?
jel moze neko ko ima iskustva sa tim da mi malo pojasni...
stacy ako ti nesto znaci ja imam operaciju zakazanu za 16.mart na wma koju nisam otkazala jos iako se operisem za 7 dana na privatnoj.pa ako ti odgovara taj datum mogu da ti ustupim-morala bi da zoves odmah posle mene da ga uzmes.a sto se tice tih pilula za odlaganje menstruacije cisto sumnjam da sme to da se uzme pre operacije ali morala bi da pitas dktora da potvrdis.
trig sto se tice skracivanja nosa,nos se moze smanjiti po duzini samo ako imas onaj padajuci vrh nosa(drooping tip of the nose) pa se on podigne tako da ti bude ravan sa nozdrvama.[img]
Sofia7 napisao:Nosy,nisi pazljivo citala ,napisala sam da sam zadovoljna kako mi izgleda nosic,skroz je majecki iz profila,ali od napred jos uvek nije izdefinisano,jer nije spao otok,ali cak i kad bi ovako ostalo,bilo bi ok,a bice jos bolje kad spadne skroz.Nisam imala posebne zahteve pre operacije,sa dr Bjelicem sam se dogovorila za 2 min.oko izgleda i nisam znala sta me tacno ocekuje,ali verovala sam da nakon toliko iskustva on ume da proceni sta i kako treba.
Stacy,ma nema sanse ako placas da zapadnes kod doktora kod kog nisi zakazala operaciju,zato samo opusteno
Ko ti to kaze da ne mozes da zapadnes kod drugog?To se meni upravo desilo.Ja sam platio i devijaciju i plastiku i zakazao kod Pavicevica na VMA, taj dan se pojavio sav nadrndan, kao ko mu je zakazao kod mene..Ja necu da ga operisem...Sljam pravi, posle kad je cuo od Bjelica sta je bilo i kakav je nos uradjen...Mojoj majci je rekao, da sam izrazio zelju da izgledam kao filmska zvezda.....Sto ja naravno poricem, sa Bjelicem sam se dogovorio na operacionom stolu znaci u par recenica...
Tebi je rado Bjelic, jesi li zadovoljan sa njim, ja sam cula sve najbolje za njega i cula sam se sa njim i zvuci mi super cova , imam zakazano za 4. Mart
cosma shiva napisao:Tebi je rado Bjelic, jesi li zadovoljan sa njim, ja sam cula sve najbolje za njega i cula sam se sa njim i zvuci mi super cova , imam zakazano za 4. Mart
Super je doktor, zadovoljan sam...Odakle si ti i kakav problem imas?
P.S. Ovo vazi za sve koji placaju operaciju....Nemate potrebe zadrzavati se u bolnici do skidanja maske sa lica.Posle operacije, nemate nikavu negu u bolnici, samo vam daju antibiotike na 8h i neku bzv hranu koju necete moci da jedete..A dan proveden u bolnici se placa 3300...
ja sam u Münchenu, a moji su u Zrenjaninu, radim estetsku.... Valjda ce sve biti ok. Nekako sam u razgovoru sa Dr. Bjelicem stekla pravo poverenje u njega... Hocu sve i vrh nosa i oblik, svi kazu da je vrh nosa problematican, ali nadam se da ce Dr. Bjelic to da uradi kako treba:))
cosma shiva napisao:ja sam u Münchenu, a moji su u Zrenjaninu, radim estetsku.... Valjda ce sve biti ok. Nekako sam u razgovoru sa Dr. Bjelicem stekla pravo poverenje u njega... Hocu sve i vrh nosa i oblik, svi kazu da je vrh nosa problematican, ali nadam se da ce Dr. Bjelic to da uradi kako treba:))
Meni je odradio dobar nos.Od krivog, grbavog nosa, ispao je blago prcast, ravan, nosic..Cak mi je malo naglasen i vrh..ili se ipak to meni cini.
Samo mi nije jasno, sto ne radis nos u Münchenu, a ne u Beogradu...
Nista nije tesko za majstora
penelopeeee, hvala ti puno na odg.! kod mene je obrnut slucaj, nos je pomalo prcast i duzi..steta ja imam blagu, bas blagu grbicu koja se i neprimecuje, tako da mi nos izgleda ravan, ali je nekako dug
penelopeeee idem ove nedelje kod privatnika na pregled,pa cu videti kad bi mi on zakazao, a opet i ta polovina marta mi tako daleeko zvuci..Ja bi odmah:)). Hej u svakom slucaju hvala ti puno, lepo je kad neko misli i na druge:)) pa i kad su ti drugi jako nestrpljivi i nerealni:)
tebi veliko thanx
Hvala Golddragon, a ako sutra pozovem i zakazem pregled, koliko cekam na to? Sve posle 1 aprila je vec kasno! Da li neko ima ideju kako to odraditi na brzi na cin kod dr.Bijelica?