Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bikcina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 28, 2012 2:30 pm

Re: Operacija nosa

Post od bikcina »

Ja sam jutros izvadio tampone iz nosa. U utorak sam operisao devijaciju nosa (dr Dusan Bijelic, VMA).
Sto se doktora tice samo cu reci LJUDINA!!! Ja sam odusevljen.
Sto se tice strucnosti ne mogu nista da tvrdim jer je jos sve sveze, iako vec danas osecam poboljsanje u disanju.
Sve je proslo bezbolno (nisam radio estetiku). Znaci bez preterivanja, ni 1% bola nisam osetio ni posle operacije, ni za vreme vadjenja tampona (iako se vecina zali na bolove dok se tamponi vade), NISTA!
Stepen devijacije je na jednoj strani bio mali, dok je na drugoj bio kriminalan, tako da meni nije jasno kako sam ja to sve prosao bez bola ali jednostavno tako je bilo.
Naravno sve besplatno na VMA uz uput (civilni osiguranik).
Na pregled kod Bijelica se ceka relativno dugo (2-3 meseca), al se posle operacija brzo zakazuje.
Inace doktor Bijelic je, mogu slobodno reci, mojoj babi spasao zivot (imala je problema sa grlom, glasne zice), pa sam se zato odlucio za njega i prosto sam odusevljen, covek je BOG!
I na kraju zelim da dodam da ANESTEZIJA objasnjava. Ponovo bih se operisao samo da me nadrogiraju na 5 minuta :D

Pozdrav Svima i srecno!
tamoneko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 11, 2012 4:00 pm

Post od tamoneko »

Bryan, cujes sta ti kazu ljudi sa duzim iskustvom. Opusteno bre, sve ce biti ok...a garantujem da je vec sad odlican nego si ti malo perfekcionista bas kao sto i sam kazes :)

Aj stavljaj sliku da procenimo mi koliki si cepidlaka :D
tamoneko
Stalni član
Stalni  član

Post od tamoneko »

Bikcina, drago mi je da si zadovoljan, da je sve proslo bezbolno!
Sad se samo strpi neko vreme da otoci spadnu pa da mozes da dises dobro a i da nos izgleda dobro.
mimzys
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 22, 2012 4:44 pm

Post od mimzys »

@ Bryan Pa ako si 100 % siguran da je kost ako ti je tako doktorka rekla naravno da cu se sloziti sa tobom :) Mada gledajucu tvoje fotke od pre i posle promena je ocigledna mislim na bolje :) Tako da nista ja tu ne bi dirala jedino ako ti se bas bas ne svidja mozes da se opersises posle godinu dana ponovo...Ali kazem ti nema potrebe super izgleda i ovako mozda si sad samo zapao malo u depresiju dok se ne priviknes na novi nosic :)

@Maritza cestitam za koncice! Poznat mi je taj osecaj olaksanja ponovnog disanja :)

@Bikcina Sad kad si sve to pregurao zelim tu uspesan oporavak! :) Ja sam radila i devijaciju i estetiku, normalno sam prodisala za nekih skoro 2 meseca mada jos uvek moram negde predvece da ispiram sa rastvorom da bolje prodisem :)

@Tamoneko Sta si ti na kraju uradio? Jel si uspeo da nabavis onaj uput i da zakazes operaciju?
tamoneko
Stalni član
Stalni  član

Post od tamoneko »

mymzis, juce sam poslao mejl doktorki Milosevic i rekla je da mi ne treba uput da bih otisao kod nje na pregled i da je nazovem pa cemo se dogovoriti. Ja sam je danas nazvao i zakazao pregled kod nje u cetvrtak :) Jeeeeeeeeee! :)
E sad nadam se da cu posle moci sa uputom koji mi ona da, da nekako odradim stvari sa tim osiguranjem i lokalnim domom zdravlja, pa da ne placam operaciju.

A neodgovori mi, kako si sada, kada je proslo nesto vremena, zadovoljna sa nosom? :) Ja bas sad htedoh da vidim slike koje si ti postavila ali ne rade linkovi, a ne secam se ni sam vise jesam li video tvoje slike ili nisam jer sam citao sve postove pa mi se sve zivo izbrkalo u mozgu :) Ako nemas pametnijeg posla postavi ponovo pre/posle slike ili mi posalji na pm :)
castello
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 25, 2010 10:28 pm

Post od castello »

Javi obavezno da li si i kako izmuvao za uput za operaciju :) pa da onda probam i ja, mada ne verujem.
tamoneko
Stalni član
Stalni  član

Post od tamoneko »

Naravno Castello!
Mada sada kada malo premotam film, secam se da je neko pricao o slicnoj situaciji...sigurno je neko to pominjao na ovoj temi, tj kako je prvo isao kod doktorke Milosevic, pa dobio uput pa onda otisao i potvrdio taj uput u lokalnom dom zdravlja i onda mu je kao bila besplatna operacija...
Sigurno se tako necega secam, ali kad procitas 290+ stranica onda ti se lako pomuti...:D

E kako nisam bookmarkovao tu stranicu ove teme :(
Korisnikov avatar
Alexandar *mp
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 10:23 pm

Post od Alexandar *mp »

Evo mene danas pustili kuci,ali i dalje imam masku na glavi..isterase me iz bolince bukvalno,valjda nema mesta,nemam pojma, i treba da idem u petak da skinem masku samo,dala mi rastvor da ispiram nos,rekla sta da kupim i tako :)

Sto se tice prethodnih postova...ja sam od milosevicke dobio taj izvestaj specijaliste a nisam imao uput,samo sam isao kod nje na pregled,tako da to nije problem,ako ti zakaze operaciju :) mada je mene operisala Branka Mihailovic,jer je posle doslo do nekih izmena

A sto se tice operacije i bola,mene nista apsolutno nije bolelo,nisam nista ni pio protiv bolova,a radio sam i estetiku i devijaciju,ovi sto su npr operasiali krajnike,primali su inekcije protiv bolova..tako da idite ljudi na operacije,nema straha,nema bolova,samo lagano ;)
You'll never walk alone!
tatatatira
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2012 12:15 am

Post od tatatatira »

Sad videh da nema slika koje sam uploadovao, ne znam kako drugacije da ubacim? :lol:
http://i1059.photobucket.com/albums/t43 ... an/pre.jpg
http://i1059.photobucket.com/albums/t43 ... C06790.jpg
tamoneko
Stalni član
Stalni  član

Post od tamoneko »

Aleksandar *mp, Bas mi je drago, samo se drzi i javi kako je kad skiens masku :)
A za to sto si rekao, da si bez uputa kod nje sve odradio i dobio izvestaj lekara specijaliste, to je super, ali da li si na kraju platio operaciju???
Sorry ako je glupo pitanje ali ja se razumem u ekonomiju, osiguranja i uopste papirologiju kao baba u kompjutere :D

tatatatira
, hvala sto ponovo postavljas zbog nas, mada opet ne rade linkovi :D 90% sam ubedjen da si mozda pogresno uploadovao sliku ili nisi dobro iskopirao ili nisi dobro postavio linkove u post-u.
mimzys
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 22, 2012 4:44 pm

Post od mimzys »

Super tamoneko! Javi nam kako je protekao pregled i da li si uspeo da zakazes operaciju :)

A sto se tice nosica jesam zadovoljna jer sam se naoruzala strpljenjem i znam sta me ceka :) Sad to sve izgleda po malo cudno jer se otoci ne povlace ravnomerno i ostaju tj najsporije se povlace te grudvice krvi sto izgledaju ko grbice. Tako da jedva cekam da se sve to lepo povuce i da uzivam potpuno u novom nosicu :) Inace sam bas srecna sto sam to napokon zavrsila i krivo mi je sto nisam ranije to odradila jer stvarno nista nije strasno. Jedino sto je oporavak malo duzi bar u mom slucaju :)
Sto se tice fotkica sad videh da linovi ne rade vise cim budem u mogucnosti postavicu ih ponovo posto sam sad u nekoj guzvi...

@Alexandar*mp Ja sam bila u bolnici 3 dana sa danom primanja tako da je to normalno :) Srecno u petak sa skidanjem maske i postavi fotkice ako te ne mrzi da se i mi malo divimo tvom novom nosicu :)
tamoneko
Stalni član
Stalni  član

Post od tamoneko »

E bas mi je drago, da si zadovoljna, samo strpljivo. A ja sutra put pod noge pa u Beograd na pregled :) I javicu naravno!
Korisnikov avatar
Alexandar *mp
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 10:23 pm

Post od Alexandar *mp »

@Tamoneko Ti odes kod nje i ako ti zakaze operaciju,obavezno trazi njen izvestaj specijaliste da ti je zakazana operacija, da bi posle mogao normalno da vadis ostale rezultate,a operacija se ne placa :)

I ja jedva cekam da skinem masku,vec pocinje da me nervira,da me sve na glavi svrbi,nista strasno,ali je neprijatno nekako...A slike cu da okacim ako budem zadovoljan rezultatom rada :P
You'll never walk alone!
tamoneko
Stalni član
Stalni  član

Post od tamoneko »

Hej narode, bio sam danas u BG na pregled kod doktorke Milosevic.
Kod mene je malo komplikovanija situacija u svakom slucaju, tako da cu prvo ja ipak morati u moj lokalni dom zdravlja da nesto potvrdjujem itd...pa onda ako odobre onda cu zakazati verovatno oko Avgusta negde.
Sa drugima koji imaju klasicnu devijaciju ne bi trebalo biti takvih problema, al to je nebitno sada, doktorka se mora kontaktirati u svakom slucaju.

Nadam se da cu sto pre to srediti i u Avgustu zakazati operaciju da skinem vise to jednom s vrata :)

Aleksandar *mp, kada tacno skidas masku?
T!YANA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2012 4:24 pm

Post od T!YANA »

Evo i ja da se javim...
Imala sam operaciju 24.maja kod Dr.Milosevic, jutros mi je skinula masku, povadila gazu iz nozdrva i pustila me kuci.
Ako nekog nesto zanima, slobodno neka me pita, na sve sam voljna da odgovorim :)))
Odgovori