Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Bryan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 10, 2011 12:32 am

Re: Operacija nosa

Post od Bryan »

Diana zagreb napisao:Pozdrav svima!!!
vidim da neki imaju problema sa kvrzicom koja izgleda ko plik to Vam nije kvrzica i nestat ce s vremenom...
a sa strane za one koje misle da im se pojavila kost nije kost nego kalus
citiram:posto su kod prijeloma osteceni krvni sudovi,stvaraju se hematomi koji ispunjavaju kostanu pukotinu i okolna tkiva...nakon 24 satarazvija se otok ,mnogokrvnost infiltracijama neurofila.proces obnavljanja pocinje proliferacijom iz okolnog tkiva i kostane srzi,a time pocinje stvaranje kalusa....izmeduju celija se taloze kolagena vlakna ,zatim hijalina supstanca....
kostano i hrskavicno tkivo biva stvoreno od osteoblasta i hondroblasta koji poticu od perioista.
SEDAM DANA NAKON POVREDE PRVOBITNI KALU POSTAJE CVRSCI I OZNACAVA SE KAO PROKALUS....
prokalus je SIREG PROMJERA OD POLOMLJENE KOSTI,a gustnina mu se povecAva zbog talozenja kalcija....
potrebno je dosta vremena da se suvisni kalus izgubi....
Hvala na postu, nisam jos cuo za ovo... :)
I mene je zacudilo to sto mi se povecala 'kost" sa strane jer mi nije radjeno suzenje nosa da bi bilo otoka u sirini pa mi je sve to konfuzno... Pitacu dr, naravno, na prvoj kontroli je bilo prerano jer je bilo dosta otoka. Nadam se da je tako kao sto kazes, ne bi trebalo da dobijem deblji nos nego pre operacije, zar ne? :lol:
Bryan
Novi član
Novi član

Post od Bryan »

venera333 napisao: Iskustva su bas razlicita, a sve zavisi od xy faktora :-? Posle prve operacije nos mi je bio tako lep :) Kako je vreme prolazilo, postajao je sve veci i veci...sirio i produzavao :o neverovatno, jer je kod svih obrnuto a kod mene je bilo tako..bila sam u soku...Posle par meseci se iskrivio totalno, produzio i prosirio..uzas...Otisla sam na drugu posle par godina, jer sam bas tesko disala prve operacije i tu nije bilo znacajnih promena...Kako ce ko odreagovati na operaciju zavisi od samog organizma..ono u cemu se svi slazemo je da ne boli, a oporavak je tako individualan :wink:
Kako to mislis sirio, produzavao, krivio? Sam od sebe? Nisi se povredila? Sorry ali deluje mi kao science fiction... :-?
She Wolf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2012 10:28 pm

Post od She Wolf »

Da li je mozda neko radio operaciju kod doktora Milana Stankovica na drzavnoj klinici u Nisu?
Blizi mi se operacija,bilo bi super kada bi neko podelio svoje iskustvo.
:D
Korisnikov avatar
Alexandar *mp
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 10:23 pm

Post od Alexandar *mp »

Diana zagreb napisao:i jos jedan primjer
nisu sve operacije iste:
prvi put kad sam radila operaciju bilo je u bolnici,najvise zbog disanja na nosu sam imala malu grbicu koju je turpijo...
imala sam uzasne podljeve,gaze po metar u nosnici ,vadila ih 5 dan,nos mi je splasnuo za mjesec dana al ta otecenost nije bila velika....

druga operacija:radila kod privatnika
isla zbog disanja 3,5 cm imala priraslicu u nosu
imala one americke tampone
vadila ih dr dan
suzavala sam nos(lomila ga sa strane)
vrh dirala
znaci kad mi je kalup skinuo pocela sam plakat
taj nos je bio 4 puta veci nego moj
zbunila me prva operacija .,i sad druga toliki otok
znaci dva mj je proslo otok je jos prisutan
vrh nosa mi je bio kao ping pong lopta
nos mi je bio spljosten koda mi je cigla pala na glavu
sirok a suzavala ga
a sad sve dolazi u normalu....
zato pitajte nakon sta bi radili po nosu koliko ce Vam otok trajat da nedozivite sok kao ja:-)
prvih mj dana se negledajte u ogledalo
a onda polako mozete:-)
mogu Vam postavit slike od prvog skidanja kalupa do dns
znaci da postavim te slike prve kakav je nos bio u pocetku kladim se da bi pola foruma reklo nesto nije u redu a to je samo lazni otok.....
od 3-6 mj pocinjete tek vidjeti pravi izgled nosa
nakon toga su minimalne otekline i zavisi ko sta radi po nosu

Lepo sto si podelila sve ovo sa nama,uglavnom ljudi pisu svasta...meni je slicna situacija sa nosem,koji je posle skidanja maske previse otecen,ali nadam se da ce jednoga dana doci sve na svoje,za sada je proslo tek 5 dana :D
Vladislav napisao:Pozdrav ljudi!
Ja se uskoro selim u Beograd (Bežanijska kosa) pa me zanima da mi objasnite kako se dobija uput za dr Milošević na KBC Zvezdara? Imam problema sa disanjem zbog povrede nosa, a i nos mi je iskrivljen od povrede pa bih hteo da operišem nos (fukncionalna+estetska korekcija), da li svi lekari opšte prakse mogu i hoće da izdaju uput za KBC Zvezdara ili kako to ide?
Inače bio sam na dogovoru sa dr Milošević na KBC Zvezdara, doktorica je super i rekla mi je da jedino što mi je potrebno je uput (inače se operacija naplaćuje 1500 evra), a ne znam kako tačno mogu doći do uputa?
Hvala za svaki odgovor! :)
Moras da uzmes uput od ORL lekara iz tvog doma zdravlja,i onda pozoves kbc vidis kada Dusanka radi u ambulanti i odes kod nje na pregled i ona ti tada zakaze operaciju ;)
You'll never walk alone!
Diana zagreb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 04, 2012 11:38 pm

Post od Diana zagreb »

Bryan napisao:
Diana zagreb napisao:Pozdrav svima!!!
vidim da neki imaju problema sa kvrzicom koja izgleda ko plik to Vam nije kvrzica i nestat ce s vremenom...
a sa strane za one koje misle da im se pojavila kost nije kost nego kalus
citiram:posto su kod prijeloma osteceni krvni sudovi,stvaraju se hematomi koji ispunjavaju kostanu pukotinu i okolna tkiva...nakon 24 satarazvija se otok ,mnogokrvnost infiltracijama neurofila.proces obnavljanja pocinje proliferacijom iz okolnog tkiva i kostane srzi,a time pocinje stvaranje kalusa....izmeduju celija se taloze kolagena vlakna ,zatim hijalina supstanca....
kostano i hrskavicno tkivo biva stvoreno od osteoblasta i hondroblasta koji poticu od perioista.
SEDAM DANA NAKON POVREDE PRVOBITNI KALU POSTAJE CVRSCI I OZNACAVA SE KAO PROKALUS....
prokalus je SIREG PROMJERA OD POLOMLJENE KOSTI,a gustnina mu se povecAva zbog talozenja kalcija....
potrebno je dosta vremena da se suvisni kalus izgubi....
Hvala na postu, nisam jos cuo za ovo... :)
I mene je zacudilo to sto mi se povecala 'kost" sa strane jer mi nije radjeno suzenje nosa da bi bilo otoka u sirini pa mi je sve to konfuzno... Pitacu dr, naravno, na prvoj kontroli je bilo prerano jer je bilo dosta otoka. Nadam se da je tako kao sto kazes, ne bi trebalo da dobijem deblji nos nego pre operacije, zar ne? :lol:
tako je ...to je logicno....nije ti izbijo kost prema van:-)...al normalno koliko je god logicno mi neznamo sta je jer nismo doktori....bas pise da se on rukom pipa kao zadebljanje a radioloski se nevidi...ti mislis da je kost a nije:)))
pitaj doktora sve sta te zanima imas pravo na to...
Aca79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 06, 2012 8:44 pm

Post od Aca79 »

Pozdrav svima,

pre 3 meseca sam operisao nos pa me zanima ako neko zna posle kog vremena je dozvoljeno ljubljenje?

Otok mi je skor skroz spao samo malo ga ima na vrhu nosa...
Bryan
Novi član
Novi član

Post od Bryan »

Aca79 napisao:Pozdrav svima,

pre 3 meseca sam operisao nos pa me zanima ako neko zna posle kog vremena je dozvoljeno ljubljenje?

Otok mi je skor skroz spao samo malo ga ima na vrhu nosa...
Ulepsao si mi dan! :lol:
Matori, ako imas s kime, samo udri! Ako ne-bacaj se u promet, sto si sredjivao nos? :wink:
Samo pazi da ne bude neka pohotna, moze da te povredi... :D
Maritza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2011 11:08 pm

Post od Maritza »

Muahahaaaaa Aco care!
crkoh od smeha :lol:
apstinencija je gadna stvar, samo napred :lol:
Vladislav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 29, 2010 10:27 am

Post od Vladislav »

A jer hoće svi beogradski ORL lekari da daju uput za KBC Zvezdara tj. za dr Milošević?
Korisnikov avatar
Alexandar *mp
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 10:23 pm

Post od Alexandar *mp »

Vladislav napisao:A jer hoće svi beogradski ORL lekari da daju uput za KBC Zvezdara tj. za dr Milošević?
Ti trazi uput da ides na kbc,mislim da to moraju da ti ucine, ako ne slozi im pricu,da si se tamo vec dogovorio sa doktorom,samo ti treba uput...a kada dobijes uput,tvoja stvar je kod kog ces doktora,odnosne doktorke ;)
You'll never walk alone!
Aca79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 06, 2012 8:44 pm

Post od Aca79 »

Pa morao sam da pitam :) Doktor mi nista ne rece a ja ne bi nesto da zeznem pa sve ponovo, smorio bi se. Moja draga je vec pocela da se zali sto ne ispunjavam svoje bracne duznosti :D

Inace imao sam devijaciju pa sam usput sklonio i grbu i vrh su mi malo skratili kao moralo je tako.
Pozdrav svima i hvala na odgovoru :)
tamoneko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 11, 2012 4:00 pm

Post od tamoneko »

Aca79, Mozes li nam reci gde si se operisao, tj koji te je doktor operisao i da slucajno nemas pre/posle slike, bas me zanima jer i ja treba samo grbu i vrh da odradim, bas kao sto si ti napisao :)
tamoneko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 11, 2012 4:00 pm

Post od tamoneko »

Ima li ikakavih novosti narode? :)
ivanstef
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 14, 2012 12:47 pm

Post od ivanstef »

pozdrav svima, preporucena mi je funkcionalna operacija nosa, pregledao me je doktor Božidar Jakovljevic, sa VMA. Da li neko zna nešto više o pomenutom doktoru, on bi radio operaciju
mimzys
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 22, 2012 4:44 pm

Post od mimzys »

Cao svima,

evo postavila sam fotkice posle skidanja maske i nakon 2 i po meseca cisto da vidite koliko se to sve menja vremenom tako da znate sta Vas ocekuje. Meni se npr vrh dosta spustio mada bi ja volela da nije bas toliko :) ali ne mora da znaci da ce svakom sve zavisi od organizma...

http://i271.photobucket.com/albums/jj14 ... -posle.jpg
Odgovori