Kad budes isao na kontrolu ORL ako ti ustanove da imas devijaciju MORAS na naglasis da hoces da ides na operaciju u KBC Zvezdara jer mora da ti napisu uput gde te salju. Bez uputa nece da te operisu. Kad dobijes uput najbolje je da kontaktiras doktorku putem maila ona ce ti reci kad da dodjes na konsultacije i zakazace ti termin. Srecno!!!tamoneko napisao:Ej narode ja sam inace juce dobio uput od lekara opste prakse, ali jos nisam otisao na ORL u lokalni dom zdravlja jer sam zbunjen time sto je neko pominjao da kada je bio pregledan na lokalnom ORL morao je da tamo izabere bolnicu i da kaze hocu na "KBC Zvezdara kod doktorke Milosevic"...pa mi to sad nije jasno...
Da li to stvarno tako ide, ili ja mogu samo dobiti diagnozu i onda otici gde ja hocu(a hocu kod dr.Milosevic naravno)
Aleksandre/Aleksandra(pricas u zeskom rodu a username ti je Aleksandar pa sam zbunjen), to je super, nadam se da ces biti zadovoljan/a kada skines masku, jer u sustini to je glavna stvar, a bolovi, dosada, ovo ono, ko to shisha sve to prodje brzo
Operacija nosa
Re: Operacija nosa
Hvala na odovoru mimzys! 
Ok ja cu onda naglasiti da zelim da se operisem i da to zelim da uradim u KBC "Zvezdara" u Beogradu
Samo se plasim da ovi nasi ovde u startu ne napisu neki njihov "default" klinicko bolnicki centar i onda kada ja naglasim za KBC zvezdaru, kazu - "e kasno je sad smo vec istampali uput ici ces u Novi Sad u tu i tu bolnicu"...
Nadam se da imam pravo izbora kod ovih nasih

Ok ja cu onda naglasiti da zelim da se operisem i da to zelim da uradim u KBC "Zvezdara" u Beogradu

Samo se plasim da ovi nasi ovde u startu ne napisu neki njihov "default" klinicko bolnicki centar i onda kada ja naglasim za KBC zvezdaru, kazu - "e kasno je sad smo vec istampali uput ici ces u Novi Sad u tu i tu bolnicu"...
Nadam se da imam pravo izbora kod ovih nasih

Ja, u Boru, nisam imao izbora. I kod ORL i kod moje doktorke sam trazio za KBC Zvezdara a oni su mi rekli da mogu samo u KCS u Beogradu na odeljenje za ORL i MFH. Hoces-neces? 

^Joj muke nase
hvala ti castello sto si to pomenuo! Pa zasto, jesu li bar obrazlozili? 
Sad ne znam sta da radim, mozda bolje da prvo kontaktiram doktorku Milosevic mozda kod nje sve to mogu da odradim i uput i sve?
Inace jos uvek se vodim kao student, a otac mi radi u Beogradu, tako da se nadam da bar sto se placanja tice nece biti problema? Jer samo mi jos fali da se i to iskomplikuje

Sad ne znam sta da radim, mozda bolje da prvo kontaktiram doktorku Milosevic mozda kod nje sve to mogu da odradim i uput i sve?
Inace jos uvek se vodim kao student, a otac mi radi u Beogradu, tako da se nadam da bar sto se placanja tice nece biti problema? Jer samo mi jos fali da se i to iskomplikuje

Za mesec dana bii trebalo da idem na operaciju nosa estetika+devijacija.
Zamolila bih nekog da mi napise sta je sve potrebno od nalaza ( krvna slika itd.). Meni je doktor sve to zapisao ali ja njegov rukopis ne razumem.
Ovih dana nemam vremena da prelistam stranice foruma,pa bi mi jaaako znacio odgovor.
Hvala unapred
Zamolila bih nekog da mi napise sta je sve potrebno od nalaza ( krvna slika itd.). Meni je doktor sve to zapisao ali ja njegov rukopis ne razumem.
Ovih dana nemam vremena da prelistam stranice foruma,pa bi mi jaaako znacio odgovor.
Hvala unapred

Pozdrav svima!
Zeleo bih da operisem nos (devijacija+estetika), pa me zanima, posto sam iz Nisa, da li u niskom Klinickom Centru postoji mogucnost da uz uput na kome mi je postavljena dijagnoza Deviatio septi nasi postoji mogucnost da mi, uz zdravstvenu, odrade i estetsku operaciju besplatno? Da li ima korisnika iz Nisa koji su uspeli tako da se operisu? Ukoliko postoje, molim da se jave i kazu mi kod koga su operisani. Hvala.
Zeleo bih da operisem nos (devijacija+estetika), pa me zanima, posto sam iz Nisa, da li u niskom Klinickom Centru postoji mogucnost da uz uput na kome mi je postavljena dijagnoza Deviatio septi nasi postoji mogucnost da mi, uz zdravstvenu, odrade i estetsku operaciju besplatno? Da li ima korisnika iz Nisa koji su uspeli tako da se operisu? Ukoliko postoje, molim da se jave i kazu mi kod koga su operisani. Hvala.
Ok oficijalno pocinjemo univerzalni post 
She Wolf, evo u ovom "univerzalnom post-u" ili "univerzalnom quote-u", kako god ga budemo zvali, bice napisano sve sto treba za operaciju i kad god neko pita samo cemo da ga quote-ujemo
(i s vremena na vreme dopunjavamo).
Nadam se da se ostali slazu.

She Wolf, evo u ovom "univerzalnom post-u" ili "univerzalnom quote-u", kako god ga budemo zvali, bice napisano sve sto treba za operaciju i kad god neko pita samo cemo da ga quote-ujemo

Korak 1.
IZBOR KLINIKE/LEKARAb]
Bilo bi korisno da ste procitali celu ili vecinu teme, kako bi ste odprilike dobili sliku o tome koji doktor bi najbolje odgovarao tipu nosa koji imate. Prosarajte temom, ima puno utisaka a i "pre/posle" slika.
Korak 2.
PAPIROLOGIJA
Odete kod lokalnog lekara opste prakse i kazete zasto ste dosli, onda vas salje kod ORL koji vas pregleda i napise izvestaj i udari pecat jos jedan ORL doktor, vracate se na opstu praksu i tu dobijate "A" uput za odredjenu zdravstvenu ustanovu, MORATE DA NAGLASITE KOJA ZDRAVSTVENA USTANOVA JE VAS IZBOR, ako nema izbor zdravstvene ustanove koju ste vi odabrali, onda.......NE ZNAMto jos nismo rascistili kako da prevazidjemo
Ali ne bojte se uskoro cemo!
Ako ima taj izbor, onda super, dobijete uput i sa njime idete na komisiju da bi vam odobrili pregled. Zatim odete na pregled u izabranu kliniku kod izabranog doktora i zakazete termin za operaciju, a doktor vam da papiric na kome pisu sve potrebne analize koje morate da uradite pre operacije.
Ovaj konkretan korak vam je omogucio Castello
Korak 3.
POTREBNE ANALIZE
Analize gledajte da uradite negde 10tak dana pre operacije, da bi rezultati bili sto sveziji(ne bi trebali da budu stariji od 15 dana).
Ako niste davno radili analize mozda bi bilo pametno da uradite jednom odmah nakon zakazivanja da bi ste bili sigurni da ste dovoljno zdravi za operaciju.
U slucaju da vam doktor nije dao papiric evo sta odprilike vecina doktora trazi od analiza:
1.Krvna slika sa trombocitima
2.Vreme krvarenja i koagulacije
3.Glikemija, urea, kreatinin, Cl-, K+, Na+
4.Urin
5.RTG Pluca i Srca
6.Krva grupa
7.Uput za stacionirano lecenje
8.Overena zdravstvena knjizica
9.Briz nosa i zdrela
Ovaj konkretan korak su vam omogucili Kirovljeva i Castello
Korak 4.
STA PONETI U BOLNICU NA DAN PRIJEMA
Korak u izradi...![]()
tamoneko napisao:Ok oficijalno pocinjemo univerzalni post
She Wolf, evo u ovom "univerzalnom post-u" ili "univerzalnom quote-u", kako god ga budemo zvali, bice napisano sve sto treba za operaciju i kad god neko pita samo cemo da ga quote-ujemo(i s vremena na vreme dopunjavamo).
Korak 1.
IZBOR KLINIKE/LEKARAb]
Bilo bi korisno da ste procitali celu ili vecinu teme, kako bi ste odprilike dobili sliku o tome koji doktor bi najbolje odgovarao tipu nosa koji imate. Prosarajte temom, ima puno utisaka a i "pre/posle" slika.
Korak 2.
PAPIROLOGIJA
Odete kod lokalnog lekara opste prakse i kazete zasto ste dosli, onda vas salje kod ORL koji vas pregleda i napise izvestaj i udari pecat jos jedan ORL doktor, vracate se na opstu praksu i tu dobijate "A" uput za odredjenu zdravstvenu ustanovu, MORATE DA NAGLASITE KOJA ZDRAVSTVENA USTANOVA JE VAS IZBOR, ako nema izbor zdravstvene ustanove koju ste vi odabrali, onda.......NE ZNAMto jos nismo rascistili kako da prevazidjemo
Ako ima taj izbor, onda super, dobijete uput i sa njime idete na komisiju da bi vam odobrili pregled. Zatim odete na pregled u izabranu kliniku kod izabranog doktora i zakazete termin za operaciju, a doktor vam da papiric na kome pisu sve potrebne analize koje morate da uradite pre operacije.
Korak 3.
POTREBNE ANALIZE
Analize gledajte da uradite negde 10tak dana pre operacije, da bi rezultati bili sto sveziji(ne bi trebali da budu stariji od 15 dana).
Ako niste davno radili analize mozda bi bilo pametno da uradite jednom odmah nakon zakazivanja da bi ste bili sigurni da ste dovoljno zdravi za operaciju.
U slucaju da vam doktor nije dao papiric evo sta odprilike vecina doktora trazi od analiza:
4.Urin
5.RTG Pluca i Srca
6.Krva grupa
9.Briz nosa i zdrela
Korak 4.
Korak u izradi...![]()
Evo da i ja malo podrzim ovaj oficijalno univerzalni post sto je lepo smislio Tamoneko

Korak 4.
Poneti sve rezulate,
Pidzamu na OTKOPCAVANJE,
Papuce,
Peskir,
Toalet papir,
Vlazne i obicne maramice
Dosta dosta vode,
Labelo,
Strepsil tabletice najbolje sa anestetikom jer ce Vas najverovatnije grlo boleti posle operacije
Za svaki slucaj poneti i neki pudingic ili tako nesto mekse jer svako razlico reaguje pa mozda taj prvi dan od operacije nece moci lepo da zvace tj pomera usta.
To bi ukratko bilo to ako Vas jos nesto zanima slobodno pitajte

Btw da se pohvalim poceli prvi koncici da mi ispadaju weee !:)
Bravo mimzys!
hvala za korak 4, ovo upada u post odmah! 
I drago mi je da prvi konci ispadaju, koliko si zadovoljna sa operacijom sad posle nekog vremena?
Dakle:

I drago mi je da prvi konci ispadaju, koliko si zadovoljna sa operacijom sad posle nekog vremena?

Dakle:
Korak 1.
IZBOR KLINIKE/LEKARA
Korak 2.
PAPIROLOGIJA
Korak 3.
POTREBNE ANALIZE
4.Urin
5.RTG Pluca i Srca
6.Krva grupa
9.Briz nosa i zdrela
Korak 4.
Poneti sve rezulate,
Pidzamu na OTKOPCAVANJE,
Papuce,
Peskir,
Toalet papir,
Vlazne i obicne maramice
Dosta dosta vode,
Labelo,
Strepsil tabletice najbolje sa anestetikom jer ce Vas najverovatnije grlo boleti posle operacije
Za svaki slucaj poneti i neki pudingic ili tako nesto mekse jer svako razlico reaguje pa mozda taj prvi dan od operacije nece moci lepo da zvace tj pomera usta.
Ovaj korak vam je omogucila mimzys![]()
Pozdrav.
Operisan sam pre tacno mesec dana, operisao me je Dr. Kosanovic.
Nos i dalje ima otoke, ali ono sto me najvise brine je to sto je kriv na jednu stranu.
E sad, jer su to otoci pa i dalje vuku nos, ili se radi o potpuno neuspesnoj operaciji?
Operisan sam pre tacno mesec dana, operisao me je Dr. Kosanovic.
Nos i dalje ima otoke, ali ono sto me najvise brine je to sto je kriv na jednu stranu.
E sad, jer su to otoci pa i dalje vuku nos, ili se radi o potpuno neuspesnoj operaciji?
tamoneko, mimzys hvala na odgovorima 

Proslo je 3 nedelje od skidanja maske i javljam se sa 3 problemcica (dileme)...
Otoci su mnogo manji ali je vrh i dalje veliki. Nego, sada, kako je spao otok, na mestu gde je bila grba vidi se blaga neravnina tj. profil nije totalno prav (to je dr nagovestila nakon operacije).
Ajde da to zanemarim (iako sam *beep* perfekcionista
), ipak nije ni nalik onoj grbi koja je bila pre (ali da je moglo bolje-moglo je)... Mozda postavim fotke ovih dana da vidite o cemu se radi.
Medjutim imam problem sa desnom stranom nosa koja je sira, u startu sam mislio da je otok, medjutim, sada se na dodir oseti da je kost u pitanju... Kao da je nanesena u toku lomljenja, tacno se oseti tvrdo "zadebljanje".
Jel imao jos neko slicnih iskustava?
Ono sto sam procitao ovde ranije, i znam da je dosta cesta situacija, jeste da se javi mala neravnina nalik pliku. E i to imam!
Na jednom mestu postoji kao ispupcenjne (kvrzica) a na drugom udubljenje (rupica)... xD
Znam da su mnogi pisali o tome ali niko nakon duzeg vremena nije javio da li se isto povuko/povecalo?

Otoci su mnogo manji ali je vrh i dalje veliki. Nego, sada, kako je spao otok, na mestu gde je bila grba vidi se blaga neravnina tj. profil nije totalno prav (to je dr nagovestila nakon operacije).
Ajde da to zanemarim (iako sam *beep* perfekcionista

Medjutim imam problem sa desnom stranom nosa koja je sira, u startu sam mislio da je otok, medjutim, sada se na dodir oseti da je kost u pitanju... Kao da je nanesena u toku lomljenja, tacno se oseti tvrdo "zadebljanje".
Jel imao jos neko slicnih iskustava?
Ono sto sam procitao ovde ranije, i znam da je dosta cesta situacija, jeste da se javi mala neravnina nalik pliku. E i to imam!

Na jednom mestu postoji kao ispupcenjne (kvrzica) a na drugom udubljenje (rupica)... xD
Znam da su mnogi pisali o tome ali niko nakon duzeg vremena nije javio da li se isto povuko/povecalo?
@Tamoneko i She Wolf Nema na cemu 
@Mistaken i Bryan Ljudi nema potrebe jos da panicite pa proslo je tako malo vremena... Neznam da li Vam je doktorka napomenula oporavak traje od 6 meseci do godinu dana. Tek posle 3 meseca se moze videti neki prvobitni izgled. Za to vreme nosic ce Vam se 100 puta menjati
Evo meni je proslo sad skoro 2 meseca od operacije prosle ned su poceli koncici da mi ispadaju. Jos uvek imam otoke i te kvrzice i ispupcenja ko Bryan to se krv zgrusala pa i nije cudo kolko su mi strugali kost i grbicu
Mistaken sacekaj jos malo sasvim je moguce da ti se cini da nos vuce na jednu strano jer se otoci ne povlace ravnomerno. Moj nosic je posle mesec dana izgledao ko da se neko igrao sa plastelinom u obliku slova S
Otok se tako povlacio, evo sad je svakim danom sve lepsi i lepsi
Zato ja i nisam posavljala fotke skroz od napred Cak mi se jedan dan pojavilo udubljenje gore izmedju ociju ko kad se naocare useku al hvala bogu povuklo se za par dana...
I ja sam tako panicila al eto svakim danom je sve bolje i bolje
Tako da opustite se i bez panike samo nam preostaje da budemo strpljivi i pazljivi da na kraju dobijemo lep nosic

@Mistaken i Bryan Ljudi nema potrebe jos da panicite pa proslo je tako malo vremena... Neznam da li Vam je doktorka napomenula oporavak traje od 6 meseci do godinu dana. Tek posle 3 meseca se moze videti neki prvobitni izgled. Za to vreme nosic ce Vam se 100 puta menjati

Evo meni je proslo sad skoro 2 meseca od operacije prosle ned su poceli koncici da mi ispadaju. Jos uvek imam otoke i te kvrzice i ispupcenja ko Bryan to se krv zgrusala pa i nije cudo kolko su mi strugali kost i grbicu

Mistaken sacekaj jos malo sasvim je moguce da ti se cini da nos vuce na jednu strano jer se otoci ne povlace ravnomerno. Moj nosic je posle mesec dana izgledao ko da se neko igrao sa plastelinom u obliku slova S

I ja sam tako panicila al eto svakim danom je sve bolje i bolje

Tako da opustite se i bez panike samo nam preostaje da budemo strpljivi i pazljivi da na kraju dobijemo lep nosic

Kontam sve to i ne tripujem se zbog tih kvrzica i udubljenja jer se realno i ne vide osim iz ogromne blizine. Ali, slozices se da se kost nece smanjiti niti "povuci" vremenom. Nisam 100% zadovoljan profilom koji nije skroz ravan a posebno me nervira ova nejednakost sa strane.
Prihvatam cinjenicu da je bilo rizicno da mi bolje obradi nos jer sam jos u toku operacije jako otekao, i razumem da je jos mnogo vremena potrebno za finalni izgled, ali kako otok vise spada tako su ove nesavrsenosti izrazenije i to nije trip...
Prihvatam cinjenicu da je bilo rizicno da mi bolje obradi nos jer sam jos u toku operacije jako otekao, i razumem da je jos mnogo vremena potrebno za finalni izgled, ali kako otok vise spada tako su ove nesavrsenosti izrazenije i to nije trip...
Malo ohrabrenja za nestrpljive.... i ja sam imala taj veci otok sa desne strane i bila ubedjena da je kost al nije
smanjuje se samo sporo, sad je manji nego sto je bio
Posle dva meseca ispadose konci konacno disem, diseeeem
Izadjite napolje, druzite se, zaboravite na nos
lepsi je nego sto je bio!!!!!

Posle dva meseca ispadose konci konacno disem, diseeeem

Izadjite napolje, druzite se, zaboravite na nos