Operacija nosa
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 01, 2009 11:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Operacija nosa
Ja sam operaciju nosa radila pre dve godine i veruj mi da kada sada pogledam slike 5-6 meseci posle operacije vidim koliko sam i tada bila otecena. Tacno je kada kazu da je potrebno godinu dana da spadnu svi otoci i da nos dobije konacan izgled. Naravno, veliki otoci brzo spadnu, ostanu ti mali, skoro neprimetni, ali bitno uticu na konacan izgled, tako da ne brines, samo budi strpljiv i sve ce doci na svoje mesto.
U toku leta nema operacija?
- Alexandar *mp
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 10:23 pm
ima...samo zavisi kada su doktorke na odmoru, vrv je jedna ceo jul a druga ceo avgust na odmoru ili tako nesto,mada je dusanka prosle godine bila u septembru na odmoru, to zavisi od njih
mada ja ne bi savetovao da se ide leti na operacije, jer je oporavak mnogo tezi leti nego zimi,najbolji termin je tipa kraj septembra, oktobar...

You'll never walk alone!
Operisana sam pre nedelju dana,danas mi je skinut gips.
Konacnim izgledom nosa (iako je jos uvek otecen u predelu izmedju ociju),strucnosti doktora sam prezadovoljna!
Operisana sam u Nisu na ORL klinici, tako da ako ima zainteresovanih za operacije u tom gradu,nece mi biti tesko da odgovorim na sva vasa pitanja.
Konacnim izgledom nosa (iako je jos uvek otecen u predelu izmedju ociju),strucnosti doktora sam prezadovoljna!

Operisana sam u Nisu na ORL klinici, tako da ako ima zainteresovanih za operacije u tom gradu,nece mi biti tesko da odgovorim na sva vasa pitanja.

Pitanje za vec operisane, posle kog vremena vam se vratio onaj stari osecaj sto se tice nosa? Odnosto kad je prestao ovaj osecaj kako bi rekla ko da imam drveni nos 

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 11, 2012 10:46 pm
dali ima neko mozda iskustva sa dr.milanom radivojevicem (medical centar) ???
bio sam kod njega na pregled ali o tom coveku nista ne znam..ovako se cini prijatnim i ljubaznim ali koliko ima iskustva i koliko je dobar to odgovor koji me interesuje??
unapred hvala!
bio sam kod njega na pregled ali o tom coveku nista ne znam..ovako se cini prijatnim i ljubaznim ali koliko ima iskustva i koliko je dobar to odgovor koji me interesuje??
unapred hvala!
pozdrav ljudi,treba da operisem nos (devijacija) pa me interesuje jel ima neko iskustva sa dr Bojanom Marinkovicem ili sa dr Milanom Stankovicem sa orl klinike u Nisu? takodje me interesuje koliko posle operacije necu moci da se bavim fizickim aktivnostima?
Znaci imam deformaciju nosa od malena i skoro sam dobio udarac na boksu i sad je jos gore.Bio sam kod doktora i prekucacu vam njegov nalaz :
Pacijent(to sam ja) se bavi boksom.Juce je dobio udarac u nos.Od ranije ima deformisanu nosnu piramidu.Klinickim pregledom se konstatuje kifoskolioticna nosna piramida sa manjom ekskorijacijomdesno.Septum je deviran u desno .Nema znakova za frakutu nosnih kostiju.Ostali ORL nalazi u granicama urednog (znaci nie sve tako lose).
Th:Kada prestane da boksuje indikovana je septorinoplastika.Da se javi kada bude resio da se operise.
Znaci ineteresuje me sta da radim, ne bih da prestanem da se bavim boksom za stalno a mala pazuanije problem i interesuje me hocu moci da se bavim boksom nakon operacije i da li ce onda moci lakse da mi se polomi nos i kako ce to uticati na moju znaci prirodnu estetsku privlacnost.Molim vas za odgovor, unapred zahvaln.
Pacijent(to sam ja) se bavi boksom.Juce je dobio udarac u nos.Od ranije ima deformisanu nosnu piramidu.Klinickim pregledom se konstatuje kifoskolioticna nosna piramida sa manjom ekskorijacijomdesno.Septum je deviran u desno .Nema znakova za frakutu nosnih kostiju.Ostali ORL nalazi u granicama urednog (znaci nie sve tako lose).
Th:Kada prestane da boksuje indikovana je septorinoplastika.Da se javi kada bude resio da se operise.
Znaci ineteresuje me sta da radim, ne bih da prestanem da se bavim boksom za stalno a mala pazuanije problem i interesuje me hocu moci da se bavim boksom nakon operacije i da li ce onda moci lakse da mi se polomi nos i kako ce to uticati na moju znaci prirodnu estetsku privlacnost.Molim vas za odgovor, unapred zahvaln.
- Alexandar *mp
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 10:23 pm
Ako budes operisao nos (septorinoplastika), po mojoj slobodnoj proceni neces moci da boksujes minimum 6 meseci pa do godinu dana,a vrv ce biti godinu dana,pa ti sada vidi... Uostalom trebao si to da pitas doktora koji ti kaze da trebas da se operises...
You'll never walk alone!
Drugar koji je pisao post je malo neuk,izvinjavam se... kao sto vidite iz izvestaja specijaliste nijd moguca operacija ako zelim da nastavim sa boxom, moj problem je u tome sto otezano disem(lucim nesnosno mnogo bala dok spavam i sinusi me bole, a sportski pfoblemi otezano disanje, krvarenje i na na lagani udarac a ponekad i na sam dodir tj duvanje nosa.. zelim da nastavim da boksujem i zanima me da li je neko vadio hrskavicu i ispravljao nos u isto vreme, tj da li bi neko uceniji ili sa vise iskustva mogao da mi preporuci sta da uradim i koji je najbolji nacin(voleo bih sve da imam prav nos ali i da mogu da boksujem neka mi bude mekan i mlitav ali stvarno ne mogu vise da imam ovaku teskobu..) hvala vam unapred
Zdravo svima! Iz Novog Sada sam pa me interesuje jel neko operisao nos kod dr.Dimitrija Panfilova- klinika Olimp? 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da li se ta kliniika nalazi na bulevaru?alexandr@ napisao:Zdravo svima! Iz Novog Sada sam pa me interesuje jel neko operisao nos kod dr.Dimitrija Panfilova- klinika Olimp?
Nemoj da me drzis za rec, nisam siguran. Ali mislim da jedna devojka koju poznajem i koja je operisala nos je kod njega to radila. Meni njen nos izgleda vestacki.
Da,to je ta klinika na bulevaru. Hvala na odgovoru.Miki89 napisao:Da li se ta kliniika nalazi na bulevaru?alexandr@ napisao:Zdravo svima! Iz Novog Sada sam pa me interesuje jel neko operisao nos kod dr.Dimitrija Panfilova- klinika Olimp?
Nemoj da me drzis za rec, nisam siguran. Ali mislim da jedna devojka koju poznajem i koja je operisala nos je kod njega to radila. Meni njen nos izgleda vestacki.
Pozdrav
Da li moze neko da mi da e-mail doktorke Milosevic?
Citajuci forum saznala sam da je tako moguce zakazati konsultacije kod nje.
Imam i neke nedoumice pa ako je moguce neko da mi pomogne.
Tice se te zdravstvene komisije neki su spominjali pa mi nije jasno da li se to odnosi samo na one koji nisu iz Bg-a?
Imam devijaciju, pa bh radila i estetiku nadam se da je jos uvek moguce raditi u paketu besplatno na kbc Zvezdara.
Takodje me zanima da li neko ima saznanja da li doktorka moze da odbije operaciju ako devijacija nije u nekom velikom procentu zastupljena?
Bila sam kod lekara opste prakse u studenjaku dobila uput za Krunsku za orl i tamo dobila odnosno trazila uput za Kbc zvezdara pa nadam se da je to sve sto je potrebno za pocetnu fazu.
hvala unapred
Tice se te zdravstvene komisije neki su spominjali pa mi nije jasno da li se to odnosi samo na one koji nisu iz Bg-a?
Imam devijaciju, pa bh radila i estetiku nadam se da je jos uvek moguce raditi u paketu besplatno na kbc Zvezdara.
Takodje me zanima da li neko ima saznanja da li doktorka moze da odbije operaciju ako devijacija nije u nekom velikom procentu zastupljena?
Bila sam kod lekara opste prakse u studenjaku dobila uput za Krunsku za orl i tamo dobila odnosno trazila uput za Kbc zvezdara pa nadam se da je to sve sto je potrebno za pocetnu fazu.
hvala unapred
Pozdrav!Fedora90 napisao:Pozdrav
hvala unapred
Doktorkin mail je: [email protected]
Svakako da moze da odbije operaciju, kao i svaki hirurg, ali to neces znati dok ne odes na pregled.

Komisija je potrebna samo za pacijente van BG i to ce ti sve dr reci kad ti zakaze operaciju. Za prvi pregled je dovoljno samo da se dogovoris s njom, ne treba ti nista od papira...
Ako si planirala ovih dana, savetujem ti da je kontaktiras koliko vec ujutru, znam da je dezurna sutra ceo dan pa je vrlo moguce da ce ti reci da dodjes odmah popodne.