Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Golddragon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 2:35 am

Post od Golddragon »

Da li je moguce disati na nos koliko-toliko dok su tamponi u nosu?
cosma shiva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 3:01 pm

4. Mart

Post od cosma shiva »

rekli su da dodjem 4. Marta u 8 i 30, sestra mi je rekla da ce najverovatnije operacija biti 5. Marta i 6. Marta mogu kuci, pa posle sedam dana skidanje gipsa i ....
aurena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 01, 2009 2:45 pm

Post od aurena »

Golddragon napisao:Da li je moguce disati na nos koliko-toliko dok su tamponi u nosu?
Naravno da nije. Tamponi imaju svoju ulogu... Sta ti drzi kosti sa donje stane? Izdrzaces,kao i svi koji su to radili... 8)
Golddragon
Novi član
Novi član

Post od Golddragon »

Neko rece da je mu je curela krv i sluz i pored tampona pa sam pomislio da mozda ipak moze koliko-toliko da se dise na nos,posto sam se jednom gusio i od tad imam fobiju od zacepljenog nosa.Stvarno ne znam kako cu izdrzati tih nedelju dana.Pokusavao sam da disem na nos i to je trajalo plafon 10min.Da li je neko imao slicnih problema?Aurena gde si ti radila operaciju?
aurena
Novi član
Novi član

Post od aurena »

Pa prvi dan nakon same operacije curi krv,rezovi su tek usiveni,a tamponi natopljeni krvlju,ali u bolnici ti promene gazu koju drzis ispod nosa,a menjaces je i kod kuce sam. Prvi i drugi dan curi krv,a posle sukrvica,ali nema sanse da mozes disati na nos,sve dok ne skinu tampone... Meni je veci bio problem kako da jedem,jer dise se na usta,pa sam izgubila bila apetit skroz... Ali sve to prodje.
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Post od dizajnerka »

Golddragon, i ja imam istu dilemu, bas se bojim tog disanja na usta. I ja sam probala po kuci da zapusim nos da vidim kako ce to da izgleda i izdrzala sam par minuta, al' sve nekako mislim kad su svi ti ljudi izdrzali i ja cu valjda ( u tom trenutku i nemas izbora nego da se naviknes ), al' da mi je frka, jeste....
Nikola90po
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:02 pm

Post od Nikola90po »

Ja sam vec radio ovakvu op.ali posto mi doktor nikako nije uradio,moram opet. Jeste,krv curi non stop,imate temperaturu,grlo se susi,boli,prvu noc necete moci da zaspite,u svakom slucaju nije to nista. Zato sam se i odlucio da radim opet :-)
aurena
Novi član
Novi član

Post od aurena »

Dajte,ljudi,sto vam je frka?!
Resicete zdravstvene ili estetske probleme ovakvom intervencijom!
Samo izaberite dobrog hirurga i sve je laganica :D
Golddragon
Novi član
Novi član

Post od Golddragon »

Pa kako da mi ne bude frka kad sam navukao fobiju od gusenja?Kad bi mogao da disem koliko-toliko na nos posle operacije mogao bi deset puta da ga operisem.Ha,ha :D
trig
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 6:47 pm

Post od trig »

da li je istina da zajedno sa tamponima idu i 2 cevcice u nos, i da se primaju injekcije 7 dana nakon operacije ???? :roll:
aurena
Novi član
Novi član

Post od aurena »

Prvi put cujem za te cevcice... A sto bi se primale injekcije? Bolova nema,to su fiksne kosti u nosu...
natali88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2008 3:42 am

Post od natali88 »

ljudi ko ima facebook profil a da je radio operaciju da vidim samo nosice kakvi su,pliiiiz :wink:
stacy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 10:36 pm

Post od stacy »

Ljudi na vma tek kraj marta prvi termini ko zeli rinoplastiku. Veselo. Sad opet Jovo nanovo, obilazi privatne klinike, ko ce da ceka dva meseca.

Hej i jedno pitanje, ali women only :)) kazu bez ciklusa na dan operacije..kolko je ok da uzmes one pilule za odlaganje ciklusa, ili to ipak moras da se konsultujes s hirurgom,anesteziologom,kim li vec hm?
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Post od dizajnerka »

Izracunas kad treba da dobijes i tad ne zakazujes operaciju i to je to. Zapravo idealno bi bilo da se operises par dana posto ti prodje da ne bi dobila u tih 7 dana dok si sa gipsom i gazom u nosu, dovoljna ti je jedna muka :wink:
trig
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 6:47 pm

Post od trig »

ne znam..moj drug koji je proslog maja operisao nos mi je rekao da je nedelju dana primao injekcije, pritom nije bilo nikakvih komplikacija nakon operacije..i da je u nosu imao i 2 cevcice pored tampona??? i uzgred, postavila bih jos jedno pitanje..citala sam negde da je neko radio skracivanje vrha nosa, ali nikako ne shvatam kako je to moguce..na youtube-u, nikako ne mogu sa nadjem kako to izgleda..tako da bih zamolila one koji vise znaju o tome da me upute malo :o
Odgovori